Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77 Merhaba, foruma hoş geldiniz. Bu soruların hepsinin ilgili başlıklarda cevapları mevcut. Aklınıza takılan soruları arama kısmından aradığınızda bir cevap bulabileceğinize inanıyorum. Forumdaki başlıkları ve deneyimleri okudukça bilgi sahibi olmaya başlayacaksınız. Gerekirse kendinize küçük notlar da alabilirsiniz.
    Sorunlarınıza gelirsek:
    Eğer çekilişi kazanırsanız en kısa sürede DS-260 formunu doldurmaya bakın.
    DS-260 formunun oldurulduğu alanda Add Applicant butonuna tıklayarak eşinizi ekleyebilirsiniz.
    Eğer kendi bilgilerinizi de (yeni soyadı vb) güncellemek isterseniz, KCC'ye e-mail atarak formunuzu açtırabilirsiniz. Ama bu tavsiye edilen bir durum değildir.
    Mülakat tarihi ne zaman gelir işte onu bilemeyiz. Case Number'ınız Current (Aktif) olduktan sonra artık sadece bekleyeceksiniz.
    Ayrıca içinizi rahatlatacak cevap sn. @crazycells 'in hazırladığı şu linkin 4. paragrafında :
    ABD Yolunda Evlilik

  • ⭐⭐

    çok teşekkür ederim... çok güzel ve ayrıntılı bir cevap forumda ilerlemeyi daha yeni öğreniyorum... bilgiler çok fazla ve çok karışık geliyordu artık aralarından işime yarayanları cımbızlamıyı ve kaydetmeyi öğrendim :))) sevgiler tekrar teşekkür ederim


  • selamlar herekse öncelikle,

    3 senedir iranlı bir kız arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz. Kendisi yıllar önce irandan göç edip geçici olarak türkiye de amerikadan haber beklemekteydiler. Yakın zamanda medikal kontrol için çağırıldılar muhtemelen olumlu sonuçlanacak.

    Şu durumda o ve ailesi amerikaya giderse benimde sevgilisi olmam dolayısı ile gitmemin bir yolu var mı acaba?

    Bilgisi olan biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rrezzerr sadece sevgili olmanız onunla abd'ye yerleşme imkanı sağlamaz.
    hangi konu için abd'den haber beklemekteydiler, detay verebilir misiniz?
    ona göre sorunuzu cevaplayalım..


  • @gucarslan Biliyorsunuz İran yönetimindeki sorunlar nedeni ile insanlar farklı ülkelere adı sanırım mülteci veya sığınmacı olarak başvuru yapıyor. İrandan gelenler için ise Türkiye görüşmeler bitene kadar konuk ülke görevi görmekteymiş. Kız arkadaşım ve aile yaklaşık 7 senedir bu şekilde Türkiye de ler . Ve ara ara ICMC ile görüşmeye çağırılıyorlardı. Yakında zamanda Kasım ortası gibi sağlık taraması için yine çağırdılar ICMC den ve sağlık genelde son aşama olanak biliniyormuş. Biz açıkçası burada evlenmeyi düşünüyorduk 7 yıl bekleyiş bitmediği için ama son durumlar sürpriz oldu. Evlensek onun gitme işlemlerine sorun çıkarırmı vs. diye şu an bir şey de yapamıyoruz. Belki benzer durum yaşayan biri vardır diye danışmak istedim. İlgiliniz için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rrezzerr anlıyorum..
    burada önemli olan nokta, evlilik tarihinizin mülakat öncesi ya da sonrası olması.
    eğer şimdi yaparsanız ve bu evliliği / ilişkinizi kanıtlayabilirseniz siz de aynı zamanda ilgili haktan yararlanabilirsiniz.

    diğer türlü abd'ye gittikten sonra bu süreci başlatırsanız, F2A sürecini yürütmeniz gerek.
    ilgili süreç için bu başlığı inceleyin lütfen;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/


  • Bilgiler için çok teşekkür ederim , mülakat dediğiniz bu bahsettiğim sağlık görüşmesi olan mı acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rrezzerr bahsettiğim konsolosluktaki vize mülakatı.
    sağlık raporunu sonrasında da alabilirsiniz ama aynı anda almanız elbette çok daha avantaj sağlar.


  • Çok teşekkür ederim. Görüşme sırasında müsait olursa kendisi de soracak direk. İyi günler dilerim.


  • Merhaba dostlar, bu forumla tanışmam çok iyi oldu benim için çok yardımsever insanlar var hepinize teşekkür ederim benim biraz spesifik bir sorum olucak: Ben türk vatandaşıyım. Rus bir kız arkadaşım var ve dv2024 talihlisi. Mülakattan önce evlenmek istiyoruz. Ama bi sorunumuz var, şöyle ki ds formunu benle tanışmadan önce doldurmaya başlamış ve doldururken kızlık soyadını kullanmış. Bu sıkıntı yaratır mı? Çünkü soyadı evlendikten sonra değişecek. 2. Problem şu ki: kız arkadaşımın daha önce birlikte olup aldatıldığı ve ayrıldığı erkek arkadaşı, kendisini (henüz evlenmemiş olmalarına rağmen) ilerde evlenecekler diye spouse kısmına ekletmiş (bu illegal bir şey sanırım) ve kız arkadaşım bunu silemiyor. Bu durumu KCC ye mail atarsak ve ds formunu silmelerini istersek bu illegal hatayı farkederler mi? Ya da komple yeni bir ds formuna başlarsak kendimiz çözmüş olur muyuz? Yardımlarınızı rica ediyorum esen kalın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eser-0 resmi olarak evli olunmayan birini, eş olarak forma ekletemezsiniz.
    resmi evlilik yapılmadığı için de evrak belirtemezler ve bu mülakatta sorun yaratır.
    mülakata nerede gireceksiniz?


  • @gucarslan mülakata ankarada girmek istiyorum ben ama müstakbel eşim polonyada girmemiz daha iyi olur benim case number çok yukarlarda diyor. Case numarası imzamda mevcut. Ankara sıkıntı olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eser-0 rus vatandaşları polonya'da giriyor mülakata, tavsiyem siz de o şekilde planlayın.
    ilgili durum için de mülakat aldığınızda konsoloslukla iletişime geçip ilgili bilgileri düzeltin ve sizin bilgilerinizi forma ekleyin.
    bu arada mülaklat gelirse şuan yazan kişi için de mülakat mektubu geleceğini unutmayın, bunu değiştirme şansınız yok.
    sorduklarında yanlışlıkla eklendiğini belirtmelisiniz, resmi evlilik durumu olmadığı için belki sıkıntı yaratmazlar.


  • @gucarslan Cevap için teşekkürler. Polonyaya gidebilmemiz için schengen almamız gerekiyor ben ve eşim için. Yol ve vize masraflarından kaçınmak adına gc mülakatını ankaraya taşımamızın bir yolu var mı acaba? Bizim dosya numaramız çok mu dezavantajlı? Ek olarak forumdan edindiğim bilgilere göre evlendikten sonra formu doldurup göndermek daha doğru olurmuş. Sizce de öyle mi? Teşekkür ederim ilginiz için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum