Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gembruce aşılı değilim o hızlı olurda mayısı beklemek gerekiyor o zamanda ne olacağı belli değil ama bir ümit işte.Ben, şuanda süreci hızlandırma gayesindeyim ama uscis kısmı eşimle alakalı olduğundan birde yaralanma avukatının göçmenlik avukatıyla kanıtları mail yoluyla yollaması gerekiyor ama çok yavaş gördüğüm kadarıyla böyle durumlarda herzaman hazırlıklı olmak lazım avukat vs açısından başımıza ne zman be geleceği belli olmuyor onun için araştırılmalı önerim bu Biz daha uscis aşamasındayız Allah'ım yardımcımız olsun yolumuzu açsın diğer bekleyen arkadaşlarımada inşaallah 🤲🏼🤲🏼🤲🏼😞😞😞


  • @lina büyük şeyler ama bazen onu bile kabul etmiyorlarmış kanser kalp ameliyatı vs ama o zaman Red yerseniz boş durmak yok uscisten ombusman yardımı sonra bulunduğunuz eyaletin genelde 2 yada 3 senatör var onların kişisel sayfalarını ziyaret edin göçmenlere ve vatandaşlara yardım dilekçe pdflari var uscise hangi kategoride başvurduysanız onu işaretleyip dilekçenizde beyanını bulunup mail adreslerine yolluyorsunuz.Ben Türkiye de olduğum halde yarım İngilizcem ve sağolsun google translate sayesine anladım içerikleri de kendimce çözüm buldum ama bana orda yardımcı olacak girişkenlerim yok herkesin bir aklı var kullanınca çok işe yarıyorda benim karşıma çalışmayanlar çıktı malesef kısa yollar bir anda dünyayı dolaşma sebebi oluyor akıl kullanılamayınca malesef 😞 arkadaşlar sizinde benim gibi bir olayınız varsa anlattığım gibi yapmanızı öneririm.Daha deneyimleyemedim anladığınız konulardan inşaallah yoluna girer sizede bu yolları denemenizi tavsiye ederim kaybedeceğiniz birşey yok yeterki evlatlarınız babalarına annelerinine herkimse uzakta ona kavuşsun ben artık kendimi unuttum evladım ve geleceği için düşünüyorum.Rabbim herkesin kapalı yollarını açsın inşaallah AMİNNNNN 🤲🏼🤲🏼🤲🏼🥺🥺🥺


  • @gembruce
    Başka bir ülkenin elçiliğinden vize randevusu talep edebiliyor muyuz hocam?


  • @gembruce
    'Married filing seperately' için ITIN mi aldınız? Bir de evli olduğumuz halde tek doldurabiliyor muyuz? Çünkü ilerde geçmişe dönük vergi düzeltmesi yapma şansımız varmış.
    @itsmebb @ufuk_sa


  • @ICu
    IRS in sitesinde hangi yöntemle dolduracağınızı belirlemek için bir yardım robotu var oradan sorulara size uygun cevapları vererek sonunda tavsiye edilen yöntemi söylüyor. Siz non-resident alien olduğunuz için vergi yükümlülüğünüz olmuyor, dolayısıyla married filing separately olarak doldurabilir eşiniz. Biz hep öyle yaptık. Amerikan vatandaşı bebeğimiz dünyaya gelince head of Household olarak doldurdu, daha karlı oluyor o şekilde.
    ITIN’a ihtiyacınız yok separate olarak doldurmak için.

  • ⭐⭐⭐

    @ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @gembruce
    Başka bir ülkenin elçiliğinden vize randevusu talep edebiliyor muyuz hocam?

    Eğer baska ülkenin vatandaşıysanız dosyanızı taşımak için konsolosluga mail atabilirsiniz ama onun dışında cok zor..


  • @ICu I-130 formunun 62. maddesinde randevu talep edilen ülke ve şehir belirtiliyor. Oturma ve yaşama iznimiz olmayan bir ülke ve şehri seçebiliyoruz ancak kabul edileceğinin garantisi yok. Seçtiğimiz lokasyondaki elçilik ya da konsolosluk buna karar veriyor. Açıklama şu şekilde: "Choosing a U.S. Embassy or U.S. Consulate outside the country of the beneficiary's last residence does not guarantee that it will accept the beneficiary's case for processing. In these situations, the designated U.S. Embassy or U.S. Consulate has discretion over whether or not to accept the beneficiary's case." I-130 doldurulduktan sonra da değişiklik talep edilebiliyor ancak sürecin sonuna yaklaştıkça, özellikle DQ'dan sonra lokasyon değişikliği anlamını yitiriyor çünkü kabul edilse dahi yeni lokasyonda bizi sıranın sonuna attığı için değişiklik herhangi bir süre avantajı sağlayamıyor.


  • @ICu Ufuk Bey detaylı olarak cevaplamış. Eşim ve çocuğumun SSN ya da ITINleri yok. GC sahibi ve vergi mükellefi olarak benim var haliyle. Tek doldurmaktan kastınız single seçeneği ise evet evli olduğunuz halde aileniz yurt dışında olduğu ve ssn/itinleri bulunmadığı durumda bu şekilde doldurabilirsiniz ancak mantıklı olmaz çünkü en fazla vergi ödeyeceğiniz seçenektir. Married filing separately daha avantajlıdır. İsmi yanlış yönlendirmesin, married filing separately'de her iki eşin de mutlaka beyanname verme şartı yok, ABD'de vergi mükellefi olmadıkları sürece.


  • @yasmin982 amin inşallah kardeşim hepimiz aynı durumdayız tükendik valla bir an önce sonuçlanır inşallah hepimizinki amin


  • @gembruce

    Yanlış bilmiyorsam çekiliş yoluyla GC çıkanlar DS260 doldurduktan sonra başka ülkelerdeki elçilik/konsolosluklara mailler atıp şanslarını deniyorlar.

    F2A yoluyla GC almakta da benzer bir süreç var (DS260 dolduruluyor, sonra konsolosluktan mülakat için sıra bekleniliyor falan). Böyle olunca biz de aynı yolu izleyebilir miyiz diye düşünmüştüm; yani DS260 doldurduktan sonra etraftaki elçilik/konsolosluklardan mülakat talebinde bulunmak..


  • Arkadaşlar ben bugün I-130 form yükledim kazasız belasız şimdi bana bir receipt no verildi başka yapmam gereken birşey var mı yoksa artık bekleyecekmiyiz saygılar


  • Hayırlı olsun bekliyiceksiniz artık yapacak bişeyiniz yok


  • @ICu Okuduğum kadarı ile mümkün ancak değişikliği kabul etseler dahi sürecin kısalacağından nasıl emin oluruz bilmiyorum. Yeni misyonda sıranın sonuna ekleneceğiz sonuçta. F2A'dan örneğimiz var mı bilmiyorum. DVler bizim için kıyas olamaz çünkü süreleri kısa olduğu için kontenjanları çok yüksek. F2A'ya bir yılda verilen vize kadar DV'ye bir ayda vize verilebiliyor.


  • @cokbekledik86 ilk önce cevabınız için tşkler bir sorum olacaktı şimdi receipt no aldım ve sayfamda herhangi birşey yazmıyor sadece diyor adres değişikliği yapmak istermisiniz uyarısı geliyor hiç birşeye dokunmuyorum dimi anlamadım


  • @gembruce nasıl öğrenecez hangi services centerdayız benim adresim California bilemedim


  • @Servet-Demir hayırlı olsun. Ödemede yaptıysanız, Size noa1 denilen belge geliyor hem posta hem email olarak bir ay içerisinde gelir tahminim. O belgede servis centeriniz yazar. Ama oturdugunuz bölgeye göre olmuyor servisiniz şans ve yoğunluğa göre kendileri karar veriyor .


  • @ecom çok saol cevabınız için ben ödeme yaptım receipt no geldi benden para geçilmemiş anlayamadım


  • Merhabalar ,bu ayla birlikte dosyam 24 aydır california yada ve hala onaylanmadı neden bu kadar uzun sürdü ?durumum normal mi sizce?


  • @Servet-Demir posta yolu ile yada email olarak elinizdemi receipt notice çünkü o evrağın sol alt köşesinde yazar servisiniz. Bizim işlemleri avukatımız yaptığı için para ne zaman çekildi bilmiyorum ama ödemeyi yapmışsınız sorun olsa bildirirlerdi size.


  • @Sibel-Demir muhtemelen normal uscisin sitesinden takip ediyormusunuz? Üç aşağı beş yukarı fikir verir tam tutmasada tarihler . Sürecinizi imzaniza eklerseniz sorulara cevap vermek kolaylaşır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

34
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum