Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.7k 167

  • abd ye gitmek istemem sebebim nedir ? çok basit para tabiki ,gren card lı arkadaşım var üniversiteden , onu aradım kardeşim geleyimmi dedim green card çıktı bu yaştan sonra macera olmasın bana doğru söyle dedim, abi sen manyakmısın dedi Allahın sevdiği kuluymuşsun buraya insanlar göçmen geliyor 10 bin dolar para ödeyerek dedi hiç bir hakkı yok , dedim para varmı ? çalışırsan var dedi ben günlük 250 usd yapıyorum dedi uberden , benim iş biraz sıkıntılı geç gönderdim sd 260 ı bakalım ne olacak görücez hep birlikte


  • Çeşitlilik ve farklılığı sindirebilmiş bir kıtadır. Pozitiflik ve hoşgörü, Amerika'ya yerleşmek için geçerli sebeplerden biridir.


  • amerikada haydutluk eskiyalik cok ama diger yandan demokrasi ve ozgurluk var,guvenlik gucleri cumhur baskaninin evini arayabiliyorlar.


  • @Sadullah-Baçin bu konudan bağımsız numaran current olunca, diğer ülke konsolosluklarıyla iletişime geçmeye başla ve DV2022 mülakat deneyimlerinde bu tarz deneyimi olan arkadaşların deneyimlerini nasıl yaptıklarını oku, ayrıca telegram grubunda arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır imkansız diye birşey yok geçen sene @gucarslan sağolsun tüm foruma bu konuda ders niteliğinde yardımcı oldu.


  • @sir-altan TR de de aradilar ama ariyanlarin sonu ACI oldu

  • ⭐⭐

    Turkiede butun universite leri kapatsınlar, degnekcilik, ketum çakallik, örtbas, haklıyı haksız cıkarma, uzerine master doktora açsınlar, fen fakültelerinede gerek yok nede olsa kurye oluyorlar, hayasızlık anabilim dali açsınlar. Amerikada da hepsi var ama halkın default settingslerindeki şuursal aydınlık ve ronesance gecmişi hepsini alaşşagı ediyor

  • ⭐⭐

    İki sene once okulun sporsalonuna ucret siz biçimde arabayla haftada 3 gidip gun boyu kafa dagitiyordum. Şimdi ekonomim yetmiyor. Kendimi saldim. Gotgobek birbirine girdi dede oldum 32 yasında. Sirf bu bile bir sebeptir. Abdye gitmekte enbüyük motivasyon paradır. Teke yoresinde daglarda salda golunde vb ev arsa almayi dusunerek calişir im orda , sifir lux arabalar için değil.

  • ⭐⭐

    İfade ozgurlugu.
    Nitekim eksi sozluk kapanmistir, az once. Turk insani olarak boyleyiz:
    alt metni


  • @celica Ortadoguda siradan bir gun

  • ⭐⭐⭐

    daha geçen gün ekşinin kurucuarından ve ortaklarından biri cüneyt Özdemir in canlı yayınını katılmıştı ve devlet politikalarına uygun içeriklerimiz ve başlıklarımız kapatılacak olsak bilgimiz olurdu falan filan dedi 1 hafta geçmeden bu sefer hakkaten kapatmışlar. Yaşasın ifade özgürlüğü.


  • @celica 😢😢😢 ifade özgürlüğü mü o da neydi unuttuk😒


  • @ismailayaz coğrafya kaderdir sözünü o kadar hissederek yaşıyoruz ki bu ara ne yazacağını bile bilemiyor insan


  • Ülke adeta kabusa döndü. Artık ortadoğu ülkesi bile diyemiyorum. Hızla geri vites ilerliyoruz. Çevremde öyle insanlar varki bu kadar aptal olamaz evrim ters ilerliyor adeta. Geçen yıl birkaçkez avrupa seyahati yaptım. Gerçektende bilmemek mutlulukmuş. Şu an hiç buralarda yaşayasım yok. Neyse bir şekilde abd olmasada çocukları avrupaya atmanın yollarına bakıyorum. Bizim hayat gitti ama onlarınkini bu yobazların içinde harcatmayacağım.


  • Yıllardır düşüncem aynı değişmedi. Gitmem lazım bu şehirden...


  • Şuan 17 yaşındayım (bu sene eylülde 18 olacağım)
    Amerika ciddi anlamda tanışmam 12-13 yaşlarımda oldu ondan öncesinde çevremden ötürü amerikayi şeytan gibi görürdüm araştırmazdım nasil bir yer olduğunu o kadar önyargılıydım daha sonrasında yavaş yavaş kendimle birlikte amerikayi da keşfetmeye başladım aslında çevremdeki insanların dediği gibi bir yer olmadığını tam tersine tamamen benlik bir yer olduğunu anladım o zamandan beridir araştırıyorum ehliyet almasından tutun eyaletlerin yerlerine kadar her şeyini öğrendim.Artık maalesef Türkiye' yi kafamda bitirdim her şeyimi Amerikaya göre kurmaya başladım hani diyeceksiniz belki gidemeyebilirsin o kadar her şeyini ayarlama diye ancak insanlar zaten bunun yüzünden Amerikaya gitmekten yeni bir hayat kurmaktan bu yüzden korkuyorlar çünkü buradaki az çok kurulu hayatlarını bırakıp 0 dan amerikada yeni bir hayat kurmaktan korkuyorlar.
    .
    .
    Neyse asıl sorumuza gelirsek neden Türkiye de kalmak istemiyorum?
    Çünkü Turkiyedeki insanlardan sıkıldım aşırı yozlaşmış bir milletiz ve bu insanlar arasında hayatımı çöp etmek istemiyorum.Tek bir hayatım var bu yüzden eğlenerek geçirmek istiyorum.


  • eşim kpss'den 87 ve üzeri 2 yıl ara puan yaptı ve atanamadı mülakatlar vs içler acısı.. başka bir arkadaşım bir ilçe başkanının ufak bir not kağıdına yazmış olduğu kısa bir not ile bb'ye yerleşti. ben yıllardır sömürülüyorum.. bir ev bir araba almak 30 yıl.. sahile siesta atıp bira içmek istiyorum sadece..

    bıktım..


  • https://www.youtube.com/watch?v=1BFSVh7YqA4
    Bugün bu videoya denk geldim ve dikkat ettim yedisinden yetmişine herkes ne kadar mutlu. Nasılda eğleniyorlar hayatın tadını çıkartıyorlar. Ah ulan ah istediğimiz sadece insani şartlarda yaşamaktı. Bu ülke bana bu geç yaşımda zamanında intiharı bile düşündürdü ama pes etmek yok, hikayenin sonu böyle bitmeyecek.

    Pablo neruda abimizin dediği gibi: Çiçekleri kopararak baharın gelişini engelleyemezsiniz


  • @Furkan-Aydın dans etmeyi çok severim benzer duyguları Instagramda Amerika’dan Avrupadan takip ettiğim dansçıların videolarını izlerken hissediyorum. Sokaklarda dans ediyorlar dans edenler de mutlu, yanlarından geçen insanlar da öyle, hele konser festival görüntülerini izlemek o kadar üzüyor ki beni, bizim gençlerimiz insanlarımız da hakediyor mutlu olmayı 😢

  • ⭐⭐⭐⭐

    ABD ye gelince daha çok anlıyorsunuz buraya gelme sebebinizi. Ondan gelince göreceksiniz


  • @denizci10 Sebepsiz gidebilir miyiz :)


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'dan yardim istegi

    Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Amerika'nın kültürel özeti Kapitalizm mi?

    Göçmenlik Sohbetleri
    4
    0 Oy
    4 İleti
    393 Bakış
    N
    Fazla kasmaya gerek yok entegre olacam diye, unutmayınki Amerika hepimizi buraya çalışalım ve buraya katkı sağlayalım diye aldı yani Amerika kendini düşünerek bunu yaptı. Sizde kendinizi düşünün çalışın kazanın gelişin sonra Amerikaya teşekkür edip, bir kenara bırakın ve güzel ülkenize dönüp, mutlu mesut yaşayın.
  • Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?

    Göçmenlik Sohbetleri
    13
    4 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    S
    ....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........ ..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum