Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @redsat2000 İnşallah abi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    mülakat için gerekli belgeleri yavaştan bir toplayayım dedimde şimdi ben green card çekilişi formunda ve ds260 formunda lise mezunu olarak gözüküyordum haziran ayında üniversite öğrencisi oldum sizce mülakata hem lise diplomamı hemde öğrenci belgemi mi götüreyim yoksa sadece öğrenci belgesiyle ikna edebilir miyim konsolosluk memurlarını? çekiliş formunda ve ds260 formunda şuanki hayatımla ilgili tek eksik bilgi iki formda da lise mezunu ve işsiz gözüküyorum böyle bir durum etkiler mi süreci ?

    en yuksek duzeydeki belgeleri (ogrenci belgesi veya diplomasi) goturmeniz yeterli. Bu konuyla ilgili soru soracaklarini zannetmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @opal111 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells ais kaydı için soruyorum. Onun elindeki bilgilendirme kağıdında 5 kasımda 10.30 da mülakata gireceği ve bizimle beraber hazır olması gerektiği yazıyor. Bizim de katılımcı olarak isimlerimiz yazıyor. Fakat onun mülakat yeri başka bir ülke. Bizle ilgili ayrı bir mülakat tarihi veya bilgisi mevcut değil. Süreci nasıl devam ettireceğiz. Tam olarak bilmiyoruz.

    Oncelikle esiniz vizesini almali. Tek basina sureci hallettikten sonra sizin mulakati girmeyi dusundugunuz konsoloslukla iletisime gecmelisiniz, o konsolosluk size gerekli yonlendirmeleri yapip bir mulakat tarihi verecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells öncelikle bize verdiğin desteğin sabrın ve doğru yönlendirmelerin için çok teşekkür ederim. USA yaşamımız ile ilgili kapını daha çok çalacağımız kesin. Elimden geldiğince forumda yardım etmeye devam edeceğim. Ama bu konuda bir kaç arkadaşımızla birlikte uzman sensin. Umarım yeni yaşamım da da her şeyi sorunsuz hallederim.

    Rica ederim. Zaten forumdaki pek cok arkadas gibi forum kulturunu benimsemis oldugunuz goze carpiyor. Foruma katki yapacaginizdan suphem yok. Bol sanslar!


  • sayın @redsat2000 tebrik ederim. hayırlı olsun. vizeyi kendim almış kadar heyecan duydum ve sevindim.


  • Merhaba arkadaşlar. Yazmak için hünüz fırsat bulabildim. Bizim de 5 Ekim Cuma günü mülakatımız vardı. Süreç daha önce mülakata katılan arkadaşların belirttiği gibi ilerledi. Paylaşımda bulunan tecrübelerini aktaran arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz çünkü buradan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda hiç zorluk yaşamadan mülakat dahil tüm süreci sorunsuz ve rahat bir şekilde geride bırakmış olduk.

    Mülakat süreciyle alakalı detaylı bilgiler var. O nedenle bende bir kez daha tekrar etmeyeceğim. İşim nedeniyle vizeyi öteleme talebinde bulunduk örnek olması açısında bu konuya değineceğim.

    Vizenin verilmesi durumunda Nisan ayında çıkış yapmak durumunda kalacaktık. Bu durum bize işim dolayısıyla uymadığı için erteleme kararı almıştık. Yine buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda erteleme talebinin en uygun yolunun sağlık raporunu almadan mülakata katılmak olduğunu anladık. Öyle de yaptık.

    Görüşme esnasında konsolos hanım neden sağlık raporumuzun olmadığını sordu. Bizde işle ilgili olan durumu aktarıp, 2-3 ay kadar daha süreye ihtiyacımızın olduğunu, gerçekten gitmek istediğimizi, süreci tehlikeye sokmadan süre uzatmanın sağlık raporu almadan görüşmeye katılmak olduğunu düşündüğümüzü söyledik. Kosolos hanım vizelerin kısıtlı olduğunu hatırlatmakla birlikte bu şekilde sorun olmayacağını söyledi. Teyit amaçlı bir kez daha sordum. İki ay kadar bir sürenin makul olduğunu sorun oluşturmayacağını düşündüğünü söyledi. Haklı olarak kesin bir ifade kullanmadığını da belirtmek isterim. Eksik evrak formuyla birlikte pasaporlatımız alıp çıktık. Aralık sonu sağlık raporunu göndermeyi planlıyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @emre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    sayın @redsat2000 tebrik ederim. hayırlı olsun. vizeyi kendim almış kadar heyecan duydum ve sevindim.

    @emre çok teşekkür ederim. Bu heyecanı sizlerde sevinçle karşılarsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmett 2 ay uygun bir sure bence de 🙂 simdiden hayirli olsun.


  • Teşekkür ederiz @crazycells Herkesin için hayırlısı olsun..


  • @ahmett hayırlı olsun şimdiden. Sonraki süreçler için kolaylıklar diliyorum.


  • Arkadaşlar hesaptaki parayı euro olarak kabul ederler mi sizce


  • Teşekkür ederiz @civilengineer_83 Umarım süreç herkesin istediği şekilde sonuçlanır..


  • Herkese merhaba
    Sanirim daha once buna benzer bir soru sordum ama ilgili forum konusuna ulasamadim yada o kadar cok konu okudum ki bu soruyu ben mi sordum onuda karistirmis olabilirim.Bizimde aciklanacak tahmini rakamlara gore Ocak ayi gibi sanirim gorusmemiz olacak, yurtdisindan almam gereken evraklar disinda Turkiyeden alacagim evraklari hazirlamaya ne zaman baslamaliyim.
    Tesekkurler.


  • 1 kasımda mülakatım var, pasaportum henüz yok yarın başvurucam. sağlık raporu randevusu almam lazım ama sağlık raporu için de pasaport bilgileri isteniyor, en geç ne zaman sağlık raporu için randevu alabilirim sizce?


  • @dearosemary eğer pasaport randevunuz yarınsa pasaportunuz en geç cuma gibi elinize ulaşır diye tahmin ediyorum, isteseniz unganları arayıp bilgi alabilirsiniz


  • Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bulamadım yanlışsa affola.

    Sorum şöyle,

    Vize almak için hesabımızda gelir göstermemiz gerekiyormuş, herkes 15 bin dolarlardan bahsediyor. Ben hesabımdaki parayi 15 bin dolar olarak değilde, atiyorum 150 bin TL olarak göstersem olur mu? Vizeyi alirsam dolara cevirmek istiyorum
    @crazycells


  • @kjumbo hiç farketmez, ev, araba yada değerini ispatlıyacağınız varlığınızı belgelendirmeniz yeterli. Amaç zaten belli bir varlığa sahip olduğunuzu göstermek.


  • @kjumbo
    herhangi bir sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar hesaptaki parayı euro olarak kabul ederler mi sizce

    bu konuda bir tercihleri yok, her birimi kabul ediyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uda4a DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Herkese merhaba
    Sanirim daha once buna benzer bir soru sordum ama ilgili forum konusuna ulasamadim yada o kadar cok konu okudum ki bu soruyu ben mi sordum onuda karistirmis olabilirim.Bizimde aciklanacak tahmini rakamlara gore Ocak ayi gibi sanirim gorusmemiz olacak, yurtdisindan almam gereken evraklar disinda Turkiyeden alacagim evraklari hazirlamaya ne zaman baslamaliyim.
    Tesekkurler.

    2 hafta onceden hazirlayabilirsiniz. Zaten genelde TR'den alinacak belgeleri hazirlamaniz 24 saatten az bir zaman aliyor, dolayisiyla son gune biraksaniz bile hepsini yetistirebiliyorsunuz 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum