[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba. Ankaradan Tiflise dosyayı transfer ettiğimizde Tiflis onay verdikten sonra Ankaraya mı mail atmalıyız transfer için?
-
@aslanamca Tiflis dosyanızı taşımayı kabul ettiyse Ankaradan kendisi talep edecektir sizin tekrar Ankaraya mail atmanıza gerek kalmaz
-
Arkadaşlar merhaba herkese,
Mülakatım yurtdışında olacak.
Banka hesap döküm özetini istediğimde banka bana ;
-( 1 sayfalık )Noterdeki soğuk mühürlü yazı
-(2 sayfalık ) Ticaret Sicil Gazetesi
-(6 sayfalık ) Yönetim kurulu karar tutanağı
-(2 sayfalık ) Ticaret Sicil Müdürlüğü
Ve son olarak 1 sayfalık hesap özetimi 🙂 vermekte.Yeminli tercümanlar sadece hesap özetimin olduğu sayfanın (1 sayfanın ) özetini TR-ENG çevirisinin yeterli olacağını söyledi.
Gitmeden önce tüm konulardan emin olmak istiyorum ama sadece bu konu kafamı kurcalıyor.
Tüm 12 sayfanın tercümesini yaptırmak gerekli mi sizce ( 12 sayfada baya tercüme edilmesi gereken küçük küçük çok yazı var ) , yoksa sadece hesap özetini çevirmek yeterli midir ?
Teşekkürler şimdiden
-
@editargem Hesap özeti yeterli olacaktır geri kalanı anlamaz bile zaten yurtdışındaki konsolosluk
-
Belli ki Ankara cok kisiye card vermeyecek oncelik ukrain ve digerlerinde
-
@Emre-Kurtulmuş İşte ben de ondan korkuyorum :) Yani anlamaz ama önemsemez mi , yoksa burada yazılanları anlamıyorum bunları da çevirmeniz gerekiyor der mi acaba
-
@editargem Tercih sizin yurtdışındaki çoğu konsolosluk maddi evrak bile istemiyor. Gereksiz evrak yükünü de pek sevmiyorlar okuduğum deneyimlerden yaptığım çıkarıma göre ben olsam sadece hesap bakiyesini gösteren belgenin çevrimini yapar isterlerse onu sunardım ama kendinizi daha rahat hissedecekseniz diğer sayfaları da çevirebilirsiniz
-
@Emre-Kurtulmuş Vize mülakatı neden bu kadar geç verilmiş acaba Siz Ds-260 hemencik doldurmuşsunuz?
-
@ytrbilgisayar Haziran biraz geç submitti erken mülakat için, bir çoğu kişi erken submit ile mayıs ayında çoktan doldurmuştu formunu
-
Merhabalar, 20 Ocak 2023 tarihinde mülakatımız başarılı geçti ve vizemiz onayladı. (Mülakat deneyimimize buradan ulaşabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/dv2023-mülakat-deneyimleri/881 ) Pasaportlarımızı da geçtiğimiz hafta teslim aldık.
Sizlere sormak istediğimiz soru ise şu şekilde; vizemizin son geçerlilik tarihi 17 Temmuz ve biz Temmuz ayının başında düğünümüzü yapıp öyle gitmek istiyoruz. Yani vizemizin bitiş tarihine 1 hafta kala ancak ABD'ye gidebileceğiz. Bu bir sorun yaratır mı? Daha erken bir tarihte (Mart ayı gibi) ABD'ye 1-2 gün kalacak şekilde gitmek bizi garanti altına alır mı? Bunu yapmak mantıklı mıdır? Değerli görüşlerinizi almak istedik. Cevaplarınız için çok teşekkürler. -
@tpekgil54 teorik olarak evet mümkün ancak; geçmiş yıllardan biliyoruz ki vizesinin son günene kadar bekleyen arkadaşlarımız covid yasakları yüzünden ABD'ye giremedi ve göçmenlik haklarını kaybettiler.
evet, çok sıradışı bir durumdu lakin bunlar hep ihtimaller dahilinde. bu yüzden tavsiyemiz her zaman göçmen vizenizin son gününe bırakmadan ülkeye girişinizi yapmanızdır.
şimdiden mutluluklar ve iyi yolculuklar dilerim.
-
Merhaba @gucarslan, pasaportum elime ulaştı ve "USCIS Immigrant Fee" ödememi gerçekleştirdim. Yalnız sadece adres onaylamam gerekiyor. ABD'ye girişim net olmadığı için adresi onaylasam herhangi bir sorun olur mu? Verdiğim adresteki biri kartı alabilir mi. Nasıl ilerlemem gerekiyor?
-
@hypecorn32 girişinizi yaparken ilgili adresi, sarı zarfınızı verdiğini cbp memuruna söyleyip kontrol etmeniz yeterlidir.
verdiğiniz adresteki kişi kartınızı teslim alabilir. sadece adreste yaşayan kişinin isminin başına C/O ibaresi ekleyin. -
@tpekgil54 merhaba, vizeniz hayırlı olsun :) bir şey merak ettim mülakat tarihi verildikten önce mi evlendiniz yoksa sonrasında mı?
-
merhabalar, bir şey merak ediyorum. mülakat verilen günler belirli mi yoksa karışık mı o kısım? bir de sitedeki data en güncel değil mi? teşekkürler :)
-
@elif678 uzun yıllardır dv mülakatları hep ilgili ayın cuma günlerine verilir. kısaca ayda 4 güne.. sitedeki datadan kastınız excel listesiyse evet güncel.
-
@gucarslan aslında yanlış sordum sanırım :) mülakat mailleri tek bir günde mi geliyor diye sormak istemiştim. örneğin gelecek ayın mülakatları 10 şubatta verilir gibi.
-
@elif678 bunun bir algoritması yok. bazen ayda bir, bazen de iki ya da üç kere bile dağıtım olabilir.
-
Merhaba, benim Dv2023 sürecinden önce turistik vize başvurum vardı bende mülakat yanmasın diye bugün girdim ve red aldım ds260 formu submit etmiştim konsolosluk greencard sürecim devam ettiği için mi red verdi muhtemelen ve bu red benim dv2023 sürecimi olumsuz yönde etkiler mi? @gucarslan
-
@mehmetsaıt geçmiş olsun..
hayır hiçbir zararı olmaz dv sürecinize, bambaşka konular.
dv sürecinizi gönül rahatlığıyla devam ettirebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum