Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, ben ve eşim 2.mart.2023 tarihinde Abd'e giriş yaptık, 12 mayısta Türkiye'ye dönüyoruz.
    Green kartımız ne kadar zamanda gelir ve nereden takip ederiz. Ayrıca burada ilk etapta yapmamız gereken birşey varmı.
    Biz green kartımızı oğlumuz kanalıyla aldık
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @Vildan-Bek uscis immigrant fee ödemesi yaptıysanız greencardınızı takip etmek için aşağıdaki başlıktaki bilgileri kullanabilirsiniz⬇
    Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? https://yesilkartforum.com/forum/post/49062

    -Banka hesabı açın

    -ssn kartını alın veya numaranızı öğrenin

    -Kredi kartı almaya çalışın veya küçük bir kredi borcuna girin ve bunların ödemelerini düzenli yapınki Credit history oluşsun (detaylar için aşağıdaki başlık size yardımcı olabilir⬇️)
    Kredi Skoru / Credit History https://yesilkartforum.com/forum/post/85

    -Ehliyet alın

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

  • Merhaba Arkadaslar

    7 Nisanda New yorka giris cikis yapmak amaciyla gidecegim insallah. giris yaparken ne gibi tavsiyeleriniz var. Yazarsaniz cok sevinirim

    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI kaçıncı girişiniz olacak?


  • @gucarslan 2. girisimiz olacak. Ilk girisi 8 Agustosta yaptik aile ile. 9 Kasim 2022 de geri geldik. Kasimdan bu yana Nisan dahil 6 ay olmus oluyor ve bu ikinci girisimiz olacak. Fakat aileyi goturmeyecegim ben tek basima giris yapacagim. Ne onerirsiniz.

    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI abd'ye yerleşme planınızın yoksa eğer green cardınızı iade etmenizi önderirim. şuan ki uygulamanız LPR olmaktan ziyade green cardınızı elde tutma amaçlı gibi görünüyor. bunu ben görüyorsam, bütün bilgilerinizi girişte gören CBP memurundan da kaçmayacaktır.

    amaç abd'ye temelli yerleşme değilse iade, eğer bir süre sonra yerleşmekse de re-entry permit almanız en sağlıklısı.

    bu senaryo bütün aile bireyleri için geçerli bu arada. çünkü şuan herkes bireysel olarak değerlendirilecek cbp gözünde, çünkü aile olarak değil bireysel olarak gc sahibisiniz.

    girişte sorulacak sorulara hazırlıklı olmalısınız, ikna edemediğinzi zaman LPR hakkınızı kaybedebilirsiniz.

    tavsiyem ya bir an önce abd'ye temelli yerleşin, re-entry permit alın ya da green cardlarınızı iade edin.


  • @gucarslan Merhaba. Amacim ailemle oraya gidip re-entery basvurusu yapmak. ama su anda USA ye gitmek icin musait degiller. Olaki sinir polisi green cartimizi aldi surec nasil isliyor orada. Ulkeye giremiyor muyuz ne yapiyorlar?

    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI ülkeye girersiniz ama hukuki süreç (mahkeme) başlayabilir.
    bu olacaktır demiyorum, bunu bilemeyiz. buna CBP memuru karar verecektir. bu yüzden hazırlıklı olmanızı öneriyorum.

    bu arada re-entry permit başvurunuz için de abd'de olmanız gerektiğini unutmayın.


  • @gucarslan kontrol sistemlerini biliyor musunuz. Nasil kontrol ediyorlar nasil bir monitorleri var?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI abd gümrük sisteminden bahsediyoruz fuat bey.
    elbette sizin hangi gün, hangi saatte, hangi uçuşla, kaç kişi, ne kadar parayla, hangi kapıdan, hangi ülkeden girdiğinizi kontrol edip görebiliyorlar.
    abd gümrük güvenlik sistemini, herkesin elini kolunu sallayarak geçtiği türkiye sınırları ile karıştırmayın 🙂

    sizin bir pasaport ve ailen registiraion numberınız var, bunu öğrenmeleri kadar kolay bir şey yok emin olun.

  • ⭐⭐

    @FUAT-ARI bu gidiste aile ile gelmezseniz aileniz sonraki giriste sikinti yasar cunku 6 ayi gecmis olacaklar. Re-entry ABD de takip etmeniz gereken bir konu ve tum aile bireyleri ABD de olmali. Ilk kontrol noktasinda pek detayli kontrol olmuyor. Ama onlerindeki ekrani tesadufen gorme sansim oldu. Detayli bilgiler var. Ben 3 sene giris cikis yaptim sadece. Ama ailem buradaydi. Bir keresinde 8 ay sonra giris cikis yaptim. Soru bile sormadi. Tamamen sans. Ama ilk 1 2 sene fazla problem olmuyor.
    Son olarak CBP gorevlilerinin sizin kartinizi alma gibi bir yetkileri yok ama mahkemeye sevk edebilirler. Mahkemede hakim LPR durumunuza karar verir.

  • ⭐⭐

    Sn @gucarslan Turkiyedeki gumrukten de elinizi kolunuzu sallayarak gecemezsiniz. Ama gumruge ugramadan girebilirsiniz 🙂


  • @FUAT-ARI bu gözler bu sitede 7 yıl sonra giriş yapanları gördü…

    Elinizde kart expire oldu mu? Hayır. O zaman sorulan sorulara duymak istedikleri yanıtları verin ve geçin. 6-8 ay hiçbir şey. Hiç sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

    Sakın kartınızı teslim etmek gibi bir hata da yapmayın. Hayatın ne getireceğini asla bilemeyiz, green card her zaman sizin için altın bir bileziktir


  • @FUAT-ARI Üstte yorum yapan @pistolstar arkadaşa KESİNLİKLE katılıyorum. YASAL kalıcı oturumunuzun olduğu ülkeye her gün sınırdan binlerce insan elini kolunu sallayarak geçip hatta dereyi geçerken videoya alıp tiktoka atıyor. Kampa girip çıkıp ilticaya başvuruyor. Sorulan sorulara mantıklı cevaplar verdiğiniz sürece bir sorun çıkmaz


  • Merhaba, benim durumum biraz karışık. Sizden de fikir alayım dedim. Benim Green Card’ım var DV lottery’den çıkmıştı 2020’de. 9 ay kadar Abd’de kalıp çalıştım vs. Aynı zamanda AB vatandaşıyım ve pandemi nedeniyle İngiltere’ye yerleşme kararı aldım master yapmak için ve AB vatandaşlarına daha ucuz olduğu için orada master yapmak. Herneyse, gitmeden re-entry permit başvurusu yaptım ve açıkçası 6 ay öncesinden başvuru yapmama rağmen pandemi nedeniyle re-entry randevusu asla gelmedi. Ben İng’ye taşındıktan tam 1 yıl, başvuruyu yaptıktan 1.5 yıl sonra bana randevu tarihi gönderdiler Amerika’daki adresime ki zaten o zaman iş işten geçmişti. Şu an İngiltere vatandaşlığı almayı düşünüyorum o yüzden burada biraz daha yaşayacağım ve zaten AB pasaportumla vizesiz girme hakkım da var Amerika’ya normalde. İleride Amerika’ya dönme ihtimalimi de çöpe atmak istemiyorum Green Card’dan vazgeçerek. Kendi elimde olmayan sebeplerle ABD dışında uzun süre kaldığım için, pandemi, re-entry sırası gelmemesi falan sizce geçerli sebepler midir returning residence vize başvurusunda göstermek için? Dediğim gibi burada bir süre daha kalıp İng vatandaşı olmayı planlıyorum ama sonra ABD’ye dönme ihtimalim var. napayım sizce?

  • ⭐⭐

    Pandemi de bende 8 ay ABD disinda kaldim girerken soru bile sormadilar. Ama baska bir arkadasima her gun Turkiyeden ucak geliyor siz niye gelemediniz diye sormuslardi. Tamamen sans. Direk gidip sansinizi deneyin. Returning vize den once.

  • ⭐⭐⭐

    @Merve-Vardarlı eğer ABD’de yasamak istemiyorsanız green cardınızı teslim etmeniz gerekir. Bu kart size ve diğer herkese abdde yaşamanız amacıyla veriliyor.

    Permit başvurusu yaptıysanız sonuçlandığı zamandan itibaren ABD dışında kalabilirsiniz. Eğer green cardınızı teslim etmez yıllar sonra İngiltere pasaportuyla ABD’ye girmeye çalışırsanız muhtemelen sınırda deport edilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @waterman eger Green Card hala gecerli ise yani suresi dolmamissa deport edilmezsiniz. En kotusu size mahkeme gunu verirler. Ona gore karar verilir.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gyesilkayaa, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Selamlar herkese,

    ABD'ye ilk girişimi Eylül ayında gerçekleştirdim ve Aralik sonunda cikis yaptım. Yaklaşık 10-11 ay ABD disinda kalacağım. Ne yazık ki reentrye başvurmaya vaktim olmadı ani kararla dönüş yapmam gerektiğinden.
    ABD disinda kalacağım 10-11 sure disinda bir eğitim almayı düşünüyorum. ABDye giriş yaparken aldigim eğitimi kanıtlasam ve vergi beyannamesi gibi dokümanları sunsam memurları ikna etme konusunda elim güçlenir mi dersiniz?

    Degerli görüşleriniz icin teşekkürler.

    Ben de ilk yil oldugu icin bir sorun yasamayacaginizi dusunuyorum, siz yine durumunuzu makul bir sekilde aciklayin... ama bunu bir daha yapacaksaniz mumkun oldugu kadar ABD ile iliskilerinizi guclendirmeye calismanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Merve-Vardarlı, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba, benim durumum biraz karışık. Sizden de fikir alayım dedim. Benim Green Card’ım var DV lottery’den çıkmıştı 2020’de. 9 ay kadar Abd’de kalıp çalıştım vs. Aynı zamanda AB vatandaşıyım ve pandemi nedeniyle İngiltere’ye yerleşme kararı aldım master yapmak için ve AB vatandaşlarına daha ucuz olduğu için orada master yapmak. Herneyse, gitmeden re-entry permit başvurusu yaptım ve açıkçası 6 ay öncesinden başvuru yapmama rağmen pandemi nedeniyle re-entry randevusu asla gelmedi. Ben İng’ye taşındıktan tam 1 yıl, başvuruyu yaptıktan 1.5 yıl sonra bana randevu tarihi gönderdiler Amerika’daki adresime ki zaten o zaman iş işten geçmişti. Şu an İngiltere vatandaşlığı almayı düşünüyorum o yüzden burada biraz daha yaşayacağım ve zaten AB pasaportumla vizesiz girme hakkım da var Amerika’ya normalde. İleride Amerika’ya dönme ihtimalimi de çöpe atmak istemiyorum Green Card’dan vazgeçerek. Kendi elimde olmayan sebeplerle ABD dışında uzun süre kaldığım için, pandemi, re-entry sırası gelmemesi falan sizce geçerli sebepler midir returning residence vize başvurusunda göstermek için? Dediğim gibi burada bir süre daha kalıp İng vatandaşı olmayı planlıyorum ama sonra ABD’ye dönme ihtimalim var. napayım sizce?

    randevu tarihi dediginiz biyometrik randevusu mu?

    ABD'de gocmen olup olmayacaginiz sizce ne zaman kesinlesecek? Eger 3-4 yillik bir zamana ihtiyaciniz varsa bu durumda ABD'ye girip re-entry permit almak en iyi yontem olacaktir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum