Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    @mexido ummarım ben o görüşmeye çağırılan kişilerden olmam 😧 😧 henüz bir gelişme yok, ilerleyen süreci anlatırım tekrardan . hepimiz için hayırlısı 🤗

    Evrakları gonderdiyseniz posta yoluyla cagrilmazsiniz bence. Posta yoluyla gönderme yapmaya çalışıp yapamayanlari çağırıyorlar sanırım.
    Hayırlısı bakalım hepimiz için.


  • Guncellenecek


  • @Borahan-Güven 2-3 gün Max sonuç gelir


  • Bugün approved oldu


  • Bu ileti silindi!

  • @mexido bugün onaylandı kızımın vizesi. çok şükür görüşmeye çağırılmadan hallettik 🙂


  • @AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    @mexido bugün onaylandı kızımın vizesi. çok şükür görüşmeye çağırılmadan hallettik 🙂

    Sevindim adınıza 😊 nasıl hallettiniz peki? Bizde yakın zaman da başvuru yapicaz ins.kizimiz için. Darısı bizim başımıza :))


  • Arkadaşlar bir sorum olacak, biz B1/B2 vizesi için başvuru yapacağız. Ds 160 formuna sizinle beraber gelecek kişiler sorusuna 14 yaş altı çocuğumu yazmama gerek var mı? ( Oğlumda vizeyi alırsak bizimle gelecek ama 14 yaş altı olduğu için görüşmeye katılmadan vize islemlerinin tamamlanmasını istiyorum.)
    Çocuk bizimle gelecek ve bu işlem nasıl yapılacak yardıma ihtiyacım var


  • @crazycells, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    @Fatih-Aytek, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    Merhaba, 1 ağustosta vize görüşmemiz vardı. onay aldık, pasaportlarımız da ulaştı. 3 yaşındaki kızımıza başvuru yapmamıştık, ona vize alırken nasıl bir yol izlemek gerekiyor?

    3 yasindaki cocugunuz icin de vize ucretini odemeniz ve DS-160 formunu doldurmaniz gerekiyor.

    Normalde hep beraber vize alirken tek yapmaniz gereken cocugunuzu da yaninizda konsolosluga goturmek oluyor; eger cocuk daha sonra dogduysa veya dogmus olmasina ragmen kendisi icin beraber vize almadiysaniz bu durumda yapmaniz gereken once vize ucretini odeyip, DS-160 formunu doldurup sonra bir mulakat tarihi almak.

    Daha sonra ise suradan ilgili konsolosluga ulasip durumunuzu ve ziyaret nedeninizi ozetlemeniz gerekiyor. Konsolos, cogunlukla kucuk cocuklar icin mulakat sarti aramadan vize verecektir; ama bu durum tamamen kendi inisiyatiflerine kalmis. Zaten yapmaniz gerekenleri size bildirecekler.

    Mulakatsiz vize vereceklerini soylerlerse, kendi pasaportlarinizi ve vizelerinizi, cocugunuzun pasaportunu, fotolari vs. konsolosluga posta ile gondereceksiniz.

    Ankara icin:

    Istanbul icin:

    @birisi burada daha önceden verilmiş bir cevap var


  • @Batuhan-Dizdar, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    Anne veya babanın geçerli bir B1/B2 vizesi varsa, 14 yaşından küçük çocuklar için mülakatsız vize alabiliyorsunuz. İzlemeniz gereken süreç şu şekilde;

    1. Çocuğunuz için DS-160 formunu doldurun.
    2. Vize ücretini ödeyin ve sistemin size soracağı soruları cevaplandırın. Doğru cevapları verdiğinizde (yani gerekli şartları taşıyor olmanız durumunda) sistem sizi randevu ekranına değil, evrakları posta ile gönderin ekranına yönlendirecek.
    3. Talimatların ve kurye belgelerinin çıktısını alın. Ekine çocuğunuzun geçerli pasaportu, 1 adet biyometrik fotoğrafı, nüfus cüzdanı ya da vukuatlı nüfus kayıt örneğini, anne ve babanın pasaport ilk sayfalarının ve geçerli ABD vizesinin bulunduğu sayfasının fotokopisini (her iki ebeveynin de geçerli vizesi varsa ikisi için de bu belgeleri gönderin, sadece birinin geçerli vizesi varsa, vizesi olan ebeveyn için bu belgeleri gönderin diğer ebeveyn için de pasaport veya kimlik fotokopisi gönderin) ekleyerek PTT ile gönderin. Çocuğunuzun vizesi 10-20 gün içinde onaylanarak gönderilecektir.

    @birisi bu açıklama da çok detaylı.


  • @december cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Ben çocuğumu ds 160 formuna ekleyeyim ve bizimle beraber vize görüşmesine gelsin bari

  • ⭐⭐⭐

    @birisi, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    Arkadaşlar bir sorum olacak, biz B1/B2 vizesi için başvuru yapacağız. Ds 160 formuna sizinle beraber gelecek kişiler sorusuna 14 yaş altı çocuğumu yazmama gerek var mı? ( Oğlumda vizeyi alırsak bizimle gelecek ama 14 yaş altı olduğu için görüşmeye katılmadan vize islemlerinin tamamlanmasını istiyorum.)
    Çocuk bizimle gelecek ve bu işlem nasıl yapılacak yardıma ihtiyacım var

    Biz şöyle yaptık, önce eşimle ikimize başvuruda bulunduk mülakata girdik, vizeyi aldıktan yaklaşık 1 ay kadar sonra onlar için ayrıca başvuruda bulunduk. Anne veya babada vize varsa posta yoluyla kabul ediyorlar, büyük çoğunlukla çocuklara da vize basıyorlar.
    Siz hepiniz aynı anda almak istiyorsanız 3ünüzün ayrı ayrı DS160 formu doldurması gerekiyor ama mülakata 14 yaş altı çocuk gitmese de oluyor diye biliyorum. Yine de @denizci10 daha iyi biliyordur bu konuyu.
    Bizim sonradan almak istememizin sebebi biz red alırsak boşuna 2 çocuğa da ödeme yapmış olmayalım diyeydi aslında, ama küçük çocuğuyla gittiği için ortamın yumuşadığını ve mülakatın daha rahat geçtiğini söyleyenler de var. Karar size kalmış. Şimdiden kolaylıklar diliyorum


  • @dytmelek ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim


  • @mexido eşimle ikimizin vizesi vardı ,ekim de giriş çıkış yaptık amerikaya. daha sonra kızım için ds160 formu doldurup randevu adımına gelene kadar her şey aynı işliyor. randevu adımında sistem birkaç soru soruyor ve sizi posta yoluyla evrak gönderme işlemine yönlendiriyor. evraklar; çocuğun pasaportu,ds160 onay sayfası, 1 adet fotoğraf, anne babanın pasaport ilk sayfası ve vize basılı sayfa fotokopisi ( bizim ikimizin de olduğu için ayrı ayrı ekledim, siz de kimin vizesi var ise onunki eklenecek ), ben bir de kimlik fotokopilerimizi yolladım ama net değilim isteniyor muydu 🙂
    herkesten aynı evraklar mı isteniyor bir bilgim yok ama benden istenenler bunlardı.

    bu arada ptt için bir çıktı hazırlıyorsunuz. göreceksiniz zaten, bir sayfasını evraklarla birlikte postaya veriyorsunuz diğerini ptt görevlisine. mail adresinize geliyor zaten bilgiler.

    sonrası haftasonları vs araya girdiği için biraz beklemeli 🙂 ben 10 kasımda evrakları postaya teslim ettim. 14 ünde işleme aldılar 23 ünde onaylandı. şuan pasaportun gelmesini bekliyorum 🙂

    sanırım bu kadar 🙂 atladığım yerler olduysa affola😅 darısı en kısa sürede ve en hızlı şekilde başınıza 🙂 🙂 🙂


  • @AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    @mexido eşimle ikimizin vizesi vardı ,ekim de giriş çıkış yaptık amerikaya. daha sonra kızım için ds160 formu doldurup randevu adımına gelene kadar her şey aynı işliyor. randevu adımında sistem birkaç soru soruyor ve sizi posta yoluyla evrak gönderme işlemine yönlendiriyor. evraklar; çocuğun pasaportu,ds160 onay sayfası, 1 adet fotoğraf, anne babanın pasaport ilk sayfası ve vize basılı sayfa fotokopisi ( bizim ikimizin de olduğu için ayrı ayrı ekledim, siz de kimin vizesi var ise onunki eklenecek ), ben bir de kimlik fotokopilerimizi yolladım ama net değilim isteniyor muydu 🙂
    herkesten aynı evraklar mı isteniyor bir bilgim yok ama benden istenenler bunlardı.

    bu arada ptt için bir çıktı hazırlıyorsunuz. göreceksiniz zaten, bir sayfasını evraklarla birlikte postaya veriyorsunuz diğerini ptt görevlisine. mail adresinize geliyor zaten bilgiler.

    sonrası haftasonları vs araya girdiği için biraz beklemeli 🙂 ben 10 kasımda evrakları postaya teslim ettim. 14 ünde işleme aldılar 23 ünde onaylandı. şuan pasaportun gelmesini bekliyorum 🙂

    sanırım bu kadar 🙂 atladığım yerler olduysa affola😅 darısı en kısa sürede ve en hızlı şekilde başınıza 🙂 🙂 🙂

    Çok teşekkürler bilgilendirme için. Tekrar hayırlı olsun. Gayet güzel anlattınız. 🙂 Bu arada yolculuk nereye ve ne zaman ? Bir plan var mı? :))


  • @mexido inşallah sizin de hızlı ve kolay sonuca bağlanır 🙂 yarıyıl tatilinde orlando ya disneyland a götürmek istiyoruz 🙂 inşallah bi aksilik çıkmazsa 🙏


  • @AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    @mexido inşallah sizin de hızlı ve kolay sonuca bağlanır 🙂 yarıyıl tatilinde orlando ya disneyland a götürmek istiyoruz 🙂 inşallah bi aksilik çıkmazsa 🙏

    İyi dilekleriniz için teşekkürler. 🙂 Süper 🥳Şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenceler:))

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   dytmelek dytmelek 

  • @Batuhan-Dizdar @crazycells Merhaba,
    Peki cocuk için ais.usvisa-info sayfasından yeni bir hesap mı oluşturmamız gerekir? yoksa daha önce olan hesabımıza , yeni başvuru sahibi ekle deyip, çocuğun bilgilerini mi girmemiz?
    Çünkü anne baba olarak biz daha önce vizemizi aldık.
    Çocuk için başvuru yapmamıştık. ais usvisa sayfasında hesabımız var. Çocuğu da aynı sayfada mı eklememiz gerekir, yoksa yeni bir ais usvisa hesabımı açmamız gerekir çok için. Onu pek anlayamadım.

  • ⭐⭐⭐

    @GC_dream Bizim çocuklarımızın başvurusu kendi ais kaydımızla yapıldı. Ais e kendi üyeliğinizle girip başvuru sahibi ekle deyince aşağıdaki fotoğrafını attığım sayfa çıkıyor, oradan devam etmek gerekiyor sanırım. Bizim başvurumuzu kendimiz yapmadığımız için tam da emin değilim ama yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilir.

    ede0ed27-3e91-4d55-81cf-8ec888be4684.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐

    @GC_dream kendi ais hesabınızda sağ üstte bulunan "+" simgesine basarak çocuğunuzun bilgilerini girerek onun işlemlerini yapabilirsiniz. çocuğunuza yeni hesap açmanıza gerek yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum