Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @skyman, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Herkese merhaba,

    Esimle EB-2 NIW I-140'imizin onaylanmasinin ardindan I-485 ile Adjustment of Status'a basvuracagiz. I-140 surecinde bize yardimci olan avukat, I-485 ile birlikte bir adet Dogum Sertifikasi dengi / dogum kaniti belge ve bir adet Evlilik Sertifikasi dengi / evlilik kaniti belge gondermemizi oneriyor. Los Angeles'taki TC konsoloslugu ile konustuktan sonra bize Formul B adinda bir belge gonderdiler muhurlu imzali vs. Belgenin ikimiz icin olan versiyonunda da ikimizin de kimlik ve dogum bilgileri gorunuyor, ancak belgenin on sayfasinda sadece Fransizca ve Almanca detaylar mevcut, arka sayfasinda ise her kutunun ingilizce cevirisi / aciklamasi var. Bu belgeyi her ikimizin I-485ine eklemek USCIS icin yeterli midir, bir deneyimi olan var mi? Ek bir ceviri vs gerekiyor mudur? Yoksa TR'den vukuatli nufus ornegi vs. edinmek gerekli midir?

    Tesekkurler 🙂

    Formul A ve Formul B belgeleri genelde USCIS'ten geri donuyor. O nedenle evlilik cuzdaninizin tercumesini ve vukuatli nufus kayit orneginin tercumesini gondermenizi tavsiye ederim.

    Bu iki amacla, bu belgelerin ustune istediginiz kadar benzer belge gonderebilirsiniz.

    USCIS'e gonderdiginiz butun belgelerin dili Ingilizce olmali. Dili ingilizce olmayan belgelere "certified translation" yeterlidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akayavuzz, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    herkese merhabalar, 4 yildir amerika'da e2 vizesi ile bulunuyorum. mart 2022 de turk/amerikan esimle evlilik gerceklestirdim. 12/25/22 de online olarak I-130 basvurusunu kendimiz yaptik ve 01/03/23 tarihinde concurrent file ile aos, ead ve advance parole basvurularini gerceklestirdik. 01/03/23 tarihine biometrics randevusu geldi. ead ve travel izni ne kadar sonra gelir? gercekci bir tahmini olan var midir aranizda? sitede yeniyim bodoslama yazdim umarim cevap veren olur simdiden tesekkurler

    Su sayfadan servis merkezinize gore bekleme surelerini ogrenebilirsiniz:


  • Herkese merhabalar.2021 Eylul ayinda Turkiye’de evlendik.Evlendikden sonra Amerika’ya turist vizesiyle gelip bir kac ay kalip dondum.Ikinci girisimden sonra Eylul 2022de NewYork’dan Green kart basvurumu yaptim.(Esim GreenCardli). Ekimde parmak izine cagrildim ama ondan sonra hic bir bilgi daha gelmedi.Benzer durumda olan var mi? New York eyaletinde zaman kavrami buna benzeyen dosylarda nasil ilerliyor? Internette dosyaniz onaylanana kadar work permit gelmez diyor,bazi kisilerin yorumlari ise dosya onaylanmadan once vatandasla evlilik gibi ilk 3 ayda work permit geliyor yaziyor.Simdiden tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐

    @garnitur88, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Herkese merhabalar.2021 Eylul ayinda Turkiye’de evlendik.Evlendikden sonra Amerika’ya turist vizesiyle gelip bir kac ay kalip dondum.Ikinci girisimden sonra Eylul 2022de NewYork’dan Green kart basvurumu yaptim.(Esim GreenCardli). Ekimde parmak izine cagrildim ama ondan sonra hic bir bilgi daha gelmedi.Benzer durumda olan var mi? New York eyaletinde zaman kavrami buna benzeyen dosylarda nasil ilerliyor? Internette dosyaniz onaylanana kadar work permit gelmez diyor,bazi kisilerin yorumlari ise dosya onaylanmadan once vatandasla evlilik gibi ilk 3 ayda work permit geliyor yaziyor.Simdiden tesekkur ederim

    New York eyaletinde ki işlemler cok uzun sürüyor maalesef. Beklemekten başka bi çareniz yok


  • @waterman tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @garnitur88, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Herkese merhabalar.2021 Eylul ayinda Turkiye’de evlendik.Evlendikden sonra Amerika’ya turist vizesiyle gelip bir kac ay kalip dondum.Ikinci girisimden sonra Eylul 2022de NewYork’dan Green kart basvurumu yaptim.(Esim GreenCardli). Ekimde parmak izine cagrildim ama ondan sonra hic bir bilgi daha gelmedi.Benzer durumda olan var mi? New York eyaletinde zaman kavrami buna benzeyen dosylarda nasil ilerliyor? Internette dosyaniz onaylanana kadar work permit gelmez diyor,bazi kisilerin yorumlari ise dosya onaylanmadan once vatandasla evlilik gibi ilk 3 ayda work permit geliyor yaziyor.Simdiden tesekkur ederim

    Su siteden bekleme suresini takip edebilirsiniz, AOS icin I-485'i sececeksiniz:

    Work permit onceden gelecektir, genelde oyle oluyor ama artik 3 ayda gelmiyor maalesef, 7-8 ayi buluyor cogunlukla. I-765 icin de yukaridaki siteyi kullanin.


  • Merhabalar. Benim numaram 25 binlerde. Mart ayı için current oldum bildiğiniz gibi. AOS yapmak için karar aşaması sürecindeyim. Aşağıdaki sorularımı deneyimli ve bilgi sahibi arkadaşlarım cevaplarsanız sevinirim. Bilhassa Figen Hanım @Figen ve Uğur Bey @gucarslan değerli yorumlarınızı bekliyorum:)
    Düşüncem Mart sonu gibi gidip 1 ay bekleyip Nisan sonu gibi süreci başlatmak yani GC sürecinin bitimine 5 ay kala. Bu şekilde yapmak istememin sebebi ülkeye girişte 6 ay süre verilmesi. Bu sayede 6 aydan fazla kalmamış olmaya çalışıyorum ola ki GC alamazsam tekrar turist vizesine başvuru yaparken overstay olup sıkıntıya düşmemek için. Eğer yanılıyorsam düzeltebilirsiniz. Sorularma gelecek olursam:

    1. AOS yapıp GC alamazsam tekrar turist vizesi alırken zorluk çıkabilir mi? Bu konu hakkında bilginiz var mı?
    2. Tanıdığım NY eyaletinde yaşadığı için oraya gideceğim kısmetse. Orada süreç yavaş diye biliyorum doğru mu? Bir de NY da yaşayıp başka eyaletten mülakata girebilir miyim böyle bir imkan var mı?
    3. Tanıdığım bana sponsor olacak. Ek olarak benim de hesapta para göstermem bana avantaj sağlar mı?
    4. Türkiye'den alıp götürmemi tavsiye ettiğiniz belgeler var mı, Amerika'da çıkartması zor olan ya da illa Türkiye'den alınması gereken belgeler?
      Şimdiden teşekkür ederim.

  • @theonenonly Merhaba . AOS yapip GC alamazsaniz ( ki pek olasi degil ) evet Turist vizesi alirken zorluk yasarsiniz zira birkez gocmen olmak istediginize dair bir beyan / girisim yapmis oluyorsunuz .
    Surecin surada yavas burada hizli diye bir yorum yapmak pek mumkun degil . Formunuza nerenin adresini verirseniz mulakatiniz oraya verilecektir. Yani NY da yasasaniz bile ornegin bir Miami adresi verirseniz mulakatiniz Miami ye verilir sizde Miami ye gelip girmek durumnda olursunuz . Tavsiyem bunu yapmanize gerek yok . Zaten surec bitimindan 4/5 ay onde basvuru yaparsaniz rahatlikla yetisecektir kartiniz . DV icin sponsorluktan ziyada US banka hesabinizda 14/15 K para gostermeniz yok ise bu kadar Job Offer almaniz , sayet onuda bulamazsaniz Sponsor yoluna gitmeniz daha uygun olur . TR den getirmeniz gereken tek orjinal belge Diploma ve Evlilik cusdani olacaktir , onun disindaki evraklar buradan rahatlikla ve hizlica temin ediliyor . Bahsettigim Orjinal evraklari yaninizda getirmeyin , siz geldikten sonra biri size postalasin . Turist olarak gelirken asil niyetinizi belli edecek evrak , esya , bilet vs konularinda dikkatli olmalisiniz . Bol sans


  • Herkese merhaba,

    Uscis sitesinden Processing time periyotlarini kontrol ettigimde en dusuk buldugum eyalet 18 ay, en yuksek 22 aydi. Sizce Californiya AOS icin ideal olur mu?

    AOS surecine ne kadar erken baslarsaniz o kadar kisa surede mi biter? yoksa genel olarak Fiscal Year'in sonuna yani Eylul'e dogru uzama ihtimali var mi?


  • @koray2000 Oncelikle Tebrikler . Processing Time lar DV icin gecerli degil . Gozunuz korkmasin . CA sececekseniz ortalama 4.5 gibi dusunebilirsiniz surecinizi . Ne kadar erken baslarsaniz degil konu , ortalamada 4 ay suruyor ve fiscal year sonuna yaklastikca sureler kisaliyor yani USCIS dosyanizin yetismesi icin azami gayret gosteriyor . 2 ay , 2.5 ayda biten hatta 1 ayda sonuclanan Dosyalar oldu . Current olmussunuz bir an once gelip baslayin , belki esinizin ki bile yetisir TR den . Bol sans

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • @Figen Figen Hanım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çok bilgilendirici oldu benim için. Yazdıklarınıza bir kaç sorum daha olacak. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

    1. Benim kardeşim ABD vatandaşı. Onun sponsor olması daha avantajlı olur diye düşünüyordum sanırım yanılmışım. 14-15.000 $ benim hesabımda mı olması lazım (turist vizesine hesap açılıyor mu bilmiyorum) yoksa kardeşimin hesabında göstersem yeterli mi?
    2. Evrakları yanınızda getirmeyin demişsiniz çok mantıklı ancak kabin bagajına (ya da sırt çantası) değil de uçağın bagajına da versek anlama ihtimalleri var mı?
    3. Son olarak ayrı bir şey daha sormak istiyorum. Bazen girişte 6 ay yerine 4 ay vs verebiliyorlar. Eğer öyle olursa 1 ay beklersem 3 ay kalıyor geriye. Böyle bir durumda turist vizesi iptal olduğu için overstay yapıp süreci tamamlamayı mı önerirsiniz?

  • @theonenonly Turist Vizesi ile Banka Hesabi acabilirsiniz . Kardesiniz size kendi Bankasinda kefil olabilir adres gostermek vs icin . Ve evet Paranin sizin sahsi hesabinizda olmasi gerek Amerikada . AOS Dosyanizda son 3 ayin Bank Statement lerini gostereceksiniz zira . Tavsiyem hesap acin , paranizi yatirin hesabinizda 14/15K gosterin Dosyanizi gonderirken . Buna ilaveten Job Offer da koyarsaniz sahane olur .
    Evraklari ne Kabin nede Bavula koyun . evlilik Cuzdani ve Diploma gibi Orjinal evraklar siz gittikten sonra size gonderilsin . yada gelen baska biri getirsin sizin yaninizda olmasin , olasi bir aramada ortaya cikmasini ve nedenini sormalarini istemeyiz .
    4 ayda verseler 3. ay sonunda basvurursaniz Dosyaniz teslim edildikten sonra zaten turist statunuzun bitmis olmasinin bir onemi kalmiyor . AOS bekleme surecinde sayiliyorsunuz .
    Bol sans


  • AOS başvurusunda Türkiyeden gelen nişanlım için Nüfus kayıt örneği isteniyor sanırım . Bunu konsolosluğa gitmeden almamın bir yolu varmı ? Edevletten çıkarttırıp tercüme veya herhangi bir başka yol ?


  • @Richmond Ben kendim için e-devletten alıp onaylı tercümesini yaptırarak iletmiştim. Herhangi bir sorun olmuyor.


  • @Richmond sorun olmaz bu sekilde yapabilirsiniz ve ayrica Konsolosluktan posta yolu ilede yapilabilir .


  • @Richmond Figen hanimin dedigi gibi ben Los Angeles konsolosluğundan posta yolu ile aldım. Ücreti gecen ay 11 dolardı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Richmond, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    AOS başvurusunda Türkiyeden gelen nişanlım için Nüfus kayıt örneği isteniyor sanırım . Bunu konsolosluğa gitmeden almamın bir yolu varmı ? Edevletten çıkarttırıp tercüme veya herhangi bir başka yol ?

    e-devletten indirip "certified translation" yaptirabilirsiniz.


  • Herkese cevapları için teşekkür ederim


  • @akayavuzz biometric tarihi 1/30/23 olacakti, onu yanlis yazmisim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhabalar, ben Amerika'da AOS yapıyorum ve bir avukatla çalışıyorum. Şu anda Wisconsin'da yaşıyorum ve dil okulum New Jersey'de online olarak devam ediyor. Ancak avukatım bu durumun mülakat sırasında sıkıntı yaratabileceğini söyledi. Yani benim Wisconsin'de olup okulun New Jersey'de olması. Okul'da okulun online olduğuna dair bir belge vermeye yanaşmıyor.

    Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Bildiğiniz online bir dil okulu ve okulun online olduğuna dair belge verebilecek bir yer var mı? Ayrıca benimle aynı durumda olup green card alan var mı? Varsa nasıl halletti?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum