Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @Ergül-Çelik tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • Merhabalar herkese. Benim de 2022 greencard sürecim çok şükür olumlu sonuçlandı ve vizemi aldım. Deneyimimi yazmak için bir türlü vakit bulamadım, şu an Abd’den yazıyorum😊

    Öncelikle sağlık muayenesi deneyimimden bahsetmek istiyorum.
    30 temmuz cumartesi günü 10.55’te Ungan’larda randevum vardı. 10.30 gibi ordaydım ve hemen aldılar beni. Önce evraklarımı teslim ettim ve daha sonrasında Mehmet bey beni muayene etti. Normalde önde kan tahlili ve röntgen alınıyormuş ama beni önce doktor muayene etti. Sorduğum zaman bazen böyle yaptıklarını söylediler. Doktorum ya oma gittim, sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde durmamı ve önlük giymemi söylediler. Daha sonra doktor yanıma geldi tansiyon,nabız vs bunlara baktı. Her hangi bi hastalığımın olup olmadığını sordu, hepsine hayır cevabını verdim. Sol koluma 2 tane aşı yaptı. Daha sonrasında mesleğimi sordu. Diş hekimi olduğumu ve aynı okuldan mezun olduğumuzu öğrenince sohbet etmeye başladık. Çok keyifli bir sohbetti ve sağlık muayenesinden daha uzun süre sohbet etmiş olduk 😄 Daha sonrasından doktorun yanından çıkıp 310 dolar muayene ödemesini yaptım. Bi üst kata (5.kat) çıkıp kan tahlili verdim ve bu kısımda 47 dolar ödedim ve 3. Kata inip akciğer röntgeni çekildim. Daha sonrasında işlemlerin bugünlük bu kadar olduğunu ve öğlen 12-13’e kadar aramazlarsa herhangi bir sıkıntı olmadığını, pazartesi günü gelip sağlık raporumu alabileceğimi söylediler. Ordan çıktım arkadaşımla beraber kahvaltıya gittim ve tam da masa hazırlanmışken beni klinikten arayıp tekrar röntgen çekilmesi gerektiğini söylediler😔 Bu aşamadan sonrası baya stresli oldu benim için. Koşa koşa tekrar kliniğe gittim ve başka bir açıdan tekrar röntgen aldılar ve 5 dk beklememi söylediler. O 5 dk benim için bir ömür gibi geldi tabi 😄 Sonrasında herhangi bi sıkıntı olmadığını raporumu pazartesi alabileceğimi söylediler. Sebebini sorduğumda da ilk röntgende nodül gibi bir şey görüp emin olamadıklarını ama 2. Röntgende onun damar olduğunu anladıklarını söylediler. Bir an kanser miyim tüberküloz belirtisi mi var acaba vizem yanacak mı acaba vs vs diye kafayı yemek üzereydim çok şükür bi sıkıntı çıkmadı 😄 Pazartesi günü sorunsuz bir şekilde gittim raporumu ve cd’mi aldım.

    Daha sonrasında 3 ağustos’ta 8.45 vize mülakatına gittim. ( konsolosluğun etrafında kesinlikle fotoğraf çekmeyin) 8.30 gibi içeri girdim ve ilk sıra numaramı alıp bekledim. Daha sonra numaram yandığında vezneye gidip 330dolar ödememi yaptım ve yerime geçip tekrar sıra numaramın çağrılmasını bekledim. Uzum bi bekleme süresinden sonra tekrar çağrıldım. Bu sefer evraklarımı teslim etmek için başka bir bankoya gittim ve sırasıyla belgelerimi istediler, teslim ettim. Daha sonrasında tekrar numaram için beklemeye koyuldum. 3. kez numaram çağrıldığında mülakat aşaması için başka bir bankoya gittim. İlk önce merhaba nasılsın iyi günler konuşması yapıldı daha sonrasında ingilizce devam edebilir miyim dedi olur dedim. Sırasıyla kaç yaşındasın? Evli misin? Mesleğin ne? Daha öncesinde Amerikaya gittin mi? Evet dedim bu soruya. Ne için gitmiştin? dedi. Work and travel yaptığımı söyleyince ordaki mesleğimi sordu. Daha sonrasında work and travel arkadaşlarınla görüşmeyi düşünüyor musun dedi güldü ben de evet tabii ki dedim 😂 nereye gideceksin? Banka hesabında burda gösterdiğin para var mı? Evet diye cevap verdim. Daha sonrasında gülümseyerek vizeniz onaylandı dedi ve vizemi almış bulundum🤗🤗 mülakat ortalama 5-10 dk kadar sürdü ve hep sohbet havasındaydı. Bana sorduğu soruların cevabını çoktan biliyormuş gibiydi😅 Darısı bütün greencard almak isteyenlerin başına 😊😊 not: beni telegram grubuna alabilirseniz çook sevinirim 😊


  • @Ergül-Çelik vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şanslar


  • @mlsrdr Vizeniz hayırlı uğurlu olsun ABD'deki hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim :)


  • @Ergül-Çelik Vizeniz hayırlı olsun bundan sonrası için mutluluklar ve başarılar dilerim :)


  • @Seren-Çalışkan vizeniz hayırlı olsun tebrikler.

  • ⭐⭐

    @mlsrdr Tebrikler , Vizeniz hayırlı olsun.


  • @Seren-Çalışkan vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar


  • @blanx vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans


  • @osmanbey vizeniz hayırlı olsun, amerikada bol şans


  • @Şeyda vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans


  • @mlsrdr tebrikler, vizeniz hayırlı olsun


  • @Ergül-Çelik Hayırlı uğurlu olsun.


  • Vizeniz hayırlı olsun - darısı başımıza


  • @Seren-Çalışkan Hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @mlsrdr Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar.

  • ⭐⭐⭐

    @blanx Hayırlı olsun. Kanada bir vatandaş kaybetti :) Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @osmanbey Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @Şeyda Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.


  • @Seren-Çalışkan tebrik ederim,yeni hayatınızda başarılar dilerim.Diş hekimi olduğunuzu söylediniz,rica etsem bundan sonra orada ne yapmayı planlıyorsunuz biraz bahseder misiniz.Benim oğlumda diş hekimliği öğrencisi, oğlum için deneyiminizin faydalı olacağını düşünüyorum


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    204k Bakış
    Emirhan 1E
    Merhabalar 1)Bankadan alınan hesap dökümüm e imzalı kaşeli imzalı vermiyrorlar mülakatta bir srun yaşar miyım? 2)Alınan imza sirküleri türkçe olarak verildi diyelim bir problem yaşar mıyım hnk mülakatımda yoksa cevirmek gerekli mi ?
  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum