DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akhilleus K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Merhaba degerli arkadaslar. Biz de nisan vizesine bavurmaya karar verdik. Takdir edersiniz ki takildigimiz bazi noktalar var. oncelikle kiz arkadasim amerikali ve ilk basvuruyu o yapacak, 3 yildir tanisiyoruz ve 2 yildir turkiye’de beraber yasiyoruz. Cok arastirdik ama bazi noktalarda takildik;
    Ilk basvuru dosyasina neler eklemeliyiz?
    -Ilk basvuruda kiz arkadasim vergi ve gelirle ilgili bir seyi dosyaya eklemeli mi, son 3 yildir abd de yasamadigi icin ailesi sponsor olacak bize, bu durumda onlar mi form doldurmali gelir kismiyla alakali olarak?

    • ilk basvuruda benden istenen evraklar nelerdir? (Mesela dogum belgesi vs)

    -pasaportlarimizin tamamini mi fotokopi cektirmeliyiz yoksa sadece id/kimlik kisimlarini mi, ve renkli kopya mi yoksa klasik fotokopi mi olmali?

    -bu arada benim abd tursitik vizem var ve surec devam ederken abd ye seyahat edebilir miyim yoksa edemez miyim. Normalde edilmiyor diye okuduk ama bazi kaynaklarda sorun olmayacagi soyleniyor o nedenle kafalar karisti.

    -suanda beraber yasiyoruz fakat nisanlim subatta ulkesine donecek dolayisyla subatta evi kapatacagiz ve ben ailemin yanina donecegim surec sonuclanana kadar. adresle ilgili kisimlara hangi adresi yazalim, simdiki yeri mi yoksa aile adrslerimizi mi?

    Kafamiz cok karisik ve bize bu asamalarda yol gosterebilecek arkadaslarin yardimina ihtiyacimiz var, simdiden hepinize cok tesekkur ederiz.
    Surecin icindekilere en kisa zamanda vizelerini almalarini temenni eder, sureci basariyla sonuclananlara yeni yasamlarinda basarilar dileriz.

    Ucret, fotograflar, mustakbel esinizin ABD vatandasligini gosteren belgelerin kopyalari, gecmis 2 yilda gorustugunuzun kanitlari ve iliskinizi gosteren belgeler yeterli. Ayrica ABD'ye girdikten sonra 90 gun icinde evlenme niyetinizi gosteren belgeleri de eklemelisiniz.

    Sizin dogum belgenize gerek yok, pasaportlarin fotokopileri renksiz de olabilir, renkli de farketmez 🙂 sadece biyografik sayfasi yeterli. (Eger beraber gittiginiz bir geziye vurgu yapiyorsaniz vizelerin kopyasini da godnerebilirsiniz).

    Sakin olun, telasa gerek yok. USCIS sayfasinda zaten checklist var, oradan da kontrol edersiniz zaten gondermeden once.

    Sponsorluk ile ilgili kisimlar mulakat sirasinda gerekecek.

    Adresle ilgili olarak, formda ne soruluyorsa ona cevap vermelisiniz. Eger su anki adresinizi soruyorsa su anki adresinizi yazmalisiniz. Eger posta adresi soruluyorsa, o durumda ilerde de posta alabileceginiz bir adresi yazmalisiniz.


  • @crazycells cok ama cok tesekkur ederim 🙂


  • @akhilleus Merhaba, ABD'de evlenmek yerine neden K1'i tercih ettiniz ?


  • Sanirim türkiye de oturuyor arkadaşlar.


  • @graombze Merhaba. Evet onu farkettim. Benim merak ettiğim nokta turist vizesi ile ülkeye girip, bu süreçleri tamamlamak yerine K1'i tercih etmelerinin sebebi aslında. (Yasal yöntem K1 vizesi olsa da forumda gördüğüm kadarıyla diğer yöntemi kullanan arkadaşlar da var)


  • @pyori ben de düşündüm ama vardır bir bildikleri dedim 🙂


  • @pyori Merhaba, beraber Turkiye’de yasiyoruz. Gerci kiz arkadasim 5 ay sonra abd ye temelli donecek. Tursit vizem de var ama turist vizesiyle abd de evlenmek sorun okabilir diye k1 vizesine basvurmayi tercih ettik. Isi saglama almak istedik biraz zaman kaybedecegiz ama yapacak bir sey yok aksi halde 10 yil abd’ye giris yapamamaya kadar gidebilirdi abd de b1-b2 vizesiyle evlensek.


  • @akhilleus Anladım. Teşekkür ederim.


  • Merhaba arkadaşlar ben 22 Eylül de K1 vizesi ile Amerikaya giriş gerçekleştirdim. Sizlere yardımcı olması ümdiyle yolculuk ve giriş ile ilgili tecrübemi paylaşıyorum.
    22 Eylül de Thy ile İzmir-İstanbul-Atlanta olarak uçuşumuzu gerçekleştirmek için yola çıktım.Bu uçuş direk sayıldığı için bavullarımı Atlanta da teslim almak üzere İzmirden teslim ettim.İstanbul da pasaport kontrolüne girdim ve memur bana Amerika da oturumunuz mu var dedi hayır ama bu vize göçmen vize katagorisinde sayılıyor dedim kendisi yurtdışı çıkış harcını yatırmam gerektiğini belirtti neyse ki ben önceden yatırıp dekontunu yanıma almıştım sadece bu vize türü ile yurt dışı çıkış harcını ödemeden çıkmama izin verip vermeyeceklerini merak ettiğimden direk vermedim sonuç olarak izin verilmiyor bu yüzden K1 vizesi çıkış yapacak arkadaşlar mutlaka önceden yatırıp yanlarına alsınlar😊
    Pasapory kontrolünü geçtikten sonra uçağa alacakları kapıya gittim ve orda da 2 si belgesel 1 i de fiziksel ve uçak valizini kontrol edilmesi üzere toplam 3 kontrolden daha geçtim.
    İlk kontrolü gerçekleştiren arkadaş pasaportumu aldı ve vizeme baktı aaa bu tek girişlik bi vizeymiş daha önce Amerika da bulundunuz mu diye sordu bende ne alaka vizenin türü o gibisinden bakarak hayır daha önce Amerika da bulunmadım ama Kanada da öğrenci olarak bulunmuştum dedim ben göremedim giriş çıkışları dedi bakmadı bile damgalara sonra şefime sormam gerekiyor 1 dakika dedi bende peki dedim şefine gitti ikisi birlikte geldiler şef bana beyefendi sarı zarf yanınız da mı diye sordu bende evet dedim o sırada sorun çıkaran eleman şefe tekrar birşey sordu şefde saçmala lütfen deyip işlemimi tamamlatıp pasaportumu geri verdirdi yani uzun lafın kısası sarı zarf önemli yanınızdan ayırmayın.
    Daha sonra 2.güvenlik noktasında banko var görevli arkadaş pasaportunuzu alıyor size kalacağınız adresi soruyor sanırım bilgisayara işliyor ve ardından pasaportu geri veriyor.
    Son güvenlik noktasında da pasaportunuzu alıyorlar çantanızı ve üstünüzü kontrol ediyorlar ve sonra da kapınızın olduğu salona yönlendiriliyorsunuz.
    Uçak yolculuğuna girmiyorum zaten standart.
    Şimdi gelelim uçak Amerikaya indikten sonra ki sürece uçaktan iniyorsunuz pasaport kontrole doğru gidiyorsunuz vatandaş olanlar ve olmayanlar için 2 hat var zaten orda ki görevliler sizi yönlendiriyorlar haliyle beni de olmayanlar hattına yönlendirdiler sıramı bekledim ve çağrıldım bankoya gittim pasaportumu ve sarı zarfı verdim görevli evlenmek için geldin yani buraya dedi bende evet dedim tamam lütfen kameraya bak dedi fotoğrafımı çekti sonra bi görevli çağırdı sarı zarfı ve pasaportumu bi dosyaya koydu ona verdi ve onu takip etmemi söyledi bu görevli arkadaş beni bankoların ilerisinde bekleme alanı olan bi başka bankoya götürdü ve dosyamı sıraya koyup oturup beklememi söyledi bende sıramın gelmesini bekledim yaklaşık 20 dakika kadar bekledikten sonra çağrıldım görevli bana vizenin kurallarını belirtti ve bununla ilgili bi kağıt verdi ardından pasaportuma evlenmediğim taktirde ülkeden çıkmam gereken tarihi yazdı ve pasaportumu verdi. Sıra da beklerken tanıştığım Türk çifte hoşçakalın dedim onların sırası benden sonraydı görevli bunu şüpheli gördü olacak bana bi dakika deyip onu takip etmemi söyledi valizlerimi aldırdı ve beni valizlerin kontrol edildiği hatta götürdü orda valizlerim xray den geçirildi en sonun da pasaportumu verip iyi geceler dediler bende çıkıp beni 2 saatten fazla dışarıda bekleyen nişanlıma kavuştum 😊 Kusura bakmayın uzun bi yazı oldu ve telefondan yazdığım için hatalı yazdıklarım olabilir affola 😄


  • @rookie İnanın film izler gibi okudum ve çok keyifliydi 🙂 sizi tebrik ediyorum umarım çok mutlu olursunuz.


  • Çok teşekkür ederim @baris1405 çok sağolun 😄


  • @crazycells benim çok kısa bir sorum olacak :). Askerlik durumunun k1 vizesine etkisi var mıdır acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pyori K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells benim çok kısa bir sorum olacak :). Askerlik durumunun k1 vizesine etkisi var mıdır acaba?

    hayir, bir etkisi yok.


  • @rookie k1 vizesine yeni basvuran biri olarak surecin tamamlandigini baskasi uzerinden deneyimlememizi sagladiginiz icin tesekkurler. yeni yasaminizda basarilar dilerim.


  • Teşekkür ederim @akhilleus bu süreç çok sabır isteyen yorucu bir süreç açık konuşmak gerekirse vizenizi alıp Amerikaya geldiğinizde dahi devam eden bir süreç en azından şuan benim için hala öyle .


  • @Rookie tebrik ederim. Ve teşekkür ederim paylaşım için. Bizim içinde bir örnek oldunuz. Demek ki kimseyle konuşmamak gerekliydi. Şüphe uyandırmakmak için. 🙂 aslında anlattıklarınız basit görünüyor özellikle USA kısmı. Tabi ki. Oradaki bekleyişi saymazsak. Kesinlikle orada hala süreç devam ediyor. Ama işin en zor kısmı bitmiş durumda. Umarım bizlerde yakında bir haber alırız. Her ne kadar stresli olsa da. Herşeyde olduğu gibi sıkıntı olmadan hiçbirşey olmuyor.


  • Rica ederim @kewanee arkadaşım.
    Aslına bakarsan inan burada ki süreç daha zor bunu sizleri korkutmak ya da ne bileyim olumsuz düşüncelere yöneltmek için söylemiyorum bilakis mental olarak buna hazır olmanız maksadıyla dost tavsiyesi olarak belirtiyorum.Tabi ki bu süreç kişiden kişiye değişecektir ben kendi adıma tecrübe edindiklerimi belirttim.Sizler için de her zaman duacınızım inşallah siz de bekleyen bütün arkadaşlar da yakın da olumlu haberleri alırsınız.


  • @Rookie kesinlikle öyle. Bir süre alışma dönemi yaşayacağız. Ama ne kadar zor olursa olsun ve bizlere destek veren sevdiğimiz insanlar yanımızda olduğu sürece herşey yavaş yavaş yoluna girecektir. Korkulacak birşey yok. Herşeyi anlatabilirsin. Söylediğim gibi sıkıntı olmadan birşey olmuyor. Sevdiğiniz insan yanınızda ve hepimiz bu çileyi sevdiğimiz insanlara kavuşmak için yaşadık ve yaşayacağız.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba ,
    Kusura bakmayın rahatsız ettim .
    Nişanlım ABD vatandaşı , hemde Türk vatandaşı , ABD avukat tutara Ağustos ayında başvuru yaptık . Şuanki durumu nvc gitmiş avukata sorduk eksik evrak varsa isterler dedi tam cevap alamıyoruz sizce bana evraklar vize numarası Ne zaman içinde gelir ? Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 1478
  • 116
  • 57
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum