Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Buyuk an geldi catti, evliligimi sorarsaniz daha da baglandik birbirimize yeni yavru kopegimiz de var adini annem yavru kopekleri Fino diye cagirdigindan Fino koyduk. 2 gun once hatirlatma mektubu geldi (Kasimin 12sinden subatin 12sine kadar olan 90 gun sure) USCIS'den i-751 icin. once su bir kac soruyu soracagim sonra aslina gelecek. (yasla ilgili sorum vardi cevabini aldim zaten)

    -ben teknoloji duskunu bir insanim bu 2 yil icinde 3 bin dolara yakin bilgisayardir, tvdir, konsoldur falan harcamam oldu. banka statementlarinda var o harcamalar. banka ikimizin adina zaten. o sorun olur mu? hani derler mi sen parani har vurup harman savurmussun esine daha da cok yardimci olabilirdin. ama esim zaten sadece kendi telefon faturami, suyu, market alisverislerini odememi istedi. onlar var odediklerim.

    -kredi kartim var esim kredi notundan cok korkan bir insan o yuzden ben birlikte acalim dedim o da istemedi git al kredi notun yukselir dedi ben de tamam dedim o yuzden sadece kendi adima kredi karti. diyorum ki simdi esimi eklesem cok gec mi olur? yoksa farketmez mi?

    -ben hem full time okuyorum, hem full time calisiyorum hem de 2 hektarlik bahcemizle ugrasiyorum. ehliyet icin alinmasi gereken 6 saatlik kursa pek zamanim olmadi, 2 defa ehliyet gorevlileri surus sinavindan gecirmedi falan filan derken anca bu agustosta ehliyetimi aldim. e zaten turk ehliyetimi kullanabiliyordum sorun olmadi. ehliyeti bu kadar gec almami problem yaparlar mi?

    -ikimizin olan banka hesabina arada esimin hesabindan aktarmalar var. harveyden sonra bir sure calisamadim ve unemployment 2 ay gelmedi. ama esim de simdi kendi hesabinin tamamini ortak ehsabimiza aktaramaz bir suru otomatik odemesi var, maasi yatiyor falan filan o sorun olur mu?

    -cek gonderirken ayri ayri 2 cek mi gondericez yoksa toplam miktari mi yazacagiz?

    -aralikta mezun oluyorum mezuniyet icin bekleyip fotograf mi gondersem yoksa gec mi olur bilmiyorum?

    -bir de diyorum ki kanitlarin fotokopisini mi yoksa aslini mi gondersem? yani yolda kaybolmasi korkutucu olur.

    simdi gelelim kanit olarak ne var:

    -Ikimizin adina olan banka hesabindan gelen banka statementlari (genelde hesabi ben kullaniyorum)
    -su faturalari ikimizin adina ve fisleriyle birlikte kartimdan odenmis
    -ikimizin adina araba sigortalari (2 yil icindeki)
    -2015 2016 vergi iadesi kagitlari (birlikte doldurduk)
    -ikimizin ehliyet fotokopisi ayni adreste
    -esim martta araba aldi kredi cekip bana da dedi seni buna eklemeye gerek yok sen de istiyorsun sana da gidip kredi cekelim al dedi. aldik araba cop cikti geri verdik falan filan neyse sonra oyle kaldi o. gecen hafta bankaya gittik esim beni krediye ve arabaya ekledi. yani ikimizin adina kredi belgesi var.
    -yuzu askin aile fertleriyle birlikte fotograflarimiz var.
    -saglik sigortasindan gelen faturalar var ikimizin adi bulunuyor.
    -discidir, goz doktorudur, acil servistir oralardan ayni adrese gelen faturalar var benim.
    -okuldan gelen junk mail ya da duyuru kagitlari var. (2 yillik college)
    -National Society Leadership and Success den gelen davetiye mektubu var adresimin bulundugu.
    -yuzlerce junk mail var
    -Harvey kasirgasi is yerimi yikti unemployment aldim bir kac ay sonra ayni otel sahipleri baska otellerinde part time calistiriyorlar ama unemployment farki odeyip full time a tamamliyor. o kagitlar var adresime gelen
    -ev esim aldi zaten onun uzerine bir suru islemle ugrasmak, vergi odemek istemedik ikimizin adina yapmak icin.
    -tatile gidemedik kopegimizi yalniz birakamiyoruz cok asosyal bizden baskasi olmayinca yatagin altindan cikmaz, yemek yemez, su icmez. e yanimiza da alamiyoruz.

    kusura bakmayin uzun oldu ama gercekten ayrdima ihtiyacim var. bu donem mezun oluyorum dedigim gibi. hayatimi kurdum resmen her seyim artik burada. kabul etmeyip de turkiyeye gonderirlerse ne yapacagiz bilmiyoruz. ne olur yardim edin... tesekkurler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sorulariniza cevap vermeden once I-751 sureciyle ilgili biraz bilgi vereyim...

    CR1 evlilik vizesi sonrasi ya da K1 nisanlilik vizesi ve evlilik ardindan yapacaginiz AOS sonrasi Green Card'iniza verilen kosulu kaldirmak icin su adresteki I-751 formunu doldurmalisiniz.

    I-751 formunu statunuz bitmeden son 90 gun icinde doldurabilirsiniz. Eger kartinizin son tarihi gecmeden formu doldurup gondermezseniz, Green Card statunuzu kaybedebilirsiniz. (Eger karti onemli ve ciddi nedenlerden dolayi zamaninda gonderemezseniz, makul bir sure icin formu gonderip belgelerle neden zamaninda gonderemediginizi kanitlayabilirseniz Green Card statunuzu devam ettirebilirsiniz).

    Eger Green Card'iniz suresi bitmeden zarar gorduyse kartinizi degistirmek icin I-90 formunu doldurabilirsiniz ama I-90 formunu kartinizdaki kosulu kaldirmak icin kullanamazsiniz. I-751 formunu dogru bir sekilde doldurup USCIS'e gonderdikten sonra, USCIS otomatik olarak statunuzu uzatacaktir. Bu surecte size gonderilecek I-797 Receipt Notice'i GC statunuz olarak kullanabilirsiniz.

    Daha sonra bulundugunuz eyalete gore I-751 formunu ya California ya da Vermont Service Center'a gondermelisiniz.
    Doldurma ucreti: $595
    Biyometrik ucreti: $85
    (Guncel fiyatlari icin ilgili USCIS sitesini kontrol etmeyi unutmayin!)



    Sayin @sercaned iliskinizi gosteren belgeler bence yeterli, oldukca fazla kanit var, o nedenle genel anlamda bir sorun cikmayacaktir.

    banka hesabinin ikinizin adina olmasi bir avantaj, harcamalariniz cok onemli olmaz.

    kredi kartina esinizi eklemenize gerek yok, faturalarin ustunde zaten ikinizin adi yaziyormus. Ayrica vergi bildirimini de birlikte doldurdugunuz icin yeterli olacaktir.

    ehliyeti gec almis olmaniz ya da son 2 ayda hesap hareketi olmamasi da sorun yaratmaz.

    cekleri ayri ayri ya da beraber tek bir odeme seklinde gondermeniz farketmez, sizin icin kolay olsun diye tek bir check hazirlayip gonderebilirsiniz, aciklama kismina miktarin neleri kapsadigini yazarsiniz, herkes icin net olmus olur 🙂

    kanit olarak sundugunuz belgelerin kopyalarini gonderin, asillari sizde kalsin. Zaten asillarini istemiyorlar bildigim kadariyla, asillarini istediklerini bir yerde okumadiniz degil mi?

    mezuniyeti beklemeyin bence, cunku Green Card'in gecerliliginin son 90 gunu icinde gondermis olmaniz lazim. Gecikmesin sadece bu nedenden dolayi...
    Bol sans!


  • @crazycells tesekkur ederim cevabin icin icim rahatladi az da olsa. esim (kadin 55 erkek 23) benden yasca buyuk AOS icin sorun olmadi simdi sorun olur mu? kimse lutfen yargilamaya kalkmasin biz birbirimizi gercekten seviyor ve mutluyuz. ama dedigim gibi simdi gelip de inanmamazlik ederlerse hayatim biter. bankaylka ilgili konusmak istiyorum ortak hesabimiza sadece benim maasim yatiyo, arada bana para lazim olunca esim gonderiyor kendi banka hesabindan. ama esimin baglantisi var bu banka hesabina (kendi hesabina ekstra olarak). yani hesap ortak ama aktif kullanici benim, esim degil.

    kredi kartina gelince o ayri hesap ortak hesaptan. kredi akrti hesabi benim uzerime dedigim gibi.

    cok meraklaniyoruz ikimiz de cok stres yaptik. bilginiz varsa paylasirsaniz bizi cok mutlu edersiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercaned merak etmeyin, bir sorun olmaz. Gercekten evli olup beraber yasadiginiz surece, size inanmamalari icin bir neden yok 🙂 Birbirinizi de yeterince tanidiginiza eminim 🙂 birbiriniz hakkinda sorular sorsalar bile, eminim rahatlikla cevaplayabilirsiniz. Dolayisiyla telaslanmanizi gerektiren bir durum yok 🙂


  • @crazycells ben mulakata cagirmamalarini umuyorum 🙂 oyle visa journeyde gercekten evli olup da reddedilenleri gorunce korku sardi:)

    Cok sagolun ama. Mutlaka update edecegim


  • @crazycells tekrardan rahatsiz ediyorum kusura bakmayin. simdi bizim ortak banka hesabimizdan benim kredi karti hesabima transferler var. o yuzden bilsinler hangi hesaba gidiyo diye benim kredi akrtinin statementlarini da koymayi dusunuyorum da. bir kac tane mi koysam hepsini mi koysam bilemedim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercaned bir tane koymaniz yeterli. Ustundeki banka hesap numaranizi highlight edebilirsiniz.


  • Merhabalar bir sorum daha olacakti. Cover letter diye bir sey duydum. Zorunlu mu??

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercaned bildigim kadariyla zorunlu degil, ama 10'larca dokuman, belge, fotograf vs. gondereceksiniz. Ben yerinizde olsaydim, neyin ne oldugunu ne amacla gonderildigini yazardim, memurun dosyada neler olup bittigini anlamasini kolaylastirirsiniz... 🙂 Zaten bu mektup da cover letter olmus oluyor.


  • Tesekkurler tekrar. Update de bulunacagim. Boylelikle herkese yardimi dokunur 🙂 keske biri tek tek anlatan bir video cekse


  • Paketi gonderdik ayin 18inde ulasmis ama hala NOA yok...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercaned holiday season'a girdik 🙂 isler onumuzdeki bir ay gecikerek isleyebilir...


  • NOA bu gun geldi haydi gozumuz aydin. tek korkum su an icin RFE almak 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercaned bence oldukca fazla evidence var 🙂 dolayisiyla RFE gelmeyecektir diye umuyorum 🙂


  • Yalvaririm hakli cikin 😃


  • Update: biometrics randevusu 18/12/2017 de

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercaned ilk asama tamam o halde 🙂 gozunuz aydin...


  • @sercaned i-751 icin acil yardim lutfen... içinde söyledi:

    Update: biometrics randevusu 18/12/2017 de

    iyi günler diliyorum.
    size bir şeyler sormak istiyorum. sanırım sizin işleminiz sonuçlanmıştır. Hayırlı olsun diyorum.
    Ne kadar sürede sonuçlandı koşulunuzun kalkması ve hangi şehirdesiniz
    yanıtlarsanız çok sevinirim teşekkürler


  • Selamlar
    26 september 2018 de 751 formunu evlilik sonrası aldığım 2 yıllık cartımın bitiş süresinden 1,5 ay önce gönderdim sonra I 797 formu aldım kısaca Conditional resident status 18 uzatıldığını yazıyordu ve Ağustos 8 de biometric için çağrıldım sizce bundan sonraki süreç nasıl işler
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iowa-emin, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

    Selamlar
    26 september 2018 de 751 formunu evlilik sonrası aldığım 2 yıllık cartımın bitiş süresinden 1,5 ay önce gönderdim sonra I 797 formu aldım kısaca Conditional resident status 18 uzatıldığını yazıyordu ve Ağustos 8 de biometric için çağrıldım sizce bundan sonraki süreç nasıl işler
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum

    Eger USCIS dosyayi ve evliligi supheli bulmazsa direkt basvuruyu onaylayip size 10 yillik Green Card'i gonderebilir.

    Eger USCIS daha fazla belgeye ve kanita ihtiyac duyuyorsa, sizden ekstra belge isteyebilir veya bir mulakat yapabilir. Bu durumda daha sonra basvurunuzu onaylayip size Green Card'i gonderebilir.

    Su an icin USCIS'ten haber beklemelisiniz.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 8
  • 2
  • 10449
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum