Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @crazycells Bildiğim kadarıyla pasaport yenilerken artık eski pasaportu delmiyorlar. Sistemden iptal ediyorlar sadece. Herhangi bir delme işlemi yapılmamıştı benimkinde.

• Hayir deldirmemistim, sadece sistemden iptal edilmisti.
    Gorusmeler sonucunda iptali de kaldirttim, yani vize basili pasaportumla giris yapabilecegim.
    Yanitlariniz icin tesekkur ederim.

• Bu ileti silindi!

• @Ceng, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Hayir deldirmemistim, sadece sistemden iptal edilmisti.
    Gorusmeler sonucunda iptali de kaldirttim, yani vize basili pasaportumla giris yapabilecegim.
    Yanitlariniz icin tesekkur ederim.

o zaman vizeyi kullanirken bir problem yasamazsiniz.

• @ceng @srhnkskn Ben yakin zamanda pasaport'umu yenilettim. Delme islemi yapildi, eski pasaportum icin.

• @aintabb Ben haziran ayında yeniledim pasaportu. Vize basılı kısmı delmeyin dediğimde zaten delmiyoruz direk sistemden iptal ediyoruz demişti. Ben Bordodan yeşil pasaporta geçmiştim acaba o sebeple mi bilemiyorum ama bordo pasaportumun süresi de dolmuştu.

• @srhnkskn İlk iki sayfayı deldiler ama diper sayfalara dokunmadılar.
    Ben L.A konsolosluğunda yaptırdım işlemimi. Konsolosluk’tan konsolosluğa işlem değişiyor olabilir.

• @aintabb Ben Türkiye'de yenilettim muhtemelen burada delmiyorlar artık.

• Selamlar herkese,

ABD'ye ilk girişimi Eylül ayında gerçekleştirdim ve Aralik sonunda cikis yaptım. Yaklaşık 10-11 ay ABD disinda kalacağım. Ne yazık ki reentrye başvurmaya vaktim olmadı ani kararla dönüş yapmam gerektiğinden.
    ABD disinda kalacağım 10-11 sure disinda bir eğitim almayı düşünüyorum. ABDye giriş yaparken aldigim eğitimi kanıtlasam ve vergi beyannamesi gibi dokümanları sunsam memurları ikna etme konusunda elim güçlenir mi dersiniz?

Degerli görüşleriniz icin teşekkürler.

• @gyesilkayaa
    Merhaba,

Başlıktaki geçmiş tecrübelerden öğrendiklerimize göre, vizeyi henüz aldığınız için ilk girişten sonraki 10-11 aylık sürecin Amerika'ya taşınma hazırlığı olarak nitelendirilip makul görüleceğini düşünüyorum. Ben de sizinle çok benzer bir durumdayım .Henuz yeni göçmen olduğumuz için sorun olmayacaktır. Ama girişte size neden hala ABD'ye taşınmadığınızı sorabilirler. Bu noktada belirttiğiniz gibi öğrenim sürecinize dair belgeleri göstermek elbette elinizi güçlendirecektir. Bunun dışında amerikaya olan bağlılığınızı gösteren banka hesabı / ehliyet / düzenli kira ödemeleriniz gibi belgeleriniz var ise onlar ile de elinizi güçlendirebilirsiniz.

Girişte önemli olan husus pasaport görevlisini amerikaya kalıcı olarak geldiğinize dair ikna edebilmek. Olası bir problem çıkarmaları durumunda Amerika'ya yerleşmek için geldiğinizi ve bunun bir daha asla tekrarlanmayacağını uygun bir dil ile belirtirsiniz.

• Merhaba, ben ve eşim 2.mart.2023 tarihinde Abd'e giriş yaptık, 12 mayısta Türkiye'ye dönüyoruz.
    Green kartımız ne kadar zamanda gelir ve nereden takip ederiz. Ayrıca burada ilk etapta yapmamız gereken birşey varmı.
    Biz green kartımızı oğlumuz kanalıyla aldık
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @Vildan-Bek uscis immigrant fee ödemesi yaptıysanız greencardınızı takip etmek için aşağıdaki başlıktaki bilgileri kullanabilirsiniz⬇️
    Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? https://yesilkartforum.com/forum/post/49062

-Banka hesabı açın

-ssn kartını alın veya numaranızı öğrenin

-Kredi kartı almaya çalışın veya küçük bir kredi borcuna girin ve bunların ödemelerini düzenli yapınki Credit history oluşsun (detaylar için aşağıdaki başlık size yardımcı olabilir⬇️)
    Kredi Skoru / Credit History https://yesilkartforum.com/forum/post/85

-Ehliyet alın

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Merhaba Arkadaslar

7 Nisanda New yorka giris cikis yapmak amaciyla gidecegim insallah. giris yaparken ne gibi tavsiyeleriniz var. Yazarsaniz cok sevinirim

Selamlar

• @FUAT-ARI kaçıncı girişiniz olacak?

• @gucarslan 2. girisimiz olacak. Ilk girisi 8 Agustosta yaptik aile ile. 9 Kasim 2022 de geri geldik. Kasimdan bu yana Nisan dahil 6 ay olmus oluyor ve bu ikinci girisimiz olacak. Fakat aileyi goturmeyecegim ben tek basima giris yapacagim. Ne onerirsiniz.

Selamlar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FUAT-ARI abd'ye yerleşme planınızın yoksa eğer green cardınızı iade etmenizi önderirim. şuan ki uygulamanız LPR olmaktan ziyade green cardınızı elde tutma amaçlı gibi görünüyor. bunu ben görüyorsam, bütün bilgilerinizi girişte gören CBP memurundan da kaçmayacaktır.

amaç abd'ye temelli yerleşme değilse iade, eğer bir süre sonra yerleşmekse de re-entry permit almanız en sağlıklısı.

bu senaryo bütün aile bireyleri için geçerli bu arada. çünkü şuan herkes bireysel olarak değerlendirilecek cbp gözünde, çünkü aile olarak değil bireysel olarak gc sahibisiniz.

girişte sorulacak sorulara hazırlıklı olmalısınız, ikna edemediğinzi zaman LPR hakkınızı kaybedebilirsiniz.

tavsiyem ya bir an önce abd'ye temelli yerleşin, re-entry permit alın ya da green cardlarınızı iade edin.

• @gucarslan Merhaba. Amacim ailemle oraya gidip re-entery basvurusu yapmak. ama su anda USA ye gitmek icin musait degiller. Olaki sinir polisi green cartimizi aldi surec nasil isliyor orada. Ulkeye giremiyor muyuz ne yapiyorlar?

Selamlar

• @FUAT-ARI ülkeye girersiniz ama hukuki süreç (mahkeme) başlayabilir.
    bu olacaktır demiyorum, bunu bilemeyiz. buna CBP memuru karar verecektir. bu yüzden hazırlıklı olmanızı öneriyorum.

bu arada re-entry permit başvurunuz için de abd'de olmanız gerektiğini unutmayın.

• @gucarslan kontrol sistemlerini biliyor musunuz. Nasil kontrol ediyorlar nasil bir monitorleri var?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FUAT-ARI abd gümrük sisteminden bahsediyoruz fuat bey.
    elbette sizin hangi gün, hangi saatte, hangi uçuşla, kaç kişi, ne kadar parayla, hangi kapıdan, hangi ülkeden girdiğinizi kontrol edip görebiliyorlar.
    abd gümrük güvenlik sistemini, herkesin elini kolunu sallayarak geçtiği türkiye sınırları ile karıştırmayın :)

sizin bir pasaport ve ailen registiraion numberınız var, bunu öğrenmeleri kadar kolay bir şey yok emin olun.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • 5 Oy
    1k İleti
    184k Bakış
    S
    Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k