Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @amy burada önemli olan sizin bu belgeyi almak için girişmlerde bulunmuş olmanız. bu yazışmaları ve başvuru belgelerinizi ing. yeminli tercüme ettirip mülakata götürün ve durumu anlatın. onlar zaten bu tür ülkelerden bu belgelerin alınmasının zor olduğunun varkındalar. bu yüzden tolerans göstereceklerini düşünüyorum.

    4- İnternette bulduğum kimi danışman şirketler bu belgeyi sağlayabileceklerini ama sağlanamadığı durumlarda (Immigration and Nationality Act) 221. madde gereği neden sağlanamadığını açıklayan bir belge yazabileceklerini ve bunun işe yaradığını söylüyorlar. Bunlar hukuk bürosu olmadıkları için yazacakları belgenin geçerli olup olmayacağından emin olamıyorum.

    buradaki durumda da bence denemekte fayda var. sonuçta bu sağladıkları takdirde işiniz çözülmüş olacaktır. yapamazlarsa da verecekleri diğer belge size bir kanıt olur.

    bol şans.


  • @gucarslan, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @amy burada önemli olan sizin bu belgeyi almak için girişmlerde bulunmuş olmanız. bu yazışmaları ve başvuru belgelerinizi ing. yeminli tercüme ettirip mülakata götürün ve durumu anlatın. onlar zaten bu tür ülkelerden bu belgelerin alınmasının zor olduğunun varkındalar. bu yüzden tolerans göstereceklerini düşünüyorum.

    4- İnternette bulduğum kimi danışman şirketler bu belgeyi sağlayabileceklerini ama sağlanamadığı durumlarda (Immigration and Nationality Act) 221. madde gereği neden sağlanamadığını açıklayan bir belge yazabileceklerini ve bunun işe yaradığını söylüyorlar. Bunlar hukuk bürosu olmadıkları için yazacakları belgenin geçerli olup olmayacağından emin olamıyorum.

    buradaki durumda da bence denemekte fayda var. sonuçta bu sağladıkları takdirde işiniz çözülmüş olacaktır. yapamazlarsa da verecekleri diğer belge size bir kanıt olur.

    bol şans.

    Bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.


  • SUDAN

    Arkadaşlar Sudan’dan polis kaydı almak inanılmaz zor, o yüzden hemen işlemlere başlayın derim.

    İlk önce Ankara’da bulunan Sudan Büyükelçiliği’ne gidiyorsunuz. Elçilik size bir Banka ibanı veriyor, para yatırdıktan(55 dolar) ve dekontu kendilerine verince işlemlerinize başlıyorlar. Daha sonra orda parmak izlerinizi alıyorlar (eski yöntem-mürekkep ile) kağıt veriyorlar. Ve diyorlar ki; bu kâğıdı Sudan’da hem İç İşleri hem de Dış İşlerine onaylattıktan sonra tekrar Türkiye’ye bize getireceksiniz.

    Eğer benim Sudan’da tanıdıklarım olmasaydı nasıl alabilirdim bilmiyorum. Çünkü Elçilik hiçbir şeye karışmıyor, tek söylediği bana imzalat getir oluyor.

    Bende Sudan’a uçakla giden birine rica ettim ve o şekilde evrağımı tanıdıklarıma ulaştırdım. Sudan’da bulunan arkadaşlarım da hem İç hem Dış İşleri bakanlıklarına evrağımı imzalatıp mühür bastırdılar. Yaklaşık 200 dolarda bunlara ödeme yaptım.

    Daha sonra tekrar evrağı Sudan’dan bana uçakla gelen birinin yanında yolladılar. Evrağımı, Uçak Türkiye’ye inince o kişiye adresime kargo yapmasını söyledim ve kargo ile elime ulaştı.
    Tekrar evrak ile birlikte Ankara’da bulunan elçiliğe bir arkadaşımı gönderdim. Çünkü kendim İzmir’de oturuyorum. Arkadaşımdan tekrar 70 dolar para yatırmasını istemişler : ) mecburen yatırdık hesaplarına. Son imzayı da attılar ve evrağı alabildik.

    Bir kâğıda yaklaşık 400 dolar para aldılar. Allah yardımcınız olsun.

    BANGLADEŞ

    Bangladeş’in bir resmi sitesi varmış, oradan temin edilebilirnirmiş, fakat ben o şekilde çok uzayacağını düşündüğüm için öyle almadım.

    Ben Başkent Dakka’da 1,5 yıl çalıştım ve tüm elçilikleri tanıdığım için hemen orda bulunan Türk Büyükelçiliği ile iletişime geçtim. Elçilik çalışanlarımız muhteşem insanlar, hemen yardımcı olmaktadırlar. Sağ olsunlar durumumu anlattım, Green Card için olduğunu söyledim.

    Yaklaşık bir ay sonra evrağımı, Türkiye’ye gelen bir tanıdığımla birlikte yolladılar. Ve hiçbir ücret ödemedim. Sadece evrağınızın ıslak imzalı ve mühürlü olması gerektiğini iletmenizi tavsiye ederim.


  • @AYSY33 Adalet bankanlığına mail attım ve bana şöyle bir dönüş yaptılar:

    *Sehr geehrter Herr Ahmet,

    Ihr Antrag auf Erteilung eines erweiterten Führungszeugnisses vom kann noch nicht abschließend bearbeitet werden.

    Ein erweitertes Führungszeugnis wird gemäß § 30a Abs. 1 BZRG erteilt,

    1. wenn die Erteilung in gesetzlichen Bestimmungen unter Bezugnahme auf diese Vorschrift vorgesehen ist oder
    2. wenn dieses Führungszeugnis benötigt wird für
      a) die Prüfung der persönlichen Eignung nach § 72a des Achten Buches Sozialgesetzbuch - Kinder- und Jugendhilfe -,
      b) eine sonstige berufliche oder ehrenamtliche Beaufsichtigung, Betreuung, Erziehung oder Ausbildung Minderjähriger oder
      c) eine Tätigkeit, die in einer Buchstabe b vergleichbaren Weise geeignet ist, Kontakt zu Minderjährigen aufzunehmen.

    Voraussetzung für die Erteilung eines erweiterten Führungszeugnisses ist gemäß § 30 a Abs. 2 BZRG die Vorlage einer schriftlichen Aufforderung, in der die Person, die das erweiterte Führungszeugnis von dem Antragsteller verlangt, bestätigt, dass die oben genannten Voraussetzungen vorliegen.

    Bitte reichen Sie diese Aufforderung nach.

    Sie haben die Gebühr für das Führungszeugnis in Höhe von 13 € bereits an das Bundesamt für Justiz entrichtet. Wenn das Bundesamt für Justiz kein Führungszeugnis ausstellen kann oder Sie kein Führungszeugnis mehr benötigen, können Sie per E-Mail ([email protected]) unter Angabe des obigen Aktenzeichens Ihre genaue Bankverbindung (IBAN/BIC) mitteilen, damit die Gebühr erstattet werden kann.

    Ein entsprechendes Anschreiben wurde bereits am 15. September 2022 an Ihre Anschrift in die Türkei versandt.

    Mit freundlichen Grüßen
    Im Auftrag*

    Translate ile anlamaya çalıştım. Sanırım gönderemiyoruz diyor ve bazı belgeler istiyor. Ama tam olarak ne istediğini de anlamadım.

    Edit: Ben 2. kez istek yapmıştım. Yaptığım ilk isteğe istinaden veremeyiz demişler, noterden mühürlettiğim belge.

    Ancak Alman Konsolosluğundan mühürlettiğim 2. dilekçeyi kabul ettiklerini söylediler ve gönderecekler.

    O yüzden dilekçeyi bulunduğunuz şehirdeki Alman konsolosluğundan mühürletip gönderin.


  • Bu arada doğdunuz ülkeden sabıka kaydı ile ilgili bir şey farkettim.

    1. 16 YAŞININ ÜSTÜNDEKİ BAŞVURU SAHİPLER İÇİN POLİS BELGESİ:
      Başvuru sahipleri doğdukları ülkeden ve halen en az 6 aydır yaşamakta oldukları ülkeden polis belgesi ibraz etmelidirler.

    Bunun İngilizce versiyonunda ise çok farklı bir şey yazıyor.

    1. POLICE CERTIFICATE REQUIRED FOR APPLICANTS 16 YEARS AND OLDER:
      Applicants are required to submit a police certificate from the country of the applicant’s nationality and current residence.

    Doğdunuz ülke değil, vatandaşı olduğunuz ülke diyor. Türkçe'ye çevirirken hata yapılmış gibi. Doğup 2 gün sonra ayrıldığım ülkeden almak çok saçma. Ama hiç yaşamamış bile olsam vatandaşı olduğum ülkeden almak mümkün olurdu.


  • Merhabalar,

    @amy Benimde durumum sizinki ile hemen hemen ayni, bende orada 2 yil yasadim ve son 5-6 aydir Cin'den adli sicil belgesi almaya calisiyorum, hatta daha önce bende gucarslan beye sordum, sagolsun benim endiselerimi giderdi. Bende sizin denediginiz yollari denedim ancak ayni cevaplari aldim, Cin'de olmadigimiz icin bu belgeyi almamiz imkansiz. Bende o hukuk bürolarini arastirdim, ancak ne kadar güvenilir olduklarindan ve cok yüksek miktarda ücret istediklerinden su an icin beklemedeyim, ABD elciliginin sayfasinda dolandiricilara karsi dikkatli olmamiz gerektigi söyleniyor, bu hukuk firmalarinin bazilari kisisel belgeleri ve orjinal pasaportlarimizi göndermemizi bile istiyorlar, su asamada orjinal pasaportumuzu göndermemiz ne kadar dogru olabilir bilmiyorum. Ayrica State.gov adresinde reciprocity bölümünde herhangi bir nedenden dolayi bu belgeyi alamamiz durumda kendimizin bu belgeyi neden alamadigimiza dair bir dilekce yazabilecegimiz söyleniyor, gecerliligi ne kadar olur bilmiyorum ama ciddi anlamda bende 5-6 aydir bu belgeyi almaya calisiyorum ve son yapabilecegim bu personal affidavit'i yazmak oldugunu düsünüyorum. Eger ki siz bu belgeyi ya da güvenilir bir hukuk firmasi bulursaniz benimlede paylasirsaniz sevinirim. Ama dolandiricilara karsida dikkatli olmanizi öneririm, bu firmalarin bazilarinin fiziki adresi bile yok, olanlarin ki ne kadar dogrudur süpheliyim. Eger sizin tarafinizda bir gelisme olursa lütfen benide bilgilendirirseniz sevinirim. Cok tesekkur ediyorum.


  • @Goodmanx merhaba. Ben dün ilgili belgemi teslim aldım. İnternette bulabildiğim danışman şirketlerden en iyi yorumlara sahip olan zhaozhao.co ile çalışmaya karar verdim ve benim evrak işlerimi Pete Zhang takip etti. İşlemler için bir fotoğrafımı, pasaportumun ilgili sayfalarının taranmış kopyalarını, o tarihlere ait residence permit belgesini, imzaladığım vekaletnameyle ve pasaportumla çekilmiş birer fotoğrafımı e-posta ile gönderdim. Eğer Şangay’dan belge almanız gerekiyorsa konsolosluk aracılığıyla vekaletname vermeniz gerekiyor. Polis Merkezi, neden bu belgeyi talep ettiğimi öğrenmek istediği için green card kazananı olduğumu gösterir belgeyi de göndermem gerekti. Belge Çinceye çevrildi.
    Çalıştığım işletmeyi oldukça profesyonel buldum. Süreç boyunca her adımda bana bilgi verildi.
    İşlemler 2-3 hafta sürdü ve 23 Aralık’ta gönderilen kargom 27 Aralık’ta elime ulaşmış oldu. Belgeler çok düzgünce hazırlanmış ve gönderilmiş. Ödenen ücrete iki adet police certificate dahil. Belgenin bir örneği internet sitelerinde gösteriliyor; kapak dahil beş sayfalık bir dosya ve ücret de orada belirtildiği gibiydi.
    Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Sürecinizde şansınız bol olsun.
    @gucarslan 'a da karar vermemi çabuklaştırdığı için tekrar teşekkür ederim.


  • @amy Cevabiniz icin cok tesekkurler ederim, bende onlarla iletisime gecip bu belgeyi almaya calisacagim. Sizinde sürecinizde bol sanlar dilerim.


  • @Amy and @gucarslan, Öncelikle tekrar tesekkürler yardimlariniz icin. Zhaozhao danismanlik sirketi ile iletisime gectim, ve Cin'de her sehrin ayri ayri kurallari oldugu söylendi, bundan sonra Cin'den adli sicil belgesi alacak arkadaslar icin yardimci olabilecek bir bilgi olabilir, mesela Shanghai icin orijinal pasaport göndermek gerekmiyor. Ancak ben Pekin'den alacagim icin orijinal pasaportumu göndermemi istediler, su an icin düsünüyorum ve DHL kargoya sordugumda pasaportumun 14 Ocak gibi Cin'e varacagi belirtildi. 22 Ocak'ta Cin yeni yil tatili baslayacak ve haftasonu tatillerini de düsünecek olursak benim belgemin hersey yolunda gitmesi halinde en erken Subat ortasi ve Subat sonu orijinal pasaportumun gelmesi ve adli sicil belgesinin hazir olmasi demek. Bu tarihe kadar mülakat tarihi verilirse bana, mülakattan önce hem pasaportum elimde olmayabilir hemde adli sicil belgem gelmeyebilir. Sizlerin düsüncenize göre su an orijinal pasaportumu göndermem dogru olur mu? Pasaportumu gönderirsem ve pasaportum elime gecmezse mülakat tarihinden önce nasil bir yol izleyebilirim. Cok tesekkürler ediyorum, iyi günler diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Goodmanx bu bir sorun değil, sadece eksik evrak sebebiyle vizeniz biraz geç basılır hepsi bu. bunları telaş etmeyin önceliği ilgili eksikleri gidermeye verin..


  • @Goodmanx Daha hızlı gönderi hizmeti alabilme yollarını araştırınız mı? DHL Express ile benim kargom 5 günde gelmişti örneğin. Ya da alternatif olabilecek diğer kargo şirketleri?


  • @Amy and @gucarslan Cevaplariniz icin cok tesekkürler, elimden geldigince en hizli bir sekilde bu belgeyi almaya calisacagim. DHL disinda bir kargo sirketi ile görüsmedim henüz ama arastiriyorum eger ki daha hizli bir servis bulursam onu tercih edecegim, umarim Cin yeni yili sonuna kalmadan halledebilirim. Orijinal pasaportumu istemese Pekin muhtemelen bende 2-3 hafta icersinde halledecektim ama orijinal pasaportu istemeleri süreci biraz zorluyor. Tekrar cok tesekkürler cevaplariniz icin, simdiden yeni yiliniz kutlu olsun, nice mutlu yillar dilerim.


  • @Goodmanx Sizin de yeni yılınız kutlu olsun.


  • Merhabalar, Almanya'dan polis sertifikasını aldım ve orijinal belgenin üzerinde Almanca/İngilizce/Fransızca bilgiler yer alıyor. Benim yine de bu bilgiyi yeminli tercümana gidip tercüme ettirmem gerekir mi? Tercümeyi İngilizce mi yapmak gerekir? Bir de emin olmak için sormak istediğim bir şey var. Buradaki belge için apostile ihtiyaç var mıdır? Çok teşekkürler.


  • @tpekgil54 Biz de Almanya'dan polis belgesi almıştık. Herhangi bir işlem yaptırmadık. Orijinalini sunduk.


  • Merhabalar, yurtdışında doğdum fakat 4 yaşımdan beri Türkiye'de yaşıyorum ve yurtdışına hiç çıkmadım. Yine de doğduğum ülkeden adli sicil kaydı almalıyım.

  • ⭐⭐⭐

    @Murat-Develi, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Merhabalar, yurtdışında doğdum fakat 4 yaşımdan beri Türkiye'de yaşıyorum ve yurtdışına hiç çıkmadım. Yine de doğduğum ülkeden adli sicil kaydı almalıyım.

    Evet gene de almanız gerekir diye biliyorum. Hiç yaşamamış olsanız da adli sicil kaydınız dosyanızda olsun.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.


  • Teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir ifade okudum, bu ifade aklımı karıştırdı. "You must submit a police certificate from any previous country or countries of residence if residing there for more than 12 months and was 16 years or older at that time"

  • ⭐⭐

    Merhabalar, henuz belge elimize gecmese de ben de kendi deneyimimizi buraya aktarmak isterim. Esim Almanya dogumlu fakat henuz 3 yasindayken Turkiye`e donmusler. Bu nedenle form (https://www.bundesjustizamt.de/EN/Topics/FederalCentralCriminalRegister/CertificateofConduct/UseAbroad/UseAbroad_node.html ) doldurup adli sicil belgesi almak uzere islemleri baslattik. Once 13 Euro odemeyi SWIFT ile yaptik, sonra da basladik kim bu belgeyi dogrular diye... Macera burada basladi, zira aslinda muhur basabilen bir resmi otoritenin bu formdaki imza falanca kisinindir diye onay vermesi yeterliydi fakat kraldan kralcilik sonucu ne muhtar, ne de iki ayri noterlik bu islemi yapamadi(!). Neyse biz de Almanya konsoloslugundan randevu alarak orada 56 Euro karsiliginda bugun itibariyle adrese teslim PTT ile postaladik. Muhtar ve diger yerel yetkililer icin uc kere belgeyi cevirttik, durumu izah ettik. Noter ozellikle sadece Turkce ceviriye basmak istedi onayini... Ya da anlasmai tercumanlarina yonlendirip ekstra masraf cikarttilar... Burada sunu soylemek isterim, Noter anlasmali cevirilerin, ayni gun onaylanmasi gerekiyormus, hic bir sekilde mantiken anlayamamis olsak da sonucta kural bu deyip direnemedik. Arkadaslar aklinizda olsun, noter sadece ayni gun tarihli ve kendi tercumaniyla is yapiyor ve sadece Turkce belgeye imza atiyor ve muhur uyguluyor. Neyse, sadakamiz olsun dedik... Simdi beklemece. Bu arada, eger sizler de muhtar/kamu gorevlisi/noter vb. yerlerde isleri zora sokan bir sehir kulturunde yasiyorsaniz, en yakin Almanya Konsoloslugun'dan randevu almanizi tavsiye ederim cunku biz randevuyu ancak iki bucuk ay sonrasina alabildik. Esenlikler ve guzel gunler...


  • Merhaba arkadaşlar. Arjantin'den adli sicil kaydı aldım. Belki bir gün buralardan adli sicil kaydı almak isteyen olursa yardımcı olması açısından süreci anlatacağım.

    sitesinde Police Certificates başlığı altında anlatılmış.

    Öncelikle şu linke tıklayıp formu doldurmanız ve randevu almanız gerekiyor: https://www.argentina.gob.ar/justicia/reincidencia

    Formu doldururken size 3 seçenek sunacak. Randevu sonrası kaç saat içinde adli sicil kaydını indirmek istiyorsanız o seçeneği işaretleyin. Bunların ödeme tutarları değişiyor ve çok ucuz. Ne kadar aceleniz varsa ona göre seçebilirsiniz. Dilerseniz 1 saatte bile adli sicil kaydınız hazır oluyor.

    • rámite urgente: 24 saat içinde 300 Arjantin pesosu karşılığında (şu anki kurla 1 dolar bile değil).
    • Trámite muy urgente: 6 saat içinde 560 Arjantin pesosu karşılığında (şu anki kurla 2 dolara yakın).
    • Trámite exprés: 1 saat içinde 980 Arjantin pesosu karşılığında (şu anki kurla 3 dolara yakın).

    Ödemeyi correo argentina’da yapabilirsiniz veya bazı yerlerde gittiğinizde ödeme yapmak için bölüm de var.

    Sonrasında size hangi adresten adli sicil kaydı almak istediğinizi soruyor. Bana en yakın olan; Antartida Argentina 1355, C.A.B.A adresindeki “Sede Migraciones” isimli yeri seçtim.
    Randevu saatimde oraya gittim. Çok fazla sıra vardı ama siz görevliye gidip adli sicil kaydı alacağınızı söyleyin çünkü sıradakiler çok farklı konular için orada bekliyorlar. Beni sıra beklemeden direkt içeri aldılar. İçeriye girdikten sonra arka kapıdan çıktığınızda bahçe gibi bir alan var, edificion 1-2… 4-5-6 diye oklarla gösterilmiş. Edificion 3’e gitmem gerektiği söylendi ancak sanırım tadilatta olduğu için edificion3’ü bulamadım. Arka kapıdan çıktıktan sonra, sağ ve bir daha sağ yapınca bina içinde kafeterya var, hemen onun yanındaki kapıdan girmeniz gerekiyor.

    Pasaport fotokopisi götürmeniz gerekiyor. Parmak izi alacak. Görevliye şunu mutlaka söyleyin: “Certificado de Antecedentes Penales con excepción al artículo 51 del Código Penal” ibaresi belgede muhakkak yazmalı.
    Bu işlemler sonrasında size kod veriyor ve o kod ile belirtilen siteden adli sicil kaydınızı barkodlu şekilde indiriyorunuz.

    İşlemler bu kadar kolay. Bu belgenin yeminli İngilizce tercümesini ya buradan yada Türkiye’den yaptıracağım ve sanırım başka işlem yapmama gerek yok.
    Herkese kolaylıklar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum