Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Dünyadaki herkes kendi zamanına göre yaşar.


  • Bu ara çok gördüm öğretmenlikten ücretsiz izin alıp gelen ..İstifayı düşünüyorlar hem de uZun süreler yapmışlar 22 sene olan var 15 yıl olan var..turist vizesiyle üstelik..turist vizsiyle memurluktan istifa ederek gelip buralarda tutunmak hayal geliyor bana..cidden mümkün mü grencard yok, çalışma izni yok..


  • @burakshop, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Bu ara çok gördüm öğretmenlikten ücretsiz izin alıp gelen ..İstifayı düşünüyorlar hem de uZun süreler yapmışlar 22 sene olan var 15 yıl olan var..turist vizesiyle üstelik..turist vizsiyle memurluktan istifa ederek gelip buralarda tutunmak hayal geliyor bana..cidden mümkün mü grencard yok, çalışma izni yok..

    Gelmesinler sakin. Perisan olurlar. Yaslari genc olan gercek bir girisimci ruha sahip kisilerin basari sanslari olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Tereddüt dahi etmedim bastım istifayı 😂


  • @Rhonster Öğretmen misin hocam ?


  • Olayları herkes kendi açısından değerlendiriyor, burada doğru veya yanlış diye bir durum yok. Evet ABD 'de herşey güllük gülistanlık değil ama ABD'ye gitme hayali kuranlarin çoğu maddi kaygılardan dolayı gitmiyor diye düşünüyorum. Artık insanların geleceğe dair umutları kalmadı, hayalleri, hayallerimiz çalındı.
    Ayrıca bir görüşümü yazayım; çok değil 10 sene içinde üniversite diplomalarımızın dünyanın birçok ülkesinde hiçbir geçerliği olmayacak, sadece bir kağıt parçası olacak. Akademinin hali içler acısı, hani 20-30 sene önce Rusya'dan vb. ülkelerden doktor, mühendis, diş hekimi, eğitimci gibi kadınlar çocuk bakmak, temizlik hizmetleri gibi ( ve maalesef fuhuş için) ülkemize gelirdi, bizler ise bu duruma şaşırırdık, nasıl onların diplomasinin bir hükmü yoksa ülkemizden alınan diplomalar da aynı durumda olacak. Bu sebeple ben ve benim gibi düşünen birçok kişi çok iyi kariyerlerini burada bırakıp çocuklarının geleceği için ve daha özgür bir ülkede (sadece ABD'de değil) yaşamak için gitmeyi istiyor/planlıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @birisi diploma konusunda çok ileriye götürmenize gerek yok. Şu an bu durum Abd de geçerli. Dört yıldır elimdeki diplomaların hiç bir anlamı önemi olmadı. İlk geldiğimde sistemlerine iş başvurusu için bilgileri doldurmak istediğimde Other kısmını üniversite olarak işliyordum. Bir tek ODTU Türk üniversitelerinde kayıtlı idi. Artık onunda bu yıllarda hükmü kalmadı . Buradaki Lise diploması ile eşdeğeriz. Burada yaptığınız eğitime ve yeteneğe ait her türlü katkı gelişiminizi belirleyecektir. Devlet Memurluğu yada bir yerde Hoca olmanız hiç bir anlamı yok. Buraya geldiğinizde elinizdeki bütün yüklerden ve kasıntılıklardan yada bu dünyayı ben yarattım havasından arınmış olarak başlamalısınız . Şeffaf bir şekilde arınmış olarak hayata tutunmaktan başka bir yöntem hala geçerli değil. Gc kartta yazılı O tarih ile başlıyor serüveniniz .Yeni Doğum Gününüz o tarihtir. İşin özü bir çok kez söylediğim gibi para değil. Hiç bir zamanda olmayacak. İşin Özü Sizsiniz ve akabinde sizinle bu maceraya atılan aileniz. Birey olarak herkesin ortak kararı olduğu sürece mutluluk sürer. Bu bir ülkeyle evlenmek gibi bir şey . Taraflar istediği sürece güzel yürür. Yoksa başarısız bir tecrübe sonucu ülkeye ve kaosa dönüş boşanmadan farksız değildir. Burada kendini yenilemeye hazır ve buna inanmış insanlara ihtiyacı var. Yoksa geçmişteki tüm döküntüleriniz ve yanlışlarınızla gelirseniz burası Sizi yer bitirir. Döndüğünüzde Siz Siz değilsinizdir. Bitmiş bir işiniz , savrulmuş ve yorgun bir aileniz ve de ortada Sen olmayan bir boş vücut kalır. Bu durum Memurluk yada iyi bir pozisyon da çalıştığını zanneden bir çalışan profili için Sonuç hep aynıdır. Esasında herkes ortak bir noktada toplanabilir. Ortak Nokta Kalan ömrünü nerede geçirmek istediğine ilişkin umut ve kararlar ile ilgilidir. Hepimizin kavgası üç aşağı beş yukarı aynıdır. Hayat Sizin hayatınız . Karar Sizin kararınız . Doğru olan sadece budur.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    vatandaşı oldugun ülke seni vezir de yapar rezil de bu yuzden iyisi veya kötüsüyle Kendini global sisteme adapte etmiş, halkı için uğraşan hatta abd -rusya gibi yakıp da yıkan ülkelerin adamı olmak lazım. önüne serilmiş BeşeriyetMucizelerini kazanımlarını ayagıyla tepen ezen ,pespaye rejimlerle ülkelerle bir araya gelip kendi kendini downgrade eden, halkı para kazanmasın vizyonu kapansın, dünyayı yorumlayamasın diye binbir fırıldaklık çeviren ülkelerin vatandası bu globalizasyon sürecinde olmamak lazım. Kesin olan bu.Malesef ki malesef yıkık tabiatli Sağcı dinci toplumlarda solcu astronot olsan kimse seni iplemez. Suirieli astronota bakın

  • ⭐⭐⭐⭐

    Abd den bildiriyorum. Memurluğun kralını verseler yine kabul etmem yine kabul etmem. İyi ki gelmişim. Tereddüt etmedi pişman da değilim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Hopes1 hayır hemşire


  • @burakshop, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Bu ara çok gördüm öğretmenlikten ücretsiz izin alıp gelen ..İstifayı düşünüyorlar hem de uZun süreler yapmışlar 22 sene olan var 15 yıl olan var..turist vizesiyle üstelik..turist vizsiyle memurluktan istifa ederek gelip buralarda tutunmak hayal geliyor bana..cidden mümkün mü grencard yok, çalışma izni yok..

    Kesinlikle iyi düşünülmesi gereken bir konu uzaktan iyi gelir o yüzden önce gidip bir görmek gerekiyor arkadaşlar …


  • Sen kafana koymussan memurda olsan mudurde olsan yine gidersin yani ona bakmamak lazım ben neye ne kadar dayanırım hesabı bu ..

    Ben 3 defa gittim 2019 da 4 ucretsiz izin aldım gittim gördüm ama istifa etmeye değmez dedim - ama nerde bilelim türkiyenin bu kadar kötü gideceğin abimm:))

    2014 -2015 gittiğimde dolar 2 tl civarı falan 1800 dolar maaş alıyorum türkiyede düşünün yani .

    ama yinede gitmek istiyordum yeni bir yerlede yaşamak ama git gide çok zorlaştı burada orada hayat hele hele şu son zamanlarda 2-3 yılldır sosyal medi amerikada türkler acayip akın ettirdi buradan türkleri şuan usa arkadaşlarla görüşüyorum inanılmaz kaçak insan gelmiş diyorlar !!!!!

    bilmiyorum ne olur bunun sonu bu şekilde giderse muhtemelen green karttan bile çıkarırlar türkiyeyi diğe düşünüyorum !!!!

    ben green kartı bekliyorum yoksa kaçak gitmek isitemiyorum - yada emeklilik 7 yıl sonra o zaman giderim düşümüyorum

    ama işiniz yoksa gençsen gittttttt kardeşim nerde imkan var git yani durman hata…


  • Bence devlette 25 yılı doldurup emeklilik garanti elde edilmeden ve greencard olmadan gelinmemeli..şimdi herseyin ters ve kötü olduğunu söylüyoruz ama gün gelir dolar çok değil 6 /7 sene önceki gibi 2-3 lere düştüğünde amerika cazip olmaktan çıkar..abdede ispanyollar çok düşük saat ücrtine deli gbi çalılşıyorlar çünkü aile nüfusları fazla evde hepsi çalışıyor umursamıyorlar..en azımdan burda hersey ters gittiğinde bile trye döndüğünüzde kendinizi işsiz ve gelirsiz olmayacak şekilde ayarlamak lazım..


  • @serkanist sadece gormek yetmez yasamak da gerekir. Buraya donecegini bilerek kisa sureli gelmek aldatici olabilir ya da tam bir fikir edinemezsin eger bilgisini tecrubesini paylasacak bir arkadasin tanidigin yoksa. Kalacak yer kiralayacaksin, is bulup calisacaksin. Kisacasi hayat mucadelesi vereceksin. Disarda genellikle insanlar kibardir ama amerikada is hayati nasil onu da goreceksin. Ben buraya gelmeden once farkli zamanlarda 6 kere geldim. Bunlarin 2 sinde 1 er aylik geldim, is buldum calistim. Farkli sehirleri deneyimledim. Sonra kararimi verdim ve temelli geldim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hasbelkader dediklerinde çok haklısın. Kapitalist düzenin en acımasız yeri burası . İlk giriş ile daha sonra gerçek yaşama geçiş ve de en son dönemimde arada dağlar kadar fark var. Buranın iş disiplinini ancak yaşayarak ve kendini test ederek öğrenirsin. Örneğin en son dönemde Cumhuriyetçilerin bildirimlerinde söylediği doğru bir söz var. Şuan ekonomide ciddi bir sancı var. Bu yaşadıklarımız Kapitalist bir yapıda sosyalist yönetim sonrası oluşan doğal sonuçtur. İlk geldiğimde Trump döneminde yaşamıştım. Şimdi Biden Dönemi devam ediyor. Her yıl ve her bir global sonrası yeni şeyler öğreniyoruz. Deneyimleri her bir lottery dönemi için ayrı değerlendirmek lazım.


  • @redsat2000 burada gorunen o ki demokrat parti hukumetleri zamaninda yuksek vergi ve daha dengeli buyume, cumhuriyetci parti hukumetleri zamaninda daha az vergi ile hizli buyume oluyor. Ama kim gelirse gelsin kapitalist dusunce yapisi hakim oldugu icin ve amerika kapitalizmin merkezi oldugu icin ekonomide alinan kararlarla sartlar vatandas acisindan iyice kotulesmeden engelleniyor. Devlet sisteminin ekonomik iyilesme konusunda aldigi kararlar Turkiye ye gore vatandasin tarafindan daha fazla hissediliyor.


  • Kıymetli Dostlar;
    Yaş 39 oldu geçip gidiyor hızla 40'a 😞
    Memurluk 15 i geçti ve artık benim için hiç bir hükmü yok. Hayatımın bütün fırsatlarını teptiren bir kara delikten başkası değil.....
    Bu son şansım DV 'de.....
    Eğer olmazsa önümde yol ikiye ayrılıyor.

    1. Turist vizesi ile gidip orada kalmanın yollarına bakmak.
    2. Dil okuluyla gidip orada kalmanın yollarına bakmak.

    Meslek Bilgisayar Teknikeri. Ama devlet memuru usulündeyiz. Maalesef bu memurluk bize fırsat vermedi ve bizde yerimizde saydık.
    İngilizce B1 sayılır. Bir kaç defa avrupa ülkelerinde bulundum.
    Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Thanks.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mustafa-Peker dil okulu denemeyin yaştan dolayı ret alırsınız test ettim oradan biliyorum bizim yaştakiler ancak dubai oluyor 40 yaşına kadar neden gitmedin aklın nerede diye soruyorlar ayrıca green kart başvurunu da görüyorlar ondan dil okulunu denemeni tavsiye etmem


  • Eyvallah Hocam;
    DV çıkmazsa turist vizesi deneyeceğim.
    Ama sonrasında nasıl olur bilemem.


  • mrb arkadaşlar bende 12 yıllık memurum ücretsiz izin alıp abd ye gitmeyi düşünüyorum hayata 0 dan başlamak mantıklı mı denemeye değer mi?


Benzer Başlıklar

  • 33
  • 39
  • 55
  • 235
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum