Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @ob16222 şimdi aslında bir nokta da haklı olabilirler red alıp daha konsolosluk kapısınadn çıkıp eline telefon pc alıp tekrardan başvuranlar var açıkçası , hiç bir değişiklik göstermeden hiç bir geliştirme yapmadan tekrar başvurmak ne bileyim bana mantıklı gelmiyor, benim de görüşmem var, red yer isem gelirimi düzeltirim bir kaç ülke ziyareti daha eklerim bir şekilde gelişim sağladıktan sonra başvururum. Ben tekrar başvurudan ziyade yeni insanalrın başvurularına böyle yaklaşmalarını çok mantıksız bulmuyorum ama süreç biraz fazla 1 yıl yada 6 ay falan daha mantıklı olurmuş 2 yıl gerçekten fazla.


  • @Muhtaradana Merhabalar, eşim ile birlikte İtalya gezimiz olmuştu, tabi shengen vize süremizde doldu. Balkanlar’ı istiyoruz, hatta uygun uçak bileti ve kiralık araç bularak tirandan seyahate başlayacaktık. Kotor ve Budva yı gezmeyi/ziyaret etmeyi çok istiyorum. Sadece Amerika vizesi için düşünmedim @historian 🙂
    Mart ve Nisan ayında farklı tarihler de ayrı ayrı gidiş-dönüş Düsseldorf- Cenevre-Brüksel biletlerimiz vardı. Eşim ile yönü Amerika’ya çevirince iptal ettik 🫠
    Şu an DS160 da Miami üzerinden giriş yapıp tatil yapacağız. Bir de fuar var işim ile alakalı ona da katılmak istiyorum konsolosluğa sunmalı mıyım emin değilim 🤨

  • ⭐⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz ortalama Balkanlar turunun fiyatı nasıl oluyor? Annemin sırp pasaportu var hiç yurtdışına çıkmadı balkanları görmeyi çok istiyor bu yaz kısmet olursa götürmeyi düşünüyorum. İnternette gördügümüz fiyatlar sürekli degisken genel bi fikir edinmek istiyorum


  • @waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Rüştü-Gürbüz ortalama Balkanlar turunun fiyatı nasıl oluyor? Annemin sırp pasaportu var hiç yurtdışına çıkmadı balkanları görmeyi çok istiyor bu yaz kısmet olursa götürmeyi düşünüyorum. İnternette gördügümüz fiyatlar sürekli degisken genel bi fikir edinmek istiyorum

    Selamlar, turun içeriğine göre fiyatlar değişkenlik göstermekte (Kaç gün-Konaklama-Ekstra Turlar)
    Fikir olması açısından Tur firmalarının Balkanlar tur program içeriklerini incelemeni tavsiye ederim. Kendim rota oluşturarak yaparsam geziyi yarı fiyatına halledebiliyordum tabi bu gidiş zamanınıza da bağlı. Tur firmaları ile görüşerek detaylı bilgi alarak başlayabilirsin, oradan alacağın bilgi ile aklına farklı bir fikir getirebilir bende öyle olmuştu 🙂


  • 2022 yılında J1 vizesi ile ABD'ye gidip zamanında geri döndüm şimdi ise turist vizesine başvurmayı düşünüyorum pasaportumda amerikan vizesi dışında başka vize yok sizce onay alma durumum nedir? daha önce giriş çıkış yapıp tekrar başvuru yapanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?


  • @Rüştü-Gürbüz kaç ülke gezeceksiniz bilmiyorum ama 2-3 ülke gezeceksiniz en azından 6-7 gün ayırmanızı tavsiye ederim. Seyahat planı oluştururken ucuzaucak Facebook grubundaki eski soru ve yorumlara bakabilir ya da siz grupta bir soru sorabilirsiniz. Balkanlar konusunda inanılmaz bir bilgi birikimi var. Sırbistan dahil hiç bir ülkede ırkçılıkda karşılaşmanız çok zor ben hiç karşılaşmadım.


  • balkan gezisinin abdye bir yararı olacağını zannetmem. Karadağdaki abd elçiliği görevlisi almanyaya neden gittin, ingilterede işin neydi vs. soruları soruyordu karadağ pasaportu sahiplerine. Adamlara schengen ülkeleri vizesiz mesela, ona rağmen çogunluk vize alamadı.
    vizeli ülkelerin değerli olma sebebi; schengen belli belgeleri istiyor, ülkesine de geri dönmüş, abdden dönme ihtimali daha fazladır diye düşünülmesi.

    1. dünya ülkesi vatandaşlarının 1.dünya ülkelerine gidip geri döndüklerinde diğer 1.dünya ülkelerine daha kolay vize almalarının sebebi budur.

  • @waterman kampanya olduğu zaman 350-400 € bandında görmüştüm. Turlar daha organize ve hızlı hareket ediyor ama şuna dikkat edin 5 günde 4 ülke filan gezmesin. Aradaki kara yolu mesafeleri çok uzun bu kadar sıkışıklığa gerek yok. 7 güne 2-3 ülke ve o ülkelerin içindeki farklı şehirler olduğu bir tur harika olurdu. Sırbistan başlangıçlı Üsküp bitişli olabilir güzel olur. Birde kendi seyahat planı yapanlar varış ve kalkış ülkesi aynı olmasın. Üsküp gidiş dönüş almış sonra dönüşü Bosna-Hersek olarak değiştirmiştim.Balkanlarda otobüs sistemi biraz sıkıntı olabiliyor. Flixbus avrupdaki gibi çalışmıyor en iyi site https://busticket4.me/En ama ben hep otogardan aldım biletleri.


  • @Rüştü-Gürbüz şu anda 1639 tl ye Mart-Nisan gidiş-dönüş Sarajevo biletleri var, bu biletler efsane fiyatScreenshot_20230301-133735_Chrome.jpg

    Biletler için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz⬇


  • @ob16222 arkadaşınızı tebrik ederim,B1-B2 mülakat deneyimlerinde görüşme detaylarını yazarsa çok seviniriz
    Ayrıca bende @tolgasatir beye katılıyorum, tamam iyi niyetli bir düzenleme olabilir ama süre çok fazla 6 ay olur 12 ay olur ama 24 ay insanların seyahat etme özgürlüğünü elinden almamalısınız değerlendirmeye bile almak istemiyorsunuz bu acımasızca

  • ⭐⭐

    ds160 formunda son 5 yılda ziyaret edilen ülkeler soruluyor ya , oraya 5 yılı hafiften geçen ülkeleri de yazabilir miyiz 🙂 2018'de almanyaya gittik bunu yazdık forma. 2017 bahar ve yaz aylarında italya ve ispanyaya gittik. Onları ds160 formunda gösteremiyor olmak kötü. İşin aksi pasaportlarımız da yenilendi süresi dolduğu için, tertemiz yeni pasaportlarla gideceğiz. Eski pasaportları yanımızda götüreceğiz ama umarım gösterme şansımız olur bize sorulursa. eski pasaportlarımız dolu, en az 6-7 giriş çıkış var ama bunlar 2012 ile 2017 arası.

  • ⭐⭐⭐

    @tufank girişite form teslim edilirken yeni pasaport ile birlikte eski pasaportu da verin bence Ds160 formuna yazdığım seyahatlerin bır kısmı bunda diyerek. @denizci10 kabul olur mu böyle bir şey

  • ⭐⭐

    @tolgasatir evet ben de bunu merak ediyordum. içeri girerken teslim edilen pasaportlar sadece eski ABD vizelerinin basılı olduğu pasaportlar diye biliyorum. Onun haricinde sanırım sadece görüşme anında gösterebiliyoruz eski pasaportları. @denizci10 fikirlerinizi iletebilirseniz çok seviniriz, teşekkürler.


  • @charon bu dediklerinize kısmen katılmakla birlikte iki noktada itirazım var. Birincisi schengen vizesi sanıldığının aksine o kadar zor alınan bir vize değil. Bir ülkenin size schengen vermemiş olması sizin uygun olmadığınız anlamına gelmiyor ülke bazlı siyasi olaylardan çok etkilenen bir vize türü Almanyadan red alıp bir hafta so da İtalyadan vize alanlar var mesela ya da banka hesabında yüklü para daha önce schengen vizesi olan profili iyi olan biri Yunanistan dan red alırken öğrenci bir arkadaşımız tertemiz pasaportuyla Yunanistandan 1 aylık vize alıyor komik şeyler oluyor schengen tarafında bazen yani. Ama şu şekilde haklısınız en azından bu vizede bir kontrol mekanizması var ayrıca bu ülkeler Türkler tarafından iltica için çok fazla rağbet edilen ülkeler. Konsolosluktaki görevli Bosna seyahati olanla Almanya seyahati olanı aynı değerlendirmeyebilir bu taleple alakalı Bosna ya bir insan niye iltica etsin ki.

    İkinci olarak vizesiz balkan seyahalerini çok fazla önemsizleştiriyoruz. Eğer pasaportunuz boşsa Kuzey Makedonyayada, Sırbistanada artık o kadar rahat giremiyorsunuz. Zaten bunlar Facebook gruplarında dile getiriliyor ama kendi yakın zamanlı tecrübemiz anlatabilirim. Üsküpte Türklerin %80 nını neredeyse pasaport kontrolü sonrası arka alanda beklettiler. Ülkede tanıdığı olmayanları, kapıda bekleyeni olmayanlara çok zorluk çıkardılar. Geri dönüş biletiniz rezervasyonlarınız umurlarında değil ya pasaportunuzda schengen seyahati ya da Kıbrıs dışında bir ülkeye gidip dönmüş olmanıza bakıyorlar. Yaklaşık 45 dakika bekleyip gopro, gimbal ve YouTube kanalı mı göstererek anca ülkeye almışlardı.

    Buna benzer olay Karadağ-Bosna sınırındada oldu. Yılbaşında Sırbistana girerkende hatta Sırbistandan çıkarkende sorgulandım.Yani demek istediğim o kadar da değersiz olmaması lazım. Sırbistan Bosna hattı Avrupaya kaçak gitmek isteyen Türklerin meksikası bunu Bosnadaki Hostelde kalanların neredeyse büyük çoğunluğunun sınırı geçmek için konakladığını görünce daha net anladım.

    Çok uzattım ama dediklerinizde haklılık payı olmakla birlikte schengen yanına Balkanlar, eğer sadece bu seyahatlerin amacı Amerika vizesi almak içinse güzel durabilir hem yakın hem ucuz hem de güzel bir coğrafyayıda görmüş olmanız size artı olur. Ama schengen veya İngiltere alınamıyorsa alternatif olarak Asya'daki tatil bölgeleride listeye alınabilir belki.


  • @kaan1235

    B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları https://yesilkartforum.com/forum/post/310202


  • @Muhtaradana teşekkürler , kendisi forum üyesi değil ama çalıştığımız sektör gereği amerika vizesi dahil vize alma kolaylığımız var bütün bilgilerimiz vize başvuru sırasında elçilik ile paylaşılıyor , o yüzden hiç bir soru sormamış , pasaportunu almış neden gitmek istiyorsun amerikayı gezeceğim , vizeniz onaylanmıştır. 20 saniye falan sürmedi dedi.


  • Merhaba dostlar Almanyadan b2 vizesine başvurdum ve kare boyutlarında mavi bir kağıt verdiler maalesef kağıtı çıktıktan sonra çöplerle beraber atmışım fark etmeden. Bu mavi kağıt ne anlama geliyor internette gördüğüm bütün mavi kağıtşar a4 boyutunda bizim ki daha küçük bir kağıttı okuyamadan da kaybettiğim için ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kağıdın ne anlama geldiğini bilen var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tufank bence yazın çok önemli değil 1-2 sene. iki pasaportunuzu da yanınıza alın mutlaka mülakat esnasında sorarsa gösterirsiniz

  • ⭐⭐

    @denizci10 tamamdır, çok teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana konuyu cok dağıtmak istemiyorum ama en korktuğum kısım sorgu kısmı sanırım. Annemle gideceğim anneminde korkmasını istemiyorum hadi tek basımayken bi şekilde halledilirde kadın en ufak asker görse zaten korkuyor ve annemin sırp pasaportu var benim Türk pasaportum bu durumda oğlun olmadığına inanmıyoruz vs gibi absürt bi olay çıkma ihtimali nedir ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum