@caglaror hocam biz esim icin vote.gov dan kayit olduk ama kontrol ettigimde kayit getirmiyor. Tekrar kayit olmak sorun yaratirmi ki ?
-
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı
-
2017 ~ 2021 yılları arasında ABD'nin 45. başkanlık görevini yapan, görevi sırasında bir çok başkanlık kararnamesi çıkartarak yasal göçmenlere ABD'nin kapılarını kapatan ve onlara bir çok vize türünde geri dönülmez hasarlar bırakan Donald Trump; 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için adaylığını resmen açıkladı!
yaptığı konuşmada bütün ulusları, hangi renkten ve ırktan olursa olsun kucaklayacağı taahhütü veren (!) trump, bakalım seçim kampanyalarında bizlere nasıl görüntüler verecek.
yine trump'ın çıkarttığı başkanlık kararnamelerinin hepimizin umutla beklediği ve hayaller kurduğu dv çekilişine etkilerini aşağıdaki başlıkta detaylıca aktarmıştık. halen sonuçlanmasını beklediğimiz DV2020 (gomez) ve DV2021 (goodluckvbiden) davalarının geride bıraktığı hasarı henüz tam anlamıyla saramamışken, gelecek yıllar için umutla beklediğimiz çekilişlere bakalım bu sefer nasıl bir etkisi olacak, eğer seçilirse trump'ın.
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
iletime, dv programı için yaptığı o konuşmayı ekleyerek bitiriyorum.
umuyorum ki yine aynı söylemleri duymadığımız, yine aynı kararnamelerle karşılaşmadığımız bir seçim ve başkanlık dönemi olur. -
İşte özgürlükler ülkesi böyle bir şey sanırım, adamın kışkırttığı insanlar meclisi bastı ama utanmadan hala başkanlık adaylığını açıklayabiliyor. Sadece göçmenlere değil tüm dünyaya zarar bir adam
-
trump seçilemez çünkü 6 neden saydılar ki en etkilisi ise en son madde çünkü biden ile aynı yaşta olacak ve de bidenin 10 yıl önce ölen arkadaşını sorması - kamboçya yerine kolombiya demesi - hayali kişiler selam vermesi gibi yaşlılık bunama belirtileri bir kişiden sonra aynı yaşta olup ta bu hareketleri yapabilecek kapasiteli bir kişiyi amerika tekrar seçmez.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı
trump seçilemez çünkü 6 neden saydılar ki en etkilisi ise en son madde çünkü biden ile aynı yaşta olacak ve de bidenin 10 yıl önce ölen arkadaşını sorması - kamboçya yerine kolombiya demesi - hayali kişiler selam vermesi gibi yaşlılık bunama belirtileri bir kişiden sonra aynı yaşta olup ta bu hareketleri yapabilecek kapasiteli bir kişiyi amerika tekrar seçmez.
haber izlemeyince bu ayrıntıların hiç biri yok bende
bizde tv de anca coco melon rafadan tayfa dönüp duruyo 
-
Amerika'da yaşayan bir arkadaşım "Trump ekonomiyi gerçekten iyileştirdi ama göçmen düşmanlığından dolayı kendisini sevmediklerini" söylemişti.
Kendi fikrim ise bu adam tekrar kazanırsa ilk işlerinden birinin göçmenlik ile uğraşmak olacağıdır. Kendisi de bir göçmen olmasına rağmen böyle işler ile uğraşması, temeli göçmenlerden oluşan bir ülkeye zarar vermekten başka bir işe yaramıyor.
Tahminim bu adam konuşmasında da belirttiği gibi kalifiye göçmen adı altında DV sürecini değiştirmek/bitirmek istiyor. Demokratlar güçlü bir aday sunmaz ise bu eleman tekrar kazanabilir. İşte o zaman tarih tekerrür edebilir. -
@Programmer Pandemi de yaptığı ciddiyetsizlik hareketlerini de unutmazlar
-
@ayvalik10 Umarım unutmazlar.
-
Köprünün altından çok su aktı bence, hem artık kasabada yeni bir şerif daha var; Florida Valisi Ron DeSantis, hem aşırı sağın taleplerini yerine getirebilecek biri, ama Trump'a göre daha devlet adamı izlenimi veriyor, bence rahat olun, amerikan seçmeni Trump ile ilgili yaptığı hatayı kabule geçmiş durumda, ara seçim sonuçları da bunun göstergesi zaten.
-
Basında okuduklarımdan sanırım Cumhuriyetçilerin yeni adayı Florida Valisi Ron DeSantis olabilir. Vali 44 yaşında, göçmen karşıtı söylemleri ve eylemleri mevcut. Bu da pek iç açıcı değil. Yani bu arkadaş da dilerim yeni kabus olmaz.
-
Trump aslında ABD'nin kurucularından itibaren benimsenen ''American Exceptionalism'' ilkesinin çevresinde kampanyasını yürüterek kazandı-devlet adamı kimliği olmamasına rağmen-. Ama Cumhuriyetçilerin seçildiği her senaryo bizler -yasal olarak göçmek isteyenler- için kötü olur çünkü hepsinde belirli oranda göçmen karşıtlığı var yasal göçmenler olsa bile. Hepsinde kötü giden durumları göçmenlere bağlama, hayali düşmanlar yaratma eğilimleri mevcut. Umarım bizlerin hayallerine engel olacaklar seçilmez

-
Umarım Trump ve göçmen düşmanı bir lider seçilmez. Gömenleri kucaklayan ve hak hukuklarına olumlu katkılar sağlayacak bir lider başa gelir.
-
@hope123 American Exceptionalism ilkesini direkt dile getirmedi ama çok iyi kullandı. Sonunda da kazandı. Aynı yöntemi tekrar kullanacaktır. Eğer Cumhuriyetçilerin adayı olabilirse.
-
Umarim 60 yas altinda yeni bir yuz 2024'de baskan secilir!
-
Amerika’da Trump’ın seçim kazanma şansı çok çok azaldı. Bende cumhuriyetçiler DeSantis’i aday göstericekler.
-
@Ryback Bildigim kadariyla parti icerisinde de DeSantis tutuluyor. Yeni bir yuze daha sicak bakiyor olabilirler.
-
@datanist Bu secimdeki basarisizlik direkt Trump'a yazdi. Senatoyu kaybettiler. Zaten Trump 78 yasinda olacak 2024'te, Desantis 46 yasinda olacak. Dediginiz gibi genc adayi daha favori goruyorum.
-
De Santis aklı başında ve her türlü durumda sözünü esirgemeyen ve inandığı hususlarda sonuna kadar direnen biri. Başkanları her zaman zorlayan bir yapısı var. Dış politikada ve ekonomi konusunda nasıl bir performans gösterir. Onu zamanla anlarız. Göçmenin çok olduğu Floridayı iyi yöneten biri ülkeyi de ileriye götürür. Biden yönetim konusunda tam bir fiyasko oldu . Kamala’ ın sesi soluğu çıkmıyor. Daha doğrusu tamda etkin değil.
-
@redsat2000 desantise dair bir haber okumuştum. Göçmenler konusunda katı tavırları olduğunu yazıyordu haberde. Ne kadar doğru bilmiyorum. Mehmet öz de kazanırsam Türk vatandaşlığından çıkacağım demiş vs. Desantis sizce göçmen konusunda nasıl bir görüşe sahip ikinci Trump vakası yaşamayız inşallah.
-
@mukeya Göçmenlikle ilgili sorunlara ait girdapta ipin ucu kaçtı. Belli bir düzenleme olmazsa Abd ‘yi ciddi sıkıntılar bekliyor. Gerek ekonomi ve gerekse iş koşulları konusunda. Florida ‘dan kaçanların çoğu hispanik yapısındaki düzensizlik ve kendi düzenini dikte etmelerinden dolayı. İş sadece İspanyolca sorunu değil . Floridayı, Kaliforniya’yı kurtarmak için sert önlemler gerekli olabilir. Uscis sistemi zaten hantaldı. Şimdi tam çöktü. Kaos ve düzensizlikten bir an önce çıkaracak yönetim gerekli . Kapitalist sistemin bütün enstrümanlarının olduğu yerde sosyalist yapıyı inşa ederseniz. Olacağı buydu. Oda zaten oldu. Bakalım hep beraber 2. Trump vakası olup olmadığını birlikte göreceğiz.
-
@redsat2000 Söylediklerinizden ve Amerika'da yaşayanlardan sitemlerinden anladığım kadarıyla Hispanikler topluma pek de entegre olmuyorlar. Sanırım bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açıyor, doğru mudur ?
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum