Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @gucarslan teşekkürler 👏👍

• @gucarslan Yani diyorsunuz ki yılda 3 ay gir çık yapmak yerine 2 kez re-entry permit alıp üniversiteyi bitirdikten sonra amerika'ya giriş yapayım. böyle bir şey mümkün mü? Dediğiniz konuya göre bu işlemleri amerikaya gidip yapmam lazım 2 senelik 1 izin bittikten sonra amerikaya gidip 2. izni mi almalıyım? Önceki Cevabınız için teşekkür ederim.

• @Hermitus dediğim şey, çekilişi kazanıp eğer green card kazanırsanız bunu turist vizesi gibi kullanmamanız gerektiği. çünkü bu, göçmen vizelerin veriliş amacına ve kullanımına aykırıdır.

re-entry permiş başlığında işlemleri nasıl yapmanız gerektiği detaylıca anlatıldı, oradan süreci takip edebilirsiniz. dv çekilişinde bol şans..

• @entropik @gucarslan anın dediklerine ek olarak, esinizi de kira kontratina ekletin, esinizle ortak banka hesabi acin ki , ilerde size sorarlarsa yerlesme niyetleri var minvalinde belge olarak gosterebilirsiniz.

• Emre KurtulmuşE Emre Kurtulmuş bu başlıktan bahsetti
  • Emre KurtulmuşE Emre Kurtulmuş bu başlıktan bahsetti

• merhabalar. benimde kiziminda green cardi var. kizim 2 yaşında her sene giriş cikis yapmaktayım. henüz abdye tasinmadik. bu sene kizimi götürmesem hakkini kaybetmiş olur mu? bu konu hakkında bilgisi olan veya tecrübesi olan bana yardimci olabilir mi?

• ⭐⭐⭐

@ayseky, içinde söyledi: green cradle 2 yasimda kızım icin sorum

merhabalar. benimde kiziminda green cardi var. kizim 2 yaşında her sene giriş cikis yapmaktayım. henüz abdye tasinmadik. bu sene kizimi götürmesem hakkini kaybetmiş olur mu? bu konu hakkında bilgisi olan veya tecrübesi olan bana yardimci olabilir mi?

Hayır kızınız hakkını kaybetmez ama siz bizim için manevi değeri yüksek bu kartı turist vizesi gibi kullanmaya devam ederseniz siz kaydedebilirsiniz. En kısa sürede ABD’ye yerleşmenizi tavsiye ediyoruz. Kartınızı ne zaman aldınız?

• @waterman öncelikle iyi dileğiniz icin teşekkür ediyorum. darisi basiniza olur umarım. 2016 senesinde çekilişle kazandım. süreçle birlikte karti alabilmem 2018 senesini buldu.

• Merhaba, ben ilk girisimde 6 ay bir ev kiralayip US de yasadim, Sonra TR ye dondum 6 aydan fazlada TR de yasiyorum sanirim 4 ay daha TR deki islerimi halledip 10. ayda US e donecegim. Sorum su, gumruk memuruna ben 4 ay TR de kaldim dersem bunu anlarmi, sisteme bunu girmislermidir. Cunku US den TR ye donerken havalimaninda green card imi gostermedim sadece pasaportumu gosterdim. Herhangi bir yere TR ye gondecegimi bildirmedim. Dolayisi ile bana TR de ne kadar kaldigimi anlamazlar gibi geliyor. Yalan soyledigimi anlarlarsa bir problem olur mu? Donerken greencard imi alip aktarmali ucus yapacagim, bir sorun olusurmu. Bunu sorma sebebim ayni zamanda vatandaslik alirken TR de kalma surem 6 ayi gectigi icin, vatandaslik alma sureme etki etmemesi icin de soruyorum

• ⭐⭐⭐

@ayseky Peki hiç Re-entry Permit aldınız mı ?

• Yanlış yönlendirmiş olmayayım ama, bildiğim kadarı ile greencardınızı aldıktan sonra, yaklaşık 4 senedir, sadece yılda bir gir-çık yaptığınız için, ilerde vatandaşlığa geçme hakkınızı zaten yok etmişsiniz, greencard cebinizde, yerleşme niyetiniz yok gibi, vatandaş olma olasılığınız bu şartlarda zaten çok düşük, kartın iptal olup olmaması da bu anlamda önemini yitiriyor zaten. tabi vatandaş olmadan, ilerde bir gün yerleşme niyetiniz yoksa

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sinan35 vatandaş olmak için kural 5 yılda toplam 6 ay yurtdışında kalman gerekiyor. Dediğin de çok haklısın girişte görevliler direk durumuna göre green kartı iptal etme hakları mevcut.

• ⭐⭐⭐

@Sinan35, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Yanlış yönlendirmiş olmayayım ama, bildiğim kadarı ile greencardınızı aldıktan sonra, yaklaşık 4 senedir, sadece yılda bir gir-çık yaptığınız için, ilerde vatandaşlığa geçme hakkınızı zaten yok etmişsiniz, greencard cebinizde, yerleşme niyetiniz yok gibi, vatandaş olma olasılığınız bu şartlarda zaten çok düşük, kartın iptal olup olmaması da bu anlamda önemini yitiriyor zaten. tabi vatandaş olmadan, ilerde bir gün yerleşme niyetiniz yoksa

Hayır ABD vatandaşı olabilmek için gerekli koşulları sağlayan herkes naturalization ile vatandaşlık hakkı kazanır. İsterse 10 yıl ABD’de dışında yaşamış olsun bu hiç farketmez sb1 vizesi aldıktan sonra 5 yıllık continuous resident şartını bozmadığı sürece vatandaş olabilir

• @ekop10 merhbalar. bana bu zamana kadar ne kadar kaldın turkiye de gibi bir soru sormadılar. ama sormayacklari anlamına gelmez tabi. o zamanda sagliksal problemler vs diyerek cevap verebilirsiniz. o anki memurun sorularına bağlı yani? benim başıma gelenlerden size diyebileceğim bu kadar. teşekkürler.

• @Programmer yok hiç almadım. çünkü 1 yıl dolmadan giriş cikis yapıyorum zaten.

• @waterman cevabınız icin teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@ekop10, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba, ben ilk girisimde 6 ay bir ev kiralayip US de yasadim, Sonra TR ye dondum 6 aydan fazlada TR de yasiyorum sanirim 4 ay daha TR deki islerimi halledip 10. ayda US e donecegim. Sorum su, gumruk memuruna ben 4 ay TR de kaldim dersem bunu anlarmi, sisteme bunu girmislermidir. Cunku US den TR ye donerken havalimaninda green card imi gostermedim sadece pasaportumu gosterdim. Herhangi bir yere TR ye gondecegimi bildirmedim. Dolayisi ile bana TR de ne kadar kaldigimi anlamazlar gibi geliyor. Yalan soyledigimi anlarlarsa bir problem olur mu? Donerken greencard imi alip aktarmali ucus yapacagim, bir sorun olusurmu. Bunu sorma sebebim ayni zamanda vatandaslik alirken TR de kalma surem 6 ayi gectigi icin, vatandaslik alma sureme etki etmemesi icin de soruyorum

Sizin ne zaman girip çıktığınızı görüyor onlar. Yalan söylemeyin, neyse onu söyleyin. 6 aydan fazla ABD dışında kaldığınız için vatandaşlık başvuru süreniz sıfırlanacak. Kural böyle.

• @Ryback @ayseky cevaplariniz icin tesekkur ederim

• @ayvalik10, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Sinan35 vatandaş olmak için kural 5 yılda toplam 6 ay yurtdışında kalman gerekiyor. Dediğin de çok haklısın girişte görevliler direk durumuna göre green kartı iptal etme hakları mevcut.

Bu kural son 5 yılın en az 30 ayını ABD'de geçirmek değil mi? Yanlış bilgi veriyor olabilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@diclemre, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@ayvalik10, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Bu kural son 5 yılın en az 30 ayını ABD'de geçirmek değil mi? Yanlış bilgi veriyor olabilir misiniz?

@diclemre , @ayvalik10 şehven yanlış yazmış . Yazı başka yanlışlıklara sebep olabilir. 5 yıllık dönemde Abd dışındaki yurtdışı seyahatlerinizin her biri 6 ayı geçmemesi gerekiyor. Ayrıca 5 yıllık sürede 30 ay Abd de ikamet etme prosedürünü yerine getirmeniz gerekiyor. 4-5 ayın üzerinde kalışlara bile Cbp pasaportunuza remark koyabilir. En doğru yol re entry permit durumudur. 5 yılın sonunda korkulu rüya görmek istemiyorsanız ve de Türkiye’de kalışlarınız sorun teşkil edecek bir durumda ise pahalı da olsa re-entry permit almanızı tavsiye ederim. 5 yılda hayat birçok süprizlere gebe olabilir. Evdeki hesap çarşıya ne yazıkki uymuyor.

• @redsat2000, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@diclemre, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@ayvalik10, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@diclemre , @ayvalik10 şehven yanlış yazmış . Yazı başka yanlışlıklara sebep olabilir. 5 yıllık dönemde Abd dışındaki yurtdışı seyahatlerinizin her biri 6 ayı geçmemesi gerekiyor. Ayrıca 5 yıllık sürede 30 ay Abd de ikamet etme prosedürünü yerine getirmeniz gerekiyor. 4-5 ayın üzerinde kalışlara bile Cbp pasaportunuza remark koyabilir. En doğru yol re entry permit durumudur. 5 yılın sonunda korkulu rüya görmek istemiyorsanız ve de Türkiye’de kalışlarınız sorun teşkil edecek bir durumda ise pahalı da olsa re-entry permit almanızı tavsiye ederim. 5 yılda hayat birçok süprizlere gebe olabilir. Evdeki hesap çarşıya ne yazıkki uymuyor.

@redsat2000 teşekkür ederim, konu benimle ilgili değil zaten. Farklı bir arkadaşımıza verilen yanıtı okurken garibime gitti, o yüzden düzeltmek istedim. İki konu birbiriyle çok farklı çünkü ve dediğiniz gibi yazı başka yanlışlıklara sebep olabilir.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    224 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 5 Oy
    1k İleti
    184k Bakış
    S
    Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k