Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Mustafa-Eren tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.


  • Sorum bankada 10000 dolar gibi para gösterirsek mülakatta çok rahat edeceğimiz söyleniyor ama son 6 aylık banka dökümü isteniyor mülakata gideceğim zaman ben ailemden para alıp göstericem bir anda fazla para girişi olacak mülakat da sorun olurmu

  • ⭐⭐

    @Yılmaz-Yılmaz parayı nereden buldun diye sorulup ailem yardım etti diyip vize alanlar var deneyimleri sabırla okuyun bütün soru işaretlerinizi giderecek şeyler yazıyor

  • ⭐⭐⭐

    @Yılmaz-Yılmaz deneyimlerde okuduğum kadarı ile çoğu zaman bakmıyorlar baksalarda pek sormuyorlar gibi.


  • Merhabalar değerli yoldaşlar, kıymetli arkadaşlar, her konuda usanmadan çekinmeden bizlerle deneyimlerini bilgilerini paylaşan @gucarslan uğur beye ve değerli yöneticilerimize çok çok teşekkür ediyorum.

    Öncelikle size kaçırdığım mülakatımdan deneyimlerimi paylaşmak istiyorum
    Genelde her ay başı sorgulama maili atardım [email protected] yine ayın 1 inde mail attım ve beklemeye başladım hemen ertesi gün cevap geldi ama bu sefer farklı bir mail aldım İngilizcem o kadar iyi olmadığı için çeviriden baktım sonra nasıl anlatayım hayatımın şokunu yaşadım diyebilirim. “Mülakat tarihi geçtiği için herhangi bir sorunuz varsa Ankara ile irtibata geçin” diye bir mail abartısız diyebilirim bir an kendimden geçtim bu doğru olamaz dedim üstümdeki şoku atlattıktan sonra gruba yazdım ne yapabilirim diye sağolsunlar arkadaşlar yardımcı oldular uğur bey randevu alırsınız sakin kalın demesine rağmen sakin kalmak insanın elinde değil yani böyle bir durumda insan gerçekten hayatını sorgulamaya başlıyor desem abartmış olmam herhalde. Uğur beyin yönlendirmesi ile AIS’e girip randevumu kaçırdım diye bir sekme var ordan yeni randevu talebinde bulundum ve neden yeni randevu talep ettiğinizi 500 kelimelik kısa bir açıklama istiyorlar sizden gerekli açıklamayı yapıp talebi gönderdim
    ve sonra en zorlu süreç bekleme süresi, belirsizlik insanın ömründen ömür alıyor ben yeni randevu talebini cuma akşamında atmıştım cevap çarşamba günü geldi şunu söyleyebilirim beklediğim 5 gün bana 5 yıl gibi geldi günler geçmiyor saatler geçmiyor abartısız geçmiyor gece uyku uyuyamıyor hiç bir günlük işimi yapamıyordum sadece evde bekledim 5 gün ve sonunda o mail geldi yeni randevu oluşturabilirsiniz evet bu sefer size attıkları linkten siz randevunuzu boş bir slot’ta alabiliyorsunuz ve bunu AIS’ten değiştirebiliyorsunuz.
    22.12.2022 saat 10:00’da yeni mülakat tarihimi aldım çok şükür ve derin bi nefes aldım hemen hazırlıklara başladım…

    20.12.2022 tarihinde unganlar randevumu aldım.
    Unganlarla ile ilgili çok fazla deneyim paylaşıldığından tekrar aynı şeyleri yazmak istemedim.
    Evraklar unganlar derken o heyacanlı, o kutlu, o mübarek gün geldi çattı
    Tarih 22.12.2022 saat 10:00
    Öncesinden Ankara’ya arkadaşıma gitmiştim hem hava almak hem heyecanımı yenmek için 21.12.22 de arkadaşımla konsolosluğa yürüdük öyle dışardan baktım.
    Mülakat günü Sabah 9:00 gibi evden çıktım hemen bir taksi buldum konsolosluğa geldim zaten çok yakındı 2 km civarı hemen 5 dk da konsolosluğun önüne geldim sıra bekleyenler vardı yavaş yavaş içeriye alıyorlardı sıraya girdim beklemeye başladım randevusu 9:45 te olanları alıyorlardı 10:00 da olanları 9:45 gibi almaya başlayacaz dediler bende hemen yanındaki Starbucksa gidip kahvemi içerken beklemeye başladım biraz bekledikten sonra dışarıya çıkıp birinden saati sordum saat 9:30 ve sıraya girdim pasaportumu teslim ettim yavaş yavaş içeri almaya başladılar x ray cihazlarından geçtim pasaportumu verdiler ana binaya geldim girişte bir hanımefendi bir kâğıt verdi bunları okuyun sonra tamam derseniz 18 numaraya geçin sıra numarası alacaksınız Gren cart Red nedenleri yazıyor kağıtta tamam dedim geçtim beklemeye başladım bir görevli geldi pasaportumu istedi ve ardından sıra numarası verdi ön tarafta beklememi söyledi.
    İlk sıra numaram yandı görevli kadın arkadaş tek tek benden evrakları istedi

    Ben bunların hepsini yanımda götürmüştüm;

    1. Pasaport
    2. Randevu mailin çıktısı
    3. Diplomaların aslı, fotokopileri ve E-devlet mezuniyet belgeleri
    4. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    5. 1 Yıllık hesap döküm belgesi imza sirküleri ile birlikte
    6. Nüfus Kayıt örneği(vukuatlı)
    7. Askerlik durum belgesi
    8. DS-260 form belge çıktısı
    9. PTT/AIS kaydı ekran çıktısı
    10. Sağlık raporu
    11. 5*5 cm 2 adet fotoğraf

    Benden sadece bu evrakları aldılar;

    1. Pasaport
    2. Diplomaların aslı(üniversite,lise diploması) ve sadece üniversite diplomasının fotokopisini aldı E-devlet mezuniyet belgelerini geri verdi.

    3.Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    4. 1 Yıllık hesap döküm belgesi imza sirküleri ile birlikte
    5. Nüfus Kayıt örneği(vukuatlı)
    6. Askerlik durum belgesi
    7. Sağlık raporu
    8. 5*5 cm 2 adet fotoğraf

    Sonra Amerika’da hiç yaşadınız mı ?
    -hayır
    Evli misiniz ?
    -hayır
    Daha önce hiç evlendiniz mi?
    -hayır
    İngilizce biliyor musunuz? mülakat Türkçe mi olsun İngilizce mi anlamında sordu herhalde
    -hayır
    Vize ücretini yatırdınız mı?
    -hayır
    18 numaraya geçin ordan yatırın
    18 numaraya geçtim vize ücretini yatırdıktan sonra ön tarafta bekleyin tekrar sıranız yanacak onu takip edin.
    -teşekkür ederim
    Ön tarafa geçtim beklemeye başladım zorlu ve heyecanlı bir bekleyiş sıra numaram yandı
    Çok sempatik ve aksanlı bir Türkçe ile konuşan beyefendi güler yüz ile hoşgeldiniz deyip sağ elimi havaya kaldırmamı ve doğru bilgi vereceğime dair yemin ettirdi, parmak izlerini aldı sorular başladı.

    Amerika’da nerde yaşamayı düşünüyorsunuz?
    -Ohio
    Neden Ohio?
    -Orda arkadaşımın dayısı var ilk başta yardımcı olacak o yüzden
    İngilizce biliyor musunuz?

    • çok az
      Öğrenmeniz lazım biliyorsunuz de mi?
    • evet öğrenmek için sabırsızlanıyorum.
    • Bu esnada bilgisayara bir şeyler yazdı biraz uzun sürdü uzun dediğim 40 saniye falan dedim acaba Red mi verecek kafamda öyle şeyler döndü ki önceki deneyimleri okuduğumda çok kısa sürdüğünü söylemişlerdi arkadaşlar bir korku yaşadım orda ama çok şükür uzun sürmedi

    Orda ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    -ilk başta hizmet veya lojistik sektöründe çalışmayı düşünüyorum bir süre sonra lojistik üzerine bir şirket kurmayı ve İngilizcemi geliştirince yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

    VİZENİZİ ONAYLIYORUM 5 iş günü içinde elinize ulaşır hayırlı olsun die bir sihirli cümle kurdu

    • Çok teşekkür ederim ☺
    • Numarayı size mi vereyim
    • Hayır size hediye hatıra kalsın.
    • Tekrar çok teşekkür ederim deyip mutlu ve gülerek ayrıldım.

    Benim mülakat maceram bu şekildeydi umarım herkes dilediği hayallere kavuşur ve herkesin vizesi en kısa sürede onaylanır.
    Umut ve sevgi ile kalınız…🙏

  • ⭐⭐⭐

    @ferhatsirin Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @ferhatsirin çok gergin başlayıp mutlu son ile bitmiş yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐

    @ferhatsirin Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @ferhatsirin tebrikler. Herkes kibarlık yapmış tebrik etmiş yine de tebrikler ama pardon da neden mülakat gününüzü kaçırıyorsunuz? Herkes mülakat bekliyor. 1 kişinin hakkını yediniz tebrikler 👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻 excel listesine kayıt olmamı isteyecek arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim şimdiden.

  • ⭐⭐⭐

    @ferhatsirin Hayırlı uğurlu olsun. Küçük bir heyecandan sonra mutlu son ile bitmiş. Yolunuz açık olsun.


  • @ferhatsirin Hayatinda başarılar abi bahtinda bunun gibi acik olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Yunus35 arkadaşın yazdığından anladığım arkadaş zaten takipçi, ancak bir sorun olmuş sanırım yoksa her ay mail atıp mülakatını sorguluyormuş. peşin yargı yapmayalım lütfen şuana kadar yaşanmamış şey de değil anladığım.


  • @Yunus35, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @ferhatsirin tebrikler. Herkes kibarlık yapmış tebrik etmiş yine de tebrikler ama pardon da neden mülakat gününüzü kaçırıyorsunuz? Herkes mülakat bekliyor. 1 kişinin hakkını yediniz tebrikler 👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻 excel listesine kayıt olmamı isteyecek arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim şimdiden.

    Mail gelmedi arkadaşa. Bazen oluyor böyle. Aslında güzel bir örnek ilerde mülakat bekleyenlere. Arada bir girip bakmak lazım dosya Ankara'ya geçti mi diye.

    Ayrıca kimsenin hakkı yenmedi, mülakata katıldı sonuç olarak. Önyargı kötü bir şey, tavsiye etmem.

    Bu arada excel'e neden katılmıyorsunuz? Ordaki veriler sizin de işinize yarıyor ve yarayacaktır. Siz neden katkı sağlamıyorsunuz? Yönetimin yerinde olsam katılmayanların erişimine kapatırdım excel'i.

  • ⭐⭐⭐

    @Yunus35 1 kişinin hakkını yediniz noktası doğru değil aslında çünkü yeni dağıtıma bekletmediler kişiyi o yüzden ortada bir hak yeme mevcut değil. Bu kadar kişi o mülakat mailini beklerken sorumsuzca davranıp sürecini ciddi ve düzgün bir şekilde takip etmiyor diye düşünebilirsiniz ama hak yeme durumu yaşanmamış oldu bu kişi özelinde

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Yunus35 Hocam merhaba, hak yendiğini düşünmüyorum, nasibini yediğini düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Yunus35 işleyişten haberiniz yoksa hiç yorum yapmayın hele ki negatif olucaksa hiç yapmayın lütfen. Herkesin basına gelebilecek bir durum umarım sizin gelmez tabi


  • @Yunus35 yargılamadan önce yazdıklarımı dikkatlice okumuş olsaydınız bilerek ve isteyerek yada sorumsuzluk yaptığım için mülakat tarihini kaçırmadığımı anlamış olurdunuz istemeden kaçırmışım hani bazen bir şeylerin üstüne çok gidersiniz o sizden kaçar ya işte bu yüzden olduğunu düşünüyorum ve ayrıca mail gelmedi bana her gün maillerini düzenli kontrol eden biri olarak.
    Başkasının hakkını yeme konusuna gelince hiç alakası yok elçilik sadece Green cartlılar için çalışmıyor farklı vize türlerine de boş slot ayırıyorlar bana yeni mülakat onayı verdiklerinde aralık ayı içinde 4 ayrı boş slot vardı bende benim için en uygun olanını seçtim durum bundan ibaret yani ortada hak yeme gibi bir durum yok bunu bizzat deneyimleyen biri olarak söylüyorum.
    Ve bu benim için çok acı bir tecrübe, forumda olanların için de bambaşka bir tecrübe oldu.


  • Güzel dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar🙏🙏


  • @ferhatsirin yeni hayatınızda yolunuz ve şansınız açık olsun. Başta sağlam gerildim okurken


Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 243
  • 1112
  • 296
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum