Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı
-
Herkese selamlar, aranızda çok yeniyim ve kararsızlıklarla boğuşuyorum. 2021 yılında B1/B2 vizesi için Şubat 2022 senesine mülakat tarihi aldık. Daha sonra pandemiden dolayı planlarımızda değişiklikler oldu ve biz ailecek Montenegro'ya taşındık buradan bir ev satın aldık ve burada yaşamaya başladık. Dolayısı ile mülakatımızı Temmuz 2023 senesine ertelemeye karar verdik. Konsolosluk kafasına göre mülakatımızı 2022'nin Haziran ayına çekti. Sizden fikir almak istiyorum. Amerikaya gitme isteğimiz ve orada E2 statüsüne geçiş yapmak ve ev almak gibi bir düşüncemiz var. Açıkçası turist vizesini alabileceğimi düşünmüyorum. Hem eşimin hem benim Montenegro'da şirketlerimiz mevcut, 2 çocuğumuz da okula kayıtlı ve evimiz, dükkanımız var. Ancak daha önce gezi amaçlı hiç yurt dışı seyahatimiz olmadı. Sizce eşimin ve çocuklarımın mülakatlarını erteleyip kendim tek başıma mülakata girsem ve hakkımı yakmamak adına geldim vermezseniz umrumda değil kafasıyla gitsem faydalı olur mu? Sizce iptal etmek, ertelemek ya da Montenegro'dan başvurmak mı daha mantıklı. Biraz karışık oldu kusura bakmayın, şimdiden herkese teşekkür ederim.
-
@utkuakaevren selamlar, ne yaptınız haziranda mülakata girdiniz mi neler oldu. Eşimde montenegroyu çok beğenmişti bana boşver amerikayı oraya gidelim diyip duruyo. Önerir misiniz orasını yazlar cıvıl cıvıldır da kışları nasıl oluyor biz turistik gezi yapmıştık ama tabi ben okul falan denk gelmedi yani hiç o gözde bakmamıştım smdi sizi görünce sormak istedim

-
Merhabalar Herkese, Turist vizesi ile alakalı aklıma takılan bir konu var. Polanya'da yüksek lisans yapmaktayım. (Geçici oturum iznim var) B1 vizesine başvuru yapmak istiyorum. Polanya'daki amerika konsolosluğundan başvuru yapabilme şansım var mı ?
-
@Canscg1907 Merhaba, yurtdışında başka ülkenin vizesine başvurabilirsiniz. Sorun olmaz.
-
@Programmer Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
-
Herkese iyi günler
Arkadaşlar 2021 ve 2022 yıllarında eşimle beraber Green Carda müracaat ettik ve çıkmadı. Bu sene 2023 yılında tekrar müracaat ettik 2024 Mayıs ayını bekliyoruz, nasip bakalım.
Bu arada eşimin şahıs firması var ve mermer sektöründe ihracat üzerine çalışıyor. Kendi alanında çok iyi. Tek eksiğimiz İngilizcemizin konuşma düzeyinde iyi olmaması.
Bu arada eşim 2019 yılında emekli oldu. Ben öğretmenim ve geçen yıl emekliliğim doldu ve bu yaz olmayı düşünüyorum.
Green Card şans olduğu için bizde başka vize türlerini deneyerek gitmeye çalışıyoruz.
Bunlardan birisi olan L1 şirket içi yönetici vizesi için Amerika'da da depo veya bürosu olan bir kaç Türk firma ile görüştük. Bunun için Türkiye'deki firmada 1 yıl sigortalı gözüktükten sonra L1 vizesi için işlemlere başlayacakken bazı nedenlerden dolayı olmadı.
E2 yatırımcı vizesi için Amerika'da bir avukatla görüştük ve bu vizenin garanti olması için orada bir işyeri kiralamak ve Amerikalı en az bir eleman çalıştırmak gerektiğini söyledi. Bu vizede bize uymadı çok masraflı geldi.
Diğer bir yol Amerika'da eşimin ihracat yaptığı sektörde birkaç tanıdık veya bildiğimiz birçok firma var bunlarla görüşüp bize sponsor olmalarını sağlamak. Bunun için turist vizesi ile Amerika'ya gidip yüz yüze görüşmelerin daha olumlu olacağını düşünüyoruz.
Eşimin Amerika vizesi var. Benim ve liseye giden iki kızımın yoktur. 2023 Ağustos ayında ben ve kızlarım için vizeye müracaat ettik ve 2024 Ağustos ayına randevu verildi.
Bende hemen hemen her gün tarihi değiştirmek için bakarken tesadüf 2024 Ocak ayına buldum ve hemen o tarihi aldım.
Eğer vize mülakatımız olumlu geçer ve vizemizi alırsak 2024 yaz ayında 2 ay Amerika'ya ailecek gidip hem gezmek hem de tanıdık ve tanımadık firmalarla konuşarak bize sponsor olmaları için uğraşacağız.
Bu konuda tecrübeli olup bize farklı noktalarda da fikir ve yol gösterecek varsa konuşmak isteriz.
Herkesin hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu günler diliyorum. -
@cetinmutlu Sponsorlukla green card mümkün. Ancak bugünlerde 3-4 yıl gibi bir zaman alıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bu başlığın altındaki yorumları incelemenizi tavsiye ederim. https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler
-
@dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Benzer Başlıklar
119
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum