Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@aintabb, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Herkese merhaba,
Yakin zamanda, uzun suredir ziyaret etmedigim ailem'i ziyaret etmek istiyorum. Yaklasik 4 yil oldu Turkiye'ye gitmeyelim.
Bu konuda sormak istedigim ufak bir soru var. Turkiye'ye giris ve Turkiye'den Amerika'ya donuste gumruk gorevlilerinin Green Card alim sureci veya kategorisi hakkinda herhangi bir sorgulamalari oluyor mu, merak ediyorum?
Daha once tecrubesi olan, bilgilerini paylasabilirse cok sevinirim. Tesekkurler!Hayir, genelde boyle sorular sorulmuyor. Hem Turkiye'de hem de ABD'de ayri ayri yasal oturumunuz var.
Sadece bu baslikta bahsedildigi gibi ne kadar kaldiginiz onemli oluyor...
-
@ekop10, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Abd den Türkiye ye dönerken 6 ay ve uzun dönüşlerde USCIS veya başka bir yere bildirim yapmamız gerekiyor muydu ve yapmamışşak başımıza bişey gelir mi? ne gibi sorunlar la karşılaşabiliriz?
ne kadar uzun kalacaksiniz? ilk sayfalari gozden gecirmenizi tavsiye ederim. Eger cok uzun kalacaksaniz I-131 re-entry permit almanizi tavsiye ederim.
-
@Ceng, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba @Ryback ,
Pasaportu giris yapmadan once yeniledim ve ilk giris yapacagim vizem eski pasaportumda yer aliyor. Bu durumda iki pasaport (eski ve yeni) ile birlikte ilk giris yaptigimda sorunla karsilasir miyim? Bu durum hakkinda bilginiz var mi?Vizenizi delmediler, degil mi?
-
@crazycells Çok teşekkür ederim, zaman ayırıp cevap verdiğiniz için.
-
@crazycells Bildiğim kadarıyla pasaport yenilerken artık eski pasaportu delmiyorlar. Sistemden iptal ediyorlar sadece. Herhangi bir delme işlemi yapılmamıştı benimkinde.
-
Hayir deldirmemistim, sadece sistemden iptal edilmisti.
Gorusmeler sonucunda iptali de kaldirttim, yani vize basili pasaportumla giris yapabilecegim.
Yanitlariniz icin tesekkur ederim. -
Bu ileti silindi! -
@Ceng, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Hayir deldirmemistim, sadece sistemden iptal edilmisti.
Gorusmeler sonucunda iptali de kaldirttim, yani vize basili pasaportumla giris yapabilecegim.
Yanitlariniz icin tesekkur ederim.o zaman vizeyi kullanirken bir problem yasamazsiniz.
-
-
@aintabb Ben haziran ayında yeniledim pasaportu. Vize basılı kısmı delmeyin dediğimde zaten delmiyoruz direk sistemden iptal ediyoruz demişti. Ben Bordodan yeşil pasaporta geçmiştim acaba o sebeple mi bilemiyorum ama bordo pasaportumun süresi de dolmuştu.
-
@srhnkskn İlk iki sayfayı deldiler ama diper sayfalara dokunmadılar.
Ben L.A konsolosluğunda yaptırdım işlemimi. Konsolosluk’tan konsolosluğa işlem değişiyor olabilir. -
@aintabb Ben Türkiye'de yenilettim muhtemelen burada delmiyorlar artık.
-
Selamlar herkese,
ABD'ye ilk girişimi Eylül ayında gerçekleştirdim ve Aralik sonunda cikis yaptım. Yaklaşık 10-11 ay ABD disinda kalacağım. Ne yazık ki reentrye başvurmaya vaktim olmadı ani kararla dönüş yapmam gerektiğinden.
ABD disinda kalacağım 10-11 sure disinda bir eğitim almayı düşünüyorum. ABDye giriş yaparken aldigim eğitimi kanıtlasam ve vergi beyannamesi gibi dokümanları sunsam memurları ikna etme konusunda elim güçlenir mi dersiniz?Degerli görüşleriniz icin teşekkürler.
-
@gyesilkayaa
Merhaba,Başlıktaki geçmiş tecrübelerden öğrendiklerimize göre, vizeyi henüz aldığınız için ilk girişten sonraki 10-11 aylık sürecin Amerika'ya taşınma hazırlığı olarak nitelendirilip makul görüleceğini düşünüyorum. Ben de sizinle çok benzer bir durumdayım .Henuz yeni göçmen olduğumuz için sorun olmayacaktır. Ama girişte size neden hala ABD'ye taşınmadığınızı sorabilirler. Bu noktada belirttiğiniz gibi öğrenim sürecinize dair belgeleri göstermek elbette elinizi güçlendirecektir. Bunun dışında amerikaya olan bağlılığınızı gösteren banka hesabı / ehliyet / düzenli kira ödemeleriniz gibi belgeleriniz var ise onlar ile de elinizi güçlendirebilirsiniz.
Girişte önemli olan husus pasaport görevlisini amerikaya kalıcı olarak geldiğinize dair ikna edebilmek. Olası bir problem çıkarmaları durumunda Amerika'ya yerleşmek için geldiğinizi ve bunun bir daha asla tekrarlanmayacağını uygun bir dil ile belirtirsiniz.
-
Merhaba, ben ve eşim 2.mart.2023 tarihinde Abd'e giriş yaptık, 12 mayısta Türkiye'ye dönüyoruz.
Green kartımız ne kadar zamanda gelir ve nereden takip ederiz. Ayrıca burada ilk etapta yapmamız gereken birşey varmı.
Biz green kartımızı oğlumuz kanalıyla aldık
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. -
@Vildan-Bek uscis immigrant fee ödemesi yaptıysanız greencardınızı takip etmek için aşağıdaki başlıktaki bilgileri kullanabilirsiniz⬇️
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? https://yesilkartforum.com/forum/post/49062-Banka hesabı açın
-ssn kartını alın veya numaranızı öğrenin
-Kredi kartı almaya çalışın veya küçük bir kredi borcuna girin ve bunların ödemelerini düzenli yapınki Credit history oluşsun (detaylar için aşağıdaki başlık size yardımcı olabilir⬇️)
Kredi Skoru / Credit History https://yesilkartforum.com/forum/post/85-Ehliyet alın
-
S Serapp bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba Arkadaslar
7 Nisanda New yorka giris cikis yapmak amaciyla gidecegim insallah. giris yaparken ne gibi tavsiyeleriniz var. Yazarsaniz cok sevinirim
Selamlar
-
@FUAT-ARI kaçıncı girişiniz olacak?
-
@gucarslan 2. girisimiz olacak. Ilk girisi 8 Agustosta yaptik aile ile. 9 Kasim 2022 de geri geldik. Kasimdan bu yana Nisan dahil 6 ay olmus oluyor ve bu ikinci girisimiz olacak. Fakat aileyi goturmeyecegim ben tek basima giris yapacagim. Ne onerirsiniz.
Selamlar
-
@FUAT-ARI abd'ye yerleşme planınızın yoksa eğer green cardınızı iade etmenizi önderirim. şuan ki uygulamanız LPR olmaktan ziyade green cardınızı elde tutma amaçlı gibi görünüyor. bunu ben görüyorsam, bütün bilgilerinizi girişte gören CBP memurundan da kaçmayacaktır.
amaç abd'ye temelli yerleşme değilse iade, eğer bir süre sonra yerleşmekse de re-entry permit almanız en sağlıklısı.
bu senaryo bütün aile bireyleri için geçerli bu arada. çünkü şuan herkes bireysel olarak değerlendirilecek cbp gözünde, çünkü aile olarak değil bireysel olarak gc sahibisiniz.
girişte sorulacak sorulara hazırlıklı olmalısınız, ikna edemediğinzi zaman LPR hakkınızı kaybedebilirsiniz.
tavsiyem ya bir an önce abd'ye temelli yerleşin, re-entry permit alın ya da green cardlarınızı iade edin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum