Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emredemirelgeo, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells Teşekkür ederim. Bu bilgiyi siz cevaplamadan önce araştırıp öğrenmiştim. Şu an eşim Türkiye'de. Amerika'ya gittiğince SSN kartını değiştirecek. Pasaportuna yeni soyismini işletti, pasaportunu bekliyoruz. Sonrasında inşallah resmi olarak işlemlerimiz başlayacak.
    Bu arada ilerleyen aşamalarda gerekli olan adli sicil kaydımı e devletten alıp yeminli tercüme ettirip orijinali ile birlikte yüklemem sorun oluşturmaz değil mi?
    Ayrıca benim doğum belgem (vukuatlı nüfus kayıt örneği) e devletten aldığımda geçerlilik süresi 1 ay gözükmekte. Bu herhangi bir problem oluşturur mu? Nereden almam gerekir?

    Tum belgeleri e-devletten alabilirsiniz. CEAC'a NVC icin yukleyeceginiz belgelerin dili Turkce olabilir, Ingilizce'ye cevirmenize gerek yok.

    elinizdeki en guncel belgeleri CEAC'a yuklemeniz yeterlidir, eger mulakat sirasinda gerekli gorulurse guncel olanini alirsiniz, zaten bu belgeleri elde etmek max. birkac gunluk is...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emrahav, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells bir sorumda şu olacak. Bu süreci tukiyede veya abd de baslatmanin süre anlaminda avantajlari ve dezavantajları neler olabilir. Insanlarda abd de baslatmanin daha kisa süreceği yönünde genel bir kani var. Ancak bazi yerlde ise abd de şu anda sürecin çok uzun sürdüğü yönünde yorumlarida okuyorum. Biz acikcasi turkiyede evlendik ve burda yasiyoruz. Süreci turkiyede baslatmak süre anlaminda bir negatif etkisi olurmu? Bu arada benim b1 vizem var hersene abd ye gidip geliyorum.

    Eger esiniz ABD'de calisiyorsa ve ikinizi destekleyebilecek kadar para kazaniyorsa ABD'de surece baslayabilirsiniz ama calisma izninin gelmesi zaman alabilir ve bu duruma hazirlikli degilseniz cok zorluk yasayabilirsiniz.

    Turkiye'den gocmen vize alip gidince ise otomatik olarak calisma izniniz olmus oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dragon, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells hocam merhabalar I-130 formunda eşlerle ilgili soru var aklıma takılan eski eşin adını yazarken şuan güncel soy ismini mi kullanmalıyım yoksa o zaman ki benim soy ismimi yazmalıyım ?
    İkinci soruda ise daha önce biri adına dilekçe doldurup doldurmadığım ordada yine eski eşin adını yazmam lazım ama hangi soy ismi kullanmam konusunda kararsız kaldım sizce nasıl yapmalıyım ?

    ilk soruda eski esinizin guncel ismini yazin.

    ikinci soruda ise daha onceki basvurunuzda I-130 formuna yazdiginiz ismi yazin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oguz-Talan, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar, I-130 formuna girdigimiz turkiyedeki adresleri turkce yada ingilizce girmemizin bir onemi varmi?

    yok, adresleri Turkce olarak yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emrahav, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Online başvuruda sorun yaşayan bir tek benmiyim. Dosya yüklemeye çalıştığımda sürekli hata veriyor. Bu konuda benzer sıkıntı yaşayan oldumu acaba?

    Farkli web browser'lardan deneyin isterseniz, ayrica dosyanin boyutu buyuk olabilir, boyutunu kuculterek yeniden deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sbayraktar, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Selamlar herkese. Online I-130 formunda doldurdugum bilgilerin bazilari summary bolumunde doldurulmamis gibi gozukuyor. Ayrica draft case snapshotda da tarih bilgileri yanlis yerlerde gozukuyor. esimin bir evvelki evliliginin bitis tarihi benim evliligimin bitis tarihinde gozukuyor gibi bir kac yer hatali cikiyor.... Formu defalarca gozden gecirdim, sildim yeniden doldurdum degistiremedim. Boyle bir sorun yasayan var mi acaba? @crazycells sizin konuyla ilgili oneriniz var mi nasil duzeltebilirim? Formu doldurdugum bilgiler olmasi gereken yerde tam ve dogru. Oncelikle ele alinacak draft case snapshotdaki bilgiler midir yoksa benim formu doldururken verdigim yanitlar midir? Ikisinin ayni olmasi nasil saglanir? teknik bir sorun gibi gozukuyor duzeltemiyorum...

    Bu durumu aciklayan bir not yazip bu notu da I-130'un sonuna ek belge olarak yukleyin. Mektubun en ustune de buyuk harflerle su sekilde yazabilirsiniz: IMPORTANT INFORMATION ABOUT DIVORCE DATES

    USCIS gorevlisi notu okudugunda durumu anlayacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dağhan-Koçyiğit, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Nufus mudurlugunden dogum ve evlilik belgelerimi formul a ve be olarak aldim. Bana dediklerine gore 8 dilde anlasilabilirmis, arka sayfasinda bir tercume kagidiyla beraber geldi. Bunu yeminli tercumana goturmem gerekir mi yoksa gecerliligi var midir?

    Formul A ve Formul B belgeleri cogunlukla USCIS'tan geri donuyor, o nedenle size yukarida denilen belgeleri yuklemenizi tavsiye ederim. Gereksiz yere RFE almayin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkorkmaz, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabala ben ABD vatandaşıyım. Nişanlım ile 6 ay sonra evlenmek için plan yapıyoruz ve evlendikten sonra da I130 Formuna başvuracağız.(Yani yaklaşık 8 ayımız var önümüzde) Fakat bu sürede aklımıza bir şey geldi. Acaba evlilik tarihini beklerken nişanlım ABD turist vizesine hemen başvursa(en erken randevu ile) ve eğer oldu ki vize çıkarsa Amerika'da evlensek ve süreci çok daha hızlı ilerletsek mi diye düşündük. Ama öncesinde turist vizesine başvurması I130 başvurumuzu olumsuz etkiler mi? Yanlış bir şey yapmak istemiyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz.

    hayir, turist vizesi basvurusu, I-130 ve sonraki gocmenlik surecini etkilemez...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @luchadora, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @sbayraktar merhabalar, bu soru ile ilgili bir net cevaba ulaşabildiniz mi? Aynı sorunu biz de yaşıyoruz şu anda. Eşimin önceki evliliğinin bitiş tarihi sanki current spouse ile (yani ben/beneficiary ile) evliliğinin bitiş tarihi gibi görünüyor. Düzeltebildiyseniz nasıl yaptığınızı açıklarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    I-130 formunda su anki es ile ilgili bu bilgiyi duzeltmek veya tarihi silmek mumkun olmuyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eyupcan-Bodur, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Arkadaslar merhaba. I-130'u online doldururken, "Information about beneficiary in their native written language" kismina bir sey yuklediniz mi ? Evet "Roman Letters" kullaniyoruz fakat, ismimde "ü" harfi oldugu icin tereddutte kaldim. Bununla karsilasan oldu mu daha once ?

    ekran goruntusu yollar misiniz? I-130'daki sorudan mi bahsediyorsunuz? yoksa belge yukleme bolumunden mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dağhan-Koçyiğit, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar, benim 'marriage license'im amerikada kargolanma asamasinda kayboldu. Su an esimle beraber Turkiye'de ikamet ediyorum ve bir yenisini temin edebilir miyim bilmiyorum. I-130'ye basvururken marriage license yerine hangi belgeyi verebilirm?

    ABD'de mi evlendiniz?

    Evlendiginiz eyaletten bu belgeyi yeniden cikartmaniz gerekecek maalesef:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1405/amerika-dan-vital-record-almak-doğum-ölüm-evlenme-ve-boşanma-kayıtları

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Servet-Demir, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar herkeze yeni evlilik yaptim green cardliyim esim icin basvuru yapacam ama hic bir Bilgim yok evraklalar ilgili sizce kendin mi sureci Ilerleteyim Yoksa bir danisman firmasiylan mi saygilar

    tek basiniza ilerleyebilirsiniz 👍 bu sureclerde danismana gerek yok.


  • .............................


  • Merhaba,
    Dün evrakları online sistem üzerinden göndermiştim. Bugün notice of action maili geldi.

    1. Ödemenin alındığına dair olan evrağın altında California Center yazıyor. Şu anda dosyamızın olduğu yer California mı?
      Galiba en çok iş yükü olan, dosyaların çok yavaş işlendiği yerlerden birine denk geldik. Teksas'ta yaşadığım için en azından Texas olur diye düşünmüştüm. Neye göre belirleniyor bu yerler? Bu yerin değişikliğini isteme gibi bir durum söz konusu mudur?
      2)Kendi Sistemimde processing time 11 ay gösteriyor ama normal web sayfasında baktığımda 25 ay gösteriyor. Bu zamanlar neyi ifade etmektedir? Hangisi dogru acaba? Teşekkürler.

  • @brcburcu22 merhaba, sorularınıza bilgim dahilinde cevap vermek isterim;

    1: Evet dosyanız california service center da şuanda. Case lokasyonu tamamen şans diyebiliriz. Yani sizin elinizde olan birsey degil ama dosyanız bir service center dan bir başkasına da gönderilebilir. (Örneğin benim case ilk başta texas da idi ama sonra potomac a transfer oldu. Ve bunu UCSIS emma live chat üzerinden öğrendim.) Yer değişikliği değilde belki hızlandırma talep edilebilir ama onun içinde çok ciddi anlamda geçerli sebepleriniz olması gerekiyor diye biliyorum.

    2: Case işleniş süreleri case türüne ve başvuranın statüsüne göre de farklılık gösterebilir. Örneğin greencard sahibi birisi eş vizesine başvuracak ise bu sürenin tamamlanması yaklaşık 19-24 ay, ama ABD vatandaşı olarak eşinize başvurursaniz bu süre bazen 13 ay bazen ise nadiren 2 yılı bulabilir. Sizin sistemde 11 ay gösteriyorsa sanıyorum siz ABD vatandasisiniz. Aşağıya bırakacağım link uzerinden processing timeslara bakabilirsiniz.

    Doğru secenekleri ve vize türünü isaretlediginizden emin olun ki tahmini tamamlanma surelerine erisebilesiniz.

    Umarim aciklayici olmustur. Eksigim var ise duzeltebilir arkadaşlar. Bol sabırlar dilerim.


  • @Berkan-Duru processing time.png

    Berkan bey cevabınız için teşekkür ederim. Ben greencard sahibiyim vatandaş değilim. Kendi USCIS sistemime girdiğimde ekte yer verdiğim gibi processing time 11 months gösterirken sizin gönderdiğiniz linkte California 25 months gösteriyor. Aradaki farkı anlayamadım tam olarak. Bir de hızlandırma talebini nasıl yapabileceğimizle ilgili bilginiz var mı? Teşekkür ederim.


  • @brcburcu22 rica ederim.. bu arada resim çok enteresan. Acaba süreci başlatırken greencard holderli olduğunuzu application da belirttiniz mi? Yani süreç ona göre mi ilerliyor? Genelde ucsis processing times a göre gitmesi gerekir ve ayrıca vatandaş olarak başvurup başvurmamakta değişken sonuçlar doğurabilir. Ama dileyelim ki şanslısınız ve süreç 11 ayda tamamlansın. Bol şans. Expedite için ise pek emin degilim. Ama önce ucsisi arayip sorun derim. Emma live chat kullanarak baglanabilirsiniz. Ama dediğim gibi geçerli sebepler vermeniz gerekebilir. Umarım süreç hepimiz için çabucak sona gelir.


  • @Berkan-Duru siz söyledikten sonra tekrar doldurduğum forma baktım acaba yanlış mı seçtim diye, US perminent residence seçeneğini işaretlemişim. Bence bu 11 ay başka birşeyi temsil ediyor. @crazycells mesajlarımızı görünce belki bizim göremediğimiz bir noktayı açığa kavusturur. Belki ilk evrakları isteme tarihi falan olabilir. Online sistemi kullanarak başvuru yapan diğer arkadaşlar da bakarsa bu processing time a ona göre belki kıyaslama yapabiliriz. Aynı centerda dosyaları olanların ben de dahil olmak üzere hemen hemen aynı sürede sonuçlanacağını yani yaklaşık 1,5-2 yıl alacağını düşünüyorum.


  • @brcburcu22 evet belki @crazycells in ekleyecekleri vardır bunun üzerine

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brcburcu22, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhaba,
    Dün evrakları online sistem üzerinden göndermiştim. Bugün notice of action maili geldi.

    1. Ödemenin alındığına dair olan evrağın altında California Center yazıyor. Şu anda dosyamızın olduğu yer California mı?
      Galiba en çok iş yükü olan, dosyaların çok yavaş işlendiği yerlerden birine denk geldik. Teksas'ta yaşadığım için en azından Texas olur diye düşünmüştüm. Neye göre belirleniyor bu yerler? Bu yerin değişikliğini isteme gibi bir durum söz konusu mudur?
      2)Kendi Sistemimde processing time 11 ay gösteriyor ama normal web sayfasında baktığımda 25 ay gösteriyor. Bu zamanlar neyi ifade etmektedir? Hangisi dogru acaba? Teşekkürler.

    Sayin @brcburcu22 , en son aldiginiz I-797 belgesinin sol alt tarafinda California mi yaziyor? Hem ekranda gorunen sure degisebilir, hem de dosyaniz California'dan baska bir servis merkezine aktarilabilir. O nedenle bu sekilde gorunuyordur... Onumuzdeki 2-3 ayda bu surenin nasil degistigini takip edin, eger dogal sekilde azaliyorsa bu sureye daha cok inanabiliriz 🙂


Benzer Başlıklar

  • 114
  • 1234
  • 3
  • 50
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum