[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@entelman Vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim. Numarası yüksek olanlar sıra bize gelsede gitsek diyor düşük olanlarda erteleme peşinde :) İnşallah herkes current olur
-
@travelwithdrone 25K'ya bu sene Eylül ayında sıra gelir diye tahmin ediyorum :) Ama siz gene de DV2020 için de başvurun.
-
@entelman Eylül mü Kalp dayanır inşallah :) Hayırlısı artık peki eylülde girsem evraklar elime en geç ne zaman gelir ona göre yer ayarlıycam kendime en kötü tatil yapar gelirim hali hazırda vizem mevcut :)
-
Selam arkadaşlar
Ds260ta bazı degisiklikler yapacağım
Case number 8binlerde
Formu açtırmanın bana bir zararı olur mu?
Ve şuan Kıbrıstayım
Beni Ankara'ya formu actirmak icin cagirsalar gidemem suan
Ne yapmamı önerirsiniz?Sevgili Ali Cihan!
1-Mevcut adresimde kücük bir drgisiklik yapacağım
2-yaptığım iş bölümünde 2 yıllık egitim ya da tecrübe gerektiriyor mu bölümüne siz "yok"yazın dediniz ama benim geçmişte 3 yıl öğretmenlik yaptım ve öğretmenlik 4 yıllık egitim gerektiriyor
3-katıldığınız egitim program sayısını soruyor
Ben lise bitirdim(1) universite bitirdim(2) master bitirdim(3) çünkü başlangıç ve bitiş tarihlerini istiyordu
Şuanda ise Özel egitim öğretmenliği okuyorum daha şubat 2019da mezun olacağım dolayısıyla onu eklemedim...katıldığım egitim sayısına 3 dedim.
Ancak mevcut iş/egitim bölümüne şuan aktif oluduğum bölümü yazdım...bu şekilde doğru mu? -
@mardin-le-gund Adres ve iş ile ilgili bilgileri değiştirmeye gerek yok. Diğerlerini de randevu tarihiniz belli olduktan sonra konsolosluğa mesaj atarak değiştirebilirsiniz.
Formu açtırmak için bir yere gitmeniz gerekmiyor. -
@mardin-le-gund DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Selam arkadaşlar
Ds260ta bazı degisiklikler yapacağım
Case number 8binlerde
Formu açtırmanın bana bir zararı olur mu?
Ve şuan Kıbrıstayım
Beni Ankara'ya formu actirmak icin cagirsalar gidemem suan
Ne yapmamı önerirsiniz?Sevgili Ali Cihan!
1-Mevcut adresimde kücük bir drgisiklik yapacağım
2-yaptığım iş bölümünde 2 yıllık egitim ya da tecrübe gerektiriyor mu bölümüne siz "yok"yazın dediniz ama benim geçmişte 3 yıl öğretmenlik yaptım ve öğretmenlik 4 yıllık egitim gerektiriyor
3-katıldığınız egitim program sayısını soruyor
Ben lise bitirdim(1) universite bitirdim(2) master bitirdim(3) çünkü başlangıç ve bitiş tarihlerini istiyordu
Şuanda ise Özel egitim öğretmenliği okuyorum daha şubat 2019da mezun olacağım dolayısıyla onu eklemedim...katıldığım egitim sayısına 3 dedim.
Ancak mevcut iş/egitim bölümüne şuan aktif oluduğum bölümü yazdım...bu şekilde doğru mu?Hicbir degisiklik yapmaniza gerek yok, hepsi bu sekilde kalabilir.
Siz 4 yil ogretim aldiniz, egitim degil, ingilizcesi "training or experience". -
@crazycells ben son güncel adresimi ikametgah tarihime göre girmiştim, ds formundakini ona göre güncellemeli miyim sorun olur mu?
-
@travelwithdrone Eylül'ün en geç ikinci haftasına kadar her şey netlemiş olur, endişelenmeyin. Yeter ki numaranız current olsun.
-
Merhaba numaramiz 5binlerde. bu ay current olduk.(boyle deniyor sanirim) simdi bize mail gelmesinimi bekleyecegiz? Bir de sizce mulakat ne zaman olur? Bu konuda ongoruleriniz var mi? Tesekkurler.
-
@helsinki DV sayfasında mülakat bilgileriniz yayınlanacak, birkaç hafta içinde güncellenmiş olur. E-mail herkese gelmeyebiliyor, gelmesini de beklemeniz gerekmiyor. Mülakat tarihi belli olunca ilk mesajdaki belgeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Mülakatlar genelde ayın ilk haftasında oluyor. -
@helsinki Evet, size sistemden bir e-mail gelecek. Oradaki linkten (çekiliş sonucuna bakıp kazandığınızı öğrendiğiniz sayfa yani) giriş yapıp, randevu tarihi ve saatinizi öğreneceksiniz. Yüksek ihtimalle, Aralık 2018'in ilk iki haftası içinde vize görüşmeniz gerçekleşecektir.
-
@burcualtay DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells ben son güncel adresimi ikametgah tarihime göre girmiştim, ds formundakini ona göre güncellemeli miyim sorun olur mu?
sorunuzu anlayamadim maalesef.
-
@helsinki DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba numaramiz 5binlerde. bu ay current olduk.(boyle deniyor sanirim) simdi bize mail gelmesinimi bekleyecegiz? Bir de sizce mulakat ne zaman olur? Bu konuda ongoruleriniz var mi? Tesekkurler.
Illa ingilizce kullanmak zorunda degilsiniz :) "Case number" = dosya numarasi "current" = aktif olmak diyebilirsiniz :)
Eger numaraniz bu ay aktif olduysa, su konudan sureci takip etmelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
Genelde DV mulakatlari ayin ilk yarisi gerceklesiyor.
-
Tekrar merhaba, bu seferki sorum:) hem ingilizce hem Türkçe olan Yükseklisans mezuniyet (diploma değil ama mühürlü imzalı 2 dilde mezuniyet belgesi) belgesini eğitim durumunu ispat eden belge olarak versek kabul edilir mi. Diplomayı daha üniversiteden alamadık. Frankfurt'ta olacak vize görüşmemiz. Yada e devletten lisans ve yükseklisans mezuniyet belgelerinin çıktılarını da tercüme ettirip mi eklesek.
-
@sahin DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Tekrar merhaba, bu seferki sorum:) hem ingilizce hem Türkçe olan Yükseklisans mezuniyet (diploma değil ama mühürlü imzalı 2 dilde mezuniyet belgesi) belgesini eğitim durumunu ispat eden belge olarak versek kabul edilir mi. Diplomayı daha üniversiteden alamadık. Frankfurt'ta olacak vize görüşmemiz. Yada e devletten lisans ve yükseklisans mezuniyet belgelerinin çıktılarını da tercüme ettirip mi eklesek.
Evet bir sorum daha var:) evlilik cüzdanları international ama Türkçe ve Fransızca, arkasında her bölüm için İngilizce dahil 10 dilde tercüme var, evlilik cüzdanını yine de tercüme ettirmelimiyim.
-
Ingilizce kismi oldugu icin kabul ederler diye dusunuyorum, bence baska bir belge goturmenize gerek yok. Eger gerekirse zaten size mulakat sirasinda soylerler, ve sonrasinda belgeleri hazirlayabilirsiniz.
-
Evet bir sorum daha var:) evlilik cüzdanları international ama Türkçe ve Fransızca, arkasında her bölüm için İngilizce dahil 10 dilde tercüme var, evlilik cüzdanını yine de tercüme ettirmelimiyim.
ingilizce oldugu icin yeniden tercumeye gerek yok kanimca.
-
Sn @crazycells cevaplarınız için teşekkürler.
-
@crazycells @crazycells DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@met DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba,
ds260 formuna adres bilgilerini giriyorduk. Fakat e-devletten baktığımızda ikametgah geçmişinde bir yanlışlık bulduk. Şöyleki: kısa bir süreliğine ikametgah farklı bir adrese girilmiş ve sonrasında bu adresten tekrar geçerli evin adresine taşınmış.
Bu durumda ds260'daki adres bilgisine burayı da eklemelimiyim, yani nüfus dairesine bağlı kalarak mı ilerlemeliyim yoksa ben bildiğimi mi yazmalıyım?
Ayrıca taşınma zamanlarımız ile ikametgahı taşıma zamanlarımız arasında zaman farkları da var. Yine bu durum için de nasıl bir yol izlemeliyim?
gercek adresleri ve tarihleri yazmalisiniz, ikametgah gecmisinizdekini degil.
Turkiye'de maalesef insanlar tasindiktan sonra degil, secimden secime ikametgah bilgilerini guncelliyor, o nedenle ikametgah bilgi gecmisi gercegi yansitmiyor.
bu mesaja istinaden sormuştum. "ben son güncel adresimi ikametgah tarihime göre girmiştim, ds formundakini ona göre güncellemeli miyim sorun olur mu?"
-
@burcualtay DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells @crazycells DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@met DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba,
ds260 formuna adres bilgilerini giriyorduk. Fakat e-devletten baktığımızda ikametgah geçmişinde bir yanlışlık bulduk. Şöyleki: kısa bir süreliğine ikametgah farklı bir adrese girilmiş ve sonrasında bu adresten tekrar geçerli evin adresine taşınmış.
Bu durumda ds260'daki adres bilgisine burayı da eklemelimiyim, yani nüfus dairesine bağlı kalarak mı ilerlemeliyim yoksa ben bildiğimi mi yazmalıyım?
Ayrıca taşınma zamanlarımız ile ikametgahı taşıma zamanlarımız arasında zaman farkları da var. Yine bu durum için de nasıl bir yol izlemeliyim?
gercek adresleri ve tarihleri yazmalisiniz, ikametgah gecmisinizdekini degil.
Turkiye'de maalesef insanlar tasindiktan sonra degil, secimden secime ikametgah bilgilerini guncelliyor, o nedenle ikametgah bilgi gecmisi gercegi yansitmiyor.
bu mesaja istinaden sormuştum. "ben son güncel adresimi ikametgah tarihime göre girmiştim, ds formundakini ona göre güncellemeli miyim sorun olur mu?"
Su an sadece bu amacla degisiklik yapmaniza gerek yok. Mulakat sirasinda bu degisikligi belirtebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum