@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
@cantekin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar,
Green card'ımı 28 Aralık 2025'te ABD'ye ilk girişimde aktive ettim. 4 Ocak 2026'da Türkiye'ye döndüm, yani ABD'de yaklaşık bir hafta kaldım. Yarın (6 Haziran 2026) tekrar giriş yapacağım. Toplam yokluğum yaklaşık 5 ay (153 gün) olacak.
Sorum şu: 180 günün altında kaldığı için sürekli ikamet (continuous residence) açısından sorun olmadığını okudum, ama kartı aktive edip hemen çıkıp 5 ay sonra dönmek girişte sıkıntı yaratır mı? Memur ne tür sorular sorabilir, nelere hazırlıklı olmalıyım? Yaptığım iş başvuru belgelerinin çıktısını aldım ama bazıları ınder review bazıları hala da Application In Progress durumunda görünüyor. Bunlar bana yardımcı olur mu?
Benzer bir ilk dönüşü yaşayan oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Memur neden aylarca disarida kaldiginizi sorarsa, tasinma surecinde Turkiye'deki isleri halledip, ABD'de is aradiginizi, su an temelli geldiginizi soylersiniz. Sorun olmaz. Ilk yil herkes yasiyor bunlari, stres yapmayin.
-
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@skyman, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Herkese merhaba,
Esimle EB-2 NIW I-140'imizin onaylanmasinin ardindan I-485 ile Adjustment of Status'a basvuracagiz. I-140 surecinde bize yardimci olan avukat, I-485 ile birlikte bir adet Dogum Sertifikasi dengi / dogum kaniti belge ve bir adet Evlilik Sertifikasi dengi / evlilik kaniti belge gondermemizi oneriyor. Los Angeles'taki TC konsoloslugu ile konustuktan sonra bize Formul B adinda bir belge gonderdiler muhurlu imzali vs. Belgenin ikimiz icin olan versiyonunda da ikimizin de kimlik ve dogum bilgileri gorunuyor, ancak belgenin on sayfasinda sadece Fransizca ve Almanca detaylar mevcut, arka sayfasinda ise her kutunun ingilizce cevirisi / aciklamasi var. Bu belgeyi her ikimizin I-485ine eklemek USCIS icin yeterli midir, bir deneyimi olan var mi? Ek bir ceviri vs gerekiyor mudur? Yoksa TR'den vukuatli nufus ornegi vs. edinmek gerekli midir?
Tesekkurler

Formul A ve Formul B belgeleri genelde USCIS'ten geri donuyor. O nedenle evlilik cuzdaninizin tercumesini ve vukuatli nufus kayit orneginin tercumesini gondermenizi tavsiye ederim.
Bu iki amacla, bu belgelerin ustune istediginiz kadar benzer belge gonderebilirsiniz.
USCIS'e gonderdiginiz butun belgelerin dili Ingilizce olmali. Dili ingilizce olmayan belgelere "certified translation" yeterlidir.
-
@akayavuzz, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
herkese merhabalar, 4 yildir amerika'da e2 vizesi ile bulunuyorum. mart 2022 de turk/amerikan esimle evlilik gerceklestirdim. 12/25/22 de online olarak I-130 basvurusunu kendimiz yaptik ve 01/03/23 tarihinde concurrent file ile aos, ead ve advance parole basvurularini gerceklestirdik. 01/03/23 tarihine biometrics randevusu geldi. ead ve travel izni ne kadar sonra gelir? gercekci bir tahmini olan var midir aranizda? sitede yeniyim bodoslama yazdim umarim cevap veren olur simdiden tesekkurler
Su sayfadan servis merkezinize gore bekleme surelerini ogrenebilirsiniz:
-
Herkese merhabalar.2021 Eylul ayinda Turkiye’de evlendik.Evlendikden sonra Amerika’ya turist vizesiyle gelip bir kac ay kalip dondum.Ikinci girisimden sonra Eylul 2022de NewYork’dan Green kart basvurumu yaptim.(Esim GreenCardli). Ekimde parmak izine cagrildim ama ondan sonra hic bir bilgi daha gelmedi.Benzer durumda olan var mi? New York eyaletinde zaman kavrami buna benzeyen dosylarda nasil ilerliyor? Internette dosyaniz onaylanana kadar work permit gelmez diyor,bazi kisilerin yorumlari ise dosya onaylanmadan once vatandasla evlilik gibi ilk 3 ayda work permit geliyor yaziyor.Simdiden tesekkur ederim
-
@garnitur88, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Herkese merhabalar.2021 Eylul ayinda Turkiye’de evlendik.Evlendikden sonra Amerika’ya turist vizesiyle gelip bir kac ay kalip dondum.Ikinci girisimden sonra Eylul 2022de NewYork’dan Green kart basvurumu yaptim.(Esim GreenCardli). Ekimde parmak izine cagrildim ama ondan sonra hic bir bilgi daha gelmedi.Benzer durumda olan var mi? New York eyaletinde zaman kavrami buna benzeyen dosylarda nasil ilerliyor? Internette dosyaniz onaylanana kadar work permit gelmez diyor,bazi kisilerin yorumlari ise dosya onaylanmadan once vatandasla evlilik gibi ilk 3 ayda work permit geliyor yaziyor.Simdiden tesekkur ederim
New York eyaletinde ki işlemler cok uzun sürüyor maalesef. Beklemekten başka bi çareniz yok
-
@waterman tesekkurler
-
@garnitur88, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Herkese merhabalar.2021 Eylul ayinda Turkiye’de evlendik.Evlendikden sonra Amerika’ya turist vizesiyle gelip bir kac ay kalip dondum.Ikinci girisimden sonra Eylul 2022de NewYork’dan Green kart basvurumu yaptim.(Esim GreenCardli). Ekimde parmak izine cagrildim ama ondan sonra hic bir bilgi daha gelmedi.Benzer durumda olan var mi? New York eyaletinde zaman kavrami buna benzeyen dosylarda nasil ilerliyor? Internette dosyaniz onaylanana kadar work permit gelmez diyor,bazi kisilerin yorumlari ise dosya onaylanmadan once vatandasla evlilik gibi ilk 3 ayda work permit geliyor yaziyor.Simdiden tesekkur ederim
Su siteden bekleme suresini takip edebilirsiniz, AOS icin I-485'i sececeksiniz:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
Work permit onceden gelecektir, genelde oyle oluyor ama artik 3 ayda gelmiyor maalesef, 7-8 ayi buluyor cogunlukla. I-765 icin de yukaridaki siteyi kullanin.
-
Merhabalar. Benim numaram 25 binlerde. Mart ayı için current oldum bildiğiniz gibi. AOS yapmak için karar aşaması sürecindeyim. Aşağıdaki sorularımı deneyimli ve bilgi sahibi arkadaşlarım cevaplarsanız sevinirim. Bilhassa Figen Hanım @Figen ve Uğur Bey @gucarslan değerli yorumlarınızı bekliyorum:)
Düşüncem Mart sonu gibi gidip 1 ay bekleyip Nisan sonu gibi süreci başlatmak yani GC sürecinin bitimine 5 ay kala. Bu şekilde yapmak istememin sebebi ülkeye girişte 6 ay süre verilmesi. Bu sayede 6 aydan fazla kalmamış olmaya çalışıyorum ola ki GC alamazsam tekrar turist vizesine başvuru yaparken overstay olup sıkıntıya düşmemek için. Eğer yanılıyorsam düzeltebilirsiniz. Sorularma gelecek olursam:- AOS yapıp GC alamazsam tekrar turist vizesi alırken zorluk çıkabilir mi? Bu konu hakkında bilginiz var mı?
- Tanıdığım NY eyaletinde yaşadığı için oraya gideceğim kısmetse. Orada süreç yavaş diye biliyorum doğru mu? Bir de NY da yaşayıp başka eyaletten mülakata girebilir miyim böyle bir imkan var mı?
- Tanıdığım bana sponsor olacak. Ek olarak benim de hesapta para göstermem bana avantaj sağlar mı?
- Türkiye'den alıp götürmemi tavsiye ettiğiniz belgeler var mı, Amerika'da çıkartması zor olan ya da illa Türkiye'den alınması gereken belgeler?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
@theonenonly Merhaba . AOS yapip GC alamazsaniz ( ki pek olasi degil ) evet Turist vizesi alirken zorluk yasarsiniz zira birkez gocmen olmak istediginize dair bir beyan / girisim yapmis oluyorsunuz .
Surecin surada yavas burada hizli diye bir yorum yapmak pek mumkun degil . Formunuza nerenin adresini verirseniz mulakatiniz oraya verilecektir. Yani NY da yasasaniz bile ornegin bir Miami adresi verirseniz mulakatiniz Miami ye verilir sizde Miami ye gelip girmek durumnda olursunuz . Tavsiyem bunu yapmanize gerek yok . Zaten surec bitimindan 4/5 ay onde basvuru yaparsaniz rahatlikla yetisecektir kartiniz . DV icin sponsorluktan ziyada US banka hesabinizda 14/15 K para gostermeniz yok ise bu kadar Job Offer almaniz , sayet onuda bulamazsaniz Sponsor yoluna gitmeniz daha uygun olur . TR den getirmeniz gereken tek orjinal belge Diploma ve Evlilik cusdani olacaktir , onun disindaki evraklar buradan rahatlikla ve hizlica temin ediliyor . Bahsettigim Orjinal evraklari yaninizda getirmeyin , siz geldikten sonra biri size postalasin . Turist olarak gelirken asil niyetinizi belli edecek evrak , esya , bilet vs konularinda dikkatli olmalisiniz . Bol sans -
Herkese merhaba,
Uscis sitesinden Processing time periyotlarini kontrol ettigimde en dusuk buldugum eyalet 18 ay, en yuksek 22 aydi. Sizce Californiya AOS icin ideal olur mu?
AOS surecine ne kadar erken baslarsaniz o kadar kisa surede mi biter? yoksa genel olarak Fiscal Year'in sonuna yani Eylul'e dogru uzama ihtimali var mi?
-
@koray2000 Oncelikle Tebrikler . Processing Time lar DV icin gecerli degil . Gozunuz korkmasin . CA sececekseniz ortalama 4.5 gibi dusunebilirsiniz surecinizi . Ne kadar erken baslarsaniz degil konu , ortalamada 4 ay suruyor ve fiscal year sonuna yaklastikca sureler kisaliyor yani USCIS dosyanizin yetismesi icin azami gayret gosteriyor . 2 ay , 2.5 ayda biten hatta 1 ayda sonuclanan Dosyalar oldu . Current olmussunuz bir an once gelip baslayin , belki esinizin ki bile yetisir TR den . Bol sans
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ayvalik10
-
@Figen Figen Hanım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çok bilgilendirici oldu benim için. Yazdıklarınıza bir kaç sorum daha olacak. Cevaplayabilirseniz sevinirim.
- Benim kardeşim ABD vatandaşı. Onun sponsor olması daha avantajlı olur diye düşünüyordum sanırım yanılmışım. 14-15.000 $ benim hesabımda mı olması lazım (turist vizesine hesap açılıyor mu bilmiyorum) yoksa kardeşimin hesabında göstersem yeterli mi?
- Evrakları yanınızda getirmeyin demişsiniz çok mantıklı ancak kabin bagajına (ya da sırt çantası) değil de uçağın bagajına da versek anlama ihtimalleri var mı?
- Son olarak ayrı bir şey daha sormak istiyorum. Bazen girişte 6 ay yerine 4 ay vs verebiliyorlar. Eğer öyle olursa 1 ay beklersem 3 ay kalıyor geriye. Böyle bir durumda turist vizesi iptal olduğu için overstay yapıp süreci tamamlamayı mı önerirsiniz?
-
@theonenonly Turist Vizesi ile Banka Hesabi acabilirsiniz . Kardesiniz size kendi Bankasinda kefil olabilir adres gostermek vs icin . Ve evet Paranin sizin sahsi hesabinizda olmasi gerek Amerikada . AOS Dosyanizda son 3 ayin Bank Statement lerini gostereceksiniz zira . Tavsiyem hesap acin , paranizi yatirin hesabinizda 14/15K gosterin Dosyanizi gonderirken . Buna ilaveten Job Offer da koyarsaniz sahane olur .
Evraklari ne Kabin nede Bavula koyun . evlilik Cuzdani ve Diploma gibi Orjinal evraklar siz gittikten sonra size gonderilsin . yada gelen baska biri getirsin sizin yaninizda olmasin , olasi bir aramada ortaya cikmasini ve nedenini sormalarini istemeyiz .
4 ayda verseler 3. ay sonunda basvurursaniz Dosyaniz teslim edildikten sonra zaten turist statunuzun bitmis olmasinin bir onemi kalmiyor . AOS bekleme surecinde sayiliyorsunuz .
Bol sans -
AOS başvurusunda Türkiyeden gelen nişanlım için Nüfus kayıt örneği isteniyor sanırım . Bunu konsolosluğa gitmeden almamın bir yolu varmı ? Edevletten çıkarttırıp tercüme veya herhangi bir başka yol ?
-
@Richmond Ben kendim için e-devletten alıp onaylı tercümesini yaptırarak iletmiştim. Herhangi bir sorun olmuyor.
-
@Richmond sorun olmaz bu sekilde yapabilirsiniz ve ayrica Konsolosluktan posta yolu ilede yapilabilir .
-
@Richmond Figen hanimin dedigi gibi ben Los Angeles konsolosluğundan posta yolu ile aldım. Ücreti gecen ay 11 dolardı.
-
@Richmond, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
AOS başvurusunda Türkiyeden gelen nişanlım için Nüfus kayıt örneği isteniyor sanırım . Bunu konsolosluğa gitmeden almamın bir yolu varmı ? Edevletten çıkarttırıp tercüme veya herhangi bir başka yol ?
e-devletten indirip "certified translation" yaptirabilirsiniz.
-
Herkese cevapları için teşekkür ederim
-
@akayavuzz biometric tarihi 1/30/23 olacakti, onu yanlis yazmisim
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
Merhabalar, ben Amerika'da AOS yapıyorum ve bir avukatla çalışıyorum. Şu anda Wisconsin'da yaşıyorum ve dil okulum New Jersey'de online olarak devam ediyor. Ancak avukatım bu durumun mülakat sırasında sıkıntı yaratabileceğini söyledi. Yani benim Wisconsin'de olup okulun New Jersey'de olması. Okul'da okulun online olduğuna dair bir belge vermeye yanaşmıyor.
Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Bildiğiniz online bir dil okulu ve okulun online olduğuna dair belge verebilecek bir yer var mı? Ayrıca benimle aynı durumda olup green card alan var mı? Varsa nasıl halletti?
Benzer Başlıklar
131
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum