Bu konu ile alakali daha once anket iceren bir baslik olusturulmus. Asagidaki linke tiklayarak goruntuleyebilirsiniz.
Green Card Kazanan Arkadaşlar Kaçıncı Başvurunuz da Kazandınız?
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@brt Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
@crazycells Yanıt için teşekkürler. Ben boşandım ve yeni kimliğimde bekar yazıyor
Güncel halini yazmıştım.evet dediginiz gibi evli ya da bekar yaziyormus sadece artik, bosanmis, dul gibi diger tanimlari kaldirmislar kimlikten.
Fakat tabii siz yine de "divorced" demelisiniz.
-
Fotograflarini cekilis icin kendi hazirlayanlarin dikkatine!Birkac yonlendirme yapacagim...
Biyometrik fotograf ile vize fotografi ayni sey degil. Biyometrik fotograf kaliplari, vize fotografina gore daha buyuk kaliyor.
Cekilis icin dijital bir fotograf kullanacaksiniz, dolayisiyla fotografinizin 5 x 5 cm ya da 6 x 6 cm olmasi farketmez, onemli olan bilgisayardaki boyutlari.
Fotografiniz 600x600 piksel , 240 kB'dan dusuk ve jpg formatinda olmali.
Asagidaki video'nun 17. dakikasindan sonrasini izleyerek fotografinizi kendiniz cekilise uygun hale getirebilirsiniz:
Su adresteki aractan yararlanacaksiniz: https://www.idphoto4you.com/ -
crazycells ,bir yakinim icin birkac sorum olacak:1-Kendisi bosanmis ve 2 cocugu olan bir birisi.Kendi adina basvuracak,cocuklarinin bilgilerini de yazmasina gerek var mi?
-
Yardiminiz icin simdiden tesekkur ederim.
-
@soniz Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
crazycells ,bir yakinim icin birkac sorum olacak:1-Kendisi bosanmis ve 2 cocugu olan bir birisi.Kendi adina basvuracak,cocuklarinin bilgilerini de yazmasina gerek var mi?
Evet, kesinlikle eklemeli. Cocuklarinizin velayeti sizde olmasa dahi eger 21 yasinin altinda veya bekarlarsa basvurunuza eklemelisiniz.
-
arkadaşlar lise son sınıftayım high school no degree seçtim sıkıntı cıkar mı? @crazycells
-
@krygkmn Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
arkadaşlar lise son sınıftayım high school no degree seçtim sıkıntı cıkar mı? @crazycells
hayir, bir sikinti olmaz; zaten sizin durumunuza en uygun secenek bu.
-
@crazycells ilçe yerine il yazdım ben yanlış mı yaptım yoksa

-
@delisorular Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
@crazycells ilçe yerine il yazdım ben yanlış mı yaptım yoksa

mumkun oldugu kadar ilk iletideki yonlendirmeleri takip etmeye calisin.
su an yapacak bir sey yok, buyuk ihtimal sorun etmezler bunu. -
@crazycells hocam herkese tek tek sabırla cevap verip bunu karşılıksız yapmanız çok güzel bir şey...
size son 1-2 sorum olacakBenim 2 tane adım var oldu da ismimizin birini sildirdik sıkıntı çıkar mı?
Büyük anlamda görüntümüzü değiştirecek şekilde kilo alma/verme durumunda ne oluyor?
-
@krygkmn Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
@crazycells hocam herkese tek tek sabırla cevap verip bunu karşılıksız yapmanız çok güzel bir şey...
size son 1-2 sorum olacakBenim 2 tane adım var oldu da ismimizin birini sildirdik sıkıntı çıkar mı?
Büyük anlamda görüntümüzü değiştirecek şekilde kilo alma/verme durumunda ne oluyor?
basvuru formuna sadece su anki bilgileri girmelisiniz, sonradan hayatinizda olan hicbir degisikligin surece olumsuz etkisi olmaz. Onemli olan su anki gercek bilgilere gore formu doldurmak.
-
Herkese merhaba, tam olarak işin içinden çıkamadığımız bir sorum var. Şu an kuzenime formu dolduruyoruz. Kendisi arabistan doğumlu başvuru kriter ülkesine uymakla beraber şöyle bir sorunu var. Kendisinin kimlikte doğum yeri Türkiye olarak görünüyor. Sanıyorum 18 yaşından önce bir hata sonucu, Türkiye diye yazılmış ve bugüne dek değiştirmemiş, tüm resmi kaynaklarda hep Türkiye doğumlu olarak görünüyor. Yani yasal olarak bir sıkıntı yaşamadı. Bu durumda hangi ülkeyi yazacak ? Ben arabistan yazması taraftarıyım o tam tersi. Ailesinin tamamı Türkiye doğumlu bu arada bir tek kendisi Arabistan doğumlu

-
@CRAZYCELLS Merhabalar, aynı soyadı taşıyan 1. derece akraba olan kardeşler aynı yıl yapılan green card başvurusuna katılabilirler mi, yani bu direk dikalifiye sebebi olmaz değil mi?
Birde babam 2004 yılında vefat etti onun adınıda da eklemeliyilim değil mi?
Cevaplarsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. -
Arkadaşlar merhaba. Çok saçma bir soru soracağım :)) Dv2019 kazananı olarak ve mülakata girip AP ye bırakılan biri olarak Dv2020 ye başvuru yapmamı tavsiye edermisiniz? Sonuçta Ap nin ne zaman biteceği ve olumlu/olumsuz sonucunun ne olacağı belli değil ve 2020 yi kazanıp kazanmayacağım da hiç belli değil. Başvurmaktan bir zarar gelmez gibi. Ne dersiniz?
-
Arkadaşlar merhaba.
Şu an yeşil pasaportum var ve bitiş tarihi 26 may 2019. şimdi ben bu pasaportla başvurursam sizce bir sorun olur mu çünkü 26 mayısta bitecek süresi?
Cheers!
-
@sercan-özüsağlam Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Herkese merhaba, tam olarak işin içinden çıkamadığımız bir sorum var. Şu an kuzenime formu dolduruyoruz. Kendisi arabistan doğumlu başvuru kriter ülkesine uymakla beraber şöyle bir sorunu var. Kendisinin kimlikte doğum yeri Türkiye olarak görünüyor. Sanıyorum 18 yaşından önce bir hata sonucu, Türkiye diye yazılmış ve bugüne dek değiştirmemiş, tüm resmi kaynaklarda hep Türkiye doğumlu olarak görünüyor. Yani yasal olarak bir sıkıntı yaşamadı. Bu durumda hangi ülkeyi yazacak ? Ben arabistan yazması taraftarıyım o tam tersi. Ailesinin tamamı Türkiye doğumlu bu arada bir tek kendisi Arabistan doğumlu

hicbir belgede Arabistan yazmiyorsa, Arabistan'da dogdugunu nasil kanitlayacak?
Onemli olan bu tur temel bilgilerin resmi belgelerdeki bilgilerle uyusmasi.Kuzeninin yapmasi gereken ise, tum resmi belgelerdeki bilgilerin dogru olduguna emin olmali, eger bilgilerde yanlis varsa gidip dogrulariyla duzelttirmeli.
-
@hasan-h-yılmaz Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
@CRAZYCELLS Merhabalar, aynı soyadı taşıyan 1. derece akraba olan kardeşler aynı yıl yapılan green card başvurusuna katılabilirler mi, yani bu direk dikalifiye sebebi olmaz değil mi?
Birde babam 2004 yılında vefat etti onun adınıda da eklemeliyilim değil mi?
Cevaplarsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.Hayir, yapabilirler. Sadece isim/soyisim uyusmasi diskalifiye icin yeterli degil, dogum tarihi, dogum yeri vs. gibi bilgiler farkli olacagindan sorun olmaz.
Hayir, babanizin ismini yazmaniza gerek yok. Ne siz, ne de anneniz -basvuru yapiyorsa- babanizin bilgilerini girmemelisiniz.
-
@roccorocco Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba. Çok saçma bir soru soracağım :)) Dv2019 kazananı olarak ve mülakata girip AP ye bırakılan biri olarak Dv2020 ye başvuru yapmamı tavsiye edermisiniz? Sonuçta Ap nin ne zaman biteceği ve olumlu/olumsuz sonucunun ne olacağı belli değil ve 2020 yi kazanıp kazanmayacağım da hiç belli değil. Başvurmaktan bir zarar gelmez gibi. Ne dersiniz?
henuz Green Card'iniz olmadigindan basvuru yapabilirsiniz. Isterseniz ay sonunu bekleyin, eger mulakat sureci bitmezse Kasim basinda basvuru yapabilirsiniz.
-
@ii-elizabeth Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba.
Şu an yeşil pasaportum var ve bitiş tarihi 26 may 2019. şimdi ben bu pasaportla başvurursam sizce bir sorun olur mu çünkü 26 mayısta bitecek süresi?
Cheers!
ayni soruyu farkli basliklarda sormamalisiniz. Eger cekilis basvuru yapiyorsaniz bu konunun ilk iletisini incelemeniz yeterli pasaport bilgilerine ihtiyaciniz yok.
-
City/Town – (ilçe)
District/Country/Province/State – (il)Ben burada city yazana şehrimi
district yazana ilçemi yazdim sorun olur mu acaba ?
Benzer Başlıklar
147
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k