@wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri
Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık.
1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz?
2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz?
3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır)Şimdiden teşekkürler.
Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz:
Ara 29, 2025Use this form if you are a conditional permanent resident who obtained status through marriage and want to apply to remove the conditions on your permanent resident status.
Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor:
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz...
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz...
Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa...
Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.

interview olmadan olursa daha iyi olur tabi de, unutulduk. 11 ay oldu evrak göndereli. Yukarıda beyefendi 5 ayda herseyini almış, interview olmadan. Ne güzel, hele interview olmadan harika.
Esiniz is buldu mu napti ? Simdi escelade islemi soyle bir arkadasim bu konuda bir hata yapti benzer bi kanit durumu yasadi kanitlara bakilmis telefonda baktiklarini ama sisteme henuz yansimadigini soylemisler o da bir daha escelade yapin sistemde cevap gormek istiyorum vs demis kiz da yapmis ama kiz normalde bunu yapabilir miydi yoksa bir hata mi oldu bilmiyorum daha sonra bu escelade islemini kontrol icin aradiginda baska bir call center calisani dedi ki bunu yapamazsiniz zaten kanitlariniza bakilmis sisteme yansiyacaktir bu yaptiginiz escelade isleminin hicbir hukmu yok. Neyse o oyle kaldi bu olaydan sonra da 2-3 hafta sonra sisteme yansimisti iste kanitlar uscis tarafindan teslim alindi gibi bir seydi. Bundan 3 ay sonra kiz bi mail aldi escelade isleminiz sebebi ile 90 gun icinde field office tarafinizdan size randevu verilecek eger size randevu verilmezse biri arayabilirsiniz diye. Yani o escelade hatayla mi oldu ne oldu bi sasirdilar isleme alindi aylar sonra. Buradan yola cikarak sansinizi deneyebilirsiniz belki ama sunu da okudum 2 senelik GC yi yeniletecekken bi 700$ daha odetiyorlarmis yetmedi somurdukleri hatta ben de o yuzden GC kovalamiyorum artik verirler nasilsa bi ara diyorum