Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • Britsimon bu konuda DS260 i erken dolduranlar icin bir avantaj olma ihtimalini de gundeme getirmis. Bu arada 2018 talihlileri o kadar bulustunuz yok mu bir whatsap grubu haberleselim?


  • @crazycells slm 1 hafta bekledikten sonra ne olacak acaba Ekim 2018 visa buletin mi açıklanacak ? benim bildiğim Eylül 2017 açıklanacak daha


  • Yeni Göçmen Yasası onaylanırsa sizce çekilişi kazananlar nasıl etkilenir ?


  • @greenleo Bu yıl için hiçbir şeyi etkileyeceğini sanmıyorum çünkü daha kesin yasa bile yok ortada :)

    Yapmak istedikleri ve çat pat laf arasında söyledikleri var ama kesinleşmiş bir sistem yok, bu sistemin ne olacağı, senato tarafından kabul edilip edilmeyeceği hepsi muamma. En az 1-2 yıl geçer netleşene kadar.

    Açıkçası bu yılkı -nerede ise rekor sayıdaki- çekiliş kazanan sayısı beni Trump'tan daha çok endişelendiriyor. Dosya sayısı 36binlerde olunca :)


  • @asilcenk evet dosya çok gerçekten. benim no 10xxx




  • @asilcenk tesekkurler Sayin asilcenk :)


    @FBazer aynen oyle :) tesekkurler Sayin FBazer. Ekim ayi bulten verilerinin 15'ine kadar aciklanmasi lazim, bence de cok buyuk ihtimal bu hafta icinde aciklanir. Dediginiz gibi randevu tarihi bekleyin degisiklik yapmak icin


    @mikail DV2018 icin whatsapp grubu mevcut, bana ozelden ulasin isterseniz sayin mikail


    @greenleo Eylul ayi bulteni aciklanacak ama Ekim ayi verileri on bilgi olarak Eylul ayi bulteninde de yer aliyor. Oradan Ekim ayinda hangi DV2018 numaralarinin aktiflestigini gorebilecegiz
    mali yil baslamak uzere, ben de bu yil icin bir etkisi olacagini dusunmuyorum. Ayrica su an gocmenlikten once kongrenin gundeminde farkli farkli konular var halledilmesi gereken...


  • @fbazer DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    forum hayırlı ugurlu olsun hepimize tekrardan. @crazycells ellerinize saglık çok güzel olmuş :) siz gittikten sonra diğer foruma girmek içimden gelmedi gerçekten. ekim ayı current olacak numaralar bu hafta açıklanırmı sizce ? başvuru esnasında eşimin ve bebegimizin pasaportu yoktu, onları ekletmek için randevu tarihinin belli olmasını bekliyoruz.

    Geçen sene her ayın 9-10 unda açıklandı bülten öyle devam eder


  • herkese selamlar, az önce dayanamayıp Kentucky'i aradım case durumumu sormak için. Kadın kontrol etti ve şuan formu submit etmiş ve bekleme durumundasınız dedi. sonra ben ne zaman case numaram current olur diye sorunca kadın Ekim ayı için Avrupa bölgesinin 2600 cut off ta olduğunu belirtti. yani britissimon'ın verdiği bilgileri teyit etmiş oldu :)
    Bekleyenler için haber vereyim dedim. 15 Eylül'de Kasım rakamları yayınlanacak dedi. orayı tekrar kontrol edin dedi.
    bilgilerinize,
    selamlar


  • @greenleo benim de 10XXX 😊


  • @sorusuvar DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    herkese selamlar, az önce dayanamayıp Kentucky'i aradım case durumumu sormak için. Kadın kontrol etti ve şuan formu submit etmiş ve bekleme durumundasınız dedi. sonra ben ne zaman case numaram current olur diye sorunca kadın Ekim ayı için Avrupa bölgesinin 2600 cut off ta olduğunu belirtti. yani britissimon'ın verdiği bilgileri teyit etmiş oldu :)
    Bekleyenler için haber vereyim dedim. 15 Eylül'de Kasım rakamları yayınlanacak dedi. orayı tekrar kontrol edin dedi.
    bilgilerinize,
    selamlar

    Bilgilendirme icin tesekkurler sayin @sorusuvar , britsimon'un da soyledigi gibi en makul aciklama KCC'nin sistem degisikligi. Daha sonra gonderilmis olsa bile case numarasi dusuk olanlari hemen process edip ilk aya yetistirmisler gibi gorunuyor. Bu numaralandirma vize ve aylik mulakat sayisini etkilemeyecektir, ama hangi numaranin ne zaman mulakata girecegini etkileyecektir.

    Bu arada bir uyarida bulunayim... Ongorulen degisiklik dogruysa, daha once forumda sikca bahsedilen, mulakat tarihini geciktirmek icin dosyayi gec gonderme islemi istenilen sonucu vermeyebilir. Yani mulakat tarihiniz istediginiz kadar gecikmeyebilir, bilginize. Eger mulakati erteletmeye ihtiyaciniz varsa, bu durumda yapilabilecek en iyi sey, mulakat tarihi aciklandiktan konsoloslukla iletisime gecip ertelemeye calismak olacaktir. Zaten makul nedenleriniz varsa konsolosluk mulakat tarihini erteliyor.


  • @crazycells bu olayın 2006 da mı ne olan olayla alakası var mı peki? o arada çok az alım olmuş eu'da, o zaman katılım mı az olmuştu acaba? gerçi bu örnek eğer şu anki durumu karşılasa britissimon bu durumdan bahsederdi sanırım..


  • @pacaveli DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells bu olayın 2006 da mı ne olan olayla alakası var mı peki? o arada çok az alım olmuş eu'da, o zaman katılım mı az olmuştu acaba? gerçi bu örnek eğer şu anki durumu karşılasa britissimon bu durumdan bahsederdi sanırım..



    hayir, bu olayi gecmis yillardakilerle kesinlikle kiyaslamanizi tavsiye etmem. Eskiden kazanilip kazanilmadigi mektupla gonderiliyordu, hatta basvuru bile mektupla yapiliyordu. Once kucuk numaralar sonra buyuk numaralar mektuplarla notify ediliyordu vs. Ayrica islemler elektronik ortama 2005-2006 yillari civarinda tasindi. Cok fazla degisken var, dolayisiyla iyi bir kiyaslama olmaz.


    Gorunen o ki, o yillarda ABD'ye gitme istegi azalmis insanlarda :) sanirim basvuru sayilarinda dusus olmus, o nedenle daha az kisi secilmis, ya da islemlerin elektronik ortama tasinmasiyla ilgili farklilik yasanmis olabilir.

    Surada DV2005'ten sonraki DV vize sayilarini bulabilirsiniz...

    Arnavutluk, Polonya, Ukrayna, Romanya gibi ulkelerin vize sayilari cogunlukla farki acikliyor sanirim...

    Surada da DV2005 ve DV2006 icin ulke ulke kazanan kisi sayilarini bulabilirsiniz.


  • Amaaannn bekle bekle kök salacaz, insanın dosya numarası 36xxx olurmu olsana şöyle 15xxx falan rahat rahat bahar aylarında görüşmeye git, (kazanmışız birde beğenmiyoruz, taş olacam vallahi) :)

    Şimdi işin yoksa tüm 2017-2018 stres ve heyecan içinde bekle dur, neyse şu vize görüşmeleri başlasada bizde buradan 2018 mülakat deneyimlerini okuyup, görüşmeye gidenlerin heyecanlarını paylaşarak bekleme sıkıntısını azaltsak...

    Görüşmeye gidip, tecrübesini olumlu yada olumsuz burada paylaşmayan olursa ayak küçük parmağını sehpaya çarpsın inşallah :)


  • @sayal hayırlısı o zaman beklemeye devam :)


  • İlk VB yayınlandı, hayırlı uğurlu olsun herkese.


  • Dosya numarasi EU2600'un altinda olan arkadaslar formlarini gecmis aylarda teslim ettilerse, Agustos sonuna dogru mulakat tarihlerini ogrenebilirler....

    alt text


  • Geçen seneye göre Afrika dışında her bölgede %50' ye (veya daha fazla) yakın düşüş var. Yeni uygulamadan Afrika' nın etkilenmemesinin sebebi ne olabilir acaba?


  • @vdulkadiroglu Etiyopya ve Misir'daki basvuru sayilarinin, toplam basvuru sayisina orani olabilir. Eger bu ulkelerde asiri derecede fazla basvuru varsa, kazananlarin cogu bu ulkelerden basvuranlar arasindan secileceginden process edilen dosya numarasini yuksekmis gibi gosterebilir. Yani 8500 diyor ama o 8500'un buyuk ihtimal yarisindan fazlasi ya Misirli ya da Etiyopyali. Tam orani bilebilmek icin basvuru sayilarinin aciklanmasini beklemek lazim.


  • Merhaba;
    Bu durumda yüksek numaralı case numberlarin mülakat tarihi alamama olasılığı var mi?
    Case numaram 30xxx


  • Britsimon' ın konu ile ilgili bir açıklaması olmuş;

    BritSimon
    August 9, 2017 at 3:49 pm
    No. Africans are (in general) slower to submit their DS260s, and processing of the DS260’s for applicants from some African countries take longer because the information is not as easily accessed. So – KCC needed a bigger number in AF region to yield the appropriate number of interviews.
    In addition, the selectees from Ethiopia and Egypt take up a lot of the early numbers and with so many AF embassies, KCC can afford to increase the number without swamping the embassies.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    762
    1
    10 Oy
    762 İleti
    89k Bakış
    Gizem GülerG
    19 Tem 2026 20:10 Arkadaşlar selamlar, Ben mülakata girdim ancak sağlık raporunu almadan gitmiştim. Şimdi sağlık raporunu alıp konsolosluğa göndermem gerekiyor. 1)Sabah randevum var. Raporu aynı gün öğleden sonra alabilir miyim? 2)Raporu aldıktan sonra konsolosluğa posta ile mi göndermem gerekiyor, yoksa farklı bir işlem mi yapılıyor? Tecrubesi olan arkadaslar yardimci olabilir mi? Teşekkür ederim.
  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 17 Oy
    8k İleti
    921k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum