IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@bico, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar, ABD vatandasi esim ile 1.5 yildir evliyiz. Greencard basvurularimi tamamlamaya calisiyorum. i130 ve i130a belgelerini elimden geldigince doldurdum fakat cok sorum birikti. ilk 30 sayfayi okudum fakat 300 sayfayi tek tek okuyacak zamanim yogunlugumdan dolayi su anda yok. Surecin basindan sonuna kadar hayrina veya ucreti dahilinde yardimci olabilecek varsa mutlu olurum. 1 saatlik bir call yapsak tum sorulari hallolur. sorularimi buraya yaziyorum, yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
I-130
- Esimin soyadi evlenince degisti, ABD'de bu soyismi kullanmak isterse degistirecek yoksa ABD ismi seklinde basvuru yapacak diye okudum dogru mudur?
- ABD'de ogrenci olarak bulundum. Sorularda Travel document number ibaresine F1 vizesinde sag altta yer alan kirmizi numarayi girdim dogru mudur?
- Gocmen vizesi sadece Ankara'dan alindigi icin ankara elciligini sececegiz galiba?
- Kendi dilinde beneficiary ismi diye bir alan var. Isim soyisim adres ve tel no ekledim wordde. bu hali ile imzasiz yuklesem sorun olur mu veya farkli birsey mi yapacagiz?
- Tum dokumanlarin hem orjinali hem de yeminli tercumanca cevrilmis hali yuklenmeli midir? yuklenen dosya tek 1 pdf olarak mi yuklenmelidir?
- Eklenecek fotoda arkasi imzali diyor, online basvuruda nasil bir yol izlemem lazim?
- Adres bilgilerinde su andaki adreste son oturma tarihi var fakat guncel olarak oturdugumuz ev tarihini sisteme belge yukledigimiz gunu mu girelim?
- esinizle en son ne zaman birlikte yasadiniz alani var. Burada baslangic tamam ama bitis tarihine yine belge yukleme tarihimizi mi girelim?
I-130A
- Allien numberim yok galiba zamaninda ABD'de ogrenci olarak bulundum, varsa bulabilecegim bir site var midir?
- Latest physical adresim ve current adresim ayni. yine buradaki baslangic tasinma tarihimiz ama bitis yok bos mu birakmam lazim?
Simdiden cok tesekkurler
I-130
- ABD'de hangi soyismi kullanacaksa o ismi yazin formlara.
- kacinci soru bu? pasaport numaranizi soruyor kanimca
- evet
- hangi kisimdan bahsediyorsunuz? net anlayamadim maalesef soru numarasi verir misiniz?
- evet
- direkt online olarak yukleyebilirsiniz
- evet (present olarak da yazabilirsiniz, yazilmiyorsa gunumuzun tarihini yazin)
- evet, ayni yukarida dedigim sekilde
I-130A
- hayir, yok.
- gunumuzun tarihini yazabilirsiniz.
-
@mertdzkr, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaslar unganlardan randevu almaya çalışıyorum ocak 5 veya 6 sina ama su anda gorunmuyor tarihler bilgisi olan varmi acaba yoksa beklemek lazimmi daha
Sadece onumuzdeki 30 gune randevu alabiliyorsunuz. Daha sonra tekrar denemelisiniz.
-
@Damla-D, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar herkese unganların sıtesınde randevu alma ve tarıh secımı kısmında DS 260 formunu doldurunuz yazıyor ( eger vize kategoriniz gerektiriyorsa ) denılmıs. saglık muayene randevusu almadan once ds 260 formu dolduruyor muyuz tecrübe eden yazabılır mı
DS-260 formunu zaten mulakat tarihi almadan once dolduruyorsunuz.
-
@Melek-s, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba herkese. Sorumu burada mı sormaliyim emin değilim ama yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.
Biz 2021 Mayıs ayında başvuru yaptık. Nvc aşamasındayken eşim amerikaya gitti işlemlere faydası olur diye. 1 yıldır burda süreci bekliyorum. Evrakların onaylanmasina 3 hafta kala eşimin annesi benim greencard almamı istemediği için eşime baskı yaparak iptal ettirdi. Bosanma davası açacağını söyledi. Bunlardan sonradan haberim oldu. Bana henüz bir mail gelmedi hala ceac sitesinde aynı gorunuyor ama bilmiyorum iptal nasıl oluyor. Benim sorum böyle bir haksizlikta benim hiç bir hakkım yok mu? Herşey onun iki dudağının arasında mi yani?Eger bosaniyorsaniz Green Card alamazsiniz maalesef. Bosanma sureci uzun surse de, esiniz size sponsor olmak istemeyecektir maalesef.
-
@Damla-D, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@cokbekledik86 mülakat maili geldikten sonra bana tekrar ds 260 formumun otomatik olarak görüşme yerine iletildiğine dair tekrar mail geldi pdf olarak tek sayfa case numaramın adımın soyadımın yazılı oldugu. şimdi ben doktor randevusu almak ıstıyorum ama randevu almadan once ds260 formunu tum aıle bıreylerı ıcın tamamlayınız dıyor. tekrar mı doldurmak gerekıyor yoksa ne yapmak lazım kı
Normal bir cumleyi okuyor olabilir misiniz? Yani sizin dosyaniza ozel olmayan bir uyari?
Green Card alacak herkes icin DS-260 formunu doldurup gonderdiyseniz bir sorun olmamasi lazim. Son sayfadaki barkodu girerek saglik randevusu alabilirsiniz.
-
@crazycells Merhaba. Eşim 30 Ağustos 2022 de DQ oldu, IR1 vizesine ilk başvurumuz 23 Mayıs 2021. Eğer DQ tarihi esas alınıyorsa Eylül 15 2022 DQ olan forumdaki bazı arkadaşlar mülakat tarihi aldı fakat eşim henüz almadı, bizi atlamış olabilirler mi? Eşim TC vatandaşı fakat Fransa doğumlu. 2009 senesine kadar green cardı vardı, fakat o tarihten beri eşim Türkiye’de yaşıyor. İlginize şimdiden teşekkürler.
-
@Handan eşiniz o tarihten son green cardlı olarak Türkiye'ye döndü derken başvuran siz mi eşiniz mi eşiniz ise sebepsiz 5 yıl USA ya giriş çıkış yapmadan Türkiyede ise sorun çıkabilir ama vatandaş ise sorun çıkmaz lakin vergilerini taxlarını heryıl yaptırması gerekir,ama sorun çıksa size niye DQ versinler onuda anlamadım.Bence iyi şeyler düşünelim güzel haberler alın inşaallah pazartesi alırsınız sonrada sizden sonra biz bekleyenlere gelsin.🤲🏼Amîn
-
@Berkan-Duru Bizim toplamda 11 ay sürdü maalesef, normal bir süreç içerisindesiniz
-
@Sinem-Arslan hangi service center idi sizin ki? Taşınma söz konusu oldu mu? Bizim habersiz texasdan potomac a tasinmis
-
@yasmin982 Teşekkürler 🙏 Ben tekrar baştan başvurdum green card için ve evet haklısınız DQ oldu eşim, fakat sırada atlandık ve pek anlam veremedik. Sadece bu kısım için fikir ve desteğe ihtiyacımız vardı sağolun.
-
@Handan Iyi aksamlar. Bizim de 31 Agustos. Tc vatandasiyim ama Azerbaycan dogumluyum. Hala bir haber yok bizde de(
-
@Naile-İlyas Merhabalar. Sanırım doğum yeri gecikmeye sebep oldu gerçekten de. Bakalım bekliyoruz sabırla👍
-
@Handan acaba ne kadar sure gerekecek ki baska ulkenin evragini arastirmalari icin?
-
@Berkan-Duru İlk mektup Nebreska’dan geldi. Approvel yazısı Potamac diye hatırlıyorum. Dava aktif olduktan 7 ay sonra onaylandı. Toplam 11 ay sürdü
-
@Berkan-Duru aynen biz de nebreska diye biliyorduk ama bizim de haberimiz olmadan Potomac’a taşınmıştı. Onaylandığında Potamac center süresine baktığımda da 11 ay yazıyordu. Yani service center süresine bakarak ne kadar sonra onaylanacağını anlayabilirsiniz
-
@MYusuf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar.
Konsolosluğun yayınladığı böyle bir sayfa var:Arşiv kayıtlı adli sicil kaydının ve nüfus kayıt örneğinin geçerlilik süresi 6 aymış. Mülakata kadar bizim için 6 aylık süre dolacak. Bu durumda nasıl güncelleme yapılabilir? Daha önceden bu durumu yaşayanlar varsa, cevap yazarsa seviniriz.
Mulakata guncel belgeleri goturmeniz yeterlidir, sonrasinda konsolosluk isterse ayni guncel belgeleri CEAC'a da yuklersiniz.
-
@lucky2022 Bence evrak araştırmıyorlar, onu zaten yaptılar ve her şey tam olduğu için DQ olduk. Sanırım eğer mesela bizim durumumuzda doğum yerini baz alıyorlarsa Fransa doğumlu birinin şu an için kenara beklemeye alıp TC doğumlulara mülakat veriyorlar diye düşünüyorum. “Visa Issuance Statistics” e baktım az evvel, (Aralık henüz yayınlanmamış) Kasım ayında TC doğumlu sadece 2 kişiye IR1 vizesi verilmiş. Ama Fransa doğumlu 27 kişiye verilmiş aynı şekilde. Şu an TC doğumlu olanlara yoğunlaşmış olabilirler. Tabii varyasyon bununla bitmiyor ama kabaca fikir veriyor. Bambaşka bir sebepde olabilir tabii, bilemiyorum sadece mantık arıyorum.
-
@frkanon34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Hayırlı geceler arkadaşlar :) Herkese merhabalar.
Eşim ile birlikte NVC aşamasındayız bu sürecte mülakattan önce kafamıza takılan bir soru var bu yüzden sizin tecrübelerinizi göz önüne alarak buradan yazmak istedim. Hepinizin bildiği üzere USCIS'e başvuru yaparken ''Evlilik Cüzdanı'nın'' nüshası upload ediliyor haliyle Evlilik Cüzdanım eşimde kendisi de ABD'de yaşamakta. Sorum şu : Ben Türkiye'de mülakata gireceğim ''Evlilik Cüzdanı'nı'' yanımda götürmek zorundamıyım ? Çünkü zaten upload ettik ve eşim haliyle başvuru yapacağı için yanına almak zorunda kaldı bu süreçte soyadı değişimi içinde pasaport ofisine yenilerken Evlilik Cüzdanı'nı ibraz etmek zorundaydı. Şimdiden çok teşekkürler :)Butun belgelerin orijinallerini mulakata goturun.
-
@Merve-Güngör, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Ben bu adli sicil kaydı ve vukuatlı nüfusa kayıt örneğini mülakat için e devletten çıkarmadım kaymakamlıktan aldım apostil de yaptırdım nolur ne olmaz diye bazen e devleti kabul etmediklerini duymuştum kırmızı mühürlü istiyorlarmış
bu dediginiz eskidendi, artik e-devlet belgelerini tercih ediyorlar, bilginize. e-devletten alinan belgelerin dogrulugu hizlica kontrol edilebiliyor.
-
@Merve-Güngör, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba mulakatıma 1 hafta kala bana böyle bir mail geldi upload etmem gerekiyormu avukatım zaten DQ maili aldığımızı gerek olmadğını söyledi @crazycells @gucarslan yardımcı olabilirseniz sevinirim zaten çok uzayan sürecin biraz daha uzamasını istemiyorum :(

eger bir liste yoksa standart bir email. Merak etmeyin eksik olan belgeleri mulakattan sonra da yukleyebilirsiniz, bir gecikme olmaz yani :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum