Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete eğer o ülkeye bir daha giriş yapmadıysanız almanıza gerek yok.

  • ⭐⭐

    @Semihmete hayır gerek yok. O belge ülkeye girmediğiniz taktirde geçerli


  • @Emre-Kurtulmuş gerek de yoktu ben krekyer bwlgesi felan almadan mulakata girdim kimse kktc den sabika kaydini neden hetirmedin diye bisey sormadi su an abd de yasiyorum

  • ⭐⭐

    @Barsamagic bendende istemedi ben söyleyince tamam verin dedi birde 200 Euro param gitmişti 🙂


  • Üniversitede Erasmus ile 1 yıl Almanya’da bulundum. Almanya dan adli sicil kaydı almak gerekiyor mu ?

  • ⭐⭐⭐

    @ömerek 1 yıl ve üzeri olan yerlerden almanız gerekiyor, bu yüzden almanız iyi olacaktır. Tam bir yıl kaldım veya 3-5 gün eksik kaldım diyecek olursanız yine de riske atmayıp almanız sizin için daha iyi olacaktır


  • Merhaba, Amerika'da 2000-2005 yılı arası, ara sıra Türkiye'ye tatile gelmek dışında yaşadım. Onlardan adli sicil kaydı almama gerek yok herhalde. Onlar zaten bilirler, değil mi? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caligirl abd'de kaldınız süreler için bu belgeyi temin etmenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐

    @Elşen A.s. Bu başlığın ilk sayfasında @canjaws arkadaşımız bunun nasıl yapılacağını anlatmış. Konu başlıklarında ilk sayfaları ve devamını okursanız eminim sorularınıza cevap bulursunuz.


  • Rusya için sicil kaydı almak isteyenler;
    Trabzondaki Rusya Konsolosluğuna email atarak adli sicil kaydı almak istediğinizi belirtmeniz hızlıca sonuç almanıza yardım eder. Size Rusça bir form gönderiyorlar. Doldurup imzalayıp tarayıp, pasaport ve Rusyadaki registra kayıtlarınız ile tekrar email atıyorsunuz. 3 ila 6 hafta arasında konsolosluktan alabiliyorsunuz. Bende yeni aldım. Email ile gönderdiler. Yeminli tercümandan türkçe tercüme alıp teslim edeceğim. İstanbul, Ankara ve Antalya yardımcı olmuyor.

    @gucarslan beyin tavsiyesi üzerine belgenin aslını aldım. Trabzon'da bir tanıdığa geçici vekaletname çıkartarak belge aslını başkonsolosluktan alarak adresime kargolattım.

    [email protected] 
    [email protected]

    2023DV44XX
    DS260:10.05.2022


  • Merhaba arkadaşlar.Bende PC belgesini Bulgaristan’dan aldım.Bg ile hiçbir bağlantım kalmadığı için avukat aracılığıyla yaptım.Google’dan yaptığım araştırmalar sonucu Bulgaristan Amerikan konsolosluğunun çalıştığı avukatlar listesinde yaşadığım şehir olan Ruse den Avukat Georgi Petkov ile iletişime geçtim.Ayrıntılı yazıştıktan sonra bana mail den vekalet belgesi gönderdi.Bende taratıp kendisine gönderdim.Kendisi hızlı bir şekilde sabıka kaydını aldı.Kargodan bana gönderdi.Evrak Bulgarca.Bana sadece yeminli tercümandan İngilizceye çevirmek kaldı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sirvan tebrikler.
    bunun için yaptığınız masrafı ve çalıştığınız avukatı da yazarsanız sonraki dönemlerde bu tecrübeyi yaşayacak arkadaşlar için de referans olacaktır.


  • @gucarslan Avukat Georgi Petkov.Kendisinin internet siteside mevcut.200€ anlaştım.Tüm masraflar dahil.


  • Merhabalar,

    Ben 04.2018 ve 08.2020 tarihleri arasında Almayada öğrenci olarak bulundum. Şimdi Istanbulda yaşıyorum, türk vatandaşıyım. Almayadan adli sicil belgesini nasıl alabilirim? Türkiyede olup Almanyadan adli sicil belgesi alan biri varsa aramızda yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sygn bu başlıkta geçmiş yıllarda almanya'dan police report alan kişilerin deneyimlerini okuyabilirsiniz.


  • @Sygn Merhaba. Ben posta yolu ile istedim ancak gelmedi. Bu şekilde alan bir arkadaş var ama bana gelmedi aylar oldu.

    www.bundesjustizamt.de web sayfasında Führungszeugnis Antrag (Verwendung Ausland) formunu yazdırıp doldurup gönderiyorsunuz arkasındaki adrese. Bir de ücreti var 13 Euro, iban vs yazıyor. Gönderirken makbuzu da içine koyun. Noter veya muhtara da mühürletin kırmızı bölümü.

    Neyse gelmeyince ben de 3 hafta sonrası için Antalya Almanya konsolosluğundan sabıka kaydı amaçlı randevu aldım. Gelişmeleri yazarım.

    Edit: Formu ekliyorum buraya.

    Application for certificate of good conduct.pdf

    Edit: Konsolosluğa gittim. Farklı bir şey yapmadılar. Belgeyi mühürleyip geri verdiler. 55 Euro bir ücret aldılar ve belgeyi postalayın dediler. Bunu zaten ben de yapmıştım. Bakalım bu sefer belki gelir.


  • @Sygn merhaba.Almanya dan sicil belgesi almak için

    application-for-certificate-of-good-conduct.pdf

    Formu doldurup muhtardan onaylandıktan sonra pdf içerisinde bullunan Bonn daki adrese postalayin. Ama biraz geç ve de normal posta yoluyla gönderiyorlar.


  • @AYSY33 Benim formu muhtar onaylamadı biliyor musunuz? 🙂

    Ben bilmediğim şeyi onaylamam dedi, kaymakamlığa gönderdi. Ordakiler de yapmadı bu İngilizce diye. Çevirtelim dedim yok dediler. En son noterden onaylattım ama dönüş olmadı. Sanıyorum 3 ay olmuştur. Şimdi konsolosluktan almayı deneyeceğim.


  • @ahmet_ Evet gelmek üzeredir. Ama düz mektup olarak gönderdikleri için takibi zor. En güzeli PTT den sizin adrese mektup getiren poataciyla görüşüp pastanın elinize geçmesini sağlamanız.oyle posta kutusuna atıp giderse kaybolmasın

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Kurtulmuş Emre Kurtulmuş 

  • Merhabalar,
    5 yıl önce Çin’de 2 yıl öğrenim gördüm ancak 2 farklı şehirde. Çin yasalarına göre her biri için ayrı vize düzenletmem gerekti. Dolayısıyla Police Clearance belgesini ikisinden de almam gerekiyor.
    İlgili sayfada https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/China.html her ne kadar bu belgenin alınabildiği söylense de pratikte ne yazık ki pek de alınabilir bir belge değil.
    Benim alamama nedenlerim şöyle:
    1- Şehirlerin bir tanesinde 6 aydan az kaldığım için resmi olarak başvuru şartını sağlayamamış oluyorum. Gittiğim okula iki defa mektup gönderip disiplin cezası almadığıma dair bir belge talep ettim ama cevap vermediler.
    2- Diğerinin ise istediği bazı belgeleri okul, Covid salgını nedeniyle kalıcı olarak kapandığı için sağlayamıyorum. İletişim kurabildiğim eski yöneticiden bir “good moral character letter” yazmasını rica ettim, yazdı sağ olsun ancak hiç profesyonel değil. İşe yarar mı hiç bilmiyorum.
    3- Hem Ankara hem de İstanbul Çin konsolosluklarına yazıp bu belgeyi istedim. Her ikisi de Çin’deki yerel yönetimlere başvurmam gerektiğini söylediler.
    4- İnternette bulduğum kimi danışman şirketler bu belgeyi sağlayabileceklerini ama sağlanamadığı durumlarda (Immigration and Nationality Act) 221. madde gereği neden sağlanamadığını açıklayan bir belge yazabileceklerini ve bunun işe yaradığını söylüyorlar. Bunlar hukuk bürosu olmadıkları için yazacakları belgenin geçerli olup olmayacağından emin olamıyorum.
    5- Bulabildiğim hukuk firmalarına da mektup attım şu ana kadar cevap alamadım.

    Çin’den belge sağlanmasıyla ilgili sorun yaşayanlar forumda sorunlarını dile getirmiş ama bu belge özelindeki mülakat deneyimlerini ne yazık ki paylaşmamışlar. Sizlerin bildiği olumlu ya da olumsuz herhangi bir deneyim var mı? İkincil belgeler işe yarıyorsa hangi formatta yazılmış olmaları gerekiyor ya da bunu ben yeminli bir belge olarak sunamaz mıyım; DS 260 formundaki beyanlarımızı doğru kabul ettikleri gibi belki bu da kabul edilebilir bir belgedir? @gucarslan ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum