Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @gzdsadikoglu detaylı ve güzel anlatımınız için teşekkürler, bundan sonraki hayatınızda bol neşeli huzurlu bir yaşamınız olsun :)

• @gzdsadikoglu Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• @gzdsadikoglu tebrikler, vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    sonraki süreçte bol şans ve huzur diliyorum.

• @gzdsadikoglu Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.

• ⭐⭐⭐

@flankes0 "Merak etme öğreneceksin". Hayırlı olsun. :)

• @gzdsadikoglu Vizeniz hayırlı uğurlu, yolunuz da açık olsun.

• Herkese Merhabalar,
    3 kasım 7:45 deki randevum için 7:15de konsolosluğun önüne geldim. 7:50-8:00 gibi bizi içeriye çağırmaya başladılar. Daha kapıdan girmeden banka kartımı dışarda unuttuğumu farkettim. Bunun için sıradan çıkmak yerine güvenlik aşamasınıda geçtikten sonra içeriye girince hemen söyledim. Bana bir kağıt yazıp o süre içerisinde kartıma ulaşmamı söylediler kartımı dışardan alıp tekrar aynı aşamalardan geçerek ücret ödeme sırasına girdim sıra bana geldiğinde kartımda sorun olduğu için ödemeyi yapamadım. Tekrar aynı şekilde dışarıya çıkmak için kağıt alarak parayı türk lirası olarak çekerek geri geldim. Geri geldiğimde sıranın en önüne geçmemi söylediler. Ücreti ödeyip Belge teslimi için beklemeye başladım. Numaram geldiğinde belgelerimi teslim ettim sonrasında beklemeye devam ettim. Çok sürmeden mülakat içinde çağırdılar. Mülakat çok rahat geçti.
    -Yemin eder misin?
    +Evet

• Parmak izi
    • Evli misin?
      +Hayır
    • Çocuğun var mı ?
      +Hayır
    • Nereye gitmeyi planlıyorsun?
      +Gitmeyi planladığım adres
      -Tanıdığın var mı ?
      +Akrabam var
    • Çalışıyor musun yoksa üniversite mi okuyorsun?
      +Üniversite okuyorum
      -İngilizce biliyor musun ?
      +Evet biliyorum.
      -Are you excited right now ?
      +Yes i am so excited
      -Vizenizi hangi pasaporta basmamı istersiniz?
    • Bordo olana basmanız benim için daha uygun olur (Yeşil pasaportu aşağıdan bana geri uzattı) (Burda ikisinden birinede basabiliceğini söyledi yeşil deseydim yeşil pasaportuma basılacaktı)
      -Tebrikler vizeniz onaylandı.

Mülakatım 3 Kasım perşembe günüydü, 7 Kasım pazartesi günü pttden pasaportumu teslim aldım. Forumda ve telegram gurubunda bana yardım eden herkese teşekkür ederim.
    Sonuç olarak ödeme işlemim harici sürecin en kolay kısmı burasıydı aslında, rahat ve sakin bir şekilde gidebilirsiniz. Gözlemlediğim kadarıyla etrafıma çok fazla gergin insanlar vardı. Ben kendi yaşıtım biriyle muhabbet ederek bekledim bu süreci ikimizde gayet rahattık ve onunda vizesi onaylandı.

Umarım herkes için hayırlısı olur.

• @Yiğit-Baysan-0 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda başarılar diliyorum..

• @Yiğit-Baysan-0 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• @Chromium İnşallah siz de kazanıp en kısa sürede vizenize kavuşup buraya deneyimlerinizi yazarsınız :) Heyecanlanacak durum kesinlikle yok en kolay aşama mülakat aşamasıydı.

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim, darısı başınıza..

• @gucarslan Çok teşekkür ederim Uğur Bey, inşallah siz de en kısa sürede hayallerinize ulaşırsınız :))

• @Erkan-Gürsoy Teşekkür ederim darısı başınıza..

• @achillesoag Teşekkür ederim, her şey gönlünüzce olsun..

• @uykusuz yeni hayatınızda başarılar dilerim

• @Yiğit-Baysan-0 Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.

• Bir kaç kişiden daha Türkçe mülakat istediği halde, Türkçe bilen personel olmadığı için zorunluluktan İngilizce mülakat yapıldığını duyuyorum, bu durum yaygınlaşacak gibi. Vizelerine kavuşan herkesi tekrardan tebrik ederim, darısı bize.

• @Sinan35 yıllardır bu durum böyle gidiyor. Zorunlu diye bir şey yok olamaz. İngilizce bilmezsen vizeyi alamazsın kuralı koyamazsın. Çünkü çeşitlilik vizesi adından belli herkes her milletten gelip her dilini konuşur.

• ⭐⭐⭐

@Sinan35, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

Bir kaç kişiden daha Türkçe mülakat istediği halde, Türkçe bilen personel olmadığı için zorunluluktan İngilizce mülakat yapıldığını duyuyorum, bu durum yaygınlaşacak gibi. Vizelerine kavuşan herkesi tekrardan tebrik ederim, darısı bize.

O ana gelirsem sanırım bir anda heycanla sökerim konuşmayı :) şakası bir yanada ingilizce bilmiyorum dediğinizde yetkili de türkçe bilmiyor ise tercüman çağırıyorlar diye okudum bir kaç yorumda, gerçi tercümanlar işi toptan karıştırabiliyorlar da neyse

• @Sinan35 selamlar bana evrakları alırken direk ingilizce biliyor musun diye sordu tahmin ettim ki ingilizce mülakata sokacaktı bende hayır dedim. Yanlız ııı hayır şeklinde gülerekti evrakları teslim alan hanımefendi ingilizce bildiğimi anladı fakat gülerek ok sorun yok dedi ve Türkçe yaptım.

Fakat benimle aynı anda giren bir hanımefendi evraklarını teslim ederken Türkçe istediğini belirtmiş ingilizce bildiğini de belirtmiş fakat evrakları alan hanım efendi neden ingilizce görüşme yapmak istemediğini sormuş ayrıca Türkçe olan personelin az olduğunu bu yüzden daha fazla sırada beklemeyeceğini belirtmiş ki hanımefendi den önce girdim mülakata hanımefendinin sırası benden önce olmasına rağmen bazen bu tür şeyler olabiliyor demekki herşey konsolosluk çalışanlarının elinde belirli sorular soruyorlar zaten çok kolay bi kaç gün çalışarak bile geçebilirsiniz ingilizce görüşmede tabiki Türkçe de daha rahat hissediyorsun bende o yüzden Türkçe mülakata girdim.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k