Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

interview olmadan olursa daha iyi olur tabi de, unutulduk. 11 ay oldu evrak göndereli. Yukarıda beyefendi 5 ayda herseyini almış, interview olmadan. Ne güzel, hele interview olmadan harika.
Esiniz is buldu mu napti ? Simdi escelade islemi soyle bir arkadasim bu konuda bir hata yapti benzer bi kanit durumu yasadi kanitlara bakilmis telefonda baktiklarini ama sisteme henuz yansimadigini soylemisler o da bir daha escelade yapin sistemde cevap gormek istiyorum vs demis kiz da yapmis ama kiz normalde bunu yapabilir miydi yoksa bir hata mi oldu bilmiyorum daha sonra bu escelade islemini kontrol icin aradiginda baska bir call center calisani dedi ki bunu yapamazsiniz zaten kanitlariniza bakilmis sisteme yansiyacaktir bu yaptiginiz escelade isleminin hicbir hukmu yok. Neyse o oyle kaldi bu olaydan sonra da 2-3 hafta sonra sisteme yansimisti iste kanitlar uscis tarafindan teslim alindi gibi bir seydi. Bundan 3 ay sonra kiz bi mail aldi escelade isleminiz sebebi ile 90 gun icinde field office tarafinizdan size randevu verilecek eger size randevu verilmezse biri arayabilirsiniz diye. Yani o escelade hatayla mi oldu ne oldu bi sasirdilar isleme alindi aylar sonra. Buradan yola cikarak sansinizi deneyebilirsiniz belki ama sunu da okudum 2 senelik GC yi yeniletecekken bi 700$ daha odetiyorlarmis yetmedi somurdukleri hatta ben de o yuzden GC kovalamiyorum artik verirler nasilsa bi ara diyorum