Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Düşük gelirlilerin alabileceği yardımlar

Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
26 13 6.9k 20

• snap için 2,800 $ aylık kazanç ile basvuru yapabiliyor muyuz? bekar biri için

• Bir de bazi durumlarda kres ve afterschool parasini da karsiliyorlar. Genelde single mom olanlar ya da hem anne hem babanin parttime de olsa calisip dusuk gelirli oldugu, ya da ogrenci oldugu durumlarda galiba. Ismi biraz farkli olsa da, her eyalette olan department of health and human services ofislerinde bilgi vardir.
    Bir de yine her eyalette bizdeki iskur turunde olup daha aktif olarak is bulmaya yardim eden, state'e bagli yerler var. genelde "one stop career center" ya da benzeri bir ismi oluyor. Bunlar da community college sertifika parasini oduyorlar ve baska hizmetleri de var.

• @semavi tamamdır abi

• @orhanvegs Düşük gelirlilerin alabileceği yardımlar içinde söyledi:

snap için 2,800 $ aylık kazanç ile basvuru yapabiliyor muyuz? bekar biri için

Cocuklara cikiyor snap... Maalesef basvursanizda bu tip seyler red olur... Bekarlara olum :) :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Simdilik ilgili resmi siteyi paylasayim:
    https://www.usa.gov/benefits

Ilk firsatta daha ayrintili bilgi yazacagim bu konuya...

• üniversite burslu kazanmak lazım o zaman :D yıllık 20-40 bin civarı.

• Arkadaslar merhaba, eyalet yardimlari ile ilgili Indiana ozelinde yasadiklarimizi yazmak istiyorum. Indiana Family and Social Service Administration ofisine gidip Saglik sigortasi ve Food Snap (Gida yardimi) icin basvuru yaptik. Basvuruyu ofisdeki bilgisayarlardan online olarak yapiyorsunuz. Daha sonra sizi bir kac gun sonra mulakata cagiriyorlar. Aslinda mulakatta basvuru esnasinda belirttiginiz durumlarin evraklarini sunuyorsunuz. Kira gideriniz, banka hesabiniz, statunuz gibi. Biz henuz isimiz olmadigi icin gelirimiiz 0 olarak girmistik. 2 cocugumuz var. Bu kosullar altinda bize aylik 352 dolar Food Snap denilen gida yardimi verdiler. Bunun icin bize kredi karti gibi bir kart gonderdiler. Bu kart ile marketlerde gida alisverisi yapabliecegiz. Saglik ile ilgili olarak da sadece acil durum icin gecerli bir saglik sigortasi verdiler. Bunun icinde her aile uyesi icin bir kart gonderdiler. Bu yardimlar bir yillik. 1 yil sonunda tekrar mulakata girip durumunuz gozden geciriliyor ve ona gore karar veriliyor.Yada is bulup para kazanmaya baslayinca siz durumunuzun degistigini bildiriyorsunuz ve yardim bitiyor. Eminim her eyaletin benzer kurumlari vardir. Ilk gidiste degerlendirebilirsiniz.

• Merhabalar 31 Mart ayinda Amerikaya cekilisle geldim maddi durumum iyi degil suanda haftada 40 saat calisiyorum ayda 2000 dolar net yapiyorum. kira otobus yemek etc giderlerim var medicaid icin basvurdum red verdiler 5 yil olmadigim icin ve gelirim 1500 dolardan fazla oldugu icin indirimli otobus kartina basvuracagim bu gun ama onun disinda hangi yardimlari alma hakkim var? bu konu beni cok sikintiya sokuyor bana yardimci olur musunuz?

1-Hangi yardımlardan faydalanabiliriz?
    2-Vatandaşlık süreci nasıl etkilenir?

Colorado Low-income Energy Assistance Program (LEAP)
    Transit
    cash assistance
    SNAP

Ve baska hangi yardimlar var 24 yasindayim bekarim

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@YALNIZEFE @semavi 6 yıl öncesinde iletiye cevap yazıyorsun kaldı ki vatandaş oldu bunlara ihtiycı yok sen aşağıdaki videoyu sseyrettin anlaşlan kaldı ki forumun üyesi zaten @zumrut @zumrutay olarak konuşabilirsin

https://www.youtube.com/watch?v=2XUGbuYGsXs&t=2s

• @YALNIZEFE, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin alabileceği yardımlar

@semavi SNAP (eski adıyla gıda kuponları)Ek Beslenme Yardımı Programı (SNAP) ,https://www.mass.gov/snap-benefits-formerly-food-stamps
    Kadınlar, Bebekler ve Çocuklar (WIC) Beslenme Programı, hamile ve emziren ve 5 yaş altı çocuklar. https://www.mass.gov/wic-information-for-participants .

Evet, daha onceki postlarimda bir kac defa yazdigim gibi cocuklara cikiyor bu yardim. Bizde o donem ihtiyac duymustuk bir sure... Maas durumlari duzelince yenilememistik.

Vatandaslikta bununla alakali bir sorun ile karsilasmadik.

• Bu ileti silindi!

• @samuraisamet merhabalar, ben de Denver’da yaşıyorum 2 hafta önce geldim şu an çalışmıyorum. İşe girmeden önce yardımlara başvurmak istiyorum. Snap dahil aldığınız ya da daha önce başvurduğunuz veya bilgi sahibi olduğunuz yardımlar varsa anlatabilir misiniz?

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye posta göndermek

Devlet İşleri ve Bürokrasi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    281 Bakış
    L
    @Serapp Bana da UPS daha garanti gibi geliyordu, teşekkürler.
  • ABD'de aileden kalan miras hakkında

Devlet İşleri ve Bürokrasi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    249 Bakış
    Melike BilgeM
    Merhabalar. New Jersey' de 4 kardeşin ortak olduğu bir taşınmazda (biri babamdır.) miras hakkımız var. Babam vatandaş değil GC sahibi olarak orada vefat etti. Bununla alakalı bir kaç sorum var. Hukuksal bir yol izlersek bu ne kadar sürer? 18 yaşıma kadar vatandaş olma hakkım vardı fakat olmadım. Miras davası açılırsa ve ya ben dava açmak istersem bu sebepten turist vizesi alabilir miyim? Aile dayanaklı göçmen vizesine başvurmak benim için daha mı uygun olur? Hangi yoldan daha hızlı vize alabilirim? Orada yaşamak gibi bir niyetim yok o yüzden en kolay yol hangisiyse onu tercih etmek istiyorum
  • Resmi işlemler için kullandığınız çeviri (translation) hizmetleri

37
    14 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    Bülent YurtseverB
    Tercüme gereken bir işim vardı 1 günde sorunumu çözdüler https://www.protranslate.net/tr/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3qENjwoHHw6ZHnu-yQVt7TIx_ZGFwnPOgrU9hJ9IySDSpC2ZCTGWTRiwk_aem_AdfAK8Gh4EUIfPpuwVENFnJmI-WjKWizocMWhn3xSH-Yn8dZQAkCbEm5TixM7FNRLp7UDrctZJxr3pkPew49SpOv
  • ABD'den adli sicil kaydi almak

17
    2 Oy
    17 İleti
    5k Bakış
    S
    ………… ……….. ……. ….. … …. …. ….
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k