[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
Bu ileti silindi! -
Herkese merhaba
1 aralık 2022 mülakat randevumuz ile ilgili bilgiler paylaşmaya çalışacağım. Biz 23 kasımda davet edilen grup içinde olduğumuz için hazırlık süreci oldukça stresli geçti. Hatta 30 kasıma kadar AIS kayıtlarımızı sistem açılmadığı için yapamamıştık. Bu süreçte admin arkadaşlardan sağolsunlar bayağı destek aldık.
Randevu saatimiz 08.45 idi, biz daha önce yürüme mesafesinde olan bir otel ayarlamış, mesafeyi kontrol etmiştik. Konsolosluğa saat 08.15 civarı gittik, görevliler birkaç dakika içinde bizi içeri davet ettiler. Güvenlik kontrolü ve diğer yönlendirme yapan çalışanlar son derece kibar ve yardımsever davrandılar. Güvenlik kontrolünde naylon torba dahil içeri hiçbir şey sokulmuyor, dökümanlarınızı içinde ayrı bölümleri olan geniş bir dosyaya koyarsanız hem taşımak, hem de içeride dökümanları ayırmak daha kolay olacaktır.
Görüşmenin yapılacağı binada önce ödeme sırasına girdik, ödeme sonrası verilen numarayı ekrandan takip etmeye başladık. Bekleme salonunda sabit olmayan sıralı sandalyeler mevcut. Bunlar biraz sıkışık vaziyette dizilmiş, insanlar girip çıkarken zorlanabiliyor, ama burada beklerken sol tarafta numaralı gişelerde yapılan mülakatları görebiliyorsunuz, hatta bazılarında sorulan soruları bile duyabiliyorsunuz. Bekleyenlerin büyük çoğunluğu çevre ülke vatandaşları idi. Biz bir süre daha bekledikten sonra evrak teslimi için numaramızı ekranda gördük. Evrakları her birimiz için ayrı birer dosya olarak hazırlamıştık. Evrakları alan hanımefendi, hepimiz için evrak ismini söyleyerek talep etti, bu esnada dökümanları dosyalardan çıkarıp o sıra ile vermek durumunda kaldık. Özellikle aileler için evrakları yardımlaşarak hazırlamak iyi olabilir, çünkü o anda telaşla bazı şeyleri gözden kaçırabiliyorsunuz.
Evrak tesliminden sonra biz uzunca bir süre bekledik, ancak memurların mülakatlar için oldukça yoğun çalıştığını gözlemizle gördük. Bizden önceki ve sonraki bazı numaralar mülakata girmesine rağmen bize sıra biraz geç geldi. O anlar, ister istemez heyecan yaratıyor. Nihayetinde saat 11.10 civarı bizi mülakata davet ettiler, sol taraftaki ilgili gişeye yöneldik, Amerikalı sarışın ve renkli gözlü erkek memur Türkçe olarak önce ilk evliliğimiz olup olmadığını ve kızımızdan başka çocuğumuz olup olmadığını sordu. Sonra konuşmaya ara verip ekrandan bazı kontroller yaptı, sonra diğer memurlarla birlikte ekrandan bazı şeylere baktılar, aralarında konuştular, biz konuşulanları duymadığımız için bir ara bayağı endişelendik. Daha sonra beklediğimiz için teşekkür ederek görüşmeye İngilizce devam etmek ister miyiz diye sordu. Biz de İngilizce devam edebileceğimizi teyit ettik. Son beş yılda birçok ülkeye seyahat etme nedenimi, yurtdışında yaşadığımız süreçte (Dubai'de 5 yıl yaşadık) ne amaçla orada olduğumuzu, yaptığım işin (Kimya mühendisiyim ve satış müdürü idim) bazı detaylarını sordu. Amerika'da ne iş yapmayı ve nerede yaşamayı planladığımızı sordu. Tahminen saat 11.30 gibi vizemizin onaylandığı müjdesini verdi. Tüm görüşme esnasında son derece kibar davrandı, en son mali dökümanları (banka kayıtları, tapu vs kopyalarını) bize iade etti. Çıktığımızda bir ferahlık ve üzerimizden bir yük kalkmış gibi hissettik. Herkesin bu duyguyu hissetmesi ümidiyle sözlerimi bitiriyorum. Sevgiler. -
@Gunay-0 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@Gunay-0 Tebrikler yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.
-
@Gunay-0 hayirli olsun ins bizlerede nasip olur
-
@Gunay-0 tebrikler , şansınız ve yolunuz hep açık olsun.
-
@Gunay-0 Tebrikler yeni hayatınız da mutluluklar
-
Merhaba, bitişine 6 aydan az kaldığı için pasaportumu yeniledim. DS260 doldurduğum pasaport ile mülakata gideceğim pasaport farklı olacak. Ais ptt kayıdı oluştururken ds260 ta belirttiğim pasaport ile mi kayıt yaptırmalıyım? yoksa yeni aldığım pasaport ile mi?
-
@Gunay-0 Yeni hayatınızda bol şanslar vizeniz hayırlı olsun
-
@baranpeltek_ Merhaba, vize basılacak olan pasaportunuz ile kayıt yapın. Mülakata eski ve yeni pasaport ile gidin.
Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci takip etmeniz için faydalı olacaktır.
-
Merhaba, vize basılı pasaportları sadece istanbul ve ankaradan mı teslim alabiliyoruz. Ais ve ptt kayıdı sırasında herhangi başka bir seçenek çıkmıyor.
-
@baranpeltek_ Merhaba,ilkten ANKARA veya İSTANBUL seçeneğini işaretliyeceksiniz,sonrasın'da özel kurye seçeneği var ona tıklayarak nereye gelmek istediğini işaretlerseniz çözüme ulaşırsınız
NOT;FİYAT İLÇEDEKİ KARGOYA GELECEKSE 99 TL EVE GELECEKSE 150 CİVARI BİR ÜCRET VAR DİYE HATIRLIYORUM. -
Merhabalar, 20 Haziran 2022 tarihinde Almanya'ya giriş yaptım ve buradan oturum aldım. 20 Ocak 2023 tarihinde de Ankara'da mülakata gireceğim.
Almanya'daki 6. ayım 20 Aralık 2022'de doluyor fakat ben polis sertifikasının geç gelebilme riskinden ötürü 6 Aralık'ta müracat edip bu hafta elime aldım. Yani 6. ayımı doldurmama 14 gün kala sertifikayı almış oldum. Bu durum mülakatta bir sorun yaratır mı?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. -
MÜLAKAT DENEYİMİ
CN: 59**
Ds260 Gönderme Tarihi: 18.05.2022
Correct Tarihi: 07.10.2022
Mülakat Mail Tarihi: 11.10.2022
Mülakat Tarihi: 02.12.2022
Biz mülakat yeri olarak Kırgızistan Bıshkek olarak mülakat yerimizi belirlemiştik. Asıl talihli eşim kendisi Kırgızistan vatandaşı bende 10 yıldır Kırgızistan’da yaşıyordum. Bizim için ulaşması daha kolaydı.
CN numaramız aktif olduktan sonra doğrusunu söylemek gerekirse mülakat maili beklemeye başlamıştık bunun sebebi biz bulunduğumuz ülkeye göre DS260 formunu diğer kazanan kişilerden erken göndermiştik. 2022 de Ds260 formunu erken göndermenin avantajlarını okuduğumuz için bu konuda erken davrandık ve davranmamız gerçekten bizim açımızdan çok iyi oldu. Numaramız aktif olur olmaz mülakatımızı aldık.
Kırgızistan’da bizim CN numaramız aktif olmadan aslında biz aşılarımızı olmaya başlamıştık. Burada aşıları sağlık kontrolünden önce olup bunu aşılarınızı olduğunuz yerden belge alarak kanıtlamanız gerekmektedir. Ben Türk vatandaşı olarak orada toplam 5 (beş) aşı oldum. Eşim 4 (Dört) 4 yaşında ki çocuğumuz ise 2 (iki) aşı oldu.
Normal şartlarda olunması gerek aşılar şu şekilde:- Hepatit B (1.Doz)
- Hepatit B (2.Doz)
- Tetanos
- Grip
- KPK (Bunun ne için olduğunu bilmiyorum ama bulunduğumuz ülkede bu aşı isteniyor)
- Covid 19 (Biz daha önce 2 doz aldığımız için aşı olmadık. Sadece aşı olduğumuzu belgeledik.)
Mülakat mailimizi aldıktan sonra bu belgenin çıktısını alarak elçilik tarafından belirlenmiş ismi gecen 2 doktordan birini seçerek kendisinden watsapp üzerinden sağlık kontrolü için tarih belirledik. Sağlık kontrol tarihimiz 02.11.2022 olarak belirlendi. (Doktor tarafından)
Sağlık kontrolü gününden önce doktorumuza sormuştuk aç mı gelelim ya da yemek yesek olur mu diye. Bize yemek yememizde sorun olmadığını söyledi bizde ufak tefen bir şeyler atıştırıp kontrole gittik. Sağlık kontrol saatimiz 10:30’du. Sabah 10 da sağlık kontrolümüzün olacağı kliniğe giderek doktorun yanına girdik. Bize 5 – 10 dakika beklememizi söyledi kapısının önüne oturduk. Sonrasında kendi gelerek bizi kasaya yönlendirdi. Burada pasaportlarımızı vererek (eşim ben ve çocuğumuz) her birimizin adına birer kart verildi. Bu kartlar sonuçlarımızı takip edeceğimiz kartlardı. Sonrasında doktorun yanına girdik. Doktor aşı belgelerimizi kontrol etti. Tüm aşılarımız tam olduğu için evet harika şeklinde konuştu. Sonrasında bizden resim istedi resmimizi verdik. Bizden sadece bu belgeleri talep etti başka bir şey istemedi. Sonra bizi kanımızın alındığı boyumuzun ve kilomuzun ölçüldüğü bir odaya götürdü. Buradaki işlemler bittiğinde röntgen odasına gönderdi. Sırayla denilen işlemleri yaptırdık ve doktorun yanına geldik. Doktor burada fiziksel kontrolleri yaptı. Herhangi bir hastalık geçirip geçirmediğimizi ameliyat olup olmadığımızı sordu. Elimize, sırtımıza baktı, elini burnuna götür düz yürü şeklinde görevler verdi. En son olarak ta göz kontrolümüzü yaptı. Tamam çok iyi bir problem görünmüyor şeklinde bizi mutlu eden bir cümle kullandı ve kontrolümüz bitti. Yaklaşık olarak 1 saat falan sürdü. Sonuçları sorduğumuzda kendisinin Amerikan Elçiliğine elden götüreceğini başka bir şey yapmamıza gerek kalmadığını söyledi. (Bu arada çocuğumdan Tüberküloz testi yaptırmamızı da istemişti. Bizi yönlendirdiği kliniğe giderek testi yaptırdık ve sonucunu doktora getirdik.)
MÜLAKAT GÜNÜ
Mülakat 02.12.2022 tarihinde saat 14:15 olarak bize mail gelmişti. Biz bu tarihte saat 14:00 da ekicilik önünde olduk.
Gerekli belgeler ( Bishkek için istenen):- Ds 260 formu çıktısı.
- Pasaport
- Resim
- Nüfus kayıt örneği
- Adli sicil kaydı (burada dikkat edilmesi gereken eğer soy isim değişikliği oldu ise önceki soy ismine aitte adli sicil kaydı gerekiyor.)
- Askerlik belgesi
- Evlilik cüzdanı
- Lise diploması
- Sağlık raporu (bunu bizim kontrolden geçtiğimiz doktor elden elçiliğe teslim etmişti.)
Güvenlik görevlisi pasaportlarımızı istedi ve listede isimlerimize tik koyarak sıra ile bizi konsolosluk içine aldı. İlk olarak eşim ve çocuğumuz beraber girdi sonra beni içeri aldılar. İçeri girerken rutin güvenlik kontrollerini yaptılar. Bekleme salonuna girerken oradaki güvenlik elimize sıra numaramızı kendileri verdi ve oturup beklememizi söylediler. Yaklaşık bir 15 dakika sonra 1. veznede ilk sıra numaramız yandı ve 3 kişi için 990 $ ödeme yaptık. (Biz ödemeyi dolar olarak yaptık ama buranın para birimi olan Som olarak ta yapabilirdik. Dolar elimizde mevcut olduğu için böyle tercih ettik.) Bize ödeme yaptığımıza dahil bir çek verdiler. Biraz daha bekledikten sonra 2. Veznede tekrar numaramız yandı ve bu sefer sadece eşimi çağırarak (asıl kazanan o olduğu için) yukarıda belirttiğim ve yanımızda olan evrakları teslim ettik. Biraz daha bekledikten sonra 4. Veznede numaramız yandı. Nazik bir Amerikan bayan bizi sağ elimizi kaldırarak onaylamamızı söyledi. Bizde söylediği şeyleri onayladık. Akabinde ben ve eşimin parmak izlerini aldı sisteme bir şeyler yazarak soru sormaya başladı.
• Nereye gideceksiniz?
• Kim var orada?
• Burada ne iş yapıyorsunuz?
• Gittiğiniz yerde ne iş yapacaksınız?
• Soy isminiz değişti mi?
Kadın soy ismini değiştirdiniz mi? Sorusuna evet deyince bir düşündü ve odaya girdi bir sorun olduğunu anladık orada geri geldi ve elimde bir formu bize vererek. Her şey çok güzel fakat eşiniz soy ismini değiştirmiş ve biz önceki soy ismine dahil sabıka kaydını görmeliyiz dedi. Bizde evlilik nedeni ile değişti şeklinde açıklama yaptık fakat. Tekrarlayarak hiç problem yok her şey çok güzel ama biz bu evrağı görmemiz gerekiyor dedi. Bizde formu olarak çıktık ve oradan sabıka kaydını aldığımız yere gittik. Siparişi verdik burada işler biraz uzun olduğu için 05.12.2022 tarihinde sabıka kaydımızı alabildik. 06.12.2022 tarihinde elçiliğe teslim ettik ve akabinde elçiliğe evrağı teslim ettiğimize dahil mail attık. 14.12.2022 tarihinde vizemizin onaylandığı ve 15.12.2022 tarihinde saat 14:30 dan sonra vizemizi elçiliğe giderek alabileceğimizi söyleyen bir mail aldık. Dedikleri saatte gidip pasaportlarımızı alarak bu süreci tamamladık. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ben ve eşim borç biliriz. Umarım her şey gönlünüzce olur.
-
@tpekgil54 Merhaba, erkenden belge almış olmanız sorun olmaz. Yine de sorayım, üzerinde geçerlilik tarihi diye bir ibare var mı?
-
@Mustafa-Eren Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.
Yalnız siz DV-2023 kazananı değil misiniz? Süreciniz imzanızda yok. -
@Mustafa-Eren Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
Tebrikler, darısı başımıza.
-
@Mustafa-Eren yeni hayatınızda bol şans 🤞 diliyorum. Türkiye’de de istiyorlar mı acaba eski soyisimde sicil kaydı. Evliliğe bağlı olarak soy isim değişikliği olduğu için.
-
@Mustafa-Eren yeni hayatınızda mutluluklar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum