Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @gucarslan Belgrad konsolosluğuna mail atarken doğum tarihimi ay.gün.yıl olarak mı yazmalıyım?


  • @burcugulsn Evet amerikan takvime uygun formatta yazmalısınız


  • @burcugulsn buna çok takılmayın, January 1 1980 olarak yazın aynı kapıya çıkar.


  • Merhaba,
    Forumda yada bu başlık altında kesin sorulmuştur . Ama üşengeçlik edip buradan soruyorum. "DS-260 formunu kendiniz ve Green Card alacak aile fertleriniz icin ayri ayri doldurmaniz gerekiyor." denilmiş başlığın altındaki ilk açıklamada. Bunu tam olarak anlamadım. Örnekleştirmek gerekirse, Ben 3 kişilik bir ailenin üyesiyim. Ben kazandım Çekilişi. Benim case number ile DS 260 linkine giriş yapılarak form çıkıyor. Ve buradaki aşamalar bittikten sonra yani submit(sign) ettikten sonra yine yeni bir sayfa acılarak aynı case numarasıyla eşim ve çocuğum da mı bilgilerini girmeli. yani 3 kişilik bir aile için toplamda 3 kez submit aşamasına mı gelinmeli ?

    Videolarda sadece kazanan kişinin case numarasıyla formu doldurduğu ve submit(sign) ettiği görülüyor.


  • Selam herkese,
    uzun zamandır forumu takip ediyorum fakat tam olarak anlayamadığım durum şu bu sene submit tarihine göre mi yoksa case number'a göre mi dağıtılıyor.
    ve geçmiş senelerin istatisklerine göre bir tarih tahmini yapmak ne kadar doğru olur?

    cevaplayan herkese çok teşekküler


  • @erennlk Mülakatlar form (dosya) durumu AV statüsüne girme sırasına göre dağıtılıyor. Doğal olarak erken form gönderen current olduğunda bu statüye geç gönderenlerden önce giriyor.

  • ⭐⭐

    @erennlk Merhaba submit tarihi DV23 içinde önemli gibi duruyor ilk dağıtılan mülakatlara bakınca. 4. tip mail alıp AV listesine bir kere girdikten sonra bu listedeki sıralamanız artık değişmez. Bu listeye giriş sırasına göre mülakat alırsınız. Buna FIFO deniyor (First In First Out). Bu arada excel listesinde olmadığınızı gördüm Buradan Form doldurarak katılabilirsiniz.


  • Submit 31 mayıs, yaklaşık 3 haftadır Mail tipim hala 2.tip. Bu demek oluyorki hala mayıs ayındaki dosya işlemeler tamamlanmamış.


  • @ricikli Kendi formunuzu gördüğünüz ekranda diğer aile fertlerinin formları da çıkıyor olması lazım. Onlar içinde ayrı ayrı form dolduracaksınız


  • @tohma31
    30.05 cufoff içindekiler epey oldu 4.tip aldılar. Tam hatırlamıyorum ama 10 günden fazla oldu.

    Birinin vize isteği de 4. Cufoff içindekileri öncelikli işliyor olabilirler.


  • @tohma31 tahminim 16-17 mayıs öncesi ve sonrası 3. Mülakatlarda açıkca belli olur.


  • Herkese iyi akşamlar. Aralık ayı için mailler geldimi? Lütfen bilen yazsın.teşekkürler


  • @cemalerhan gelmedi


  • @çakıl, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cemalerhan gelmedi

    Teşekkürler


  • Merhabalar,

    Ds-260 formu doldurulduktan sonra mülakat maili tahmini ne zaman geliyor bir fikriniz var mı?


  • selamlar ben mailleri göremiyorum. Acaba sisteme nasıl giriş yaparım


  • @volkan62 dv talihlilisyseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.


  • Süreç nasıl ilerliyor acaba.formu diğerlerine göre geç yollamam sorun teşkil edermi


  • @tugrakivrik Dosya numaranız kaç binlerde? İmzadaki xxx'lerin binler rakamını yazabilirsiniz. 5xxx gibi.

    Bülteni takip ediyoruz. Her ay kaç numara kadar çağıracaklarını belirliyorlar. Yine de çağırma sırası değişiklik gösterebiliyor.

    Edit: İmzayı güncellemişsiniz. Ben de 18 binlerdeyim ve submit tarihlerimiz de yakın. Süreç geçen seneye göre iyi başladı ama yine de geç submitten dolayı çok ümitlenemiyorum. Normal şartlarda Haziran gibi cutoff oluruz ama mülakat alır mıyız belirsiz.

  • ⭐⭐

    @volkan62 Merhaba Ds260 erken submit DV22 de olduğu gibi DV23 içinde önemli olduğunu ilk 2 dağıtımda bizlere gösterdi. KCC'ye mail sorgusu yaparak dosyanızın durumunu öğrenebilirsiniz. İlk 2 dağıtımda Submit tarihi 16 mayıs'a kadar olan ilk 3500 cn içindeki dosyalar mülakat maili aldı. Excel listesinden bunu takip edebilirsiniz. Excel listesine katılmak için Buradan Form doldurabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum