Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @drserdar Gecmis olsun pasaportun en kisa zamanda gelecektir diye duaunuyorum anlamadigim konu ceac te gorunmuyor diyor ama ceacte olmasa o dosya nvc den zaten dq alamassin sacmalik degilmi ?

• @lucky2022 Kaymakamlıktan gidip kimliğinizle kolayca alabilirsiniz. Apostil de yapıyorlar. Nüfus kayıt örneğini de nüfus müdürlüğü veriyor kırmızı kaşe de yaptırın onu da istiyorlar çünkü. Geçen gün bizzat gidip aldım. Net bilgisi olmadan herkes bilgi vermeye çalışıyor malesef

• Herkese merhaba Ben 6 yıldır evliyim Amerika vatandaşıyla Türkiye ile evlendik ve zaman zaman geldim ve bu süre içerisinde hiç Green Card'a başvurmadım 2022'nin Haziran ayında giriş yaptım ve Ağustos ayında Green Card'a başvuruda bulunduk Her Şey ibrahim'de gitti ta ki benim eski evliliğime dayalı Mahkeme kararını istediklerine kadar ve diğer belgeler olsun işte evliliğimizin iyi niyetli olduğuna dair istedikleri belgeler fotoğraflar olsun falan vesaire Bu belgelerin çoğunu Biz tercüme ettik ama nasıl tecrübe ettik Online olarak tercüme ettik Yani bir yeminli tercümanın imzası falan yok ama baştan aşağı dört dörtlük bir tercüme ve bu Mahkeme kararını falan orijinalini ve tercüme edilmiş haline göndereceğiz Allah nasip ederse bu Aralık ayının sonunda göndereceğim mahkeme kararının tüm sayfalarını mı göndereceğim ya da ayrılığımı kanıtlayan sayfayı mı göndermem gerekiyor Bilgilerinizi paylaşmanızı Bekliyorum teşekkürler

• @hzlinan
    Net bilgisi olmadan herkes bilgi veriyor ?
    Çok özür dilerim ama verdiğim bilgi de bir yanlışlık olmamasına rağmen , hepimiz burada birbirimize sorarak ilerliyoruz , yaşadığımız tecrübeleri paylaşıyoruz
    Ben adliyeden kolaylıkla alarak işlemimi yaptığımı paylaştım (ki e-devletten de başka gün tekrar deneyebilir de yazmıştım ) en kötü ihtimal adliyeden alınabilir dedim
    Sizde kendi deneyiminizi paylaşmışsınız
    Ben de böyle temin ettim,böyle de alınabiliyor desensiz , bize de faydası olur
    Böyle bir yorum yapmanızı gerektirecek ne vardı inanın anlayamıyorum.
    Birbirimize destek olmaktansa kırıcı bir yorum olmuş
    Üzücü

• Mülakata giren arkadaşlardan ricam e devletten aldıkları arşivli nüfus kayıt örneği ve adli sicil belgelerini kullanıp bir sorun olmadığını hattsa evrakları Türkçe olanlar deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum
    Bu karışıklığı ordan kaldıralım daha bu tür konularda muhallakta kalmayalım.

• @yasmin982
    E devlette sistemsel hata yaşamışlar belge oluşturamamışlar diğer günler deneyin diyerek devamında gelişti olaylar ,

• Tesekkurler!

Bir sorum var bilen kimse var mi: Eger mulakati farkli tarihe almak istiyorsak ne kadar beklemek gerekiyor acaba? tekrar 5-6 ay mi surecek?

• @enayt boşverin onlarda mecalini anlatmaya çalışıyor herkes birbirine yardımcı olurken anlamlı detayları unutuyor işte adliyeden apostil yaptığım diyor ordan alın diyor aslında o kişinin apostillik durumu var boşanmış yada yada adli sicil var yahut yabancı eşi var soy ismi değilmiş biz önceki soyadından sicil kaydı istiyoruz deniyor yabancı olduğu için ingilizce çevirisine mecbur apostil gerekiyor.Ama kendi yaptıklarının gereklilik olarak sizde bunu yapın yerine bizim durumumuza istinaden bunu yaptık normal durumda olanlar edevlet çıktısı alıp gitse sıkıntı yaşamaz dese sorun kalmayacak yada bizde az araştırmacı olsak kendi sıkıntımızı googleden resmi sitelerden bir araştırsak gerçekten lüzumlu gördüğümüz suallerde buluncak birşeycikler olmaz,onların da maksadı yardım etmek ama konuyu açıklayıp yazılsa hiç akıl karışıklığı kalmaz.

• @yusufkeser maalesef congressman telefonları açmıyor ve gönderdiğimiz maillere de geri dönüş yapmadı. Sanırım tek yapmamız gereken beklemek olacak. Peki onay sonrası ne kadar zamanda dq olabiliriz rfe siz sekilde?

• @uogz USCIS kismi aslinda degiskenlik gosteriyor. Service center hangisi olduguna bagli. Bu konu ile ilgili size tavsiyem; USCIS i surekli arayip rahatsiz edin. Yani dosyamiz ne asamada ya da bilgi almaya calisin. NVC kismina gelince evraklari genelde 2 ya da 2.5 icersinde inceleme yapiyorlar. Eskik bir evrak yoksa eger bu surecte onaylanir. Bizim DQ ekim 14 te oldu ama halen Embassy den haber bekliyoruz. Cok sorun yaratan bir durum. Simdiden sizlere iyi sanslar diliyorum. Ayrica yapabilecegim bisey olursa haberdar edebilrisiniz..

• @mertdzkr Aynen saçmalık. Benim hala sistemde gördüğüm dökümanın onlara görünmüyor oluşu daha da saçma. Anlamadım ben bu işi.

• @yasmin982 Ben E-Devletten İngilizce aldığım, arşivli, verilecek makam kısmına U.S. Ankara Embassy yazarak aldığım Adli sicili verdim mülakatta. Bir sorun olmadı.

Nüfus kayıt örneğini, eşimin çifte vatandaşlığı nüfus kayıt örneğinde yazdığından, Türk ve Amerika'daki adında yazılış olarak farklılık bulunduğundan nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı alıp apostil yaptırdım ki, mülakatta elimde kanıt olsun.

Eşimin Türk ve Amerikan adı aynı olsa o zaman E-Devletten alıp gidecektim o da kabul ediliyor. Alttaki düşünceler kısmında Evlilik bilgileri, kızlık soyadı vs. yazsın yeter. O da zaten her alınan vukuatlı dökümanda yazıyor.

Kısacası isim açısından sorun yoksa veya mahkeme kaydınız vs yoksa her dökümanı e-devletten alıp gidebilirsiniz. Nüfus kaydı illa imzalı mühürlü olacak diye bir şey yok.

• @drserdar çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu 👏👏👏inşaallah tekrar soru gelmez bu konuda yada öyle yapın böyle yapınlarla kafa karışıklığı kalmıştır tekrar teşekkür ederim en kısa zamanda sistemdeki yüklediğiniz belgeniz pasaportlarınız visa alıp gelir Kavuşursunuz eşiniz ve yeni hayatınız inşaallah hayırlı olur hakkınızda darısı hayırlıyla en kısa zamanda bizlere 🤲🏼

• Merhaba ceac in sistemine yüklediğimiz evrakları indirebiliyor muyuz? Nasıl yapabilirim ?

• MuhtaradanaM Muhtaradana bu başlıktan bahsetti

• @Damla-D Biraz geç yazıyorum ama WhatsApp yazışmaları için kendi yaptığımız formatı anlatmak istedim. Öncelikle tabii ki tüm konuşmanın ekran görüntüsünü almak çok vakit alır. Yazışmaların tepelerinde tarihleri görünecek şekilde ekran görüntüsü alıp bu ekran görüntülerini Word dosyasına atarak renkli çıktı alabilirsiniz. Ben görüşmelerin devamlılığını göstermek açısından her aydan 4 görsel olacak şekilde hazırlamıştım. (İki senelik görüşmede toplam 24 ay, x2 görüntüden 48 görsel, her word sayfasına 2 görsel ekleyip toplamda 25 sayfayı geçmeyecek şekilde yapmıştık) Gezi, buluşma, tören fotoğrafları için de aynı formatı yaptık. Word dosyasına fotoğrafları ekleyip sayfaların alt kısımlarına tarih/ fotoğrafta bulunan kişilerin isimleri ve yakınlık derecelerini ekleyerek tamamlamıştık. Görüşmeye de neredeyse ansiklopedi kalınlığında belgeyle gitmiş bulundum :) Ama şunu da ekleyeyim ki görüşme esnasında görüşme dosyalarına çok bakmıyorlar, sadece göz gezdiriyorlar.

• Güzel bir hafta olur ve Ankaradan randevu bekleyenlere haber gelir inşallah.

• @AE123 gördüğüm kadarıyla pazartesi sabah 9.30-11.30 arasında gönderiyorlar. Bakalım bir gözüm burada bir gözüm mailbox'ta... Inşallah güzel bir gün olur hepimiz için.

• @ekdodo They mostly send the interview letter (IL) on Mondays, but I've seen our friends report getting ILs on Wednesday (@intelcorei5) and Friday too (@MYusuf, @mertdzkr, and @cokbekledik86). This makes sense because they do the interviews on Tuesday and Thursday, so the other days are open for desk work (e.g., scheduling).

Recently, they've consistently sent the ILs about 45-50 days before the actual interview (@cokbekledik86 is an outlier with a 62-day notice). The first interview dates for February are the 2nd and 7th. Forty-five days days before the 2nd is today (December 19th); 45-days before the 7th is December 24th. So I expect IL emails this week on either Wednesday or Friday or the same days next week (Monday the 26th is a holiday).

• @koro iyi hesap usa bizi matematikçi yaptı.😊😂😭🤦‍♀️

• @CerenDen Ben daha önce tercüme şirketinde çalıştığım için formatı anlatmak isterim, dediğiniz gibi ekran görüntülerini Word sayfasına ekleyip hemen altına 2 sütunluk tablo yapıp sol tarafa Türkçelerini sağ tarafa ise İngilizcelerini ekliyoruz (tabii yazışmalar İng değilse). Ben kendi yazışmalarımı da bu şekilde yapıp şirketime imzalatmıştım.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k