Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Çok teşekkür ederim @uqursen


  • merhabalar unganlardaki randevum çarşamba günüydü, orayı biraz zor buldum, randevum saat 11 50 diye almıştım ama yaklaşık 30 dakika evvel oraya gitmeme rağmen hemen işleme aldılar, oraya confirmasyon sayfasını ve onay maili getirmeme rağmen sadece case numbera baktılar birde covid 19 aşı belgemi ve pasaportum lazım oldu, bana bir kağıt verdiler beni hızlıca test odasına yönlendirdiler diğer.kata bir tüp kan alıp sonra röntgen bölümüne yönlendirdiler burada işlemlerim hızlı bitti ve yaptığım her işlem için bana imza attırdılar, tekrar 4.kattaki sektere döndüm o imzalı kağıdı ona verdim ve bana saat 1 de geri gelmemi doktor muayene olacağımı söylediler, saat 1 de oraya vardığımda sıraya göre bizleri çağırdılar ben diğerlerinden geç olduğum için biraz bekledim sonra içeri çağırdılar sanırım 4 tane muayene odası vardı içeride ve sanırım doktor Mehmet ungan o gün orada olmadığı için bütün muayeneleri doktor handan hanım yapıyordu, oradaki sekreter hanım kilomu ve boyumu ölçtü ve üstümdekileri çıkartmamı iç çamaşırı hariç orada verdiği önlüğü giymemi istedi, yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra doktor handan hanım geldi tansiyonumu ölçtü biraz yüksek çıktı sonra bilindik soruları sordu şu an çoğu aklımda değil ve sanırsam 4 aşı vurdu yan etkisi olur mu diye sordum ve kendisi çok hafif aşılar olduğu söyledi çok az ağrı yapıyor süreç boyunca bütün personel ve sağlık görevlileri hepsi güler yüzlüydü sekreter hanım bana dosyamı yarın alabileceğimi söyledi diğer gün geldiğimde hiçbir sıkıntım olmadığını söyledi, verdiğim ücretler ise kredi kartı ile yaptım kredi kartı ekstresi göre kan ve röntgen için 894 tl ve diğerleri için 6421 tl ödeme yapmışım


  • @cerenk, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba herkese,

    23.01.22 saat 11:00 de doktor randevumuz vardı.

    Biz 4 kişilik bir aileyiz. En kucugumuz 2 ve 7 yaşlarında benim normalde cumartesi sabah 9 da olan randevumu pazartesi 11:00 değiştirilmesi sonucu bu saati deneyimledim. Aslında çocukla herkesin sabah erkenden gitmesini tavsiye ediyorum çünkü saat 10:15da gittimiz anda başlayan sürecimiz 14:10 da anca son buldu ve çocuklar baya baygın haldeydi çıkarken.

    Saat 10:15 da 4. Kata çıktık. Cok kalabalik degildi ama en az 4 kisilik aileler oldugu ve cogunlugu buyuk yas grubu oldugundan biraz uzun suruyor islemleri.

    Öncelikli olarak pasaport + ds 260 forumu + benim aşı kartımı annem saklamisti onu çocukların e nabiz dan alınan aşı dökümü + çocukların hastaneden verilen aşı kartlarını verdik (özel aşılar enabizda görünmüyor o sebepten)+ covid asilarimiz biz 3 aşı olmamıza rağmen benim enabizda çıkarmış olduğum karekod un birinde 2 diğerinde 3 görüşmesinden dolayı orada enabiz a girdim ve kendilerine mail attım hemen tekrar alıp yardımcı oldular sagolsunlar. Kazandığımız sayfayı vermem gerekir mi dedim hayır ben ds 260 dan kontrol ettim dedi ama siz yine de götürün belki göremez vs. + eğer varsa epikriziniz ciddi bir ameliyat vs onun kağıtları. Çocukların doğum tarihlerini yazmıştım fakat onu da istemedi ama dediğim gibi siz yine de götürün.

    İlaçlarının gözlüklerinizi vs hepsi içeri kısımda göstermeniz gerekiyor.

    Saat 10:15 da evrak ve resim çekme işleri tamamlandıktan sonra bizi 5.kata duzen lab. İn kan alma kismina çıkardılar eşim ve ben kan verdik. Açlık tokluk sordum hiç fark etmez dedi tasiyi hastalıklara bakıyoruz dediler. İkimiz için 95 dolar ödedik. Çocukların yaşından dolayı kan alma işlemi olmuyor zaten.
    Daha sonra 3.kata duzen lab inmemizi ve burada akciğer filmi çekileceği söylendi. Fakat bu arada baya bir bekledik yaklaşık 11:15 civari kan alımı sonrasında 3.kata inebildik.

    3.kata duzen lab herkesin normalde de test alındığı yer olduğundan baya bir yoğunluk oluyor. Burada uzunca bir bekleyişten sonra ya da çocukla bize uzuuun gelmiş olabilir. 11:50 da filmleri çektirip geri 4.kata unganlara ciktik. Bize 12:40 da gelmemizi söylediler bizde o arada kıtır da çocuklara yemek yedirmek için ciktik eğer öğle vakti tercih ederseniz kitir saat 12 de açılıyor ve sulu yemekler çıkıyor bilginize.

    12:40 da geri 4.kata geri döndük. Tekrar bekledik saat 13:00 civari ilk olarak eşim girdi. Daha içeri girmesen banko da ki ilgili kişi kullandığınız bir ilaç var mı dedi eşime eşim de evet dedi ilaçları gösterdi ve doktorundan aldığı kaşeli doz + kullanma sebebinin belirtildiği kagidi verdi.

    Sonra sizi içeride muayene odasına alınıyorsun Burada kilo ve boy ölçümü yapılıyor ve sonrasında üzerine giymeniz için bir bez kıyafet veriliyor onu içiniz de yalnız çamaşırlarınız kalacak şekilde giymeniz isteniyor ve sonra doktorun gelmesini bekliyorsunuz.

    Eşime klasik soruları sormuş hastane de hic yattınız mi ameliyat oldunuz mu, Böbrek, kalp, kanser, seker geçmişiniz vs. Var mı gibi.. hepsine hayır demiş sonra ilaçlarını sormuş sebebini sormuş anladım demiş ve bu kadar. Sonra 4 aşıyı olup çıkmış

    Sonra esim iceri de rahat yarim saat durdu iceri de bekliyorsunuz bu sebepten cocuklarin suyu kaynayabiliyor. Beni aldılar içeri yine aynı şekilde sorular benim hamilelikte sekerim vardı onu söyledim seker var mı dediğinde. Ayağımdan ameliyat olmuştum onun söyledim gostermemi istemedi ama gösterdi memnun olup olmadığımı sordu çok tatlı bir kadın hem çalışanlar hem de doktor bana 3 asi yapıldı çünkü aşı kartımı götürdüm annem saklamisti. Ama hangisi diye sormadım çünkü arada bir anda yapıyor.

    En son oğlum ve kızımı aldılar oğluma şu çiçeği 2.doz ve grip asi yapıldı. Kızım hastaydı gözü kırmızı geniz akintisi ve antibiyotik kullandığını söyledim sorun değil merak etmeyin dedi yaptı.Ankara da yasagidigimi Sonra da gelebileceğimizi söyledim yok merak etmeyin hiç birsey olmaz dedi tamam dedik Sonra da hayırlı olsun demiş eşime.

    Sonra ödemeyi Türk lirası mı yoksa dolar mı yapacaksınız diye soruyorlar ve 980 dolar olarak belirtiler ödemeyi yapıp yarın gelip alabileceğinizi soylediler 14:05 de çıktık.

    Benim çocuklu ailelere önerim eğer 2 ve daha fazla çocuğunuz varsa yanınıza minik bir tekerlekli bavulla gelin çünkü içerisi çok sıcak fakat ara kat arasında inip çıktığınız yerler baya soğuk özellikle ocak aylarında montlar atkılar bereler hava da uçuyor bir de çocukların peşinde koşarken onlar elinizde ağırlık oluyor kalabalikta onu aldim mi bunu aldim mi diye dusunuyorsunuz ya da büyük bir sırt çantası ile gelin ya da ona göre giydirin derim.

    Oyalamak için birseyler bulundurun.
    Biz çünkü en uzun saate denk geldik bence ya da randevunuzu muhakkak sabahtan 9:00 a alın.

    Bir diğer tavsiyem de psikiyatrik ilaç kullananlar muhakkak doktorlarından kullanım dozu ve sebebiyle ne sıklıkla doktoru gördüklerini yazan damgalı imzalı kağıt bulundurmalaridir. Gerisi zaten onlara kalmış.

    Ve mulakat günümüz geldi 17.02

    Sabah saat 9:45 de randevumuz ben Ankara da yaşadığım ve Ankara'nin sabah trafiğini de göz önünde bulundurarak 8:30 da evden çıktık. Saat 8:50 de konsolosluğun yan sokağında yer bulduk ve saat 9:00 olunca arabadan indik. Dışarısı çok soğuktu ve çok fazla bekleyen var onu belirtmek isterim biz iki çocukla biraz bekledikten sonra baya çocuklar huysuzlasti ve orada bunu gören bey efendi bizim randevumuzun kaç olduğunu sordu ve 9:45 deyince herkesi beklemeleri için kenara çekip bizi öne aldı ama tahminimce biz 15 beklemiştik zaten ve sadece 9 ve 9:30 civari randevular alındığı söylendi. Daha sonra o uzunn kuyruğun sonunda geldiğimiz kutuyu kaldırıp içerisine pasaportlarimizi vermemizi istendi onları verdik ve bizi hemen içeri aldılar. İçeri dediğim küçük bir kontrol noktası orada bütün montlar vs çıkıyor metal kemer vs. Hepsi xray dan geçiyor sonra tekrar dışarı çıkıp bu sefer ana binaya yürüyorsunuz.

    Daha sonra ana binaya geçtik. Bizim bebek arabamız vardı bende yüzük küpe kolye hiç bir sorun teşkil etmedi.

    Ana binaya girdikten sonra sol tarafta sizi bir resepsiyon kısmı gibi bir yerde iki kişi bekliyor bizden önce resim istedi bende hepsini bu şekilde dosya yaptığımı söyledim. Burada ben hepimizin adına şeffaf ve beyaz dosya hazırlamıştım ve elimde yedeklerin olduğu dosya da vardı. Sizin gc dedi tamam gerek yok dedi kağıt verdi bende bu kağıt red alırsak ücretin geri ödemeyecek olduğuna dair değil mi dedim evet dedi okudunuz sanırım daha önce dedi evet dedim tamam o zaman dedi bizi 18 numaralı ödeme yapmamız için gişeye yönlendirdi. Tabi bu sırada herseyi ben hallederiyorum. Eşim iki çocukla hadi büyük değil ama kucugumuz tam 2 yas krizini konsolosluğun içinde geçirmeye karar verince zor dakikalarımiz başladı.

    18 gişe de benden önce pasaportlarimi istedi kişi başı 330 dolar ödedik ve arkalarına barkod yapıştırdı pasaportların daha sonra bize sıra verdi. Şimdi bekleyebilirsiniz dedi. Evet beklemeye başladık ama bizim küçük durmuyordu. Başladı bağırmaya ağlamaya orada bir görevli numaraları takip edip sizleri gişelere yönlendiriyor.

    Evet numaramız yandı ve önce aynı line üzerinde olan 14 nolu giseye girer sırayla benden önce pasaport sonra resim, adlı sicil, evlilik cüzdanı 2 fotokopisi ve nüfus kayıt örneğini istedi.( Burada birsey belirtmek isterim ben önce e devleten kendim icin çıktı alırken kendimden çocuklara almıştım fakat gruptan birisi çocuklar adına olsun dediği için nüfus müdürlüğüne gittim fakat onlar da bana aynısı verdi kendi adlarına veremem zaten biri 7 diğeri 2 yaşında sizde bunlar dedi ve aynısını iletmişti bende onları koydum.) Bunlar çocuklar adına mı dedi bende aynen yazdığımı söyledim tamam doğru dedi ve aldı. Diplomamı ve fotokopisini aldı ve banka hesap vs aldı eski pasaportu mu verdim 260 formunu bununla doldurdugumu söyledim onu aldı. Sağlık raporlarını alıp üzerinde ki kagitlar sizde kalacak deyip geri verdi. Ais kaydımı almadı gerek yok dedi. Ben eramusla Almanya da bulunmustum esimde amerikada onlarin adreslerini ds 260 da yapmadığımız icin ben bir kagida yazmistim ne kadar kaldiniz dedi 5 ay deyince gerek yok dedi.Ingilizce biliyor musunuz dedi evet dedim ama turkce olursa sevinirim dedim. Tamam dedi.

    Daha sonra artık mulakat beklemek başladı. Ama biz bekliyoruz tabi bizim minik kriz geçirmeye başladı gece de uyuyamamış başladı konsolosluğun içinde emziiiiikk anananeee çabuk genel diye bağırmaya adam geldi sıranız kaç bu a siz gc lisiniz sıranızı öne aldiracaktim diğer olsaydı dedi napalim dedik tabi yüzümüzde ki endişe ve çaresizliği görünce siz arka tarafa geçin( para ödenen kısım Burada burası L şeklinde bir yer) orada bekleyin dedi çünkü resmen mülakatlara engel oluyor biz sağa koşuyoruz bağırarak bir sola sonra hemen sıranızı geldi ve sarışın gözlüklü beyefendinin olduğu giseye denk geldik. Yanında bir bayan vardı sanırım çeviri yapan ingilizce biliyor musunuz dedi evet dedik ve iyi o zaman ben gidiyorum dedi ve görevliye ingilizce yapabilirsin dedi gitti.

    K: konsolosluk gorevlisi
    B: ben
    Bütün görüşme ingilizce başladı.

    K: Merhaba
    B: Merhaba

    K: ....... ( yemin ettirme) evet yada hayır.
    B: evet

    K: parmak izlerinizi alacagim
    B: tamam ( eşim ve benim parmak izlerimiz alindi)

    Evrakları bakarken bir yandan. Geri verilecek evrakları geri verip diplomamı verdi bölüm ne dedi iç mimarlık dedim. Güzel dedi.

    K: Planınız nedir?
    B: New jersey e gitmek

    K: Neden?
    B: Arkadaşlarımız orada

    K: Ne iş yapacaksınız?
    B: iç mimarlık

    K: Daha önce tr dışında bir yerde yaşadınız mı?
    B: Hayır ama erasmusla ben eşimde MBA icin 5 ay yurtdisinda kaldık dedik.
    K: tamam vizenizi onaylıyorum dedi.

    Eşim bana bakıyor ben ona bitti mi diye ve küçüğü bebek arabasına oturtup hemen koşarak çıktı Eşim çünkü arabadaydi bütün malzemeleri.
    Böylece bir sürecin daha sonuna gelmiş olduk.

    Öncelikle forumda yardımlarını esirgemeyen Uğur Bey ve Gökçe hanima ve diğer herkese çok teşekkür ederiz. Umarım herkes için böyle güzel sonuçlarla sonlanır.
    Kısmet olursa oglumun okulu bitince haziran da gitmeyi planlıyoruz.

    Aylar sonra foruma girmeme rağmen böyle yazıları okumak içimi kıpır kıpır ediyor, hakkınızda hayırlısı olsun 🙂 ABD'ye girişi ne zaman yapmayı planlıyorsunuz, eyalet seçimi yapıldı mı?


  • Uzun bir süredir takip edemiyorum, gördüğüm kadarıyla DV2023 talihlilerininde mülakat hızı düşük. Oysa konsolosluk yeni yere taşınınca işlemleri en az 2 katına çıkaracaklarından bahsetmişlerdi son durum nedir?

  • ⭐⭐⭐

    @FreeMen, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Uzun bir süredir takip edemiyorum, gördüğüm kadarıyla DV2023 talihlilerininde mülakat hızı düşük. Oysa konsolosluk yeni yere taşınınca işlemleri en az 2 katına çıkaracaklarından bahsetmişlerdi son durum nedir?

    Kısacası son durum rezalet 6klar daha mülakat alıyor toplu mülakat dağıtımı olmazsa maalesef sonuç iyi gözükmüyor

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   daydreamer daydreamer 

  • Merhabalar
    17.02.2023 tarihinde ankarada eşimle birlikte girmiş olduğumuz mülakatın detaylarını anlatmak istiyorum. Asıl talihli benim ve henüz 3 aylık evli olduğumuz için özellikle evlilik konusunda sorgulanacağımızı biliyorduk. 1 gece önceden istanbuldan ankaraya gittik.Sabah görüşme saatimizden 40 dk önce oradaydık.Uzunca bir sırada bekledik ama 20 dk kala da gidilebilir çünkü randevu saatinize göre öncelik sağlıyorlar sırada.Anahtar ve cüzdan haricinde elektronik eşya almıyorlar.takı küpe yüzük vs sorun değil.İçeri girince ilk olarak görevli pasaportumuzu kontrol etti ve ödeme yerine yönlendirdi. Burada 2 kişi için 660 dolar ödedik. Kredi kartı sorun olabiliyor. Yurt dışına açtırsanız bile bankanız yurt dışından yüklü bir miktar harcamayı şüpheli işlem gibi görebilir. Bence her ihtimale karşı tl veya usd nakit bulundurun yanınızda. Bu arada kart ile veya tl ile ödesek kuru 20 olarak kullanacaklardı. Halbuki kur 18.80 civarıydı. Usd ödemenizi tavsiye ederim. Ardından bize verilen 2 adet fiş ile numaramızı bekleyeme başladık.Sıramız geldiğinde evraklarımızı görevliye teslim ettik ve incelemeye başladı detaylı olarak. Burada ekstra önerebileceğim evlilik cüzdan fotokopisinin 2 adet olmasına dikkat etmeniz. Evrak tesliminden sonra aynı numara ile görüşmeyi beklemeye başladık. Burada uzun bir bekleme olabilir. Biz yarım saatten fazla bekledik. Hiçbir ekranda saat bilgisi bulunmadığı ve kol saatim olmadığı için zamanın ne kadar geçtiğini tam anlayamadım. Sıramız geldiğinde önce söyleyeceklerimizin doğru olacağına yemin ettik ardından parmak izlerimiz alındı. Sonrasında nerede yaşayacağımızı,ne iş yapmak istediğimizi sordular. Ardından çekiliş açıklandıktan sonra evlendiğimiz için bu evliliğin gerçek bir evlilik olup olmadığını sordu net bir ifade ile. Sonrasında evliliği destekleyici belgelermizi istedi. Biz düğün kına gibi resimlerimizi getirmiştik. Son olarak amerikada tanıdığınız var mı dedi. Erkek kardeşimin 1 yıldır orada öğrenci vizesiyle kalmakta olduğunu söyledim. O dikkatini çekti ve kardeşimin out of status olup olmadığını sordu.Neyseki okuluna yasal olarak devam etmekte. Ama statü dışı değil dememe rağmen ekrandan bişeyler kontrol etti onun hakkında diye düşünüyorum. Sonrasında vizeniz onaylamıştır dedi. Sürecimiz bu şekilde olumlu sonuçlandı. Mülakatı olanlar için faydalı olması dileğiyle.


  • @cerenk tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar darısı biz daha kura bekleyenlerin başına inşallah

  • ⭐⭐

    @tunci gozunuz aydin, yolunuz acik ve aydinlik olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @engingul vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda mutluluklar 🙏🏻


  • @engingul tebrikler yeni hayatınız da başarılar dilerim vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @engingul vizeniz hayırlı olsun mutluklar yeni hayatınızda inşallah ne zaman yolculuk kısmetse 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @engingul yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • Merhaba , sağlık muayenesi ve vize görüşmesi tecrübelerimi aşağıda bulabilirsiniz.
    Büyükelçilikteki görüşmem 13 Ocakta olduğu için ,christmas tatili vs. ya da herhangi bir problem çıkabileceği ihtimalini düşünerek mülakat mailini aldıktan birkaç gün sonra 16 aralık 2022 tarihi için unganlardan randevumu aldım.
    16.12.2022 Ungan Family Practice
    Saat 09:00'daki randevum için 08:15'te binaya girerek Ungan Family Practice ofisinin bulunduğu katta beklemeye başladım , 45 dk bekledikten sonra görevliler kapıyı açtılar.İlk olarak benim ismim okundu ve evraklarımı talep ettiler.
    Evraklar:
    Pasaport
    DS 260 confirmation page
    Covid19 aşı belgesi(Edevlet çıktı aldım)
    Ben ek olarak büyükelçilikten gelen davet e-postasının çıktısını ve unganlardan gelen randevu mailinin çıktısını da götürdüm.
    İlk olarak webcam ile fotorafım çekildi.
    Sonrasında görevli bilgisayarda bir şeyler hazırladıktan sonra imzalamam için bana bir kağıt verdi.Ardından o kağıtla ve pasaportumla birlikte 4.kata çıktım, görevliye vize için muayene olmaya geldiğimi söyledim , bekleme kısmına aldı beni.
    Biraz bekledikten sonra, görevli geliş sıramıza göre çağırmaya başladı ve ilk ücreti burada talep ettiler.
    Kan testi ve göğüs röntgeni için 47,5 dolar. O gün ilk sıradaki kişi ben olduğum için nakit vereceksem tam olarak 47,5 dolar vermem gerektiğini, para üstü veremeyeceklerini söylediler bunun üzerine kredi kartımla o günkü dolar kurunun karşılığı TL ödedim.Ödemeyi yaptıktan sonra, hemşire geldi ve 1 tüp kan alındı.Ardından yine elimdeki kağıtlarla 3. kata indim, oradaki görevli pasaportumu ve kağıdı talep etti. Ve biraz daha bekledikten sonra göğüs röntgenim çekildi.Bu katta da işimi bitirdikten sonra,sabah geldiğim yere 4. kata geri döndüm ve görevliye röntgenimin çekildiğini ve kan verdiğimi bildirdim ve bana saat 11.15'de muayene için tekrar gelmem gerektiğini söylediler , ofisten çıktığımda saat 10:00'du.Dışarıdaki kafelerden birinde biraz bekledikten sonra tekrar bana söylenen saatte oraya döndüm ve yine biraz bekledikten sonra görevli beni çağırdı ve sürekli kullandığım bir ilaç olup olmadığını sordu ardından muayene için içeri aldındım.Yaklaşık 10 dk bekledijten sonra doktor geldi ve muayene etmeye başladı aynı zamanda da seri bir şekilde sorular sordu hiç hastaneye yattın mı,ameliyat oldun mu,sürekli kullandığın ilaçlar var mı,alkol kullanıyor musun, gözlük kullanıyor musun vs vs. Sonrasında kısa bir göz muayenesi yaptı ardından da doktor 4 ya da 5 aşı yaptı ve doktor görüşmem sona erdi.Tekrar ofisin ön tarafına geçtim ve görevli ödeme için yeniden çağırdı 340 dolar talep etti dolar mı ,lira mı yoksa kredi kartıyla mı ödeme yapacağımı sordu. Yani aşılar 70 $, muayene 270 $ ,test ve röntgen 47,5 $olmak üzere toplamda 387,5 $ ödeme yaptım. Ertesi gün saat 15:00 ile 17:00 arasında sonuçlarımı alabileceğim söylendi ve bir gün sonra belirtilen saat aralığında gidip sonuçlarımı teslim aldım( kapalı zarf,akciğer filmi cdsi,aşı belgesi)

    13.01.2023 mülakat
    08:45deki randevum için saat 07:15'te evden çıktım, aracımı elçiliğin yan sokağındaki boş yerlerden birine park ettim .07:50de elçilik önünde beklemeye başladım. 15 dk aralıklarla randevusu olanları sıraya sokuyorlardı. Benim önümden saat 8.15 ve 8.30 randevusu olan kişiler sıraya girdiler. Güvenlik kontrolünde herhangi bir çanta ve elektronik cihaz kabul edilmiyor.Dışarda soğukta bekledikten sonra,öncelikle kapıdaki görevli 8:45 randevusu olanların sıraya geçmesini söyledi ve sıram geldiğinde güvenlik odadan açılan çekmeceye pasaportumu koymamı istedi, randevum olup olmadığını ellerindeki listeden kontrol edip, güvenlik noktasından geçmemi söylediler. Burada aynı havaalanına girer gibi montunuzu, kemerinizi, cüzdanınızı vs kutuya koyup xray cihazından geçiyorsunuz. Pasaportumu geri aldıktan sonra, uzunca bir yolda yürüdüm ve mülakatların yapıldığı kısma ulaştım, kapı girişinde sol tarafta resepsiyon tarzı bir masa var oradaki görevli fotoğraf ve pasaportumu talep etti.Vize ücretinin geri alınamayacağına dair ve herhangi bir bilgi yanlışlığı durumunda diskalifiye olunacağını belirten kağıdı uzattı , okudum ver geri verdim ve ardından görevli bankolardan birine ücreti ödemem için yönlendirdi.Bankodaki görevli pasaportumu ve ücreti talep etti, 330 $ nakit olarak ödemeyi yaptım ve pasaportumun arkasına etiket yapıştırıldı aynı zamanda ödemeyi yaptığıma dair fiş ve banka sıra numarası gibi sıra numarası verildi.Ardından bekleme alanında ,evraklarımı teslim etmek üzere sıra numaramın yanmasını bekledim. 14 numaralı bankoda sıra numaram yandı ve görevli sırayla pasaport,fotoğraf,adli sicil kaydı,nüfus kayıt örneği,diploma aslı ,fotokopisi,banka hesap dökümleri,sağlık raporumu istedi.Mülakat İngilizce mi olacak diye sordu, Türkçe olursa daha iyi olur şeklinde cevap verdim ve ardından görevli tamam dedi ve tekrar numaramın yanmasını beklememi söyledi.
    Uzunca bir süre beklediğimi düşünüyorum, beklerken de mülakatları izleyebiliyorsunuz ,duyabiliyorsunuz.Bekleme süresince heyecanım ve endişelerim arttı vakit geçmiyordu ve sonunda benim numaram da ekranda göründü.
    Bankoya geçtiğimde 35 civarı yaşlarda Amerikalı bir beyefendi ve arkasında da Amerikalı bir hanımefendi beni karşıladı.
    Görüşmem tamamen Türkçe gerçekleşti ve beyefendinin Türkçesi gayet akıcı ve anlaşılırdı.

    İlk olarak söyleceklerinin ve vize başvuru formunda belirttiklerinin doğru olduğuna yemin eder misin? diye sordu
    Ardından parmak izlerimi aldı
    Ve bana yalnızca 3 soru sordu:

    Nereye gideceksiniz?
    Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    İngilizce biliyor musunuz?

    İngilizce biliyorum evet dedim ve herhangi bir şeyi İngilizce sormadan, orada her şey daha kolay olacak,tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi.
    Ais kaydımı ve girişte bana verilen sıra numarasını alacak mısınız diye sordum, hayır sende hediye olarak kalabilir şeklinde karşılık verdi.
    O günü ve haftasonunu Ankara'da geçirdikten sonra pazar günü Bursa'ya evime döndüm.

    20 Ocak günü pasaportumu ilgili PTT şubesinden teslim aldım.

    Bu süreçte gerek forumda gerekse telegram grubundaki yardımlarından ve yönlendirmelerinden dolayı , adminlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Umarım herkesin süreci olumlu sonuçlanır.

  • ⭐⭐⭐

    @Sgnern yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @Sgnern vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar 🙏🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sgnern güzel günlerde kullanın vizenizi, yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Sgnern Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @engingul Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.


  • @Sgnern yeni hayatınızda mutlluluklar,vizeniz hayırlı olsun


  • Herkese merhaba,
    Bugün 9.15 deki görüşmemizde sabah 8:40 gibi konsolosluk binasının oraya vardık, Aracı parkettikten sonra baya bir sıra vardı kapının önünde sıraya girdiğimizde çoğu kişi çanta,telefon gibi herseyleri yanındaydı hatta eşim biz mi abarttik acaba diye konuşurken görevli tek tek uyardı elektronik,çanta vesaire şeyler olmayacak diye,neyse uzatmadan ilk girişte pasaportlarimizi bir çekmeceye bırakıyorsunuz oradan güvenliğe yönelip içeriye giriyorsunuz,çokta uzun olmayan yoldan devam edip sol tarafta kapıya yöneliyorsunuz,içeriye girip sol tarafta bulunan görevli size bir kağıt veriyor (malum red olma durumundaki yazılı kâğıt)oradan hemen vezneye yönlendirme yapıyorlar zaten parayı ödeyip sıra numarası veriyor o görevli,
    Bundan sonrası zaten beklemek ile geçiyor ilk kez yandığında evraklari isteyen bir banko görevlisi var tek tek ve sakin bir şekilde sizden belgeleri istiyor ve istedikleri teslim ettikten sonra beklemeye devam.
    İkinci kez numara yandığında görüşme için yanmış oluyor çok tatlı bey geldi bize yemin ettirip parmak izleri aldıktan sonra sohbet şeklinde sorular soruyor
    Burada ne iş yapiyorsunuz
    Nereye gidiceksiniz
    Orada taniginiz varmı
    Orada ne iş yapıyacaksiniz
    Eşime ne iş yapıyorsunuz gibi ama bu sorularin hiçbiri sıralı tüfek gibi değil tamamen sohbet tadında hatta kendi eşinin ismi kızımın ismi ile aynıymis(Melisa) ve en son evrakları geri verdi vizenize onaylıyorum diyerek.
    Sadece şunu belirtmek isterim kimse kendini kasmasin rahat olun inanın ben shengen vizesi alırken çok daha zorlandım hatta bu kadar kolay olacağını bilsem kafam rahat olurdu.
    Ben bir danışmak firması ile çalıştım,lakin süreci 4 yıldır buradan takip ediyorum(her yıl cikar diye )yöneticilerimiz gerçekten çok sabırlı,kibar ve sorulara cvp verip,iyi bir yonderdirme yapıyorlar,onların hakkını odeyemeyiz.Simdiden herkese bol şans,bol bol randevu dileğiyle sevgiyle kalın.


Benzer Başlıklar

  • 6498
  • 2
  • 296
  • 8481
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum