(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@Muhtaradana teşekkürler , kendisi forum üyesi değil ama çalıştığımız sektör gereği amerika vizesi dahil vize alma kolaylığımız var bütün bilgilerimiz vize başvuru sırasında elçilik ile paylaşılıyor , o yüzden hiç bir soru sormamış , pasaportunu almış neden gitmek istiyorsun amerikayı gezeceğim , vizeniz onaylanmıştır. 20 saniye falan sürmedi dedi.
-
Merhaba dostlar Almanyadan b2 vizesine başvurdum ve kare boyutlarında mavi bir kağıt verdiler maalesef kağıtı çıktıktan sonra çöplerle beraber atmışım fark etmeden. Bu mavi kağıt ne anlama geliyor internette gördüğüm bütün mavi kağıtşar a4 boyutunda bizim ki daha küçük bir kağıttı okuyamadan da kaybettiğim için ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kağıdın ne anlama geldiğini bilen var mı?
-
@tufank bence yazın çok önemli değil 1-2 sene. iki pasaportunuzu da yanınıza alın mutlaka mülakat esnasında sorarsa gösterirsiniz
-
@denizci10 tamamdır, çok teşekkürler
-
@Muhtaradana konuyu cok dağıtmak istemiyorum ama en korktuğum kısım sorgu kısmı sanırım. Annemle gideceğim anneminde korkmasını istemiyorum hadi tek basımayken bi şekilde halledilirde kadın en ufak asker görse zaten korkuyor ve annemin sırp pasaportu var benim Türk pasaportum bu durumda oğlun olmadığına inanmıyoruz vs gibi absürt bi olay çıkma ihtimali nedir ?
-
10 Ağustos Ankara Boş gün var 2 kişilik aile için baktım
-
FY2022 - dünyadaki B1/B2 vize istatistikleri
ülkemizde özellikle son yıllarda B1/B2 vize başvurularındaki "red" oranlarını hepimiz biliyoruz.
ancak durum dünya için baktığımızda pek de öyle değil.FY2022'de ;
dünyadan aile üyeleri dahil toplam 4,063,202 kişi B1/B2 vizesine başvurmuş.
bunlardan 3,228,199 kişinin başvurusu kabul edilmiş :white_heavy_check_mark:
kalan 835,003 kişinin ise reddedilmiş. :stop_sign:bu veriler de gösteriyor ki, konsolosluklar aslında ciddi bir vize kabul oranı ile hizmet veriyor.
ülkelerin red oranları, siyasi / politik ve diğer sebeplerle etkilenerek ilerliyor.ne yazık ki türkiye de bunlardan biri haline geldi.
-
@gucarslan Dünyanın her yerinde 160 dolar değil mi ds-160? 835kx160 nereden baksanız iyi para.
-
@baran-bozdogan o sadece red bide :D 4m total başvuru :) ne kadar masraflı olabilir ki bir vize basımı :)
-
Bu ileti silindi! -
@canaykarahan32 resmî açıklamalara göre göçmenlik sürecini önceden başlatanlar için expedite yapılabiliyor. Ayrıca sizin sorunuzun yeri burası değil K1 vizesine başvurmanız gerekir
-
B1/B2 ile yakın zamanda Amerika’ya gidenleriniz var mı? Aşı şartı var mıdır? PCR artık istenmiyor diye biliyorum ama aşı şartı var sanırım. Güncel bilgisi olan varsa paylaşabilirseniz çok iyi olur.
-
@lavita hayır istenmiyor.
-
@Rhonster Son booster shot’ımın üstünden 1 yıldan fazla zaman geçmişti. O yüzden merak etmiştim. O zaman sıkıntı olmayacak. Çok teşekkürler.
-
@lavita abd booster istemedi hiçbir zaman
-
@tufank merhaba eski pasaportunuz yanınızda olsun benimde 5 yılı geçmiş schengen vizelerim vardı ve form a yazmadım bana vize görüşmesinde daha önce yurtdışı seyehati yaptınız mı sorusu sorduğu zaman eski pasaportumu alıp baktı görevli..baska hicbir belgeme bakmadı bu arada :)
-
@roma48 bilgilendirmeniz için teşekkürler :)
-
Bu sabah Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun turist vizesinden ret aldığını gördüğünü söyleyenler var. İstanbuldan girmiş ve annen baban ne iş yapıyor ? diye sorulmuş. Çıktığında beni wat öğrencileriyle aynı kefeye koydular vermediler diyip sinirlendiğini söylüyorlar. Konsolosun boşluğuna geldiğini düşünüyorum. Çok garip.
-
@eyuphanyl neye göre karar verdikleri çok muamma fenerbahçeli yada beşiktaşlı olabilir konsolos :D
-
@eyuphanyl hocam sırp generali reddetti abd elçiliği(sırbistandaki).
Adamin pentagondan davetiyesi vardi. Sırbistan devlet olarak araya girip çözmeyi denedi, birşey yapamadılar. Elçilik detay bile vermedi.
Haberlerde çıktı hatta.Pentagon davetiyeli adam almıyorsa, bizim futbolcunun red yemesi normal.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum