Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @özgür noa1 demek istediniz sanırım? Eksik evraginiz var ise noa2 de bilgilendirilirsin. Eğer yoksa sadece onay alırsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özgür K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells merhaba , Engin bilgilerinizden bende yararlanmak isterim . Affınıza sığınarak bir sorum olacak yanıtlarsanız çok sevindirirsiniz beni , nişanlık ABD vatandaşı biz Ağustos ayında avukat aracılığı ile ABD de başvuru yaptık . Şu anki durum Nvc gitmiş . Avukat eksik evrak varsa onu isterler seri . Sizce bana Ne zaman bilgi ulaşır ? Şimdiden teşekkür ederim .

    Bu konunun basindaki su iletiyi incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi/5

    Yaklasik olarak sureler yaziyor iletide.


  • Merhaba yeni uye oldum foruma gercekten cok faydali bilgiler bende haziran ayindan beri uscisi takip ediyorum hala birsey yok uscis sitesinden surec sorguladigim da her state farkli sure veriyor genelde 5.5 ile 7.7 ama birin de 12 ile 14 ay arasi gosteriyor surekli takip ediyorum arastiriyorum ama beklemekten baska care yok


  • @crazycells anladigim kadariyla bu konuda en bilgili kisi sizsiniz surec her state uscis ofisinda farkli sure gosteriyor state sureci etkiliyormu yani nisanlinin yasadigi sehir surecte etkilimi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sekinbicer K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells anladigim kadariyla bu konuda en bilgili kisi sizsiniz surec her state uscis ofisinda farkli sure gosteriyor state sureci etkiliyormu yani nisanlinin yasadigi sehir surecte etkilimi

    Eyalet eyalet degil de, bolge bolge degerlendiriliyor sayin @sekinbicer ...
    4 tane Service Center var; California, Nebraska, Texas ve Vermont... O bolgedeki is yukune bagli olarak gecikmeler olabilir tabii. Bunlarin bir tanesi -esinizin yasadigi yere bagli olarak- sizin formlarinizi isleyecek.


  • Merhaba @crazycells ,

    Ben Amerikada doktora öğrencisiyim. Bu sene nişanlıma greencard çıktı. Tabi ki bundan ikimiz de faydalanmak istiyoruz ve bu sebeple bu kış evlenmeyi ve eşime F2 vizesi alıp mülakat tarihine kadar Amerika'da yaşamayı ve sonrasında mülakat tarihi verilince birlikte Türkiye'ye mülakata gidip ABD'ye greencardla dönmeyi planlıyoruz. Ancak yaptığım araştırmalarda eğer greencard talihlisiyseniz ve belgelerinizi gönderdiyseniz Amerika'ya yapacağınız bazı nonimmigrant vize başvurularının kabul edilmeyeceğini söylüyorlar. Yani eşimin F2 vize başvurusu kabul edilmeyebilir diye anlıyorum.
    Eğer bu kafa karışıklıklarımı gidermeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Buranın konusu olmayabilir tam olarak hangi konuya uygun olacağını bilemedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba arkadaşlar 🙂 Nişanlım doğma büyüme Amerikan vatandaşı ve New York’ta yaşıyor. Biz de evlenmeye karar verdiğimizde K1 vizesine başvurmaya karar verdik. 4 Temmuz tarihinde K1 nişanlılık vizesi başvuru formumuz ve ilişkinin gerçek olduğunu kanıtlayacak belgeler USCIS’e gönderildi avukatımız tarafından. Ben gerekli bilgileri verdim ve onlar oradan başvuruyu yaptılar. Avukatımız bize sürenin 6-8 ay arasında olduğunu söyledi. Ancak anladığım kadarıyla 1 seneyi bile bulabiliyormuş. Lütfen K1 vizeyi almak için ne kadar beklediniz arkadaşlar bilgi verebilir misiniz? Yazılanları okuyunca çok gerildim, bir sorun olacak diye çok korkuyorum 😕

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misi-misiyos belgeler tamamsa bir sorun olmaz merak etmeyin 🙂 korkulacak bir surec degil. Konuya tarihlerle aktarilan deneyimler var, onlari incelemenizi tavsiye ederim.


  • @misi-misiyos net bir süre verilemez. Kişiden kişiye bu değişiyor. Uscis işlemleri sıraya göre işlediği için herkesin bekleme süreleri farklı olabiliyor. Şu an da 5.5-7.5 ay tabi ki bu noa2 için. Herşey yolunda giderse en geç 9 ay içinde USA giriş yaparsınız. Süreç oldukça sancılı. Bizim neredeyse 6 ay doluyor. Hala beklemedeyiz. Sabırla beklemekten başka yapacak pek birşeyiniz yok. Burada şahit olduğum bir arkadaşımız 7 ay 10 günde mülakatta katıldı. Diğer bir arkadaşımızın süreci biraz daha uzun sürdü. Sabırlı beklemekler. Sadece beklemek can sıkıcı.


  • @misi-misiyos öncelikle sayın @crazycells' in de dediği gibi korkulacak birşey yok. Zaten başvurunuzu da avukat aracılığla yapmışsınız içiniz rahat olsun.
    Benim daha önce ki yazmış olduğum iletilere bakarsanız süre ile ilgili fikir edinebilirsiniz ama tabi @kewanee nin de belirttiği üzere yapılan başvuruların süresi kişiden kişiye başvurunun ele alındığı merkeze göre gibi birçok etkene bağlı olarak değişiklik gösteriyor.
    Allah şimdiden sabır versin.


  • @graombze merhaba avukat aracılığı ile başvurduk ABD de bilgim Yok nvc diye geldi üç hafta önce dün sorduk eksik varım istediler mi Yok dedi . Biz daha yolun başındamıyız neresindeyiz ?


  • @özgür merhaba biz noa2 bekliyoruz 4. Ayımız bitti eğer eksik evrak varsa noa2 veya nvc de haber alacağız ilk bir ay içinde gelen noa1 nvc son asama 4-7 ay içinde geliyormuş genelde nvc aşamasına nvc artık amerikadaki işlemler bitecek ve konsolosluğa evrakların gelecek anlamında gibi birşey ilk 1 ayda gelen noa1 yani eğer noa1 geldiyse size bilemiyorum eksik evrak için beklemeniz gerek şuan belirsiz ne zaman eksik evrak gelir ya da eksik evrağıniz var mı? Nvc diyorsunuz biraz hızlı ilerlemiş bu kadar hızlısını hiç duymadım. Noa1 bildirimi aldınız mı daha önce


  • @özgür şuan mart ayı ve nisan ayı işleniyor sanırım noa2 için henüz onların tamamı haber almadı bilemiyorum nvc ise öyle olduğunu düşünmüyorum ama eğer öyleyse son aşama ama noa1 ve noa2 almadan nvc ye gideni duymadım böyle birşey olacağını sanmıyorum. Size WAC×××××× ile başlayan bir makbuz numarası geldi değil mi noa1den?


  • @graombze bizim avukatla başvuru tarihimiz Ağustos 7 . Üç hafta önce nvc gittiğini avukat söyledi .


  • @özgür makbuz numaranız var mı? Noa1 den ya da noa2 den ? Olbilir ben duymadım ama bilenler varsa yazarlar makbuz numaranız varsa kontrol edin. Eksik evrak varsa size bildirim gelir zaten. Yani biz haziran başında olanlar noa2 bekliyoruz.en son asama nvc noa1 para kabulü noa2 evrak kontrolü en uzun süren süreç bu süreç burada eksik evraklar varsa ortaya çıkıyor sonra nvc ve konsolosluk tabii sanırım nvc de de eksik evrak çıkabiliyor


  • @graombze merhaba 535 usd ödediğimiz Kağıt ulaştı wac18 diye başlıyor


  • @özgür tamam avukatınız yalnış söylemiş sanırım gelen kağıt Ödem e yaptığınıza dair ve davanızın kabul edildiğine dair bir kağıt şuan siz nvc değil noa2 surecindesiniz 4-8 ay içinde noa2 onayı alırsanız eğer nvc ye gidecek dosyaniz. Bu arada eksik kanıtlar bu süreç içinde dosyanız açıldığı zaman size bildirilir.
    Süreç - noa1 yaklaşık 1 hafta ile 1 ay arasında geliyor
    Noa2 yaklaşık 4-8 ayda sonuclaniyor.
    Sonra nvc onun ne kadar sonuçlanacağını zaten baştaki postta yazıyor.


  • Avukattan Ekim 2 sinde haber geldi
    Bu arada Nvc ikinci bölüm evrakları istiyor diye bilgi geçti . İşlemler biraz hızlı ilerliyor demişti .


  • @özgür davanizi kontrol edin makbuz numarasından nerde olduğunu anlarsınız zaten. Nvcdeyse eğer eksik evrak yok demektir ya da ben ilk defa bu kadar hızlı duydum. Eksik belgeniz varsa o makbuz numarasından rfe alip almadinizi gorursunuz zaten eve posta gelir diye düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 1
  • 57
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

36
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum