Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Selamlar herkese, Nvc ye gerekli evraklar avukatimiz tarafindan yuklendi. DQ olmasi icin ne kadar sure geciyor asagi yukari?

• Öncelikle herkese merhaba .Bu soruma acil cevap verecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum .Ben depremzede bir vatandaşım.Sevgilim ABD vatandaşı bir Türk .önümüzdeki haziran ayında Türkiye’ye gelecek ve ya nişan yapacağız ya da direkt nikah kıyacağız.Benim merak ettiğim şu .Ben ohal bölgesinde olduğum için mülakat tarihimin öne alınma gibi bir şansım var mı ? Erkek arkadaşım konsolosluğa bunu bildirirse süreç daha hızlı işler mi ?

• @SNGMSF Bizim Ağustos 30 hala ses yok☺

• @fitvegan 1 ay içerisinde haber gelir muhtemelen

• @Handan 🥺😭🤲🏼

• @yasmin982 Yakında güzel haberler gelecek umarım👍

• Arkadaslar selam, biz esimle bekleme cr1 vize mulakat tarihi bekleme surecindeyiz. Ortak bir 6 aylik bebegimiz var. Bir sorum olacak eger bu konuda fikri olanlar paylsabilirse sevinirim;

• mulakatta red edilme olasiligi var midir eger varsa nedenleri ne olabilir. (Finansal sebebler disinda)

• @canaykarahan32 merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ne yazık ki önünüzde uzun bir süreç var. Evlendikten sonra I-130 formunu doldurup yollayacaksınız ve bir süre (3 ay-16 ay arası) bekleyeceksiniz. Form onaylandıktan sonra NVC aşamasına geçip bir takım dökümanlar yükleyeceksiniz ve yaklaşık bir ay daha bekleyeceksiniz. Eğer burada da olumlu ilerlerseniz mülakat aşamasına geçeceksiniz. Burada yapmanız gereken bir şey yok ancak bekleme süresi şu an için minimum 5 ay. Eğer her şey yolunda giderse en iyi ihtimalle 10 aylık bir süreç var önünüzde. Bu süreç I-130 formunuzun onaylanma süresine, NVC'ye yüklediğiniz dökümanların ilk seferde onaylanmasına ve konslosluğun bu hızda çalışmaya devam etmesine bağlı. Toplam bekleme zamanınız 24-25 aylara da çıkabilir.

Tekrardan geçmişler olsun, kolay gelsin.

• Merhabalar, biz farkli bir sponsor sececegiz sanirsam. Benim sorum son 3 senenin tax'lerine mi bakiyorlar. Ornegin bir tane arkadasim sadece gecen hazirandan beri calisiyor. Ondan onceki seneler calismamis. Onu nasil hesapliyorlar? Arkadasim sponsor olabilir mi?

• @fitvegan mülakat beklediğinize göre finansal sponsorluk işleri bitti demek oluyo bir sorun yok demekki ortak bebeğiniz olduğuna göre evliliğinizde gerçek bu şekilde reddedilme olasılığı yoktur eksik evrak olurda süreciniz uzar sadece bol şans

• Arkadaslar merhaba, IRS ten bana istedigim tax return transcript geldi. Onun tasdiklenmesi (imzalanmasi) gerekiyor mu IRS ofisine gidip. Tax hakkinda bilgili bir tanidigimiz tasdiklenmesi gerekir gibi birsey dedide. Yoksa geleni yukleyebilmiyim? Tax return transcript diye google da fotolara baktigimda aynisi, liste seklide birsey degil mi.

• @istanbullover bu arada 2021 vergimizi gec yaptirmistik gecen aylarda bu sebekten dolayimi sistemde gozukmez gibi bir durum soz konusu olabilir mi. Oyuzden mi tasdiklenmesi gerekir?

• @istanbullover Merhaba, kendi tecrübemle cevap verebilirim. Resmi bir yol haritası gibi görmeyin. Benzer süreçten geçtik eşimle birlikte. Eşim Haziran 2022 tarihinde Amerika'ya döndü. (Kendisi ABD vatandaşı.) Yaklaşık 10 senedir Türkiye'de yaşıyordu. Bizim gelirimiz minimum tutarları karşılamadı. iki farklı sponsor ekledik ikisinde de farklı engelle karşılaştık. Sponsorluklarını ilerletemedik. 2023 yılında eşim tax return yaptıktan sonra kendi evraklarını yükledi sisteme. 6 aylık gelir olmasına rağmen minimum tutarı karşıladığı için DQ olduk. Umarım yol gösterici olur.

• Herkese merhaba,
    Yaklasik bir hafta once saglik testini tamamladim. Merak edenler icin kisa bir ozet gecmek istedim. Randevumuz saat 9.10'daydi. 9 gibi bekleyen herkesi iceri aldilar ve randevu sirasina gore isimle cagirdilar. Isminiz soylendiginde, elinizdeki belgelerle bilgisayar basindaki gorevliye gidiyorsunuz ve sizden gerekli evraklari istiyor(benden pasaportumu ve asi kartimi istediler sadece). Ondan sonra bilgisayar kamerasiyla resminiz cekiliyor ve gerekli yonlendirmeleri veriyorlar. Benden ilk olarak ust kata cikip kan vermemi istediler ve bunun icin $44.5 dolar aldilar. Istersem TL olarak da odeyebilecegimi ve kart gectigini soylediler ama daha onceden dolar hazir bulundurdugum icin butun odemeyi dolar olarak yaptim ancak para ustunu TL olarak verdiler. Oradan da beni baska yere yonlendirip akciger rontgenimi aldilar. Bu islemden sonra ilk kayit oldugum yere tekrar gittim ve yaklasik 1-1.5 saat sonra tekrar gelmemi soylediler. Tekrar gittigimde ise biraz bekledikten sonra tekrar ismimi soyleyip doktorun odasina aldilar. Burada doktor sizi genel bir muayene ediyor ve eksik asilariniz varsa vuruyor. Bana iki tane asi vurdular. Hangi asiyi vurduklarini size sonradan mail olarak atiyorlar. En son olarak tekrar ilk kayit yaptirdigim masaya gittim ve orada bana sizi aksam 5'e kadar aramazsak her sey yolundadir bir daha gelmenize gerek yok dediler ve sukur aramadilar. Sonuclariniz elektronik olarak konsolosluga iletilecek baska bir sey yapmaniza gerek yok dediler. Ancak size mail atilan belgeleri ABD'ye giriste de yaninizda bulundurun diye uyardilar. Toplamda $340 + $44.5 dolar odemis oldum. Idrar testi yapmadilar. Yapmayacak misiniz diye sordugumda yasla alakali olarak yapilmiyor denildi.(yasim 26, benden onceki kadinin yasi sanirim 55-60 idi. Ondan da kan testi almadilar.) Ben sabah saatinde gittigim icin mi bilmiyorum ancak sistem cok guzel isliyor. Kalabalik olmasina ragmen cok fazla beklemiyorsunuz. Hemen sizden ne istiyorlarsa hizli ve kolay bir sekilde halledebiliyorsunuz. Butun islemlerim bekleme suresi dahil yaklasik 2.5 saat surdu. Haftaya vize gorusmem var biz garanti olmasi acisindan biraz erken gittik sorun olmasin diye. Vize tarihi bekleyen/vize tarihi almis butun arkadaslara sabir ve basarilar diliyorum.

Ek olarak bir soru iletmek istiyorum. Vize gorusmemiz sali gunune denk geliyor. Acaba cumaya kadar pasaport elime ulasmis olur mu? Pasaportu bekleyen arkadaslar kac gun bekledi?

• Merhaba,

Az önce sağlık mülakatını bitirdim. Randevum 9.40'daydi. Tren garından taksiyle 15 dk sürüyor. 9 gibi binadaydım. İsim isim çağırıyorlar beni yaklaşık 9.30 gibi çağırdılar. Ds-260 form çıktısını ve pasaportu istediler ve tekrar sesleneceğiz dediler. 9.45 gibi tekrar seslendiler, fotoğrafımı çekip bir üst kata tahliller için yolladılar. Burada da pasaportunuzu ve verdikleri evrakları gişeye verip beklemeye geçiyorsunuz. 15 dk gibi bekledikten sonra yapılacak tahlilleri belirtiyorlar. Ben 24 yaşımda olmama rağmen idrar testi de istediler. Toplamda 2215,89 TL bir ücret ödedim. Kan tahlili, idrar tahlili verdikten sonra iki aşağı kata akciğer grafisine yolladılar. Burada işlem çok kısa sürdü ve tekrar yukarıya yolladılar. Tüm işlemler 40dk'da falan bitti. Bir saat sonra muayne için gelmemi söylediler. Muayne için geldiğimde fiziksel muayene edildim ve beş adet aşı vuruldum. Buna da toplam da 6434 TL ödedim. Beşe kadar sonuçların çıkacağını ve Ankara'dan ayrılmamam tavsiye edildi. Sağlık mülakatında denk geldiğim Türk sayısı sadece ikiydi. Geriye kalan herkes yabancı uyrukluydu.

Sevgilerle.

• @istanbullover Merhaba, bizim sürecimiz de benzer bir şekilde ilerledi. O yüzden kayıt dışı aktarmak istedim. Belki yol gösterici olur. Eşim ABD vatandaşı, 10 yıldır Türkiye'de yaşıyordu. Evlendikten 1 sene sonra sürecimizi başlattık. Gelirimiz düşük olduğu için maalesef sponsor ihtiyacımız oldu. Eşim Haziran 2022 tarihinde Amerika'ya döndü ve hemen çalışmaya başladı. Bu süreçte iki farklı sponsorla süreci ilerletmeye çalıştık ama ikisinde de farklı problemlerle karşılaştık o yüzden onların sponsorluklarını kullanamadık. Şubat 2023'te eşim tax return yaptıktan sonra kendi geliriyle devam etti ve DQ olabildik. Ne kadar süre çalıştığı değil minimum gelir şartını karşılayıp karşılayamadığı önemli diye düşünüyorum.

• @ekdodo Merhaba, şimdiden geçmiş olsun. Mülakatınız için başarılar ve şans diliyorum. Tüm bu işlemler için ödediğiniz toplam tutar 6434 lira mı yoksa 8645 lira mı?

• @baharg total 8645 lira ödedim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

• @ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@baharg total 8645 lira ödedim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Daha once muayene olan arkadaslarin soylediklerine istinaden $150 - $250 arasi tutan doktor ucreti $450'a cikmis gozukuyor. Biraz fazla zam yapmislar : )

• @baharg tesekkurler geri donusunuz icin🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k