Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐


  • @entropik 6 aydan fazla kalmasınlar diye uyarıyorlar.


  • @entropik Teknik olarak kural 1 yıl. Green Card ile postada gelen broşürde de 1 yıl diye belirtmiş. 1 yıldan uzun kaldığınızda GC'ye el koyma hakları oluyor. Fakat bir sürü örnek var 4-5 yıl dışarda hatta 9 yıl dışarda kalıp sonra problem yaşamadan giren veya tam tersi 1 yıl bile dolmadan sadece 10 ay dışarda kalıp sorguya çekilen ve ciddi bir şekilde uyarılan insanlar da oluyor. Burda temel mantık olabildiğince çabuk bir şekilde Amerika'da yaşamaya başlamak. Genelde giriş yaptıktan sonraki ilk 1 yıla müsama gösteriyorlar. Fakat örnekler çok değişken. Ama kişi sorulduğunda kendini düzgün bir şekilde anlatıp geçerli sebebini belirttiği takdirde "bence" problem olmaz dışardaki kalış süresi 1 yılın altındaysa.


  • @med4816 merhaba,

    Öncelikle zaman ayırıp bu cevabı yazdığın için teşekkür ederim.

    Tamamdır, anlattıklarınız çerçevesinde ilerlemek gayet mantıklı benim için. Sağolun 😊🙏




  • Merhabalar Saraybosna'da mülakat alabilen arkadaşlar yasal oturum şartı olmadığını nereden öğrenmişti? Bana yasal oturum şartı var diye dönüş yaptılar da. Bir de alternatif vizesiz yerler neresi hızlı randevu veren?


  • @Saadet-I

    Merhaba, ilk önce süreci imzanıza taşıyın sonrasında sorularınıza net cevaplar alabilirsiniz.

    Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci takip etmeniz için faydalı olacaktır.

    Dv 2023 süreci ile ilgili sorularınızı lütfen buradaki başlıkta sorun.


  • @Saadet-I, önceden bilen/öğrenen yoktu. Çaresizlikten bütün konsoloslukların eposta adreslerine "lütfen bizim için bir mülakat planlayın." yazmaya başlanan bir DV22 sürecinin öncüleri Saraybosna'dan olumlu cevap aldı. Aynı gün (haber yayılınca) yüzlerce aynı içerikli eposta gitti. Ama Saraybosna sonra gönderenlere cevap bile vermedi.
    O güne kadar "oturum sahipleri ve vatandaşlar ilgili ülkede mülakata girebilir." kuralı geçerliliğini koruyordu. Bazı konsolosluklar kuralı bozdu.
    Bu sene kesin olumlu yanıt verir diyebileceğim sadece Bridgetown/Barbados konsolosluğu var. "Your case is active for consular processing..." yanıtını alır almaz (belki de almadan). Tüm tuşlara basmak gerekiyor.


  • @Not_Born_Yesterday Barbados geçen sene ki anlayışını şu anda sürdürmüyor maalesef. Belki yaza doğru yine geçen sene ki anlayışına geri dönebilir ama bilemiyorum


  • @Not_Born_Yesterday çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için


  • Arkadaşlar selamlar. Ben şu an Almanya'da yüksek lisans yapıyorum. 2022 DV talihlisiyim. Çok şükür süreci de tamamladım. Şimdi 29 Mart'a kadar Amerikaya giriş yapmam gerekiyor. Benim sorum şu: Okul dolayısıyla 2 hafta kalma planım vardı giriş yaptıktan sonra. Sürecin başında green card teslim adresi olarak formda belirttiğim adres de kuzenimin adresiydi. Oraya gideceğim. Lakin Amerikaya giriş yaptıktan sonraki 45 gün içinde green card adrese teslim ediliyormuş duyduğuma göre. Kartı bizzat teslim almak zorunda mıyım; yoksa formda belirttiğim kuzenim adreste ikamet eden kişi olduğu için o benim yokluğumda teslim alabilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.


  • Bir de tecrübe etmiş ya da tecrübe edenlerden duymuş kişiler giriş yaptıktan sonraki kaç gün içinde kartları verdikleri adrese teslim edildi söyleyebilirlerse çok makbule geçer.


  • Ulkeye girdikten min 30-45 icerisinde geliyor karti almadan ulkeye gidemezsin diye biliyorum.


  • @ableindahouse merhaba,

    USCISden takin edebiliyorsun, hem greencartını hem de SSN kartını.

    Bizim SSN kartları 2. Haftada geldi. Eşim ve oğlum geri döndü Türkiye’ye 2. hafta. 4. Haftada Greencardlar geldi.

    Sen, cartların 2sinide sonradan sana kargoyla gönderecek şekilde alsanda sorun olmaz. Neden sorun olsun ki? Sonuçta çıkarken greencartın nerde diye sormuyorlar!


  • @entropik SSN kartini USCIS uzerinden takip edebildiniz mi?


  • @entropik Yani demek istediğiniz benim yerime kuzenim kartı alıp bana kargo ile gönderebilir mi? Şundan dolayı soruyorum, bizzat benim elden teslim almam gibi bir zorunluluk var mı yok mu diye. Sizinki aile durumu olduğu için siz almış olabilirsiniz eşiniz ve oğlunuz adına ama acaba benim durumumda bizzat benim mi teslim almam gerekiyor. Eğer öyleyse 1 ay mecburen kalmam gerekecek çünkü.


  • @ableindahouse posta kutusuna ups getirip bırakıyor. Getireni görmüyosun bile. Basitleştir konuyu, anlıyorum kuantum mekaniğiymiş gibi davranıyoruz biz konuya ama adamlar için 2+2=4
    Posta kutusuna atıyor, işine devam ediyor adam. Kimin aldığı umurunda değil. Basit yani. Uscisden takip et. Orada her aşamada bilgi veriyor. Basılma aşamasında, basıldı, gönderildi vesaire.


  • @datanist Evet.


  • @entropik green card takip ediliyor ama ilk defa SSN kartini takip edebilen gordum.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    ugurswayU
    @Erdi-Gultekin Merhaba, dosyaniz ozelinde henuz mulakat planlanmadigi icin KCC’den bu cevabi aliyorsunuz. Dolayisiyla yine mulakat planlanmadigi icin ilgili konsoloslukta da size bu sekilde bir cevap veriyor. Bu durumda yapmaniz gereken, sabirla mulakatinizin planlanmasini ve pause kararinin kaldirilmasini beklemek. Bu surecte mulakat yerinizin Montreal oldugundan emin olmaniz adina KCC’ye yeni bir email gondererek mulakat yerinizin neresi oldugunu sorabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.
  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum