Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@ekop10, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba, ben ilk girisimde 6 ay bir ev kiralayip US de yasadim, Sonra TR ye dondum 6 aydan fazlada TR de yasiyorum sanirim 4 ay daha TR deki islerimi halledip 10. ayda US e donecegim. Sorum su, gumruk memuruna ben 4 ay TR de kaldim dersem bunu anlarmi, sisteme bunu girmislermidir. Cunku US den TR ye donerken havalimaninda green card imi gostermedim sadece pasaportumu gosterdim. Herhangi bir yere TR ye gondecegimi bildirmedim. Dolayisi ile bana TR de ne kadar kaldigimi anlamazlar gibi geliyor. Yalan soyledigimi anlarlarsa bir problem olur mu? Donerken greencard imi alip aktarmali ucus yapacagim, bir sorun olusurmu. Bunu sorma sebebim ayni zamanda vatandaslik alirken TR de kalma surem 6 ayi gectigi icin, vatandaslik alma sureme etki etmemesi icin de soruyorum
Sizin ne zaman girip çıktığınızı görüyor onlar. Yalan söylemeyin, neyse onu söyleyin. 6 aydan fazla ABD dışında kaldığınız için vatandaşlık başvuru süreniz sıfırlanacak. Kural böyle.
-
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Sinan35 vatandaş olmak için kural 5 yılda toplam 6 ay yurtdışında kalman gerekiyor. Dediğin de çok haklısın girişte görevliler direk durumuna göre green kartı iptal etme hakları mevcut.
Bu kural son 5 yılın en az 30 ayını ABD'de geçirmek değil mi? Yanlış bilgi veriyor olabilir misiniz?
-
@diclemre, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Sinan35 vatandaş olmak için kural 5 yılda toplam 6 ay yurtdışında kalman gerekiyor. Dediğin de çok haklısın girişte görevliler direk durumuna göre green kartı iptal etme hakları mevcut.
Bu kural son 5 yılın en az 30 ayını ABD'de geçirmek değil mi? Yanlış bilgi veriyor olabilir misiniz?
@diclemre , @ayvalik10 şehven yanlış yazmış . Yazı başka yanlışlıklara sebep olabilir. 5 yıllık dönemde Abd dışındaki yurtdışı seyahatlerinizin her biri 6 ayı geçmemesi gerekiyor. Ayrıca 5 yıllık sürede 30 ay Abd de ikamet etme prosedürünü yerine getirmeniz gerekiyor. 4-5 ayın üzerinde kalışlara bile Cbp pasaportunuza remark koyabilir. En doğru yol re entry permit durumudur. 5 yılın sonunda korkulu rüya görmek istemiyorsanız ve de Türkiye’de kalışlarınız sorun teşkil edecek bir durumda ise pahalı da olsa re-entry permit almanızı tavsiye ederim. 5 yılda hayat birçok süprizlere gebe olabilir. Evdeki hesap çarşıya ne yazıkki uymuyor.
-
@redsat2000, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@diclemre, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@diclemre , @ayvalik10 şehven yanlış yazmış . Yazı başka yanlışlıklara sebep olabilir. 5 yıllık dönemde Abd dışındaki yurtdışı seyahatlerinizin her biri 6 ayı geçmemesi gerekiyor. Ayrıca 5 yıllık sürede 30 ay Abd de ikamet etme prosedürünü yerine getirmeniz gerekiyor. 4-5 ayın üzerinde kalışlara bile Cbp pasaportunuza remark koyabilir. En doğru yol re entry permit durumudur. 5 yılın sonunda korkulu rüya görmek istemiyorsanız ve de Türkiye’de kalışlarınız sorun teşkil edecek bir durumda ise pahalı da olsa re-entry permit almanızı tavsiye ederim. 5 yılda hayat birçok süprizlere gebe olabilir. Evdeki hesap çarşıya ne yazıkki uymuyor.
@redsat2000 teşekkür ederim, konu benimle ilgili değil zaten. Farklı bir arkadaşımıza verilen yanıtı okurken garibime gitti, o yüzden düzeltmek istedim. İki konu birbiriyle çok farklı çünkü ve dediğiniz gibi yazı başka yanlışlıklara sebep olabilir.
-
Merhabalar,
Bende tecrubemi paylasayim , 2019 da gisi yapip 8 ay calistiktan sonra 2020 basi Turkiyeye geldim, covid baslayinca kaldim , saglik problemleri vs su an vakit bulabilip abd ye ye geldim , girerken sikinti yasayacagimi biliyordum. gecen hafta ici lufthansa ile newarktan giris yaptim citizen bolumunde siraya girdim girdigim iki sira pasaport green card probleminden giseyi kapadi 3uncu girdigim gisedeki hanimefendi nekadardir gelmedigimi sordu 2 sene dedim niye dedi covid ve saglik progblemi dedim , peki dedi immigration bolumune aldi . orda da ayni seyleri soyledim ameliyat oldum vs. sadece 6 aydan fazla disarida kaldigimi bu sekilde giris yapamayacagimi soyledi , bilmiyordum diye yanitladim , boyle durumlarda konsolosluktan reentry vizesi almam gerektigini ucretsiz oldugunu soyledi . Ocakta geri biletin var dedi var ama kalacagim burda yasayacagim dedim inanmadi niye return bilet aldin diye sordu tek yonden daha ucuz diye yanitladim . 585 dolarin varmi dedi evet dedim bu defalik isini gorecegim bir daha olmasin dedi SB1 vizesi ve 585 dolarlik bir odeme ile giris yaptim. Acikcasi bunlari goze almistim ama 585 dolarlik odeme olmasini beklemiyordum ama yinede 3 sene icinde 5 defa giris cikis yapmaktan ucuza geldi bu odeme :) . Ailem icin ne yapaca[im diye sordum gelmeden onlara ulkende konsolosluktan reentry vizesi alin ucretsiz dedi.
Anlattiklarim sizi urkutmesin , genc ve gorevini yapan bir memurdu kotu niyetli biri degildi bende saf ve kendinden emin bir sekilde cevap verince herhangi bir surtusme ve gerginlik olmadi. Serife hanim da 2 ay once ayni yerden giris yapmis ama nasil bir durum ve fark var anlayamadim , bu kadar keyfi kural uygulamalari insani sasirtmiyor degil.
herkese saygilar sevgiler. -
@sash Hoşgeldin Abi , SB1 vize durumunda GC kurtarmışsın . Ancak kalma süren tekrar sıfırlanarak başlayacak sanırım. Türkiyedeki Abd konsolosluk bildiğim kadarıyla re-entry permit vermiyordu. Abd de olma durumu söz konusu idi. Senin o zamanki başvurun erken Türkiye’den gittiğin için iptal olmuştu hatırladığım .
-
Hosbulduk @redsat2000 , o zamanki uygulamalari baz alarak postalayip cikmistim , dijital imzaya cagirdilar geldim , reentry permit beklerken , olumsuz yanit gelmisti , basvurunuz sirasinda abd disindasiniz diye. Turkiyede bir arkadas 2 defa I131 basvurusu yapmis gecmiste , ikisinde de Turkiyeden doldurup imzalayip gondermis abd de ki bir yakini postalamis uscise oyle yapmis biraz da sans iste . Benden iki ay once giris yapan serife hanim sorunsuz gecmis gumrukten mesela :)
-
@sash Umarım ailenin de işlerini tekrar hallledersin. SB1 sadece giriş için mi bir vize olarak verdiler . Aynısını ailen içinde alabileceğin ile ilgili bir yöntem sundular mı ? Onlar için sen buradan re entry için başvuruda yapsan biyometrik ve parmak izi için onların Abd ye gelmesi lazım .Normal olan bir prosedür olmadığı için senin bir Avukata danışmanda fayda var.
-
SB1 i ulkende konsolosluktan ucretsiz alacaksin dedi gorevli memur. Onlarin acelesi yok simdilik
-
@Ryback Hocam merhaba. Bu 6 ay ila 1 yıl arasında kalınca vatandaşlık için gereken kalma kotasını sıfırlayıp tekrardan başlıyoruz. Fakat Green Card'ın kendisine negatif bir etki olmuyor değil mi? Ben Haziranda giriş yaptım. 3 ay kaldım. Şuan üniversite okuyorum ve son sınıfım. Haziranda yerleşmeye gidicem. 9 ay dışarda kalmış olucam. Bunu genel anlamda normal karşılıyorlar değil mi?
-
@med4816, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Ryback Hocam merhaba. Bu 6 ay ila 1 yıl arasında kalınca vatandaşlık için gereken kalma kotasını sıfırlayıp tekrardan başlıyoruz. Fakat Green Card'ın kendisine negatif bir etki olmuyor değil mi? Ben Haziranda giriş yaptım. 3 ay kaldım. Şuan üniversite okuyorum ve son sınıfım. Haziranda yerleşmeye gidicem. 9 ay dışarda kalmış olucam. Bunu genel anlamda normal karşılıyorlar değil mi?
Okulunuzla ilgili gerekli belgeleri yanınızda götürün. İlk yılınızda daha töleranslı oluyorlar. Soru sorabilirler, sizi uyarırlar belki ama giriş yaparsınız. Kalıcı şekilde geldiğinize ikna edecek şekilde hazır olun. Ucuz diye gidiş dönüş bilet alacaksanız, dönüş biletini uzak bir tarihe almanızı tavsiye ederim. 1 yılı geçmeyeceği için stres yapacağınız bir durum yok.
-
Kendim Amerika vatandasi olarak babam icin green card basvurusu yaptim. Kartini aldiktan sonra 2 defa giris cikis yapti (2018-2019). Son girisi Haziran 2019 idi. Mayis 2020 icin tekrar gelis bileti vardi ama malum pandemiden dolayi iptal etmek durumunda kaldik. Simdi 2023 Subat ayinda (yani 2.5 sene kadar sonra) NY JFK'ten giris yapmasini planlamak istiyorum. Yasi 75 ve pandemiyi goz onune alirsak acaba sansi nedir? Pandemi sirasinda vergi doldurduk adina, banka hesabi var, ve burada kiziyla yasayacagini soyleyecek. Ayrica arada reentry permit basvurusuna basladik fakat bir turlu Ankara'da randevu bulunamadi. O basvuru da muallakta kaldi (hic bir odeme yapilmadi, sadece randevu almasi icin bir email geldi, fakat randevu tarihi yok). Orada da bakimina yardim ettigi yasli kayinvalidesinin saglik sorunlari oldugu icin ve de pandemideki risk dolayisiyla ucaga binmek istemedigi icin Amerika'ya donemedigini soylecekti. Tavsiyesi olan var mi? Cok tesekkuler.
-
@honeybee ABD’ye her giriş vatandaş olmadığınız sürece risklidir. Yazdığınız duruma göre bi sorun yaşamaması gerekir. Yaşından ve hala vergi bildirimi yapması ülkeye bağlılığını gösteriyor. Şansını denemesinde fayda var olurda şansını dener sonuç olumsuz olursa SB1 vizesini araştırmanızı öneririm.
-
@ayseky, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
merhabalar. benimde kiziminda green cardi var. kizim 2 yaşında her sene giriş cikis yapmaktayım. henüz abdye tasinmadik. bu sene kizimi götürmesem hakkini kaybetmiş olur mu? bu konu hakkında bilgisi olan veya tecrübesi olan bana yardimci olabilir mi?
okul caginda veya daha kucuk olan cocuklar icin oldukca toleranslilar. Kiziniz uzun sure ABD giris yapmasa da, sizinle kalici olarak tasindigi zaman sorun yasamayacaktir.
Neticede sizin gocmenliginiz sorunsuz sekilde devam ettigi surece, kapida size "siz ABD'ye girebilirsiniz, ama kucuk kizinizi yaninizda almaniza izin vermeyecegiz" demeyecekler :)
-
@crazycells cok teşekkür ederim :)
-
@waterman tesekkur ederim
-
@yuzuf, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhabalar,
1 yıl boyunca ABD dışında bulunan biri var mı acaba? İş görüşmesi yaptım ve teklif aşamasına kadar geldik ama 1+1 yıl olarak Türkiye'de görev alabileceğim söylendi. ABD'de bulunan bir şirket tarafından görevlendirildiğimi vs nasıl belgelemem gerekir acaba..
Bu durumda N-470 formuyla izin almaniz lazim:
( @gucarslan )
-
@skywalker, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Arkadaşlar, Green Cardı olup da re entry için izne başvuran ne kadar sürede hallettiğini nasıl halletiğini, hangi beşgeler istendi? online mı başvuru yapılıyor hangi form doldurulup nereye teslim ediliyor? yazabilir mi acaba? NYC için soruyorum esasen ama diğer eyaletler de fikir verir en azından.
Çok teşekkürler.
su basligi takip edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
-
@mirach39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba,
Bir konuda sizlere danışmak istedim.Aslında forumda dönen ama tedirginlikten belkide netleştirmek adına sorulan.
Ocak 13 e kadar geçerli vizemiz basılı.İlk girişi 9 ekimde eşim ve kızımla yapacağız houstondan.15 ekim dönüş.Sanırım ilk girişte damga yada vize üzerinden 1 sene geçerlilik tanınacak.Gc lerimizi ve ssn lerimizi arkadaşlarımız vasıtasıyla daha sonra tr ye ulaştıracağız.
Şimdi bilgilerinize danışmak istediğim durum,
-İlk giriş (Ekim 9 dan sonra 15 ekimde döneceğiz.) yapıldıktan sonra türkiyeye döndüğümüzde işlerimi ve planlarımızı oturtup hazırlığımızı yapıp Ağustos 2023 başı temelli gidişi planlıyoruz (takribi 10 ay)sorun olurmu ?
-Eğer olmaz ise bu girişte bize ulaşan GC ler ile girmekmi mantıklıdır yoksa geçici süreli ilk girişe özel 1 seneye uzatılan vize ilemi ?
Zaten sorun olur ise mecburi planları 6 aya çekeceğiz :)Sağlıklı günler dilerim.
GC ile giris yapmalisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum