Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.5k 685

  • @Sharm Çok teşekkür ederim. İlk fırsatta uğrayacağım 😊


  • @Programmer Teşekkür ederim. Evet bende aynı şeyi düşünüyorum.


  • @Erkand Çok teşekkür ederim.


  • @xbens Amerikadaki yaşamında başarılar dilerim. Bizlere deneyimlerini yazmayı unutma


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kapıpencere aynı soruyu birden fazla yerden yazmazsan seviniriz. Çünkü farklı farklı yerlerde yazarsan cevaplar karışır. Ya burada ki yazını yada diğer tarafta ki yazını silmelisin. Sağlık raporun aldığın tarihten itibaren 6 ay içinde giriş yapmalısın.


  • Herkese merhaba,
    18 kasimda 12 saatlik ucus ile istanbuldan chicagoya geldim.
    Ucaktan iner inmez insanlari takip ederek polis kontrol noktasina geldim. Burada bir gorevli beni diger ulke vatandaslari kismina yonlendirdi. Bekleyen cok fazla kisi yoktu. Siranin basina gelince burada yine gorevliler herkesi farkli bankolara dagitiyorlardi. Yaklasik 10 dakika icinde bankonun onunde siradaydim. Sira bana gelince memurun yanina gittim ve good morning diyerek pasaportumu uzattim. Benimle hic konusmadan elimdeki sari zarfi da istedi. Once pasaportu kontrol etti daha sonra sari zarfimi acti ve icinden cikan baska bir sari zarfin icindeki belgelere goz gezdirdi. Ardindan benim fotografimi cekti ve pasaportuma vizeyi basip geri verdi, bir tane de ispanyolca mavi beyaz bir kagidin uzerinde buyuk harflerle birseyler yazip bana verdi. Ben memura bakiyordum, bir seyler sormasini veya beni baska yere yonlendirmesini bekliyordum ama benimle hic konusmadan eliyle git git isareti yapti. Gidip valizimi aldim(yarim saatten fazla bir sure valiz bekledim) ve cikisa dogru giderken baska bir memur elimdeki kagidi istedi ve beni cikisa dogru yonlendirdi. Ben memura iyi olmayan ingilizcem ile ilk girisim oldugunu soyleyip durumu anlatmaya calistim. Kendisi bana sari zarfi memur aldiysa girisiniz tamamdir dedi. Cogu arkadasa bir suru farkli soru sorulmus olmasina ragmen birakin soru sormayi sanki anlasmislar gibi benimle tek kelime bile konusmadilar.
    Soru sormadilar diye iskillendim hatta.
    Sorunsuz bir sekilde havaalanindan trenle chicago merkeze gittim.

  • ⭐⭐⭐

    @flankes0 boşverin o suratsızlıkla soru sorsa durduk yere ilk dakika dan canınızı sıkabilirdi 🙂 yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • @flankes0 yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar 🤲🏻

  • ⭐⭐

    @flankes0 boşverin konuşmamaları sizin yararınıza, yeni hayatinizda bol şans dilerim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells Merhaba, benim merak ettiğim bir konu var. Sizler tecrübelisiniz görüşleriniz bizim için çok değerli ve önemli.
    Göçmen vize ile ABD'ye ilk girişte, göçmen vize sahibinin turist vizesi sahibi annesi ile birlikte gitmesi bir sorun teşkil eder mi acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @Serap-2 herkes bireysel değerlendirilir. Cbp görevlisi şüpheli bi durum sezmezse sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐

    @Serap-2, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @crazycells Merhaba, benim merak ettiğim bir konu var. Sizler tecrübelisiniz görüşleriniz bizim için çok değerli ve önemli.
    Göçmen vize ile ABD'ye ilk girişte, göçmen vize sahibinin turist vizesi sahibi annesi ile birlikte gitmesi bir sorun teşkil eder mi acaba?

    Daha önce ilk girişte annesiyle (turist vizesi sahibi) giren bir kişi okumuştum, beni yerleştirmeye geldi gibisinden bir espiri de geçmiş hatta aralarında. Sonuçta vize sahibi kişinin ülkeye giriş hakkı bulunuyor, herkesi süreci @waterman in dediği gibi kendi içinde değerlendirilir.

  • ⭐⭐⭐

    @flankes0 İspanyolca ne alaka acaba ?
    Bu arada hayırlı uğurlu olsun. 🙂

  • ⭐⭐

    @flankes0 Yeni başlangıcınız hayırlı olsun , soru sormamaları bir yandan iyi olmuş sanki daha kötü başlangıçlar görüyor , okuyoruz.


  • @flankes0 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • @Programmer, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @flankes0 İspanyolca ne alaka acaba ?

    @Programmer Ana dili İspanyolca olan ve tam entegre olamamış, İngilizce bilmeyen çok insan olduğu için olsa gerek, bir çok yerde ve dokümanlarda İngilizce yazıların yanında İspanyolcası da yazıyor. Malumunuz Türkiye'de de devlet kurumlarında benzer uygulamaları (Arapça olarak) görmeye başladık bir süredir.


  • @flankes0 yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar dilerim. Darısı gerçekten isteyen insanların başına diyelim

  • ⭐⭐

    @eynar teknik olarak konusursak abdnin resmi bir dili yok. Ispanyolcanin cok gecerli olmasinin sebeplerinden birisi bu.
    Azinliklar kendi dillerinde dergi vs. de cikartiyor. Vietnamca dergi gormustum mesela avukattir,restorandir vs. listesi vardi.
    Ingilizce konusamayan kisi orani azimsanmayacak Kadar yuksektir abdde. Hele ki miamide.


  • @flankes0 soru sormamaları şansınıza olmuş. Yolunuz ve şansınız açık olsun.


Benzer Başlıklar

  • abd'ye giderken hangi havayolu tercih edilmeli neden?

    Yolculuk
    85
    1 Oy
    85 İleti
    11k Bakış
    A
    @ATS16 Ülkeye giriş sonrası dönüş biletimi değiştirmek & iptal etmek istiyorum. Tek yön gidiş alıp dönüş için de ayrı bir pnr numarası bile dönüş bileti alsam sonra iptal etsem sıkıntı yaşar mıyım? izlediğim videolarda sadece beyan etmişler, bakılmamış.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • ABD'ye Para koleksiyonu götürmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    866 Bakış
    VoomV
    @crazycells çok teşekkür ederim
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum