merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
Bence bu süreçte biraz şans ve psikoloji de çok etkili oluyor 🙂 Benim gördüğüm kadarıyla çoğu zaman evraklara bile bakmıyorlar, daha çok verilen cevapların tutarlılığına ve kişinin genel profiline dikkat ediyorlar. Bazen çok güçlü profiller ret alabiliyor, bazen de çok kısa görüşmeler onayla sonuçlanıyor. Umarım bir sonraki başvurunuz gönlünüzce olur, tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ob16222 şimdi aslında bir nokta da haklı olabilirler red alıp daha konsolosluk kapısınadn çıkıp eline telefon pc alıp tekrardan başvuranlar var açıkçası , hiç bir değişiklik göstermeden hiç bir geliştirme yapmadan tekrar başvurmak ne bileyim bana mantıklı gelmiyor, benim de görüşmem var, red yer isem gelirimi düzeltirim bir kaç ülke ziyareti daha eklerim bir şekilde gelişim sağladıktan sonra başvururum. Ben tekrar başvurudan ziyade yeni insanalrın başvurularına böyle yaklaşmalarını çok mantıksız bulmuyorum ama süreç biraz fazla 1 yıl yada 6 ay falan daha mantıklı olurmuş 2 yıl gerçekten fazla.
-
@Muhtaradana Merhabalar, eşim ile birlikte İtalya gezimiz olmuştu, tabi shengen vize süremizde doldu. Balkanlar’ı istiyoruz, hatta uygun uçak bileti ve kiralık araç bularak tirandan seyahate başlayacaktık. Kotor ve Budva yı gezmeyi/ziyaret etmeyi çok istiyorum. Sadece Amerika vizesi için düşünmedim @historian

Mart ve Nisan ayında farklı tarihler de ayrı ayrı gidiş-dönüş Düsseldorf- Cenevre-Brüksel biletlerimiz vardı. Eşim ile yönü Amerika’ya çevirince iptal ettik 🫠
Şu an DS160 da Miami üzerinden giriş yapıp tatil yapacağız. Bir de fuar var işim ile alakalı ona da katılmak istiyorum konsolosluğa sunmalı mıyım emin değilim
-
@Rüştü-Gürbüz ortalama Balkanlar turunun fiyatı nasıl oluyor? Annemin sırp pasaportu var hiç yurtdışına çıkmadı balkanları görmeyi çok istiyor bu yaz kısmet olursa götürmeyi düşünüyorum. İnternette gördügümüz fiyatlar sürekli degisken genel bi fikir edinmek istiyorum
-
@waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Rüştü-Gürbüz ortalama Balkanlar turunun fiyatı nasıl oluyor? Annemin sırp pasaportu var hiç yurtdışına çıkmadı balkanları görmeyi çok istiyor bu yaz kısmet olursa götürmeyi düşünüyorum. İnternette gördügümüz fiyatlar sürekli degisken genel bi fikir edinmek istiyorum
Selamlar, turun içeriğine göre fiyatlar değişkenlik göstermekte (Kaç gün-Konaklama-Ekstra Turlar)
Fikir olması açısından Tur firmalarının Balkanlar tur program içeriklerini incelemeni tavsiye ederim. Kendim rota oluşturarak yaparsam geziyi yarı fiyatına halledebiliyordum tabi bu gidiş zamanınıza da bağlı. Tur firmaları ile görüşerek detaylı bilgi alarak başlayabilirsin, oradan alacağın bilgi ile aklına farklı bir fikir getirebilir bende öyle olmuştu
-
2022 yılında J1 vizesi ile ABD'ye gidip zamanında geri döndüm şimdi ise turist vizesine başvurmayı düşünüyorum pasaportumda amerikan vizesi dışında başka vize yok sizce onay alma durumum nedir? daha önce giriş çıkış yapıp tekrar başvuru yapanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?
-
@Rüştü-Gürbüz kaç ülke gezeceksiniz bilmiyorum ama 2-3 ülke gezeceksiniz en azından 6-7 gün ayırmanızı tavsiye ederim. Seyahat planı oluştururken ucuzaucak Facebook grubundaki eski soru ve yorumlara bakabilir ya da siz grupta bir soru sorabilirsiniz. Balkanlar konusunda inanılmaz bir bilgi birikimi var. Sırbistan dahil hiç bir ülkede ırkçılıkda karşılaşmanız çok zor ben hiç karşılaşmadım.
-
balkan gezisinin abdye bir yararı olacağını zannetmem. Karadağdaki abd elçiliği görevlisi almanyaya neden gittin, ingilterede işin neydi vs. soruları soruyordu karadağ pasaportu sahiplerine. Adamlara schengen ülkeleri vizesiz mesela, ona rağmen çogunluk vize alamadı.
vizeli ülkelerin değerli olma sebebi; schengen belli belgeleri istiyor, ülkesine de geri dönmüş, abdden dönme ihtimali daha fazladır diye düşünülmesi.- dünya ülkesi vatandaşlarının 1.dünya ülkelerine gidip geri döndüklerinde diğer 1.dünya ülkelerine daha kolay vize almalarının sebebi budur.
-
@waterman kampanya olduğu zaman 350-400 € bandında görmüştüm. Turlar daha organize ve hızlı hareket ediyor ama şuna dikkat edin 5 günde 4 ülke filan gezmesin. Aradaki kara yolu mesafeleri çok uzun bu kadar sıkışıklığa gerek yok. 7 güne 2-3 ülke ve o ülkelerin içindeki farklı şehirler olduğu bir tur harika olurdu. Sırbistan başlangıçlı Üsküp bitişli olabilir güzel olur. Birde kendi seyahat planı yapanlar varış ve kalkış ülkesi aynı olmasın. Üsküp gidiş dönüş almış sonra dönüşü Bosna-Hersek olarak değiştirmiştim.Balkanlarda otobüs sistemi biraz sıkıntı olabiliyor. Flixbus avrupdaki gibi çalışmıyor en iyi site https://busticket4.me/En ama ben hep otogardan aldım biletleri.
-
@Rüştü-Gürbüz şu anda 1639 tl ye Mart-Nisan gidiş-dönüş Sarajevo biletleri var, bu biletler efsane fiyat

Biletler için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz
️https://bilet.ucuzaucak.net/f/istanbul-saraybosna-ucak-bileti--15fu0o
-
@ob16222 arkadaşınızı tebrik ederim,B1-B2 mülakat deneyimlerinde görüşme detaylarını yazarsa çok seviniriz
Ayrıca bende @tolgasatir beye katılıyorum, tamam iyi niyetli bir düzenleme olabilir ama süre çok fazla 6 ay olur 12 ay olur ama 24 ay insanların seyahat etme özgürlüğünü elinden almamalısınız değerlendirmeye bile almak istemiyorsunuz bu acımasızca -
ds160 formunda son 5 yılda ziyaret edilen ülkeler soruluyor ya , oraya 5 yılı hafiften geçen ülkeleri de yazabilir miyiz
2018'de almanyaya gittik bunu yazdık forma. 2017 bahar ve yaz aylarında italya ve ispanyaya gittik. Onları ds160 formunda gösteremiyor olmak kötü. İşin aksi pasaportlarımız da yenilendi süresi dolduğu için, tertemiz yeni pasaportlarla gideceğiz. Eski pasaportları yanımızda götüreceğiz ama umarım gösterme şansımız olur bize sorulursa. eski pasaportlarımız dolu, en az 6-7 giriş çıkış var ama bunlar 2012 ile 2017 arası. -
@tufank girişite form teslim edilirken yeni pasaport ile birlikte eski pasaportu da verin bence Ds160 formuna yazdığım seyahatlerin bır kısmı bunda diyerek. @denizci10 kabul olur mu böyle bir şey
-
@tolgasatir evet ben de bunu merak ediyordum. içeri girerken teslim edilen pasaportlar sadece eski ABD vizelerinin basılı olduğu pasaportlar diye biliyorum. Onun haricinde sanırım sadece görüşme anında gösterebiliyoruz eski pasaportları. @denizci10 fikirlerinizi iletebilirseniz çok seviniriz, teşekkürler.
-
@charon bu dediklerinize kısmen katılmakla birlikte iki noktada itirazım var. Birincisi schengen vizesi sanıldığının aksine o kadar zor alınan bir vize değil. Bir ülkenin size schengen vermemiş olması sizin uygun olmadığınız anlamına gelmiyor ülke bazlı siyasi olaylardan çok etkilenen bir vize türü Almanyadan red alıp bir hafta so da İtalyadan vize alanlar var mesela ya da banka hesabında yüklü para daha önce schengen vizesi olan profili iyi olan biri Yunanistan dan red alırken öğrenci bir arkadaşımız tertemiz pasaportuyla Yunanistandan 1 aylık vize alıyor komik şeyler oluyor schengen tarafında bazen yani. Ama şu şekilde haklısınız en azından bu vizede bir kontrol mekanizması var ayrıca bu ülkeler Türkler tarafından iltica için çok fazla rağbet edilen ülkeler. Konsolosluktaki görevli Bosna seyahati olanla Almanya seyahati olanı aynı değerlendirmeyebilir bu taleple alakalı Bosna ya bir insan niye iltica etsin ki.
İkinci olarak vizesiz balkan seyahalerini çok fazla önemsizleştiriyoruz. Eğer pasaportunuz boşsa Kuzey Makedonyayada, Sırbistanada artık o kadar rahat giremiyorsunuz. Zaten bunlar Facebook gruplarında dile getiriliyor ama kendi yakın zamanlı tecrübemiz anlatabilirim. Üsküpte Türklerin %80 nını neredeyse pasaport kontrolü sonrası arka alanda beklettiler. Ülkede tanıdığı olmayanları, kapıda bekleyeni olmayanlara çok zorluk çıkardılar. Geri dönüş biletiniz rezervasyonlarınız umurlarında değil ya pasaportunuzda schengen seyahati ya da Kıbrıs dışında bir ülkeye gidip dönmüş olmanıza bakıyorlar. Yaklaşık 45 dakika bekleyip gopro, gimbal ve YouTube kanalı mı göstererek anca ülkeye almışlardı.
Buna benzer olay Karadağ-Bosna sınırındada oldu. Yılbaşında Sırbistana girerkende hatta Sırbistandan çıkarkende sorgulandım.Yani demek istediğim o kadar da değersiz olmaması lazım. Sırbistan Bosna hattı Avrupaya kaçak gitmek isteyen Türklerin meksikası bunu Bosnadaki Hostelde kalanların neredeyse büyük çoğunluğunun sınırı geçmek için konakladığını görünce daha net anladım.
Çok uzattım ama dediklerinizde haklılık payı olmakla birlikte schengen yanına Balkanlar, eğer sadece bu seyahatlerin amacı Amerika vizesi almak içinse güzel durabilir hem yakın hem ucuz hem de güzel bir coğrafyayıda görmüş olmanız size artı olur. Ama schengen veya İngiltere alınamıyorsa alternatif olarak Asya'daki tatil bölgeleride listeye alınabilir belki.
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları https://yesilkartforum.com/forum/post/310202
-
@Muhtaradana teşekkürler , kendisi forum üyesi değil ama çalıştığımız sektör gereği amerika vizesi dahil vize alma kolaylığımız var bütün bilgilerimiz vize başvuru sırasında elçilik ile paylaşılıyor , o yüzden hiç bir soru sormamış , pasaportunu almış neden gitmek istiyorsun amerikayı gezeceğim , vizeniz onaylanmıştır. 20 saniye falan sürmedi dedi.
-
Merhaba dostlar Almanyadan b2 vizesine başvurdum ve kare boyutlarında mavi bir kağıt verdiler maalesef kağıtı çıktıktan sonra çöplerle beraber atmışım fark etmeden. Bu mavi kağıt ne anlama geliyor internette gördüğüm bütün mavi kağıtşar a4 boyutunda bizim ki daha küçük bir kağıttı okuyamadan da kaybettiğim için ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kağıdın ne anlama geldiğini bilen var mı?
-
@tufank bence yazın çok önemli değil 1-2 sene. iki pasaportunuzu da yanınıza alın mutlaka mülakat esnasında sorarsa gösterirsiniz
-
@denizci10 tamamdır, çok teşekkürler
-
@Muhtaradana konuyu cok dağıtmak istemiyorum ama en korktuğum kısım sorgu kısmı sanırım. Annemle gideceğim anneminde korkmasını istemiyorum hadi tek basımayken bi şekilde halledilirde kadın en ufak asker görse zaten korkuyor ve annemin sırp pasaportu var benim Türk pasaportum bu durumda oğlun olmadığına inanmıyoruz vs gibi absürt bi olay çıkma ihtimali nedir ?
Benzer Başlıklar
112
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k