Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Tugba Cok tesekkur ederim


  • @Tugba

    Hocam additional evidence kısmında 'birth certificate' istediklerini göremedim ben. Formu dolduran başka bir arkadaşa sordum o da yüklememiş. NVC aşamasında yüklenmeyecek miydi?


  • @ICu, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Tugba

    Hocam additional evidence kısmında 'birth certificate' istediklerini göremedim ben. Formu dolduran başka bir arkadaşa sordum o da yüklememiş. NVC aşamasında yüklenmeyecek miydi?

    Konunun ilk sayfasındaki maddelere bakınız. Söyle belirtilmiş:

    “NVC'ye gondermek icin;

    Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
    Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
    Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
    Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.
    pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopileri”


  • Online başvuruda sorun yaşayan bir tek benmiyim. Dosya yüklemeye çalıştığımda sürekli hata veriyor. Bu konuda benzer sıkıntı yaşayan oldumu acaba?


  • @Tugba

    Pardon ben tam anlayamadım.

    Konunun ilk sayfasında da benim dediğim gibi 'nüfus kayıt örneği'nin NVC'ye gönderileceği yazıyor. Siz ise I-130 formuna yüklediğinizden bahsediyorsunuz? Ben I-130 formunda bu belgenin istendiğini göremedim demiştim.


  • @ICu, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Tugba

    Pardon ben tam anlayamadım.

    Konunun ilk sayfasında da benim dediğim gibi 'nüfus kayıt örneği'nin NVC'ye gönderileceği yazıyor. Siz ise I-130 formuna yüklediğinizden bahsediyorsunuz? Ben I-130 formunda bu belgenin istendiğini göremedim demiştim.

    Kusura bakmayın ama i130 için sormuş olduğunuz soruyu hangi başvuru türü için yapmış olduğunuzu göremedim. Veya siz belirtmediniz. İmzanizdaki tarih detaylarını göz önüne alınca da buradan birine sponsor olduğunuz kanısına varılıyor. Buna göre de cevap verdim. Hak verirsiniz ki i130 için “genel” soruların sorulduğu bir konu başlığı.

    Başvuru turunuzu bilmeden cevap veriyorum yine.

    Ayrıca i130 formu gönderirken, sizden istenen her resmî evrakın belirtilmesine pek gerek yok. Siz elinizdeki her tür evidence yükleyeceksiniz, kaldı ki bc en önemli evraklardan biri.

    İ130 online gönderip doldurdum evet. Ama usa içi family based sponsor durumu içindi. Ben de cevabımı buna göre verdim!


  • @ICu ayni yere ben de takildim. I130 instruction da
    3. What documents do you need to show that you are a U.S. citizen?
    A. A copy of your birth certificate, issued by a civil registrar, vital statistics office, or other civil authority showing
    that you were born in the United States;
    ve

    1. What documents do you need to show that you are a lawful permanent resident?
      If you are a lawful permanent resident, you must file your petition with a copy of the front and back of your
      Permanent Resident Card (Form I-551). If you have not yet received your card, submit copies of your passport
      biographic page and the page showing admission as a lawful permanent resident, or other evidence of permanent
      resident status issued by USCIS or the former INS.
      diyor.
      Belki biz US citizen olmadigimiz icin bunu yukleyecek yer yok diye düşünüyorum. Yani birth cert. sadece vatandaşlardan isteniyor gibi duruyor. Siz nasıl yaptınız sonuc olarak?

  • @sbayraktar

    Ben birth certificate'i eklemedim hocam.

    USCIS aşamasında istendiğine dair bir ibare/yer de göremedim. Evvelden bu formu dolduran kişilerin de bunu teyit ettiğini duydum.

    Yukardaki gibi; "İstenmesi için istenmesine gerek yok (!)" gibi bir yorum yapmazsak yüklemek şart değil diyebiliriz. Sanırım kimileri başvuruyu kuvvetlendirmesi için yüklüyor.


  • Selamlar herkese. Online I-130 formunda doldurdugum bilgilerin bazilari summary bolumunde doldurulmamis gibi gozukuyor. Ayrica draft case snapshotda da tarih bilgileri yanlis yerlerde gozukuyor. esimin bir evvelki evliliginin bitis tarihi benim evliligimin bitis tarihinde gozukuyor gibi bir kac yer hatali cikiyor.... Formu defalarca gozden gecirdim, sildim yeniden doldurdum degistiremedim. Boyle bir sorun yasayan var mi acaba? @crazycells sizin konuyla ilgili oneriniz var mi nasil duzeltebilirim? Formu doldurdugum bilgiler olmasi gereken yerde tam ve dogru. Oncelikle ele alinacak draft case snapshotdaki bilgiler midir yoksa benim formu doldururken verdigim yanitlar midir? Ikisinin ayni olmasi nasil saglanir? teknik bir sorun gibi gozukuyor duzeltemiyorum...


  • @sbayraktar merhaba, bizde benzer bir sorun yaşadık I-130 doldururken. Ve bilgilerin doğru yerde olduğundan çok emin olarak yüklenmiştik. Ve daha sonra yüklediğimiz dosyaya baktığımızda boşanma tarihinin farklı yerlerde olduğu gözüküyordu. Bizde typographical error case açtık eşimle. Ayrıca posta olarak fiziksel dosya yolladık ucsis office adresine. Sözde 1 ay gibi sürede geri dönüş yapılacak denmişti ama hiçbir dönüş yapılmadı. Şuan hala dosyamızın ucsisden onaylanmasını ve nvc ye gönderilmesini bekliyoruz. Mayıs 2022 de başvurmuştuk bizde. Varsa paylaşmak istediğiniz lütfen cevaplayınız. Bu sayede bilgisi olmayan da bilgilenir. İyi günler.


  • @Berkan-Duru Cevap verdiginiz icin tesekkurler. Ben I-130 formunu online olarak dolduruyorum. Yani I-130 formunu once doldurup sonra siteye yuklemedim. Sorulara verdiginiz yanitlarin yer aldigi elektronik bir I-130 formunu review bolumunde draft case snapshot adi altinda pdf olarak size sunuyor. Bu dosyayi indirip verdiginiz yanitlarin form uzerindeki halini gorebiliyorsunuz. Dolayisiyla ben sizin hangi dosyayi yuklediginizi anlayamadim sanirim. I-130A formu doldurulup siteye yukleniyor ama onda verdiginiz yanitlar da elektronik formda gozukmuyor. o sadece bir pdf dosya olarak dilekcenize ek olarak duruyor. yani benim bildiklerim bunlar birseyleri kaciriyorsam ya da yanlis yapiyorsam bilemiyorum gercekten. bir konuda cok titiz davranmaya basladiginizda sacma bir hata yapma olasiligi artiyor bence 🙂
    formu gercekten dikkatli doldurmak gerekiyor. ben current spouse bolumunde sorulan son evliliğiniz ne zaman bitti sorusuna biten evliligimin tarihini yazdim. baslik curent spouse ve alttaki soru son evliliğiniz ne zaman bitti. form haline bakinca su anki evliligin altinda bir onceki evliligin bitis tarihi gozukuyor. tarihleri kaldirdim bende. yani hala cok emin degilim yaptigimdan cunku current spouse ise soru niye evlilik bitis tarihi sorulur anlayamadim. verdigim cevaplarin bazilari summary sayfasinda gözükmüyor. bunu halledemedim. defalarca sildim yeniden yazdim olmadi. oyle birakacagim sanirim. form herhangi bir error vermiyor ve bu goremedigim yanitlar elektronik formda gozukuyor. bu arada gene draft case snapshot pdf dosyasinda yukledigim belgelerin tamaminin bir listesini goremiyorum. sadece bir bolumu listelenmis. bu da bir problem midir bilemiyorum acikcasi...


  • Merhabalar 'birth certificate' icin vukuatli nufus kayit ornegi mi kullaniliyor ya da baska bir sey mi? Bu belgeleri ingilizceye cevirmem gerekir mi, eger gerekiyor ise hangi kurum araciligiyla yapilir?
    Simdiden cok tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dağhan-Koçyiğit evet, vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. ilgili belgeyi herhangi bir yeminli tercüme bürosundan ingilizce'ye çevirtebilirsiniz.


  • arrest court disposition and police clearance icin nereden hangi belgeyi almam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dağhan-Koçyiğit eğer herhangi bir davadan hüküm giydiyseniz bu suça dair mahekem kayıtları. eğer böyle bir durumunuz yoksa arşiv kayıtlı adli sicil kaydı almanız gerek.


  • Bu belgeyi nufus mudurlugunden ingilizce olarak temin edebilir miyim yoksa yeminli tercumana mi ihtiyacim var. Cunku anladigim kadariyla dogum belgesi ve evlilik belgesini nufus mudurluklerinden formul a ve formul b olarak alabiliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dağhan-Koçyiğit arşiv kayılı sicil kaydını e-devlet üzerinden ing. temin edebilirsiniz.
    diğerlerini yeminli türcüme ettirmeniz gerek.


  • Nufus mudurlugunden dogum ve evlilik belgelerimi formul a ve be olarak aldim. Bana dediklerine gore 8 dilde anlasilabilirmis, arka sayfasinda bir tercume kagidiyla beraber geldi. Bunu yeminli tercumana goturmem gerekir mi yoksa gecerliligi var midir?


  • @Dağhan-Koçyiğit
    Doğum belgesi için vukuatlı nüfüs kayıt örneği
    Evlilik belgesi için de evlilik cüzdanınızı taratıp ayrıca yeminli tercümandan çevirisini yaptırmanız
    Bizde evrak hazırlarken formül a ve b belgelerini almıştık ama istenilenler onlar değil


  • Merhabala ben ABD vatandaşıyım. Nişanlım ile 6 ay sonra evlenmek için plan yapıyoruz ve evlendikten sonra da I130 Formuna başvuracağız.(Yani yaklaşık 8 ayımız var önümüzde) Fakat bu sürede aklımıza bir şey geldi. Acaba evlilik tarihini beklerken nişanlım ABD turist vizesine hemen başvursa(en erken randevu ile) ve eğer oldu ki vize çıkarsa Amerika'da evlensek ve süreci çok daha hızlı ilerletsek mi diye düşündük. Ama öncesinde turist vizesine başvurması I130 başvurumuzu olumsuz etkiler mi? Yanlış bir şey yapmak istemiyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum