Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Güzel bir hafta olur ve Ankaradan randevu bekleyenlere haber gelir inşallah.

• @AE123 gördüğüm kadarıyla pazartesi sabah 9.30-11.30 arasında gönderiyorlar. Bakalım bir gözüm burada bir gözüm mailbox'ta... Inşallah güzel bir gün olur hepimiz için.

• @ekdodo They mostly send the interview letter (IL) on Mondays, but I've seen our friends report getting ILs on Wednesday (@intelcorei5) and Friday too (@MYusuf, @mertdzkr, and @cokbekledik86). This makes sense because they do the interviews on Tuesday and Thursday, so the other days are open for desk work (e.g., scheduling).

Recently, they've consistently sent the ILs about 45-50 days before the actual interview (@cokbekledik86 is an outlier with a 62-day notice). The first interview dates for February are the 2nd and 7th. Forty-five days days before the 2nd is today (December 19th); 45-days before the 7th is December 24th. So I expect IL emails this week on either Wednesday or Friday or the same days next week (Monday the 26th is a holiday).

• @koro iyi hesap usa bizi matematikçi yaptı.😊😂😭🤦‍♀️

• @CerenDen Ben daha önce tercüme şirketinde çalıştığım için formatı anlatmak isterim, dediğiniz gibi ekran görüntülerini Word sayfasına ekleyip hemen altına 2 sütunluk tablo yapıp sol tarafa Türkçelerini sağ tarafa ise İngilizcelerini ekliyoruz (tabii yazışmalar İng değilse). Ben kendi yazışmalarımı da bu şekilde yapıp şirketime imzalatmıştım.

• Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, benim eşim T.C. vatandaşı değil ve Nüfus Kayıtta adı gözükmedi sadece açıklama kısmında evlilik olayları yazıyor bu sorun olur mu?

• @Damla-D "Görüşmeye gelirken DS-260 başvurumu yanımda getirmeli miyim?
    Başvurunuzu mülakata gelirken yanınızda getirmemelisiniz . Görüşme görevlisi, başvurunuzu çevrimiçi olarak incelemek için tam erişime sahip olacaktır."konsolosluğun sitesinden alıntı."Önceden kaydedilmiş bir DS-260 formuna erişim sağlamanız mümkündür. Bunun için Konsolosluk Elektronik Uygulama Merkezi (CEAC) web sitesini ziyaret edip, buradan Göçmen Vizesi Yabancı Kayıt bölümünden 'View/Edit'seçeneğini seçmeniz yeterlidir."

• @koro

What a great calculation! I was very upset that I did not receive an e-mail today. :(

• @yasmin982 sadece confirmation sayfasini istiyorlar.

• @chemist bende zaten onu diyorum mesajda 😁@Damla-D daha önce ona nolur nolmaz götürün demiştim sorunca incelediğimde gerekli olmadığı yazıyor.Sadece mülakat çağrı mailinin çıktısını istiyorlar.

• @yasmin982 🥹 çok teşekkür ederim

• @CerenDen 😅 ya bana yardımcı olacak bilgiler paylaşmışsınız öncelikle çok teşekkür ederim.

• @Emly yani Türkçe yazışmaların bir de ingilizce çevirilerini mi yapayım offf of😒😒

• @Damla-D hayır böyle bişey yapmayın konsolosluk Türkçe ve ingilizce dışındaki dillerin çevirisini istiyo ve ayrıca evliliği kanıtlayıcı belgelere örnekler vermiş yazışma resim biletler gibi hangisi varsa yani bukadar detaylı araştırmaya görüşmeye giden kimse girmemiş okuduğum kadarıyla

• @Damla-D ; @cokbekledik86 yazdıklarına katılıyorum.Elinizde ne kanıt varsa kayda değer onları götürün zaten sizin konuşmalarınızdan tavrınızdan anlıyorlar gerçek olup olmadığını sorularda soracaklar size eşinizin ailesi vs bunları bildiğiniz sürece sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

• Arkadaşlar bilgileri çorba kıvamına getiriyorsunuz lütfen yazdığınızı okuyun ve anlayın ondan sonra paylaşın

• @Davut-Korkmaz kime diyorsunuz burda doğru bilgi verende var çorba kısmını kime yazıyorsanız etiketleyip açıklık getirirseniz mutlu olurum.

• @yusufkeser Cok tesekkur ederim, sizlere de bol sans diliyorum

• c69691db-e3f5-43ca-a1a0-3d4053de44d6-image.png

aa90e86d-ed2b-4ebb-a20f-cde69e1b801a-image.png

• @koro November was a good month for IR/CR visa issuance. Ankara issued 226 IR/CR visas, which is actually the most they have done in recent history. This is mostly coming from the 168 IR5 visas issued.

They issued 51 IR1/CR1 visas, which is pretty normal but below the average in the previous 12 months (which was 61 IR1/CR1).

Somewhat depressing for Turkish citizens, in November, only 2 IR1 and 5 CR1 visas went to Turkish citizens. This has been the trend for the last few months. Note that the the Department of State data only show how many Turks received visas, not where they are living. For example, if you are a Turkish citizen living in Germany and get your IR visa through the Berlin consulate, you would be recorded as 1 of the 2 IR visas that went to a Turk in November.

In other words, we know that Ankara issued 46 IR visas in November. We also know that a total of 2 IR visas went to Turkish citizens in November across all consulates. Whether or not those two visas were issued by Ankara is unknown. But to be conservative, we can say, at most, Ankara issued 2 IR visas and 5 CR visas. But it is possible they issued zero.

Hopefully they worked through some of the backlog of non-Turks and are now working on Turkish citizens for the first part of 2023. That might explain why our friends here are reporting somewhat shorter wait times (e.g., 4 instead of 6 months) and are getting interviews in January.

I hope that February is a good month for interview letters.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k