Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • c69691db-e3f5-43ca-a1a0-3d4053de44d6-image.png

    aa90e86d-ed2b-4ebb-a20f-cde69e1b801a-image.png


  • @koro November was a good month for IR/CR visa issuance. Ankara issued 226 IR/CR visas, which is actually the most they have done in recent history. This is mostly coming from the 168 IR5 visas issued.

    They issued 51 IR1/CR1 visas, which is pretty normal but below the average in the previous 12 months (which was 61 IR1/CR1).

    Somewhat depressing for Turkish citizens, in November, only 2 IR1 and 5 CR1 visas went to Turkish citizens. This has been the trend for the last few months. Note that the the Department of State data only show how many Turks received visas, not where they are living. For example, if you are a Turkish citizen living in Germany and get your IR visa through the Berlin consulate, you would be recorded as 1 of the 2 IR visas that went to a Turk in November.

    In other words, we know that Ankara issued 46 IR visas in November. We also know that a total of 2 IR visas went to Turkish citizens in November across all consulates. Whether or not those two visas were issued by Ankara is unknown. But to be conservative, we can say, at most, Ankara issued 2 IR visas and 5 CR visas. But it is possible they issued zero.

    Hopefully they worked through some of the backlog of non-Turks and are now working on Turkish citizens for the first part of 2023. That might explain why our friends here are reporting somewhat shorter wait times (e.g., 4 instead of 6 months) and are getting interviews in January.

    I hope that February is a good month for interview letters.


  • @koro , thank you for all these useful data, do you mind me to ask where do you get all these stats ?



  • Herkese selamlar interview öncesi yapılabilecek aşıları kendim yaptırıp aşı kartıma ekleyip sonrasında gitmeyi düşünüyorum benimle aynı şekilde düşünen ve yapan varmı acaba?


  • @Hakkı-Baltacı ben bunu düşünüyorum ama önceden olduğum aşıları kartıma işletmem mümkünse önce bunu yapmayı çalışacağım.


  • @koro Again, what a great work! Thanks for your time and effort. I hope the interview e-mail will come this month and I will have the interview in February. Because if this month does not come and it comes in January, it will be extended until March and April and we will have waited for six months.


  • Ben bugün farklı birşey için asmye gittim doktora söyledim böyle böyle diye bu zamana kadar böyle yetişkin aşısı yapmadık dedi siz birde toplum sağlığı merkezine sorun dedi acaba @drserdar nasıl aşıyı yaptırdınız yada sizin gibi mülakatı yaklaşıp yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olursanız mutlu oluyorum.


  • @Damla-D Ben her şeyin tercümesini yaptırdım, konsolosluktaki kişilerin Türkçe bilme ihtimali var ki bazıları biliyor ama başvurduğumuz Center’da Türkçe bildiklerini sanmıyorum o yüzden elimden geldiğince her şeyi İngilizceye tercüme ettirdim.


  • @Emly anladım cok tesekkur ederım ılgınız ve bılgılendırmenız ıcın


  • Arkadaşlar merhaba herkese, bazı sorularım var ve lütfen cevaplayabilen olursa sevinirim... Özellikle nvc kısmına gelmiş ve sistemi görmüş kişilerde cevaplayabilirse mutlu olurum.

    Soru 1: biz mayıs 2022 de ucsis başvurusu yaptık ve halâ onay bekliyoruz. Case is being actively revieved by ucsis yazıyor.  Bu yazı ne zaman değişir tahmini olarak?...

    Soru 2: Eşim 2. Kere Türkiye'ye geldi bu süreç içerisinde ve doğal olarak çok paylaşacak anılarımız, aktivitelerimiz ve resimlerimiz oldu. Tüm bunları nvc kısmında yükleyebilir miyiz? Çünkü ucsis kısmında tek nikah resimlerini yüklemiştik.

    Soru 3: Elimizde pek çok resim var. Biz bunları kategori kategori pdflere koymayı düşünüyoruz daha sonra topluca nvc ye yüklemeyi düşünüyoruz kanıt olarak. Örneğin;

    Yapmak istediğimiz şey: aile resimlerini pdf haline getirip 1-2 veya daha fazla partlar halinde bölmek (Çünkü bildiğim kadarıyla nvc de minimum dosya boyutu 2 mb veya altı. Ve bu dosyalar çok yer kaplıyor) ve daha sonra yüklemek. Aynı şekil sadece ikimizin olduğu bir resim albümünü pdfli olarak hazırlamak, harcamalarımızı gösteren pdf dosyası hazırlamak vs vs. Yani kategori kategori pek çok etkinlik ve olayları pdf halinde ve gerekirse her bir pdfyi parçalar halinde yüklemek istiyoruz. Bu mümkün mü?

    Soru 4: Nvc kısmında yukarıda ki saydıklarım gibi belgeler yüklemek mümkün mü ve dosya limiti varmı?

    Soru 5: Whatsapp konuşmalarımızı whatsapp kullanmaya başladığımızdan itibaren bütünüyle yazdırıp 1 pdf haline getirip yüklemeyi düşünüyoruz. (Bu whatsappin kendini özelliği ve bilmeyenler için yazıyorum.) Bu dosyaları nvc de hangi kategori altına yüklüyoruz?

    Soru 6: Nvc'ye yüklediğimiz kanıtların hepsini (finansal ve evlilik cüzdanı gibi dosyalar dışında) görüşmeye yanımızda getirmemiz gerekiyor mu yoksa nvc ye ne yüklediysek görüşme günü zaten görecekler mi?

    Biraz uzun oldu ama bilgisi olan deneyimli arkadaşlar bir cevaplarsanız seviniriz... ayrıca önerisi olan varsa lütfen çekinmesinler.  Biz halâ ucsisin dosyayı onaylayıp nvc ye göndermesini bekliyoruz.


  • @Berkan-Duru dosyanızın hangi service center'da olduğuna göre dosyanızın bekleme süresi uzayacak veya kısalacaktır. Eğer dosyanızın hangi sc'de olduğunu bilmiyorsanız, emma asistant üstünden iletişim kurup nerede olduğunu öğrenebilir ya da gönderdikleri NOA1 mektubunun sol en alt kısmında gorebilrisiniz. Tüm sc'lerin ortalaması olarak şu an 8-10 aylık bir süreçte dosyanız onaylanacaktır. Eğer ucsis'e yüklediğiniz kanıtların yeterli olmadığı düşünülürse yeni bir aksiyon mektubu tarafınıza iletilecek ve ekstra kanıtlar istenebilecektir. NVC aşamasında da other başlığı altında istediğiniz her türlü belgeyi yükleyebilirsiniz ancak ekstra bir fotoğraf kanıtı istenmiyor.


  • @yasmin982 Böyle bir uygulama Türkiye'de olmadığı için çok rastlanan bir durum değil, dolayısıyla doktorunuz kabul etmeyebilir. Siz ya toplum sağlığı merkezi(ilçe sağlık müdürlüğü) ndeki bulaşıcı hastalıklar birimi ile görüşün, ya da bağlı bulunduğunuz asm nin hemşiresi ile görüşüp durumu anlatın. Her türlü bu aşıları olmanız gerektiğini söyleyin. Grip hariç yapabilmeliler.


  • @drserdar hemşire doktorun yanındaydı ben doktora yanındayken tekrar gitmek söylemek mantıksız olur toplum sağlığı merkezine gideriz bakalım neler olacak sağolun verdiğiniz bilgi için sizinkiler insaflı çıkmış yapmışlar.


  • @Berkan-Duru 1. sini bilmek mümkün değil. Bende mesela actively revieved yazdığı gün veya ertesi gün onaylanmıştı. Kimisinin aylarca sürdüğünü gördüm(muhtemelen teknik bir sorun vardı).

    1. Evet yüklemeniz çok daha iyi olur hatta. Aynı evrak yüklenecek diye bir şart yok.

    2. Fikriniz gayet mantıklı ancak parçalar halinde yüklemeyin. Tek bir pdf içerisine sayfa başına 4 fotoğraf koyup altına yıllarını yazın. Farklı farklı pdflerle yüklemek iyi karşılanmaz. Ben bu şekilde 10 sayfalık bir albüm hazırladım. Aynı albümü mülakata renkli lazer çıktı alarak götürdüm. PDF in MB ı büyük olursa pdf compressor kullanırsınız. Bu arada harcamalarınızın olduğu dökümana NVC aşamasında gerek yok. Gereksiz uğraş olur. O USCIS aşamasında işe yarayabilecek bir döküman olurdu.

    3. NVC de CEAC sistemine her yüklemeniz gereken dökümanın ayrı başlığı var. Fazla fazla aynı başlıktan yüklemek gereksiz olur. Mülakatta da başınıza bela olabilir.

    4. Whatsapp konuşmalarına officerların bakma süresi belki de 5-10 saniye. Bütünüyle sadece textleri yazdırıp gitmek hiç mantıklı değil, okuyamazlar. Neyin hangi tarihte olduğunu seçmek zor olur. Zaten istedikleri sürekli konuşmanız değil. İlişkinizin devamlılığı. Sizin için güzel ve samimi olan mesajların tarihi gözükecek şekilde ss ini almanız hem görsel olarak hem de okunabilirlik anlamında daha iyi. Çok aşırı mesaja gerek yok zaten. Mesela ben 2014 ten beri her yıldan birkaç SS alarak sayfa başına 4 ss olan, 5 sayfalık bir pdf hazırladım. Mülakata onu götürdüm.

    5. Kural olarak hepsini yanınızda istiyorlar. Herkesten bire bir aynı belgeler talep edilmiyor örneğin benden joint sponsorun IRS tax transcripti istenirken (CEAC e yüklemiştik) diğer çoğu kişiden istememişler. Ne olur ne olmaz diye götürmekte fayda var. Belgeler amerikada ise mülakata kadar buraya gelen birinin getirmesi iyi olabilir.


  • @Berkan-Duru biz en onemli (evlilik cuzdani, adli sicil belge vb.) evraklar disinda birsey yuklemedik sisteme. NVC sorunsuz onayladi ve ek bir kanit istemedi.
    Geri kalan resim, ucak biletler, yazismalar vb kanitlari artik mulakata goturecegiz


  • @yasmin982 rica ederim. benim hekim olmam kolaylık sağlamış olabilir. yine de aşılarınız yapılabilir buna engel teşkil eden bir durum yok siz istedikten sonra.


  • Arkadaşlar mülakatı geçenler inşaallah geçecek olan arkadaşlar ABD’de covid yeniden patlamış eşim kayın validem kayınpederim yatak döşek hastalar daha tahlil yaptırmadılar ama belirtiler aynı gitmeye karar verdiğinizde çok ilaç götürün derim burun yıkamak için serum fizyolojik parol antibiyotik hatta antibiyotik penisilin özellikli alın derim C vitamini,Kış mevsiminden dolayı güneş almayan yerlere gidecekler için D vitamini damlası yada yemek arası tableti,ağız antiseptiği balgam söktürücü(erdostein etken maddeli),ventolin ve contair türevleri kan sulandırıcıları(mide bağırsak damar kanama riski olanlar hariç)tablet veya iğneleri,idrar yolları antiseptiği ,yara mantar merhemleri,kas gevşetici tablet ve kremler,baharat Türkiye’de daha uygun diye düşünüyorum zencefil zerdeçal tarçın karabiber kestane balınız valizinizde muhakkak olsun derim yerli tohum sarımsak bulursanız onuda ekleyin muhakkak hakiki sızma zeytin yağıda çünkü Amerika’da doktor hastane sıkıntı çok pahallı(@drserdar bey hariç ☺️ aileniz çok şanslı)yani Allah bu yolda ilerleyen bizlere çok kolaylıklar versin stres büyük😰😮💨😔😞


  • Arkadaşlar yeni konsolosluğun yakınında otel tavsiyesi olan varmı görüşmeye giden arkadaşlar nerde kaldınız


  • @yasmin982 bunların hepsi götürülebiliyor mu bal, yağ, baharat vs.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 18
  • 1235
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum