Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?
-
bu durum abd olmasada rusya'da başımıza geldi. 38.5 ateş ile 14 aylık bebeğimiz kucağımızda ateşler içinde. fitil ve ateş düşürücü şurup verdik. 36'ya cektik ateşini. burada da eğer bebek ateşlendiyse hiç özel kuruluş almıyor bebeği. her ülkenin kabul görmüş ve bizim idrak edemediğimiz bir sağlık sistemleri var. biz çok çok telaşlı bir milletiz. özelikle Ruslar inanılmaz soğuk kanlı.
burada öğrendik ki 18 yaşına kadar semt poliklinikleri düzenli olarak çocuklarla ilgileniyor. hatta randevu sistemi ile eve gelip ücretsiz bir şekilde kontrollerini yapıyorlar. biz o günün sabahı bir polikliniğe gittik ve ertesi gün yoğunluktan dolayı sabah doktor geldi kontroller yapıldı ve ilaçlar yazıldı. Türkiye'de olsak soluğu acilde almıştık. Rusya'ya ilk geldiğimiz zamanlar bizi çok korkutmuştu. bebeğimiz yine ateşlenmişti ve ambülans çağırmıştık. eşim ve çocuğum 1 hafta karantina hastanesinde inanılmaz korkunç bir hizmet ile kaldılar. şükür tüm testleri yapılmış ve sağ salim çıkmışlardır.
önerim ateş düşürücü fitil gibi uygulamalar ile ateşi düşürmek sakin kalmak. telaş yapmamak. siz sakinseniz eşinizde bebeğinizde sakin kalır. kendi çocukluğum aklıma geliyor. ateşleniyorduk annem bir aspirin verir öperdi sonra yataktan kalkar kaçardık sokağa yine.
-
@damladav valla hayirlisiyla bi gidelimde yasayarak tecrube ederek sistemi çözeceğiz.ama burada ön bilgiler gercekten rahatlatiyor.klasik Türk pimpirik halimizi Türkiye'de birakacagiz 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?
@knnrn, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?
Bizim küçük oğlan (20 aylık) geçen hafta yine ateşlendi. Başlangıçta herhangi başka bir belirti yoktu, sadece 38-40 derece civarında ateşi vardı. Tylenol ve ibuprofen vererek düşürdük. Ateşi inatçı değildi ve ilaç ile kolayca düşüyordu. 4-5 günden sonra burun akıntısı başladı ama ateşi artık günde sadece bir defa 38 civarına çıkıyordu. Günde bir defa Tylenol verdik, burnuna serum fizyolojik sprey sıktık. 7-8. günde hafif öksürük de başladı ama artık hiç ateşi yoktu. Bundan da birkaç gün sonra tamamen iyileşti.
Türkiye'de maalesef ateşi çıkan çocuk hasteneye götürülür gibi yanlış bir yaklaşım var. En azından 4-5 gün takip etmek, ateş düşürücü kullanmak bence en doğrusu.Aynen katiliyorum. Cocuk ateslenince hemen doktora goturmek yerine, ilk once evde kontrol altina almaya calismak gerekiyor. Cocuklar icin Tylenol veya Ibuprofen heryerde satiliyor. Ayrica yine cocuklar icin ates dusurucu/agri kesici suruplar var, eczanelerde over the counter satiliyorlar. Eger 3-4 gun boyunca bunlari almasina ragmen ates dusmuyorsa veya ates yaninda ishal, bogaz/kulak agrisi, kusma, oksuruk gibi baska belirtiler de baslamissa, doktora o zaman goturmek gerekiyor diye dusunuyorum.
Merhabalar, bizde benzer durumla Türkiye'de karsılastık ve gittiğimiz zaman acaba ne yaparız diye dusunuyoruz.
3 gün boyunca atesini düşüremedik kızımın, 4 yasında,.
İshal, kusma ve halsizlik de oldu.
Elimizdeki ilaçlar ve doktor tanıdıklara sorarız ilk basta diye dusunduk peki geçmezse, süreç nasıl olacak, hastaneye gidince nasıl bir süreç bizi bekliyor ve her hastane , her bölge aynı sekıldemi yaklasıyor yada neler yapılıyor..
Buarada hastane acilinde yapılan kontrolde Beta bakteriyel bogaz enfeksiyonu olduğunu öğrendik, şuan antibiyotiğe devam ediyoruz geçmezse penisilin iğne yapılacak. -
@TUNCAHM Burada cocugu hastaneye acil girisle gotururseniz, en az bir veya iki gece yatiriyorlar. Sigorta yoksa, pahaliya gelir. Gerci sigorta varsa da copay nedeniyle yine de acil giris ve hastanede yatiya kalma pahaliya geliyor. O yuzden, en uygun secenek urgent care gibi yerlere goturmek.
Bu arada gecmis olsun. Ben burada penicillin igne hic gormedim, duymadim! Turkiye'de herkese yapiyorlar. 🤔
-
@TUNCAHM Burada cocugu hastaneye acil girisle gotururseniz, en az bir veya iki gece yatiriyorlar. Sigorta yoksa, pahaliya gelir. Gerci sigorta varsa da copay nedeniyle yine de acil giris ve hastanede yatiya kalma pahaliya geliyor. O yuzden, en uygun secenek urgent care gibi yerlere goturmek.
Bu arada gecmis olsun. Ben burada penicillin igne hic gormedim, duymadim! Turkiye'de herkese yapiyorlar. 🤔
Merhaba, cok tesekkurler. Sigortamız var, böyle bir durumda sigortaya rağmen acil ne kadar tutar tahminim yok açıkcası, belki tecrübesi olan arkadaslar yazabilir. Urgent Care'ler nasıl bir işlem uyguluyor peki, herhalde bir teshis koyup, ilaç yazıp yollarlar ?
Penisilin konusunda malesef haklısınız, Biz augumentin ile geçirdik cok sukur fakat penisilini kullanmadık şuan. Yanımıza alalım gerekirse orda kullanırız diye dusunuyorum ama ordada isteğe göre yaparlar mı urgent care'de bilemedim? -
Baska yere yazmisitim , burada da paylasayim. Benim saglik sigortam hala yok, siddetli kulak agrisindan dolayi Urgent Care a gittim. Sigortam yok, ulkeye yeni geldim dedim, bana kayit acildi, 30USD bir odeme alindai ve bir sene boyunca her gelisimde bu ucreti odeyerek muayene olabilecegimi soylediler. Kulagimi temizlediler, enfeksiyon oldugunu ve antibiyotik yazacaklarini soylediler. Receteyi aldik ve ciktik. Buraya kadar ucuz ama eczanede verdikleri antibiyotik ve kulak damlasina 100USD oedim :) . İkinci olay oglumla ilgili : Oglum 18 yasinda oldu ama hala medical'de ve su anda baska sehirde universitede yani ev adresinde degil. Bu arada Kaliforniyadayiz. . Pankreas civarinda cok aci bir agri sonucu gece vakti hastanenin ER ina goturdu arkadaslari. Film cekildi, kan tahlili yapildi, serum takildi, gece yatirmadan saldilar sonra. Tabi biz de sonrasinda fatura bekliyoruz. Bu arada medical i aradik, durumu anlattik. Dediler ki cocuk medical de oldugu icin ER bizim tarafimizdan karsilanacak, egerki size hastane bir fatura gonderir ise bizimle irtibata gecin. Baska sehirde oldugu icin medical tam kapsamiyor cunku PCPsi bizimle yasadigi sehirde ama ER lar halen medical kapsaminda. Su ana kadar bir fatura almadik ama işlerin yavas yurudugu bir ulkedeyim, o fatura bir sekilde gelir diye dusunuyorum. Deneyimi paylasayim dedim burada da.
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?
Merhaba, cok tesekkurler. Sigortamız var, böyle bir durumda sigortaya rağmen acil ne kadar tutar tahminim yok açıkcası, belki tecrübesi olan arkadaslar yazabilir. Urgent Care'ler nasıl bir işlem uyguluyor peki, herhalde bir teshis koyup, ilaç yazıp yollarlar ?
Penisilin konusunda malesef haklısınız, Biz augumentin ile geçirdik cok sukur fakat penisilini kullanmadık şuan. Yanımıza alalım gerekirse orda kullanırız diye dusunuyorum ama ordada isteğe göre yaparlar mı urgent care'de bilemedim?ABD'ye geldiğinizde Türkiye'deki bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız. Ama bu olumlu bir değişiklik olacak merak etmeyin. Türkiye'de inanılmaz bir antibiyotik çılgınlığı var, burada öyle kolay ulaşamayacaksınız. Yanınızda getirseniz de kimse yapmaz onları. Benim tavsiyem antibiyotik kullanmayı bırakın. Burada sürüntü kültürü alınmadan hiçbir şekilde antibiyotik verilmez. Bizim insanımız hastalık konusunda biraz sabırsız, çocuk hasta olduğunda bu daha da kötü oluyor. Genelde ateşli hastalıklar bol sıvı alıp istirahat ederek, ateşi düşük tutarak birkaç günde kendiliğinden geçiyor.
Çocuk ateşlendi diye acile giderseniz en azından 8-10 saat beklemeden doktoru göremezsiniz bile. İlla ki biri görsün isterseniz urgent care bence de daha mantıklı olur. Bunlar daha küçük mahalle arasındaki klinikler oluyor. Ufak bir ücret ödeyerek bir pratisyen hekim veya pratisyen hemşire tarafından muayene edilirsiniz. Bazı temel tahliller ve röntgen de oluyor. Gerekiyorsa size ilaç reçetesi verebilirler. Serum vs zaten ölmek üzere değilseniz hiçbir şekilde verilmez. Türkiye'deki "sarı serum" çılgınlığı burada da var tabii, ama bunu parasıyle evde yapan özel şirketler var, hastanede asla böyle bir talepte bulunamazsınız.
Bizim sigortada acil servis ziyareti için 500 dolar copay ödeniyor. Poliçeye göre bu tutarlar değişiyor. Urgent care için genelde 30-50 dolar gibi bir copay ödenir. Sigorta olmasa da 100-150 dolardan fazla tutmuyor. İlaçları almadan önce de GoodRx üzerinden fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm. Her eczanede aynı değil, hatta bazı ilaçlar sigortayı kullanmadan daha ucuza geliyor.
-
@knnrn, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?
@TUNCAHM, içinde söyledi: Çocuk yüksek ateşlenince nereye götürülür?
Penisilin konusunda malesef haklısınız, Biz augumentin ile geçirdik cok sukur fakat penisilini kullanmadık şuan. Yanımıza alalım gerekirse orda kullanırız diye dusunuyorum ama ordada isteğe göre yaparlar mı urgent care'de bilemedim?ABD'ye geldiğinizde Türkiye'deki bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız. Ama bu olumlu bir değişiklik olacak merak etmeyin. Türkiye'de inanılmaz bir antibiyotik çılgınlığı var, burada öyle kolay ulaşamayacaksınız. Yanınızda getirseniz de kimse yapmaz onları. Benim tavsiyem antibiyotik kullanmayı bırakın. Burada sürüntü kültürü alınmadan hiçbir şekilde antibiyotik verilmez. Bizim insanımız hastalık konusunda biraz sabırsız, çocuk hasta olduğunda bu daha da kötü oluyor. Genelde ateşli hastalıklar bol sıvı alıp istirahat ederek, ateşi düşük tutarak birkaç günde kendiliğinden geçiyor.
Çocuk ateşlendi diye acile giderseniz en azından 8-10 saat beklemeden doktoru göremezsiniz bile. İlla ki biri görsün isterseniz urgent care bence de daha mantıklı olur. Bunlar daha küçük mahalle arasındaki klinikler oluyor. Ufak bir ücret ödeyerek bir pratisyen hekim veya pratisyen hemşire tarafından muayene edilirsiniz. Bazı temel tahliller ve röntgen de oluyor. Gerekiyorsa size ilaç reçetesi verebilirler. Serum vs zaten ölmek üzere değilseniz hiçbir şekilde verilmez. Türkiye'deki "sarı serum" çılgınlığı burada da var tabii, ama bunu parasıyle evde yapan özel şirketler var, hastanede asla böyle bir talepte bulunamazsınız.
Bizim sigortada acil servis ziyareti için 500 dolar copay ödeniyor. Poliçeye göre bu tutarlar değişiyor. Urgent care için genelde 30-50 dolar gibi bir copay ödenir. Sigorta olmasa da 100-150 dolardan fazla tutmuyor. İlaçları almadan önce de GoodRx üzerinden fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm. Her eczanede aynı değil, hatta bazı ilaçlar sigortayı kullanmadan daha ucuza geliyor.
Hocam çok tesekkurler. değerli bilgiler bunlar.
Selamlar -
önce soğuk duş ya da soğuk bez ile müdahale edilir
-
@Çayan soguk duş kesinlikle yapılmamalı havale geçirir hocam aman.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum