Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @handuş

    N-400 formundaki hicbir link'e (ekranin sol tarafindaki, formun farkli bolumlerini gosteren link'ler) tiklayip ilgili bolumu acamiyor musunuz?

    Sunlari deneyebilirsiniz:

    • Web tarayicinizin tum gecmisini/on bellegini silmek
    • Baska bir web tarayicisi ile (Chrome?)veya bilgisayarla N-400 formunuza erismek
    • USCIS.gov "sign-out" yapip web tarayicinizin gecmisini silip bilgisayarinizi yeniden baslatip denemek
    • Pazartesi aksam gec saatlerde denemek (teknik bir sorun var ise long weekend sonrasi duzeltilecegi umuduyla)

  • Merhaba arkadaslar,
    Vatandaslik basvurusu icin N-400 formunu doldururken daha ikinci soruya dahi geçemeden sistem 'we were unable to retrieve your form' bildirimini veriyor ve diger sorulara gecemiyorum. Aranizda bunu tecrube etmis olaniniz var mi?


  • @Onur-Turnuklu, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba arkadaşlar. Birşey danışacaktım. 2016 yılı aralık ayında abdye eğitim vizesi ile giriş yaptım. 2019 yılında ağustos da evlilik yaptım. Ancak pandemi sebebi ile green kart işlemlerim 1 sene ertelenmişti. 2021 ayı ağustos ayında direk 10 senelik green kart verildi tarafıma. Şuan hala evliliğimiz devam ediyor. Abd pasaportuna erken başvurma şansım var mıdır? Green kart olarak 3 senem dolmadı ancak evlilik de 3 seneyi geçirdiğim için merak etmiştim böyle birşey mümkün müdür diye. Teşekkür ederim

    Maalesef. Green Card’ın üzerinde yazan tarihten itibaren 3 yıl dolmasına 90 günden az kaldığında başvuru yapabilirsiniz. 10 yıldır Abd vatandaşı ile evli olsanız bile, oturum aldığınız tarihten itibaren saymaya başlayacaksınız.


  • @yenidunya, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba. Esim ve ben surekli Amerikada bulunduk, lakin 2020 nin baslarinda esim yeni dogum yapmisti ve pandeminin de psikolojik etkisi ile Turkiye ye dondu ve 11 ay kaldi. Normalde bunun disinda ve hic yurt disina gitmedi bu sure zarfinda ve 2024 basinda vatandasliga basvuru hakkimiz var. Bu durumda esimin vatandaslik sureci kesin olarak sifirlandi mi yoksa hic bir sey olmamis gibi vatandasliga basvursun mu? Tax fillingleri hep beraber yaptik hep. Bunun disinda esim 30 aydan fazladir hep buradaydi. Tesekkurler...

    Kurallara göre eşiniz continuous residence kuralını bozduğu için, 11 ay sonunda Amerika’ya döndüğü günden itibaren 5 yıl beklemesi gerekiyor vatandaşlık başvurusu yapabilmesi için. İsterseniz, Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Yanıtlıyor bölümünden, pandemi döneminin herhangi bir istisnası vs. varmı? Birşey yapılabilirmi? Kendilerine danışabilirsiniz.


  • @Gül-Ağar

    Merhaba Sn. @Gül-Ağar

    Yukaridaki iletimde birkac oneri paylasmistim, deneme sansiniz oldu mu? ( https://yesilkartforum.com/forum/post/317342 )

    03Kasim itibariyle basvuru yapabiliyor olmaniz gerekir (90 gunluk pencere icindesiniz); bir de cep telefonunuzdan uscis.gov login olup en azindan bir iki soru ilerleyebiliyor musunuz diye deneyebilir misiniz?


  • @Sharm merhaba,
    Iletinizdeki tüm önerileri denedim, telefonumdan da bağlandım fakat benzer bildirim sonrası ilk soruda takılıp kalıyorum. Önerdiğiniz üzere pazartesi akşamını bekleyip tekrar deneyecegim 😕

  • Yasaklı

    @Sharm merhabalar, müthiş anlatmissiniz, yardimlariniz icin çok teşekkür ederim. Hepsini sıra sıra deneyeceğim.


  • @Gül-Ağar

    @handuş

    USCIS gecen Persembe gecesi CRIS sisteminde calisma yapacakti ve bu surede birkac modul devre disi kalacakti; online filing de bunlardan biriydi. Saniyorum tatil nedeniyle ya calisma bitmedi ya da ongorulmeyen bir sorun yasaniyor. Yarin cozulecegini umuyorum 🙂

    Bu arada, N-400 tamamlayip gonderdikten sonra myUSCIS hesabinizda "IOE" ile baslayan bir kayit numarasi/receipt number goreceksiniz (greeencard icin odeme yaptiginiz zamanlardaki gibi); basvurunuzun durumunu ya myUSCIS login olup ya da https://egov.uscis.gov/casestatus sayfasindan kontrol edebileceksiniz.

    Basvurunuzda bir status degisikligi oldugunda hizlica haberdar olmak icin asagidaki uygulamayi oneririm. Uygulama, basitce, surekli olarak "status check" gerceklestiriyor ve bir degisiklik olduysa da size haber veriyor (USCIS veya Homeland Security kurumlariyla bir baglantisi yok).

    Screenshot 2022-11-14 at 1.32.24 AM.png

  • Yasaklı

    @Sharm tesekkur ederim sevgili grup üyesi , çok yardimci oldunuz. Bu arada suan N400 formunu dolduruyorum hiç hata vermedi, sanırım websitesinde ki sorunlarda düzeltildi. tekrardan çok teşekkür ederim


  • @handuş

    Rica ederim. En kisa surede ABD pasaportunuza kavusmaniz dileklerimle.


    @handuş
    @Gül-Ağar

    N-400 tamamlayabildiniz mi?

  • Yasaklı

    @Sharm evet tamamladım şükürler olsun, sanırım haftasonumu sizinde dediğiniz gibi websitesinde calışma vardi yüzden error veriyordu, bugun hiç error vermedim işlemimi tamamladım . çok teşekkür ederim desteginiz icin...


  • Sevgili @Sharm,

    Tam da sizin tahmin ettiğiniz gibi bugün sistem düzeldi lakin cevabından emin olamadığım bir çok soru var bu sebeple formu tamamlayamiyorum. Meselâ 1 Şubat 2018 de ABD'ye giriş yapmama rağmen sistem Kasım 2017'den beri beni Amerika'da algılıyor. Halbuki ben o tarihte hala Türkiye'deydim. Muhtemelen 5 yıl olarak hesapladigi için. Lakin vatandaşlığa 4 yıl 9 ay sonra basvurulabilecegini düşünüyordum..
    Öte yandan hangi zaman dilimlerinde çalıştığımda emin değilim. IRS ya da W2 formlarında çalışma zamanları ile ilgili bilgi de bulamadım..
    Cok teşekkür ederim ilginiz ve yönlendirmeniz için. Sanırım bir avukat tutmam gerecek 😕


  • @Gül-Ağar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Sevgili @Sharm,

    Tam da sizin tahmin ettiğiniz gibi bugün sistem düzeldi lakin cevabından emin olamadığım bir çok soru var bu sebeple formu tamamlayamiyorum. Meselâ 1 Şubat 2018 de ABD'ye giriş yapmama rağmen sistem Kasım 2017'den beri beni Amerika'da algılıyor. Halbuki ben o tarihte hala Türkiye'deydim. Muhtemelen 5 yıl olarak hesapladigi için. Lakin vatandaşlığa 4 yıl 9 ay sonra basvurulabilecegini düşünüyordum..
    Öte yandan hangi zaman dilimlerinde çalıştığımda emin değilim. IRS ya da W2 formlarında çalışma zamanları ile ilgili bilgi de bulamadım..
    Cok teşekkür ederim ilginiz ve yönlendirmeniz için. Sanırım bir avukat tutmam gerecek 😕

    Son 5 yıldaki ilk 3 ay için Türkiye’deki adresinizi gireceksiniz. Amerika’ya ilk giriş yaptığınız tarihten itibaren Green Card’ların gelmesi için verdiğiniz adresle başlayarak, Amerika adreslerinizi gireceksiniz. Hepimiz o şekilde yapıyoruz herhangi bir sorun yok bunda. 4 yıl 9 ay sonunda başvurunuzu yapabiliyorsunuz. Avukat’tan yardım alacağınız bir durum yok şu an. Çalıştığınız yerleri hatırlayıp sisteme girmelisiniz. Sosyal güvenlik kurumundan, çalıştığınız dönemlere ait çıktı isteyebilirsiniz belki.


  • @Gül-Ağar

    Evet sizin de dusundugunuz gibi ve Sn. @Ryback paylastigi uzere; Form N-400 sizin formu doldurdugunuz gunden geriye 5 yil sayiyor. Sizin 90gunluk (LPR olarak 5 yili doldurdugunuz tarih-90gun) basvuru zaman araligi 03Kasim2022'de acildi ( 👉 USCIS Early Filing Calculator).

    N-400 doldurma tarihiniz 01Subat2023 veya sonrasi olsaydi sadece ABD adreslerinizi girmis olacaktiniz. 90gun kuralindan yararlanarak vatandaslik basvurusu yapan her LPR sizin durumunuzda, dolayisiyla endise edecek bir sey yok.

    Calisma tarihlerinize gelince; IRS ve SSA kayitlarinda hangi sirkette calistiginiza ve yil bazindaki gelirinize dair bilgileri bulabilirsiniz ancak tam tarih araliklari goremeyebilirsiniz.

    Size onerim banka kayitlarinizdan (isveren tarafindan transfer edilen ucretlerinizin, banka hesabiniza yatirdiginiz maas ceklerinizin tarihleri), calistiginiz sirketlerin -varsa- HR departmanlarindan, eski is arkadaslarinizdan, kendi kayitlarinizdan (is teklifine, isten ayrilmaya, istifaya, transfere dair email, SMS veya notlariniz, isverene verdiginiz W4 formlariniz vs) mumkun oldugunca ilgili tarihleri belirlemeniz. Elinizden gelen herseyi yaptiginiza inandiginiz durumda da o bilgilerle N-400 doldurmaniz.

    Form SSA-7050-F4 ile SSA'den bilgi istemeniz mumkun ancak gorebildigim kadariyla bu bilgileri "my Social Security" kayit olarak da gorebiliyorsunuz. Detayli arastirmak isteyebilirsiniz.

    Bu arada, ben de bir avukata -en azindan simdilik- ihtiyaciniz olacagini dusunmuyorum.

    Kolayliklar dilerim!


  • 📢 USCIS - Tools Outage


    Screenshot 2022-11-15 at 12.48.31 PM.png


  • Sevgili @Sharm ve @Ryback,

    Çok teşekkürler desteğiniz için.
    Emin olun avukat tutsam bana sizin kadar iyi niyetle yardımcı olmazdı. Tüm samimiyetimle minnettarım.

    Biliyorum fazla rahatsızlık veriyor olabilirim ama 90 gün öncesi başvuranlarda bu durumun normal olduğunu söylemişsiniz. Lakin bir soruyu hala netleştiremiyorum.

    Şöyle ki;

    Ben 1 Şubat 2018’de Amerika’ya ilk girişimi yapıp Greencard’imi teslim aldım. 10 gün sonra Türkiye’ye geri döndüm (10 Şubat 2018). Greencard alım tarihinden itibaren 6 aylık sureyi hesaplayarak bu sureyi gecmeden 10 Temmuz 2018’de Amerika’ya temelli taşındım. Ancak ben bu bilgileri girdiğim zaman sistem ‘You may not meet the continuous residence requirement’ olarak bana bir uyarı veriyor. Sanırım 90 gün öncesini de hesaba kattığı için USA dışında 6 aydan fazla kalmışım gibi bir durum var. Bu noktada nasıl bir yol izlemeliyim?


  • @Gül-Ağar

    Rica ederim; vatandaslik surecinizi hizlica tamamlamaniza cok kucuk de olsa bir katki saglayabilirsem memnun olurum.

    Verdiginiz bilgilerden sunu anliyorum:

    __

    GulAgar_N400_YesilkartForum.jpg


    N-400 un kapsadigi zaman zarfinda once Turkiye'de (2 aydan biraz fazla), ardindan da ABD'de ikamet ettiniz. Sonrasinda da -yesil LPR zaman dilimi boyunca- ABD disina seyahatler yapip geri dondunuz.

    • Grafikte N-400'un kirmizi(Turkiye) ile kesistigi tarihlerde Turkiye'de yasadiginizi belirtin (Part 5. Information About Your Residence)

    • 01 Sub 2018'de ABD'ye giris yaptiginiza gore bir sure ABD'de yasadiniz. Bu sure boyunca kaldiginiz adresinizi girebilirsiniz.
      Eger bir tanidiginizin yaninda kalmissaniz ya da kendi evinizi satin almissaniz bile bir sure sonra Turkiye'deki islerinizi haledebilmek icin Turkiye'ye seyahat ettiniz (Part 9. Time Outside the United States: Soru3 'e gireceginiz ilk ABD disina seyahatiniz bu olacak)

    • ABD'ye ilk girisinizin ertesinde, kalan islerinizi halletmek icin, 10 Sub 2018'de Turkiye'ye gidip 10 Tem 2018 tarihinde ABD'ye geri donmussunuz. Bu seyahatinizde yurtdisinda gecirdiginiz sure 149 gun (180 gunu asmiyorsunuz).

    • Bu arada, 10 Tem 2018 sonrasinda ABD disina yaptiginiz seyahatlerinizde hic 180 gun veya daha uzun sure yurtdisinda kaldiniz mi? (Toplam yurtdisinda kaldiginiz gunleri hesaplarken; ABD disina ciktiginiz gunu ve ABD sinirlarindan iceri girdiginiz gunu ABD'de gecirmis sayiliyorsunuz)

    N-400 formu sadece sari renkli bir kutucukta uyari veriyorsa, sizin de tahmin ettiginiz gibi, sizin daha LPR olmadiginiz Turkiye gunlerinizi de hesaba katiyordur. Diger kisimlarini da tamamladiktan sonra odemenizi yapip formunuzu submit edebilirsiniz.

    Yine de N-400 formunun su bolumlerini tekrar kontrol eder misiniz?

    • Part 9. Time Outside the United States: Soru-3
    • Part 5. Information About Your Residence


  • Herkese merhaba,
    Önümüzdeki hafta Oath Ceremony’im var ve hemen ardından Türkiye’ye gideceğim. Pasaport başvurusu için Oath Ceremony’yi beklememiz gerekiyor diye düşünüyordum ama şansımı denemek için aradığımda pasaport randevusu alamaya bir engel olmadığını gördüm. Sorun verdiğim seyahat tarihinden önce randevu bulunmaması. Bir aramada bir tek seyahat tarihi verebiliyorsunuz eğer değiştirmek isterseniz bir daha aramanız gerekiyor. Ben 14 gün içinde seyahatim olacak şeklinde söyledim. Planım da bu? Sorum

    1. daha önceden ceremony öncesi randevu almış olanlar var mı? Nasıl ilerlediniz?

    2. farklı bir eyalette randevu alsam sıkıntı olur mu? Pasaportu mutlaka adrese mi yolluyorlar yoksa agency’den alabiliyor muyuz?

    3. en hızlı şekilde nasıl alabilirim pasaportu?


  • @Lenore, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Herkese merhaba,
    Önümüzdeki hafta Oath Ceremony’im var ve hemen ardından Türkiye’ye gideceğim. Pasaport başvurusu için Oath Ceremony’yi beklememiz gerekiyor diye düşünüyordum ama şansımı denemek için aradığımda pasaport randevusu alamaya bir engel olmadığını gördüm. Sorun verdiğim seyahat tarihinden önce randevu bulunmaması. Bir aramada bir tek seyahat tarihi verebiliyorsunuz eğer değiştirmek isterseniz bir daha aramanız gerekiyor. Ben 14 gün içinde seyahatim olacak şeklinde söyledim. Planım da bu? Sorum

    1. daha önceden ceremony öncesi randevu almış olanlar var mı? Nasıl ilerlediniz?

    2. farklı bir eyalette randevu alsam sıkıntı olur mu? Pasaportu mutlaka adrese mi yolluyorlar yoksa agency’den alabiliyor muyuz?

    3. en hızlı şekilde nasıl alabilirim pasaportu?

    Ceremony’den bir ay önce ceremony günü öğleden sonraya randevu aldık biz. Eve istedik, 3-4 hafta içerisinde geldi. Acil randevular oluyor, uçak bileti istiyorlar. O dönem covid dönemi olduğu için biz randevu alamıyorduk acil seçeneğinden. Aynı gün veriyorlarmış pasaportu. Belki şimdi alabilirsiniz. Yani randevu için ceremony günü beklemenize gerek yok. Ceremony’nin hemen sonrasına rutin veya acil paraport randevusu alabilirsiniz. Aşağıdaki linkten acil nasıl alınıyor bakabilirsiniz. Farklı eyalet olayını bilmiyorum. Ama sorun olacağını sanmıyorum federal bir konu olduğu için.


  • @Ryback teşekkürler. Acil randevu 14 gün içinde seyahat durumunda alınıyor fakat şu anda randevular dolu denildi.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 2
  • 5
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum