Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @xbens Amerikadaki yaşamında başarılar dilerim. Bizlere deneyimlerini yazmayı unutma


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kapıpencere aynı soruyu birden fazla yerden yazmazsan seviniriz. Çünkü farklı farklı yerlerde yazarsan cevaplar karışır. Ya burada ki yazını yada diğer tarafta ki yazını silmelisin. Sağlık raporun aldığın tarihten itibaren 6 ay içinde giriş yapmalısın.


  • Herkese merhaba,
    18 kasimda 12 saatlik ucus ile istanbuldan chicagoya geldim.
    Ucaktan iner inmez insanlari takip ederek polis kontrol noktasina geldim. Burada bir gorevli beni diger ulke vatandaslari kismina yonlendirdi. Bekleyen cok fazla kisi yoktu. Siranin basina gelince burada yine gorevliler herkesi farkli bankolara dagitiyorlardi. Yaklasik 10 dakika icinde bankonun onunde siradaydim. Sira bana gelince memurun yanina gittim ve good morning diyerek pasaportumu uzattim. Benimle hic konusmadan elimdeki sari zarfi da istedi. Once pasaportu kontrol etti daha sonra sari zarfimi acti ve icinden cikan baska bir sari zarfin icindeki belgelere goz gezdirdi. Ardindan benim fotografimi cekti ve pasaportuma vizeyi basip geri verdi, bir tane de ispanyolca mavi beyaz bir kagidin uzerinde buyuk harflerle birseyler yazip bana verdi. Ben memura bakiyordum, bir seyler sormasini veya beni baska yere yonlendirmesini bekliyordum ama benimle hic konusmadan eliyle git git isareti yapti. Gidip valizimi aldim(yarim saatten fazla bir sure valiz bekledim) ve cikisa dogru giderken baska bir memur elimdeki kagidi istedi ve beni cikisa dogru yonlendirdi. Ben memura iyi olmayan ingilizcem ile ilk girisim oldugunu soyleyip durumu anlatmaya calistim. Kendisi bana sari zarfi memur aldiysa girisiniz tamamdir dedi. Cogu arkadasa bir suru farkli soru sorulmus olmasina ragmen birakin soru sormayi sanki anlasmislar gibi benimle tek kelime bile konusmadilar.
    Soru sormadilar diye iskillendim hatta.
    Sorunsuz bir sekilde havaalanindan trenle chicago merkeze gittim.

  • ⭐⭐⭐

    @flankes0 boşverin o suratsızlıkla soru sorsa durduk yere ilk dakika dan canınızı sıkabilirdi 🙂 yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • @flankes0 yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar 🤲🏻

  • ⭐⭐

    @flankes0 boşverin konuşmamaları sizin yararınıza, yeni hayatinizda bol şans dilerim

  • ⭐⭐

    @crazycells Merhaba, benim merak ettiğim bir konu var. Sizler tecrübelisiniz görüşleriniz bizim için çok değerli ve önemli.
    Göçmen vize ile ABD'ye ilk girişte, göçmen vize sahibinin turist vizesi sahibi annesi ile birlikte gitmesi bir sorun teşkil eder mi acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @Serap-2 herkes bireysel değerlendirilir. Cbp görevlisi şüpheli bi durum sezmezse sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐

    @Serap-2, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @crazycells Merhaba, benim merak ettiğim bir konu var. Sizler tecrübelisiniz görüşleriniz bizim için çok değerli ve önemli.
    Göçmen vize ile ABD'ye ilk girişte, göçmen vize sahibinin turist vizesi sahibi annesi ile birlikte gitmesi bir sorun teşkil eder mi acaba?

    Daha önce ilk girişte annesiyle (turist vizesi sahibi) giren bir kişi okumuştum, beni yerleştirmeye geldi gibisinden bir espiri de geçmiş hatta aralarında. Sonuçta vize sahibi kişinin ülkeye giriş hakkı bulunuyor, herkesi süreci @waterman in dediği gibi kendi içinde değerlendirilir.

  • ⭐⭐⭐

    @flankes0 İspanyolca ne alaka acaba ?
    Bu arada hayırlı uğurlu olsun. 🙂

  • ⭐⭐

    @flankes0 Yeni başlangıcınız hayırlı olsun , soru sormamaları bir yandan iyi olmuş sanki daha kötü başlangıçlar görüyor , okuyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @flankes0 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • @Programmer, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @flankes0 İspanyolca ne alaka acaba ?

    @Programmer Ana dili İspanyolca olan ve tam entegre olamamış, İngilizce bilmeyen çok insan olduğu için olsa gerek, bir çok yerde ve dokümanlarda İngilizce yazıların yanında İspanyolcası da yazıyor. Malumunuz Türkiye'de de devlet kurumlarında benzer uygulamaları (Arapça olarak) görmeye başladık bir süredir.


  • @flankes0 yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar dilerim. Darısı gerçekten isteyen insanların başına diyelim


  • @eynar teknik olarak konusursak abdnin resmi bir dili yok. Ispanyolcanin cok gecerli olmasinin sebeplerinden birisi bu.
    Azinliklar kendi dillerinde dergi vs. de cikartiyor. Vietnamca dergi gormustum mesela avukattir,restorandir vs. listesi vardi.
    Ingilizce konusamayan kisi orani azimsanmayacak Kadar yuksektir abdde. Hele ki miamide.


  • @flankes0 soru sormamaları şansınıza olmuş. Yolunuz ve şansınız açık olsun.


  • 22 Kasım tarihinde yorucu ve uzun süren uçak yolcuğundan sonra Washington Dulles havalimanından giriş yaptık.

    Uçağa binmeden önce tekrar güvenlik aramasından sonraki bekleyişin ardından koltuklardaki yerimizi aldık. Uçağa 2 yaşındaki oğlumuz için yaptığımız yemekleri ve sıvıları sorunsuzca aldılar. Ufak çocuklu yolcular için bu notu düşmek istedim. Uçaktaki biraz bekleyişin ardından, arıza olduğunu 10 dakika içinde sorunun giderileceğini ve kalkacağımıza dair ilk anons yapıldı. Fakat böyle olmadı. İşlemin uzun süreceğine ve başka uçağa binmek için uçaktan inmemizin gerektiğini söyleyen bir anons geldi. Zaten uzun olacak bu yolculuk için başlangıçta hoş olmayan bu durumla karşılaştık. Uzun bir bekleyiş sonrası otobüslerle yeni uçağa gittik ve epey gecikmeli bir şekilde yolculuğumuza başladık.

    Sorunlu başlayan bu yolculuk aynı şekilde bizi etkilemeyen sorunlarla devam etti. Uçaktaki hastalar için doktor anonsları ile yolculuk ardından inişimizi gerçekleştirdik. Bu sefer hastaların yetkililer tarafından gelip alınması için bütün yolcular uçaktan inemeyip bekledik. En sonunda uçaktan inebildik ve pasaport kontrol noktasına doğru yola koyulduk.

    Pasaport için Abd vatandaşı ve ziyaretçiler olarak sıra farklı fakat işlemi yapan polisler aynı. Teknik olarak aynı yeri bekliyorsunuz. Personel sayısı dört kişiydi ve bekleyen kişi sayısı çok fazlaydı.

    Sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı verdik. Ardından zarfları aldı yetkili. Hepsini açtı damgaladı. Hiç soru sormadı. Hoş geldiniz ve başarı dileklerini söyleyip pasaportları geri verdi. Bu sırada yanımda götürdüğüm 10 bin dolar üzeri beyan etmem gereken nakit için ne yapmam gerektiğini sordum. Pasaportumu geri aldı. Tutarı sorup gümrük kağıdına yazdıktan sonra pasaportu kilitli bir kutuya koyup bana geri verdi ve ileride bekleyen polis arkadaşa gitmemi söyledi. O da bizi kırmızı şeritleri takip ederek bir bekleme salonuna yönlendirdi.

    Bekleme salonunda girişte pasaportu başka bir polis teslim aldı ve koltuklarda beklememizi söyledi. Yaklaşık 15 kişi bekliyordu. Tabi hepsinin durumu başka sebeplerdi.

    Kısa bekleyiş ardından başka bir polis memuru çağırdı. Hayırlı olsun dileklerinden sonra nakit tutarını sordu. Ailen ile bekleme seni hemen gönderelim dedi ve durumu “ Abd’ye giriş ve çıkışta istediğiniz kadar nakit ile yolculuk yapabilirsiniz, istersen 5 milyon dolar ile yap yolculuğunu, özgürsün. Sadece 10 bin doların üstündeki tutar bize bildirilecek. Biz parayı almıyoruz, vergi kesmiyoruz. Beyan formu dolduruyoruz” şeklinde açıkladı. Formu kendi doldurdu ve sadece imzamı aldı. Valizleri alıp almadığımı sordu. Almadığımı söyledim. Bizi kapıdaki polise kadar götürüp tekrar valiz bölümüne yönlendirdi. Çok yardım sever bir personeldi. Teşekkür edip valiz bölümüne gittik.

    Zaten valizler de geç yeni yeni gelmeye başlamıştı. Valizlerimizi aldık ve buz gibi virginia havasına çıkıp, Abd’ye ilk girişimizi yaptık.

    Bütün arkadaşlara süreçlerinde bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @gamefry yeni hayatınızda aileniz ile birlikte mutluluklar dilerim. Havacılıkta malesef böyle şeyler çok yaşanıyor ve inanın kısa sürede çözülenine az rastladım size de denk gelmesi tatsız olmuş. mutluluklar tekrardan 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @gamefry Ufak aksilikler de olsa sonunda sağlıkla varmışsınız ya önemli olan o. Hayırlı olsun ve yeni yaşantınızda başarılar diliyorum. Darısı bizlerin başına🙏🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum