Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Musty50 Hayırlı uğurlu olsun. Ailenizle yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @mine9119 Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Musty50 Vizeniz hayırlı olsun, ailenizle birlikte yeni hayatınızda bol şanslar


  • @Musty50 hayırlı olsun,yeni hayatınızda mutluluklar dilerim,şansınız bol olsun.Sakıncası yoksa 4 kişilik aile için nekadar gelir gösterdiniz acaba,paylaşır mısınız?


  • @uqursen teşekkür ederiz saolun darısı sizin ve bekleyen herkezin başına inşallah.


  • Öncelikle yazıma benzer durumdakilerin kolay ulaşabilmesi açısından ''ABD Yolunda Evlilik'' ekleyeyim.
    Belirtmeliyim ki greencard senelerdir duyduğum fakat hakkında hiçbir bilgim olmayan bir kelimeydi, ta ki bu seneye kadar... İnsanların senelerdir başvuru yaptığından ve talihli olmanın ne kadar büyük bir şans olduğundan habersiz, bu sene ilk defa başvuru yapıp bilgisayar başından kalkarken müthiş bir özgüven ile o zamanki sevgilim şu an ki eşime ‘’görürsün bana çıkacak’’ demiştim... Uzatmadan sürece geçiyorum.
    29 Ekim’de nikahımızı kıydık aynı hafta hemen kimlik ve pasaportumu yenileyip add applicant ile eşimi dosyama dahil ettim. Hemen Ankara konsolosluğuna mail atarak evliliğimden dolayı bilgilerimi yenilemek için dosyamı açtırdım. Kendileri benden aile cüzdanım ve eşimin pasaportunu scan olarak mail atmamı istediler. Bu arada ben add applicant yapmama rağmen eşim için onlar da bir dosya açmışlardı yani sisteme girdiğimde eşimin 1 tane benim ekleyip submit ettiğimiz dosyası, 1 tane start now yazan henüz hiç doldurulmamış dosyası vardı. Eğer kazandıktan sonra evlilik yapıp konsoloslukla güncellenme için iletişime geçtiyseniz benim ve gruptan yazan birkaç kişinin de başına geldiği gibi bununla karşılaşabilirsiniz telaşlanmaya gerek yok hem konsolosluktan hem de @gucaslan ‘dan aldığım cevap ile fazla olan dosya için hiçbir işlem yapmanıza gerek yok start now yazan fazlalık dosyayı o şekilde bırakıyoruz. 3K civarlarında bir CN ile tahmin edersiniz ki aralık ayında mülakat almayı beklerken 27 ocakta mülakatımızı gerçekleştirdik. (Belirtmeliyim ki lottery kazandıktan sonra evlenen bir çift olarak ilişki kanıtlarımızı hazırlamıştık fakat bunları sormadılar biz de verme gereği duymadık. Çünkü bizim açımızdan ilişkimize dair bir şüphe yoktu ama bu koşullarda olan herkesin hazırlıklı olması tabi ki şart lütfen rahat davranıp şüpheye düşme ihtimallerini değerlendirerek elinizde kanıt belgelerinizi bulundurun.)
    Unganlar : tahliller ve röntgen için iki kişi 95$, Dr. Ungan’ın muayenesi ve ikimize de 4’er aşı vurulması için 680$ ödeme gerçekleştirdik.
    MÜLAKAT DENEYİMİ
    (Konsolosluğun önünde park halindeki arabalardan biri bagaj kısmını emanetçi olarak düzenlemişti ve biz içeriye sokamayacağımız tüm eşyalarımızı kol çantamın içerisine koyarak ona verdik.) Saat 10.00’daki randevumuz için 09.00’da konsolosluk önünde beklemeye başladık. Saat 09.45 e kadar normal hızda ilerleyen sıra iyice yoğunlaşınca kapıdaki görevli beyefendinin ‘içeriden bir süre göndermeyin dediler bu yüzden biraz bekleteceğiz fakat randevu saati gelen kimse endişelenmesin herkesi alacağız’ demesiyle daha da kalabalıklaştı. Saat 11.00 gibi ana binaya girebildik.
    İlk olarak girişteki masada Türk bir görevli tarafından pasaportumuza bir barkod yapıştırıldı ve formda eksik bir bilgimiz var mı diye soruldu. Ardından yönlendirdiği gişede pasaportlarımızı teslim edip iki kişi 660$ ödememizi gerçekleştirdik ve bize 2 adet sıra numarası verildi. 5 dk. içerisinde numaramız ilk defa yandı ve evrak teslimine başladık. Yabancı olduğunu anladığımız aksanlı Türkçe konuşan hanımefendi, asıl talihli olan benden: nüfus kayıt örneğimi, aile cüzdanını+fotokopisini, adli sicil kaydımı, banka dokümanımızı ve diplomam+fotokopisini, 2 adet fotoğrafımı, Eşimden: aile cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı ve askerlik belgesini istedi ve elimizdeki sıra numarasının birini alarak bize sadece tek evliliğiniz mi diye sordu ardından İngilizce biliyor musunuz sorusuna evet deyince hiç tereddüt etmeden o halde mülakatı İngilizce yapacaksınız dedi biz de evet İngilizce yapmak isteriz dedik, tekrar çağırılmak için beklememizi söyledi. Aradan 10 dk. gibi bir sürenin geçtiğini sanıyorum ki sıra numaramız tekrar yandı ve deneyimlerde birçok kişinin bahsettiği sarışın gözlüklü beyefendi olduğunu varsaydığım görevlinin karşısına geçtik. Önce sağ ellerimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi ardından önce benim daha sonra eşimin parmak izlerimizi aldı. Kısa bir sessizlik olduktan sonra evlilik tarihimizi sordu ve bu sırada cüzdandan kontrol etti ve yakın bir tarihmiş tebrik ederim dedi. Ekranı kontrol ederek bize nereye gitmeyi düşündüğümüzü sordu. Chicago yanıtını verdim. Çok soğuk olduğunu biliyorsunuz değil mi diye sordu gülerek. Biz de gülümseyerek evet biliyoruz yanıtını verdik. Arkadaşlar mı aile mi orada? diye sordu. Arkadaşlarımız oradalar. dedik. Ne iş yaptığımı sordu. Mesleğimi söyleyip aylar önce istifa edip yeni bir iş baktığımı belirttim. Üniversite mezunusun değil mi dedi. Evet yanıtını verirken diplomamı kontrol etti bu sırada eşime dönerek sen de mezun musun ne iş yapıyorsun diye sordu. Eşim evet eğer isterseniz diplomam yanımda dedi ama görevli gerek olmadığını söyledi. (meslek ünvanlarımız: sales manager ve corporate comunication responsible). Klasik olarak orada ne iş yapacağımız sorusuyla devam etti. Biz de Türkiye’de yaptığımız aynı işleri yapmak istediğimizi fakat önce muhtemelen geçici işler yapacağımızı söyledik. Ardından ‘congratulations I approve your visa’ cümlesini duyup ağzımız kulaklarımızda binadan ayrıldık. Tüm bu görüşme toplamda 4-5 dk.’dan fazla sürmedi.
    Tüm süreçte aslında ne kadar büyük bir ayrıcalık olduğunun farkında olduğumuz ama mülakat günü önemini daha çok hissettiğimiz yeşilkart forum ve telegram grubunun değerli adminlerine sonsuuuz teşekkürler. Özellikle benim gibi ne kadar büyük bir şansa sahip olduğunun farkında bile olmayan bir talihlinin sürecinin bu kadar sorunsuz ve basit atlatılmasının mimarı kendileridir. Gönüllü verdikleri bu ‘’hizmet’’in ne kadar önemli olduğunu umarım tüm üyeler farkındadır. Herkese bu yolculukta ve yeni hayatlarında kolaylıklar diliyorum umarım bir gün bir yerlerde yollarımız kesişir.
    Sevgiler,


  • @elifkeskinn Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim. Deneyimlerinizi forumla paylaşmayı unutmayın.

  • ⭐⭐

    @elifkeskinn vizeniz hayırlı olsun yeni hayatinizda mutluluklar


  • Bu ileti silindi!

  • 6 Ocak 2023 saat 9.15 deki mulakatimiz için tüm detaylardan bahsediyorum...bir takım özel durumlarimizdan kaynaklı ancak paylaşma şansımız oldu..
    İyi okumalar 🙂

    -Merhaba dostlar sağlık raporumuzu aldık..vee büyük gün yani vizemizi alacağımız heyecanlı günde neler yaşadık hepsini tek tek anlatıyorum..her anı bizimle yaşamak için mutlaka sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ediyorum..çünkü aralarda aklınıza takılan onlarca sorunun cevabını vereceğim..

    -mülakatımız 6 ocak saat 9.15 deydi
    -Ben eşim ve bebeğimiz aymira ile birlikte konsoloslukta belirtilen saatte olmamız gerekiyordu..
    -Uzun zamandır o büyük gün için kafamızda farklı farklı senaryolar kuruyorduk.Deyim yerinde ise öküz altında buzağını arıyorduk..hiç kafaya takılmayacak kısımlar için tedirgin oluyorduk.
    -Fakat tüm tedirginliklerimiz ve o gün ve o saate kadardı..hepsi o gün bitecekti.
    -evvet detaylı deneyimlere başlıyoruz ( geçiş efekti ve sesi koyulacak)
    -mülakat günümüzden 1 gün önce yani 5 ocak gecesi biz kardeşlerimle beraber gece saat 3 e kadar monopoly oynadık..sanarsınız sabah mülakata biz gitmeyeceğiz..üstelik biz etimesgutta oturuyoruz mülakata gireceğimiz yer çukurambar..sağolsun eşimin kuzeni Ahmet abimiz bizi etimesguttan alıp çukurambara götürecek ☺ neyseki aymira erkenden uyudu..saat gece 3 oldu ve hepimiz alarmları saat 6.20’ye kurduk..ve uyuduk
    -saat 6.20de kalktık 7 gibi Ahmet abinin bizi alacağını hesaplayarak hazırlandık..kahvaltı yaptık hazır olda bekledik ☺
    -tüm belgeleri günlerce, defalarca kontrol ettim..belgeleri fazladan fazladan aldık..hiç lazım olmayacağını düşündüğümüz belgeleri dahi yanımda bulundurmak istedim..sonuçta içeri fazla evrak ile girmek yasak değil..
    -evden çıkmadan öncede son bir kez kontrol ettim belgelerimizi ve saat 7 de Ahmet abi kapıya geldiğini söyledi aşağı indik..
    -20 km lik sabah trafiğinden sonra saat 8.20’de çukurambarda abd büyükelçiliğin önüne varabildik..biraz erken geldik..dışarısı buzz gibiydi..ilkten elçiliğin girişini vs bulup içe nasıl alınacağımızı öğrenmek için elçiliğin kapısına tek başıma gittim.
    -aymira ve eşim arabada bekledi..küçük bir keşiften sonra geri döndüm yaklaşık saat 8.40 a kadar sıcak arabada bekledik..
    -sonrasında bebek arabasını aldık..üstümüzdeki tüm eşyaları arabaya Ahmet abinin yanına bıraktıktan sonra konsolosluğa yavaştan yürüdük.
    -aymira mama kullanmıyor..yanımıza sadece emzik,bebek bezi, ıslak mendik aldık..
    -ben belgeleri cash olarak dolar ve bir miktarda tl aldım..ne olur olma diyede kimliklerimizide aldık..pasaportlarımız fazlasıyla kimlik yerine geçiyor ama dediğim gibi tedirginlikler silsilesi bunlar hep☺
    -uzun bir sıra vardı..sıranın en arkasına geçtik..randevu saatimizden yaklaşık yarım saat önce sıradaydık..
    -önceki araştırmalarımdan bebekli aileleri en öne aldıklarını öğrenmiştim.
    -eşime bebek arabasını biraz sola çekmesini memurun görmesini sağlamasını istedim ☺
    -biraz sola çektik bebek arabasını ve memur direk seslendi..:)
    -en arkadaki çocuklu aile en öne gelebilir mi? Tabi canım dedim koşa koşa… ☺
    -hemen vize basılacak pasaportları çıkarttığımız çekmeceye koyar mısınız dedi memur?
    Kurşun geçirmez büyük bir camın olduğu yerde duvardan çekmece çıkıyor ve pasaportları o çekmeceye koyuyorsunuz..
    -pasaportları aldı 1-2 dk beklettikten sonra geçebilirsiniz dedi.Güvenlik kontrolüne doğru gidiyorduk pasaportlarımızı oradan alacak ve güvenlik aşamasından geçip içeri girecektik kiii..memur tekrar seslendi arkadamızdan mustafa diye..
    -senin adın görünmüyor randevuda dedi..dedim haydaaa…
    -randevu belgesi var mı dedi..bende mülakat mektubu mailini gösterdim..orada ben ve eşim gözüküyordu..aymirayı sonradan işlettiğimiz için aymira yoktu ama ben vardım..hadi aymira görünmüyor dese anlarım ama ben nasıl görünmem..
    -ds 260 confirmation page ve mülakat mailini gösterdikten sonra bekle dedi..içeri aradı..
    -benim kalbim ağzımda atmaya başladı..daha içeri girmeden bir aksilik olmasa bari dedim..o kadar emek verip zaman ayırıp buradan dönmek istemiyorum diye geçirdim içimden ☺
    -Bana dönüp Roda diye birini tanıyor musun? Diye sordu.bende hayır tanımıyorum dedim.Hayır sizi içeri almıyorum yalan söylüyorsuuun dedi dermişiiim ☺
    bekletti 3-5 dk ve sonra tamam geçebilirsin dedi..
    -güvenlik kısmına herkesi atlayıp en önden geçtik..kızımız sağolsun ☺
    -kemer ve bozuk para vs herseyi çıkarın dediler..öncesinde bildiğimiz için takı, kemer, bozuk para, getirmedik zaten telefon vs gibi elektronik eşyalar kesinlikle yasak..montumu ve cebimdeki parlarla belgeleride tepsiye koyup xrayden gönderdim sonra geçtik aymirayı dönüp aldım ve bahçeye girdik..
    -uzun bir yol yürüdükten sonra karşımızda silahlı bir güvelik memurundan sola dönüp ana binaya giriyoruz.
    -işte olay burada başlıyor ☺
    -ilk girdiğimizde bize resepsiyon gibi bir yerden bir kağıt verdiler..bunu okuyun ve sonra karşı kabinden ödeme yapın dediler..verdikleri kağıtta yaptığımız ödemenin vize reddi almamız durumunda geri ödenmeyeceğini vs yazıyordu.
    -neyseki detaylarını biliyorduk ve ditek karşı kabinin önüne gittik.
    -pasaportlarımızı ve kişi başı 330 dolar toplamda 990 dolar para istediler..üstüne 10 dolar döndüler
    Bu arada parayı alan memur Türk vatandaşıydı.
    -parayı verdik ve bize makbuz ile birlikte sıra numarası verdiler..sıra numarasıda 61 di..dedim hayda memleketi burada da gördüm.. ☺
    -sonra sol tarafdan devam edin ve numaranız yanana kadar bekleyin dediler..
    -yaklaşık 20 dk bekledikten sonra numaramız yandı..
    -14 numaralı bölümden çağırıldık..Bölüme gittik ve bizden sırayla belgeler istediler..
    Hatırladığım kadarıyla..evlilik cüzdanı ve 2 fotokopisi,her kişi için 2 şer biyometrik fotoğraf,asıl talihlinin diploması ve diploma fotokopisi,pasaportlar ve fotokopileri,yetişkinlerin adli sicil kayıtları yabancı tercümeli arşivli şekilde,nüfus kayıt örnekleri,erkek yetişkin yani benim askerlik belgem,confirmation pageler,banka kayıdı..
    -bu belgeleri istediği sıra ile camın altından ilettim kadın memura,bu arada kadın yarım bir Türkçe ile iletişim kurdu..ingilizce konuşmadı..
    -tüm belgeleri aldıktan sonra İngilizce biliyor musun diye sordu eşime..eşimde çok iyi bilmediğini söyledi tamam dedi.
    -bekleyin, sıra numaranız tekrar yandığında ilgili kabine gidin dedi..tamam dedik salona geçip oturduk derken tekrar aynı kadın memur çağırdı..
    -kızınız görünmüyor dedi…haydaa arkadaş daha mülakat kısmına geçemeden siz beni kalpten mi götüreceksiniz?doğum belgesi, ds 260 confirmaton page vs hepsini gösterdim elimde..
    -tamam eşim ds260ları gönderdikten sonra doğum yaptı..mülakat günü aldıktan sonra aymirayıda ds260a ekledik ama burada kızınız yok diyince insan abdestinden şüphe ediyor açıkçası ☺
    -Neyseki tamam buldum dedi ve tekrar bekleme salonunda beklemeye devam ettik.
    -bekler ikeeen..bir takım aksiyonlar yaşadık..
    -aymira uyandı ve acıktı.. ☺ onu doyurduk tabi aksiyonumuz bu değildi ☺
    -Biz bekler iken greencard talihlisi bir çiftin mülakatına şahit olduk ama nasıl şahit olduk gerçekten anı yaşadık…
    -çiftin görüşme esnasında konuşmalarına şahit olduk memur ile..
    -memur kadın çocuğunuzu eklememişsiniz dedi..
    -red geliyor dedim..gerçekten kendinizi o duruma koyduğunuz ve içinde olmak istemediğiniz bir diyalog fakat hatalı bir işlem yapılmış ve memur vizelerine red vereceklerini söyledi ısrarla..çift ne kadar itiraz etsede..red aldılar..çiftin yüz ifadesi gerçekten üzücü,ve empati kurmak gerekirse sinir bozucuda bir durum.insan kendine uzun bir müddet sinir olabilir yaptığı hatadan kaynaklı.. memur avukat tutabilirsiniz durumla alakalı dedi ve çift konsolosluktan ayrıldı..haklarına hayırlısı olması dileklerimizle..

    • 2-3 kişi sonrasında bizim numaramız yandı..ve uzak baktığınızda dahi ben Amerikalıyım diye bağıran genç bir beyfendinin gişesine dopru yürüdük..merhaba, günaydın dedi güler yüzlü bir şekilde.
      -bizde merhaba ve günaydın dedik ve başlamadan önce sağ ellerinizi havaya kaldırıp biraz sonra vereceğiniz tüm bilgilerin doğruluğu için yemin eder misiniz dedi?... hay hay canım tabi ki dedik ☺ aymirada uyanıktı o sırada yüzü memura bakacak şekilde sol koluma aldım ve sağ ellerimizi kaldırdık ☺ aymira hariç ☺ nasıl detay veriyorum ama bu kadarını ancak mülakata beraber girdiğiniz kişiyle yaşarsınız dostlar bi beğeni ve abone olmayı çook görmeyin ☺ devam edelim..
      -yemini ettik ve sıra geldi sorulara..bak hala heyecanlanıyorum ☺
      -ilk olarak amerikada ve Amerika dışında bir ülkede yaşadığınız mı diye sordu ? eşime yani asil talihliye soruyor tüm bunları..ben daima bir adım arkada durdum ve belgeleri verip almak dışında iletişimde pek bulunmadım her aşamada..sadece merhaba merhaba ☺
      -aymira tüm bu sorular sırasında memura gülücükler saçıyor..ben alttan cimcikliyorum kızım biraz daha gül biraz daha diye ☺ şaka bir yana arkadaşlar..
      -sonra amerikada nereye gitmeyi planlıyorsunuz dedi..california san Francisco dedi eşim ve kimin yanına gitmeyi düşünüyorsunuz diye sordu..eşimde.. eşimin üniversiteden arkadaşı var onun yanına gideceğiz dedi..
      -sonra İngilizce biliyor musun diye sordu eşimde az dedi ☺ orada fazlasıyla pratik yaapcaksınız dedi ve güldü..çok güler yüzlü memurlar..güvenliklere kadar herkes yardımcı oluyor heleki çocuklu bir aile iseniz..kırmızı halı sermedikleri kalıyor..belki o da serilidir de heyecandan farketmemişizdir..
      -neyse memur tüm soruların ardından sihirli cümleyi kurdu.. VİZENİZİ ONAYLIYORUM.
      -Bizim gözlerde dolarlar kulağımızda rafet el romanın macera dolu Amerika şarkısı..içimizde bir mutluluk ile teşekkür ederiz iyi çalışmalar diyerek çıkışa yöneldik ☺
      -binadan şiddetli ankara soğuna çıkmadan önce kızımızı güzelce sarıp sarmaladık..
      -güvenlikler kapılarımızı açarak bize iyi günler dilekleri ile uğurladı..
      Bu arada tam kapıdan çıkarken en başta senin adın yok diye bana küçük bir panik atak yaşatan Amerikan memuru ile karşılıklı bende seni çok sevdim bakışı ve gülücükleri attık..ve binadan çıktık ☺
      -Evet arkadaşlar elçilik binasından çıkıyor karşı çaprazdaki kafeye gidip birer americano söylüyoruz..ve geçtiğimiz yaklaşık 1.5 saatlik stresi bir oh çekerek atıyoruz..:) sonra yine bizimle beraber mülakata giren greencard talihlilerinden birinden rica ettim telefonunu kullanmak için..benim telefonum eşimin kuzenindeydi telefonumu aradım ve mülakattan çıktığımızı söyledim sağolsun bizi almaya geldi..telefon elime geçer geçmez ailelerimize ve aşimize dostumuza..bu senenin greencard talihlilerinden adaşım mustafaya haber verdik ☺
      -evet arkadaşlar..vizemizi alma sürecimiz bu şekildeydi..artık bu video ile beraber greencard sürecimiz noktalanmış oldu..uçak biletimizide aldık pek yakında americaya uçuyoruz ☺ sorularınızı yorumlardan veya instagram hesabıbımız selimgiller den sormayı ve kanalımıza abone olup içeriğimiz beğenmeyi unutmayınız..hoşça kalın takipte kalın ☺

  • @elifkeskinn hayırlı olsun 🙏🙏🙏


  • Merhabalar, 27 Ocak Cuma günü saat 9.45 görüşmemden kısaca bahsetmek isterim.

    Mülakat sabahı, yanında kaldığım arkadaşım ile birlikte Söğütözü metro durağından yaklaşık 5dk yürüme ile konsolosluğun yanındaki Starbucks'a geçtik ve beklemeye koyulduk. Saat 9.20 gibi konsolosluğun önüne geçtim, 15'er dakika ara ile verilen mülakatlar için bekleyenleri öncelikle pasaport kontrolü için çağırıyorlar. Konsolosluğun önüne geçtiğimde 9.30 mülakatlarını çağırdılar ve fazla beklemeden 9.45 mülakatları ile birlikte ben de pasaport kontrolünü geçerek sırasıyla x-ray'den geçiş, uzunca bir bahçenin ardından ana binaya giriş, pasaportumun arkasına etiket yapıştırılması ve hemen çaprazındaki bankoda 330$ nakit ödeme işlemlerini yaptım (mülakat hatırlatma mailinde tam para getirilmesini özellikle belirtmişler ancak Ankara'da birkaç döviz bürosu gezmeme rağmen bozukluk bulamamıştım, 350$ verdim ve 20$ para üstünü aldım). Ödeme sonrası pasaportun arasına iki adet ödeme makbuzu ve sıra numaram olacak şekilde geri aldım. Sonrasında sıra numarasını takip ederek yine fazla beklemeden evrak teslimi için Türk bir hanımefendinin bulunduğu vezneye geçtim ve teker teker istediği belgelerimi kendisine teslim ettim. Grupta çokça bahsi geçen asık suratlı hanımefendi değildi muhtemelen (: kendisi gayet ilgili bir şekilde yardımcı oldu. Evraklarımı teslim alırken sormayı unutmuş olmalı ki oradan ayrıldıktan sonra tekrar aynı vezne için numaram yandı ve daha önce ABD'ye gittiniz mi ve yurtdışında bulundunuz mu sorularını sordu. Evrak teslimi sonrasında tahmini 15-20 dakika kadar bekledikten sonra yine çokça bahsi geçen Amerikalı sarışın ve gerçekten samimiyetini ve içtenliğini hissedebileceğiniz beyefendi ile görüşmemizi gerçekleştirdik. Türkçe olarak yaptığımız görüşmede ilk olarak yemin ettim ve kendisinin sorduğu sorulara kısa ve net yanıtlar vererek nihayetinde "tebrikler vizenizi onaylıyorum, önümüzdeki hafta PTT'den pasaportunuzu alabilirsiniz" yanıtını aldım. Sorduğu sorular geçmiş mülakat deneyimlerindeki gibi; evli misiniz, çocuğunuz var mı, üniversitede ne okudunuz, ne iş yapıyorsunuz, ABD'de nereye gideceksiniz, neden orayı tercih ettiniz ve orada tanıdığınız var mı, gidince ne iş yapacaksınız, aileniz bu durumu nasıl karşılıyor şeklindeydi. Tahmini 9.40 gibi girdiğim konsolosluktan 10.40 civarında çıkmış oldum.

    Green Card kazananı olduğumu öğrendiğim andan itibaren bu forumla tanışmış olduğum için gerçekten kendimi şanslı hissediyorum. Buradaki yönlendirmeler ve geçmiş deneyimler çok değerli. Süreçte yardımlarını esirgemeyen ve karışık görülebilecek bu süreci gönüllü yardımlarıyla kolaylaştıran tüm adminlere, deneyimlerini paylaşan arkadaşlara ve @gucarslan Bey'e sonsuz teşekkür eder, herkese kolaylıklar dilerim.


  • @BeyzaSelim eşim ve ben sizi YouTube den takip ediyorduk ama artık etmiyoruz çünkü videolarınıza yaptığımız yorumları sürekli sildiniz ve kaldırdınız nedenini bilmiyorum takdir sizin tabi. Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar.


  • @elifkeskinn, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Öncelikle yazıma benzer durumdakilerin kolay ulaşabilmesi açısından ''ABD Yolunda Evlilik'' ekleyeyim.
    Belirtmeliyim ki greencard senelerdir duyduğum fakat hakkında hiçbir bilgim olmayan bir kelimeydi, ta ki bu seneye kadar... İnsanların senelerdir başvuru yaptığından ve talihli olmanın ne kadar büyük bir şans olduğundan habersiz, bu sene ilk defa başvuru yapıp bilgisayar başından kalkarken müthiş bir özgüven ile o zamanki sevgilim şu an ki eşime ‘’görürsün bana çıkacak’’ demiştim... Uzatmadan sürece geçiyorum.
    29 Ekim’de nikahımızı kıydık aynı hafta hemen kimlik ve pasaportumu yenileyip add applicant ile eşimi dosyama dahil ettim. Hemen Ankara konsolosluğuna mail atarak evliliğimden dolayı bilgilerimi yenilemek için dosyamı açtırdım. Kendileri benden aile cüzdanım ve eşimin pasaportunu scan olarak mail atmamı istediler. Bu arada ben add applicant yapmama rağmen eşim için onlar da bir dosya açmışlardı yani sisteme girdiğimde eşimin 1 tane benim ekleyip submit ettiğimiz dosyası, 1 tane start now yazan henüz hiç doldurulmamış dosyası vardı. Eğer kazandıktan sonra evlilik yapıp konsoloslukla güncellenme için iletişime geçtiyseniz benim ve gruptan yazan birkaç kişinin de başına geldiği gibi bununla karşılaşabilirsiniz telaşlanmaya gerek yok hem konsolosluktan hem de @gucaslan ‘dan aldığım cevap ile fazla olan dosya için hiçbir işlem yapmanıza gerek yok start now yazan fazlalık dosyayı o şekilde bırakıyoruz. 3K civarlarında bir CN ile tahmin edersiniz ki aralık ayında mülakat almayı beklerken 27 ocakta mülakatımızı gerçekleştirdik. (Belirtmeliyim ki lottery kazandıktan sonra evlenen bir çift olarak ilişki kanıtlarımızı hazırlamıştık fakat bunları sormadılar biz de verme gereği duymadık. Çünkü bizim açımızdan ilişkimize dair bir şüphe yoktu ama bu koşullarda olan herkesin hazırlıklı olması tabi ki şart lütfen rahat davranıp şüpheye düşme ihtimallerini değerlendirerek elinizde kanıt belgelerinizi bulundurun.)
    Unganlar : tahliller ve röntgen için iki kişi 95$, Dr. Ungan’ın muayenesi ve ikimize de 4’er aşı vurulması için 680$ ödeme gerçekleştirdik.
    MÜLAKAT DENEYİMİ
    (Konsolosluğun önünde park halindeki arabalardan biri bagaj kısmını emanetçi olarak düzenlemişti ve biz içeriye sokamayacağımız tüm eşyalarımızı kol çantamın içerisine koyarak ona verdik.) Saat 10.00’daki randevumuz için 09.00’da konsolosluk önünde beklemeye başladık. Saat 09.45 e kadar normal hızda ilerleyen sıra iyice yoğunlaşınca kapıdaki görevli beyefendinin ‘içeriden bir süre göndermeyin dediler bu yüzden biraz bekleteceğiz fakat randevu saati gelen kimse endişelenmesin herkesi alacağız’ demesiyle daha da kalabalıklaştı. Saat 11.00 gibi ana binaya girebildik.
    İlk olarak girişteki masada Türk bir görevli tarafından pasaportumuza bir barkod yapıştırıldı ve formda eksik bir bilgimiz var mı diye soruldu. Ardından yönlendirdiği gişede pasaportlarımızı teslim edip iki kişi 660$ ödememizi gerçekleştirdik ve bize 2 adet sıra numarası verildi. 5 dk. içerisinde numaramız ilk defa yandı ve evrak teslimine başladık. Yabancı olduğunu anladığımız aksanlı Türkçe konuşan hanımefendi, asıl talihli olan benden: nüfus kayıt örneğimi, aile cüzdanını+fotokopisini, adli sicil kaydımı, banka dokümanımızı ve diplomam+fotokopisini, 2 adet fotoğrafımı, Eşimden: aile cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı ve askerlik belgesini istedi ve elimizdeki sıra numarasının birini alarak bize sadece tek evliliğiniz mi diye sordu ardından İngilizce biliyor musunuz sorusuna evet deyince hiç tereddüt etmeden o halde mülakatı İngilizce yapacaksınız dedi biz de evet İngilizce yapmak isteriz dedik, tekrar çağırılmak için beklememizi söyledi. Aradan 10 dk. gibi bir sürenin geçtiğini sanıyorum ki sıra numaramız tekrar yandı ve deneyimlerde birçok kişinin bahsettiği sarışın gözlüklü beyefendi olduğunu varsaydığım görevlinin karşısına geçtik. Önce sağ ellerimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi ardından önce benim daha sonra eşimin parmak izlerimizi aldı. Kısa bir sessizlik olduktan sonra evlilik tarihimizi sordu ve bu sırada cüzdandan kontrol etti ve yakın bir tarihmiş tebrik ederim dedi. Ekranı kontrol ederek bize nereye gitmeyi düşündüğümüzü sordu. Chicago yanıtını verdim. Çok soğuk olduğunu biliyorsunuz değil mi diye sordu gülerek. Biz de gülümseyerek evet biliyoruz yanıtını verdik. Arkadaşlar mı aile mi orada? diye sordu. Arkadaşlarımız oradalar. dedik. Ne iş yaptığımı sordu. Mesleğimi söyleyip aylar önce istifa edip yeni bir iş baktığımı belirttim. Üniversite mezunusun değil mi dedi. Evet yanıtını verirken diplomamı kontrol etti bu sırada eşime dönerek sen de mezun musun ne iş yapıyorsun diye sordu. Eşim evet eğer isterseniz diplomam yanımda dedi ama görevli gerek olmadığını söyledi. (meslek ünvanlarımız: sales manager ve corporate comunication responsible). Klasik olarak orada ne iş yapacağımız sorusuyla devam etti. Biz de Türkiye’de yaptığımız aynı işleri yapmak istediğimizi fakat önce muhtemelen geçici işler yapacağımızı söyledik. Ardından ‘congratulations I approve your visa’ cümlesini duyup ağzımız kulaklarımızda binadan ayrıldık. Tüm bu görüşme toplamda 4-5 dk.’dan fazla sürmedi.
    Tüm süreçte aslında ne kadar büyük bir ayrıcalık olduğunun farkında olduğumuz ama mülakat günü önemini daha çok hissettiğimiz yeşilkart forum ve telegram grubunun değerli adminlerine sonsuuuz teşekkürler. Özellikle benim gibi ne kadar büyük bir şansa sahip olduğunun farkında bile olmayan bir talihlinin sürecinin bu kadar sorunsuz ve basit atlatılmasının mimarı kendileridir. Gönüllü verdikleri bu ‘’hizmet’’in ne kadar önemli olduğunu umarım tüm üyeler farkındadır. Herkese bu yolculukta ve yeni hayatlarında kolaylıklar diliyorum umarım bir gün bir yerlerde yollarımız kesişir.
    Sevgiler,

    Yeni yaşantınız ve vizeniz hayırlı olsun 🤩


  • @elifkeskinn tebrikler yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • @elifkeskinn tebrikler vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @BeyzaSelim vizeniz hayırlı olsun, geçtiğimiz günlerde yüklediğiniz videoyu da izlemiştim ve eşinizin gözlerindeki mutluluk sanki ben kazanmışım gibi hissettirdi artık yakın takipçilerden birisiyim😊


  • @BeyzaSelim hayırlı olsun 🙏


  • @BeyzaSelim vizeniz hayırlı olsun tebrik ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @BeyzaSelim tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun ilk aylardaki deneyimlerinizi de bekliyoruz ABD’de bol şans dilerim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum