Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • CDC sonunda Covid asilarinin bazi kisiler uzerindeki olumsuz etkilerini kabul etti. Onumuzdeki birkac yilda devami gelecektir. Yeterince test yapilmadan uygulanan asilarin, ozellikle de mRNA teknolojisi ile yapilanlarin olumsuz etkilerini hep birlikte ogrenecegiz.

    Zaten BBC de buna benzer bir program yayinlamisti daha once.

    Degisik sosyal medya platformlarindan takip ettigim kadariyla longcovid adinda bir durum var. Bazilari Covid'in uzun sureli etkileri derken, bazilari da mRNA asilarinin etkileri diye tanimliyorlar. Henuz hicbirsey kesin degil ama ileride ortaya cikacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Zaten Türkiye de çoktan etkilerini görmeye başladık. Kanser ve kalp krizinden ölenler sayısında artış var.


  • @shagydigy merhaba size şöyle bir bilgi vermek istiyorum Ben toplam 4 doz aşı oldum.2 tane astra zeneca ve 2 tane de biontch aşisi. Isim geregi yurtdisinda yasiyorum o yuzden astra zeneca turkiyede yok bulundugum ulkede oldum.booster aşisi icin de turkiyede biontech olmaya karar vermistim daha Sonra 4.dozuda risk alarak yaptirdim 1 yildan uzun sure oldu .şu Ana kadar her hanging bir yan etkisini görmedim.tabi bu kişiden kişiye degisiklik gosterecektir.dedigim gibi Ben tamamen risk alarak yaptirdim.neden risk aldigimida soyleyeyim hastane calisani oldugum için bir çok covid hastasiyla teams ettigim icin.tabi ilerde ne olur bilmiyorum.


  • @MySea 2 sene önce bunları söylediğimizde komplo teoristyeni oluyorduk.
    şaka gibi oldu dünya.


  • @charon Buyuk ihtimalle bu Covid asilarinin daha bircok olumsuz etkilerini onumuzdeki yillarda gorecegiz.

    Zaten hep demisimdir, birseyi devletler vatandaslarina bedava veriyorsa, ve ustelik uretici ilac sirketleri sorumluluk almak istemiyorsa, orada birseyler ters demektir. Isin icinde bir bullshit var demektir. 😉🤔

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    CDC sonunda Covid asilarinin bazi kisiler uzerindeki olumsuz etkilerini kabul etti. Onumuzdeki birkac yilda devami gelecektir. Yeterince test yapilmadan uygulanan asilarin, ozellikle de mRNA teknolojisi ile yapilanlarin olumsuz etkilerini hep birlikte ogrenecegiz.

    Zaten BBC de buna benzer bir program yayinlamisti daha once.

    Degisik sosyal medya platformlarindan takip ettigim kadariyla longcovid adinda bir durum var. Bazilari Covid'in uzun sureli etkileri derken, bazilari da mRNA asilarinin etkileri diye tanimliyorlar. Henuz hicbirsey kesin degil ama ileride ortaya cikacaktir.

    Sayin @MySea , "sonunda kabul etti" lafi biraz iddiali olmus. CDC'nin son verileri:

    Screen Shot 2023-01-17 at 00.42.06.png

    Ozetle "guncel booster asisini olmak" , asilanmis ama booster asisini olmamis kisilere gore olum oranini 5 kat, asilanmamis kisilere gore de 30 kat azaltiyor... CDC'nin aciklamasini haberde vermemisler, basin aciklamasinin tamamina suradan ulasabilirsiniz: https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/safety-availability-biologics/cdc-and-fda-identify-preliminary-covid-19-vaccine-safety-signal-persons-aged-65-years-and-older

    Bu asilar zaten yeterince test edildi ve toplum sagligini oldukca olumlu etkileyecegi icin onaylar verildi. Dolayisiyla "yeterince test yapilmadan" derken neden bahsettiginiz tam anlasilmiyor. Ayrica bu ortaya cikan haberler milyonda 1 durumlardan bahsediyor, hatta o kadar bile olmayabilir henuz bitmis bir arastirma yok, bu oranlar yuzlere/binlere dusunce (ki duserse) bunu konusmaya baslayabiliriz, aksi durumda hicbir saglik/bilim komitesi tarafindan ciddiye alinmaz.

    Biontech ve Moderna'nin bu asilari sayesinde milyonlarca kisinin hayati kurtuldu, olum oranlari asilanma sayesinde ciddi sekilde dustu. Bunu henuz anlamayan kisiler su an Cin'in yasadiklarina bakabilir, hala mRNA asilarini olmayi reddeden Cin hukumeti yuzunden onumuzdeki aylarda 1 milyon Cinlinin olebilecegi dusunuluyor:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @charon Buyuk ihtimalle bu Covid asilarinin daha bircok olumsuz etkilerini onumuzdeki yillarda gorecegiz.

    Zaten hep demisimdir, birseyi devletler vatandaslarina bedava veriyorsa, ve ustelik uretici ilac sirketleri sorumluluk almak istemiyorsa, orada birseyler ters demektir. Isin icinde bir bullshit var demektir. 😉🤔

    saglik sektorunde bunlar standarttir. Insanlarin vucutlari %100 ayni degildir, buradaki temel amac kisisel degil, toplumun buyuk cogunluguna uygun ilaclar uretmek sayin @MySea ...

    O nedenle sanki birileri sizin yasaDaha bilindik ve anlasilir bir ornek vereyim... Ameliyata giriyorsunuz diyelim ama sizin vucudunuzda kesilecek damarlariniz birbirine daha yakin olabilir, damarin cevresindeki dokular daha ince olabilir veya baska bir nedenden dolayi damarlariniz ve bag doku cok sik gorunmeyen bir sekilde gelismis olabilir ( bu ornekleri oldukca abartarak veriyorum ki durumu anlayabilin) , bu durumda doktor ameliyata basladiktan sonra bu nedenlerden dolayi bir problem yasarsa ve tum mudahelelere ragmen kan kaybindan olurseniz bu durumda doktor suclu degildir, "ameliyat sirasinda cikan komplikasyonlardan dolayi hastayi kaybettik" diye belirtirler. Doktor neticede bu dokularin insanlarin cogunda nerede ve nasil olduklarini bilir, sizin icin de her turlu hazirligi yapar ama buna ragmen kurtaramayabilir. Yani konu saglik olunca hicbir zaman %100 garanti beklememelisiniz...

    Ayrica sonsuza kadar yasamayi bekleyip, olunce bundan bir takim sirketleri sorumlu tutmak da mantikli bir yaklasim degil. Bu biyomedikal gelismeler sayesinde insan hayatinin ne kadar uzadigini su tablodan gorebilirsiniz:

    Screen Shot 2023-01-17 at 01.09.27.png

    Bence cok fazla soze gerek yok 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Komplo teorilerine inananların düştüğü şöyle bir çelişki var. Bu kadar büyük bir güce ve teknolojiye sahip olan "üst akıl" sahipleri neden aşı gibi şüphe çekecek bir yolu kullanır? Bir damla sıvı ile bu etkileri yapma gücüm olsa insanların içtiği suya falan karıştırırdım, neden aşılar ile uğraşayım.
    Benzer durum Lozan'ın gizli maddeleri olduğuna inananlar için de geçerli. Bu maddeler o kadar gizli ki köy kahvesinde pişpirik oynayan dayıların bile haberi var 🙂


  • @crazycells Hocam bu konuda ayni fikirde degiliz. Onumuzdeki yillarda sonuclari hep beraber gorecegiz...


  • @knnrn "Ust akil" komploculari cok baska bir uc nokta. Onlarin dunyasi bambaska Hocam. Biz oralara hic girmeyelim, cikamayiz... 🤔🤣

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @crazycells Hocam bu konuda ayni fikirde degiliz. Onumuzdeki yillarda sonuclari hep beraber gorecegiz...

    Zaten sonuclarini gorduk ve goruyoruz sayin @MySea 🙂 asilar buyuk bir basariyla insanlarin olumunu yavaslatti, hatta bazi yas gruplari icin tamamen durdurdu 🙂 asagida asilarin basarisini gosteren ornek bir grafik bulabilirsiniz, zaten benzerlerini her ulke icin de bulmaniz mumkun...

    Screen Shot 2023-01-17 at 20.30.09.png

    Bu asilar vucutta uzun kalmiyorlar, merak etmeyin. Tek amac bagisiklik sistemini egitip aktive etmesi... ne mRNA'nin kendisi, ne de urettigi spike proteinler uzun omurlu degiller... mRNA'larin yari omru saatlerdir, yani 1 hafta icinde asinin verdigi tum mRNA'lar yok olmus oluyor, protein yari omurleri biraz daha uzun olabilir, buna da birkac gun desek, 3-4 hafta icinde tum spike proteinler de yok olmus olacak... Yani 1 ay icinde vucudunuzda tamamen parcalanmis olacak bir seyin etkilerini yillar sonra gormek cok mumkun degil.

    siz bence haber kaynaklarinizi degistirin sayin @MySea , cunku anti-vaccine'ciler kendileri yazip kendileri oynuyorlar... ciddiye alinabilecek hicbir verileri yok ortada... kaynaklarinizi degistirirseniz asil problemin coronavirusun kisa sureli ve uzun sureli etkileri oldugunu gorursunuz. Ciddiye alinmasi gereken ve kacinilmasi gereken sey virusun kendisi, asi degil.


  • Bu konuda söyle bir şey yaşadık biz. Geçen yıl daha 26 yaşında gencecik yeğenimi kaybettim iyi eğitimli sporcu ve çok bilinçli bir çocuktu aniden kalp krizi geçirmiş ve malesef vefat etti. Cenazede bile sürekli aşıların yaptığı o yüzden kalp krizi geçirdiği konuşuldu. Oysa kendisi aşı olmamıştı çünkü küçük bir kasabada pandemi nedeniyle birazda izole yaşadığı için gerek görmediğini söylemiş kardeşine. Ama biz tüm aile biliyorduk ki annesinin ailesinde kronik bir kalp rahatsızlığı var ve iki dayısını genç yaşta bu sebeple kaybetmişti.
    Ikinci örnek ise arkadaşımın eşini kaybetmesi oldu yine kalp krizi geçirmişti çok gençti henüz 42 yaşında eşi ve iki çocuğu aşı olmuştu fakat kendisi kesinlikle istemiyordu olmamıştı. Yine malum sözler aşı yüzünden oldu diye çevremizde konuşulmaya başlamıştı. Oysa biz arkadaşımla defalarca Konuşmuştuk bu konuyu ve eşinin aşı olmasını istiyordu korkuyordu. Ama yinede nedense bu bilgi kirliliği çok hızlı ve kalabalık bir kitleye yayılmıştı. Eşinin görüşü çok strese maruz kalmasıydı çünkü pandemide işini kaybetmiş ve anksiyetesi tavan yapmış.
    Bilemiyorum tabi bilim insanı değilim ama kendi yakın cevremde yaşadığım beni çok üzen bu iki olayı paylaşmak istedim bu başlıkta. Aşılı yada aşısız birini kaybetmenin acısı aynı. Bu konuda haklı çıkan bir tarafın sevinmesi çok insanlık dışı olur. Futbol maçı değil insan hayatı konuştuğumuz şey. Ne aşılı birinin aşının yan etkisinden dolayı zarar görmesi nede aşı olmak istemediği endişeleri olduğu için aşısız birinin zarar görmesi çok acı olur istememeliyiz bunu insan olarak. lütfen kusuruma bakmayın biraz kaba olabilir ama Haklı olmanın canı cehenneme. Iki tarafada bir şey olmasın. Kendi görüşlerimi yazdım kimseye cevaben değil herkese güzel bir gün diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecom Bence de pandemi sürecinde değişen yaşam tarzı göz ardı ediliyor. İnsanlar uzun süre evde oturdu, sağlıksız beslendi, iş kaybı vb nedenlerle yoğun stres yaşadı. Bu dönemde ben dahil çevremdeki pek çok kişi çok kilo aldık. Evden çalışma yaygınlaştı ve daha da fazla hareketsizliğe yol açtı. Bunların hepsi kalp hastalıkları riskini artıran şeyler.


  • @knnrn cok haklısınız özellikle yasaklarin sıkı olduğu dönemde insanların mental ve fiziksel sağlığı bozuldu.


  • ....ben hala kalabalik arasina girmekten cekiniyorum,her yil bir veya iki defa sehir merkezine iner tekne gezisi yapardik,hatun ne zaman gidecegiz ne zaman gidecegiz diyor,bende haftaya haftaya deyip atlatiyorum,sebeb kalabalik icine girme korkusu diyebilirim.,corona baskisi iki yildan fazla surdu,evet bir cok insan hala bu baski altinda hissediyor.alis veris merkezlerindeki magazalari dolasmayi cok severdim,simdi kapilarindan bile iceri girmiyorum...Asilar hakkinda yorum yapmak,zor bir sey cunku kimse neyin ne oldugunu bilmiyor, ama yapilan asilar sayesinde cok cok hayatlarin kurtarildigina eminim,turkiyede ki bir yakinim koronaya yakalandi hastanelik oldu,simdi yurumekte zorluk cekiyor.....
    .....kendim 4 asi oldum, kaderde asidan olmek varsa kader derim.


  • Covid asisi suan zorunlu mu? Ben yesilkart sahibiyim kosa sureli Turkiye'ye donmem gerekiyordu, 5 ay sonra geri donucem. Bir internet sitesinde gerekmiyor diye bilgi aldim ama resmi sitede bir sey bulamadim. Bilgi verip kaynak gosterilebilirse cok guzel olur.


  • @Deancorll https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/proof-of-vaccination.html#us-residents

    ustteki sitede yazana gore green carda sahip olanlara zorunluluk yok.

    U.S. Citizens, U.S. Nationals, and U.S. Lawful Permanent Residents
    The Presidential Proclamation and CDC’s Amended Order do not apply to U.S. citizens, U.S. nationals, or U.S. lawful permanent residents (Green Card holders).


  • Ozlem Tureci ve Ugur Sahin'in kuruculari arasinda olduklari Biontech firmasi, Ingiltere'de AR-GE calismalari yapmak uzere bir karar almislar. Nedeni ise Almanya'da burokrasinin cok hantal olmasindan kaynaklaniyormus gibi soylentiler var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea hem yazdığın neden hem de ingiltere de bir kuruluşu biontech satın aldı hatta afrika da fabrika kuracaklar

    https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/alman-biontech-ingiliz-yapay-zeka-girisimi-instadeepi-satin-aliyor/2784162


  • Bill Gates, Covid'den daha olumcul ve insan yapimi bir viruse/salgina karsi hazirlik yapmaliyiz diye aciklama yapmis! Covid-19'un zaten lab yapimi olduguna dair cok fazla supheler var. Simdi artik daha etkilisini uretecekler galiba...

    Bu aslinda Biontech icin yeni firsatlar anlamina geliyor gibi sanki $$$ Sayin @ayvalik10 ne dersiniz?

    Sayin @crazycells : Complo teorilerinden zarar gelmez! Zihin cimnastigi gibi dusunun 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

44
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum